עבור לתוכן

רעשי "חשמל" ברמקולים בלוח כם כרטיס מובנה של אסוס

Featured Replies

פורסם

יש לי בעמדת עבודה 3 מחשבים- שלושתם מחוברים ב KVM שתומך גם בסאונד.

רמקלים קריאטיב- 5700.

באחד מהמחשבים- לוח אסוס P5B - לאחרונה התחיל רעשים מעצבנים-כששועים מוזיקה- אלה כמו רעשי חשמל, תוך כדי המוסיקה.

כאילו רעש של "מגבר שנשרף". מכירים ?

זה לא הרמקולים, כי בשאר המחשבים שומעים מצויין. זה גם לא ה KVM- החלפתי מיקומים.

זה התחיל לפני כמה חודשים- אבל ממש "בקטנה" , עכשיו זה ממש מרגיש עד כדי מצב שלא ניתן כבר לשמוע אפילו רינגטון...

מה הבעיה? הלוח ?

פורסם

נסה לחבר את הרמקולים ישירות לכרטיס קול ונתק כל רכיב אחר המחובר אליו (מיקרופון וכו'). מה קורה אז?

האם הבעיה מתרחשת בכל חומר שמע (משחקים, סרטים, מוסיקה)?

אם לא משמיעים שום חומר שמע, האם עדיין יש רעש?

אם כן, מה קורה כאשר אתה משתיק את הקול ברמה התוכנתית באמצעות מערכת ההפעלה?

נסה לשחק עם המיקסר ולנתק ברמה התוכנתית את כל הכניסות והיציאות מלבד זו שדרכה אתה משמיע (לרוב Wave ו-Wavetable). מה קורה אז?

לבסוף, אני מניח שהרמקולים מחוברים דיגיטלית. מה קורה אם אתה מחבר אותם אנאלוגית? אם להיפך, חבר דיגיטלית וענה על אותן שאלות מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לרמקולים יש חיבוראים כאלה:

- PL סטיריאו בודד -משמיע רק כ 2.1 (בד"כ משמש לחיבור MP3 חיצוני- הוא מחובר לכניסת ה KVM שמפצל ל 2 מחשבים נוספים).

- 3 PL שמתחברים לכרטיס קול כ 5.1 (שור,ירוק וכתום).

אותו מחשב בעייתי מחובר עם ה 3 PL האלה, ועדיין מרעיש.

קורה בכל מוסיקה. (אני לא משחק משחקים אז אין לי מושג).

קורה גם בסרטי וידאו.

- אם לא משמיעים כלום- אין רעש

-אם משתיקים- אז לא שומעים מוסיקה- גם לא רעש.

- לא מחובר כלום למחשב מלבד אותם 3 PL , ניסיתי לחבר גם את ה PL הבודד- גם ממנו יש רעשים כאלה...

בטוח שזה הלוח...

תודה

פורסם

דבר ראשון הייתי מנסה להתקין מחדש את הדרייבר של ה-onboard sound.

כדאי לנסות ולסגור גם את כל ההליכים הפעילים במערכת ההפעלה, כלומר לעבוד עם מינימום גורמים שיכולים רק להשפיע לרעה. למרות שזו ירייה באפילה, לך תדע...

אם יש לך כרטיס קול חיצוני, נסה להתקין במקום ולראות אם עדיין יש רעש. אני לא מעודכן בסצינת החומרה אבל משום מה זה "מדגדג" לי בתאים האפורים גם כבעיה שיכולה להיות קשורה לתעבורת מידע, כלומר I/O. אם גם חלפת כרטיס לא עוזרת, שווה לנסות דיסק קשיח אחר\לחבר את הדיסק ליציאה אחרת בלוח\לחבר דיסק IDE ולנתק את כל חיבורי ה-S.ATA ולהיפך.

כמוצא אחרון, הייתי מנסה כמובן לפרמט.

[OT]עכשיו אתה מבין ש-Asus זו לא ערובה לאיכות מוחלטת? פשוט מאד, כי אין כזה דבר בקרת איכות מושלמת והערצה עיוורת ליצרן מסוים סופה לטפוח על פניו של המעריץ... בכל תחום, אגב.[/OT]

פורסם
  • מחבר

לא יהיה מצב שאני אקנה לעצמי מחשב שהוא לוח גיגהבייט או משהו אחר מלבד אסוס. למה? ככה... פשוט עובדות מדברות (יש לי 8 מערכות של אסוס, שלא קרסו אף לא רגע).

אין לי כרטיס חיצוני.

הארד דיסק? - מה קשור?

אני אנסה שוב להתקין דרייברים

פורסם

I/O = Input/Output. אמרתי לך שזה "מדגדג", כלומר בעבר הרחוק מאד (במובנים של עולם החומרה.. מסתבר שאני זקן, אם כי לא מבחינת הגיל) נתקלתי בבעיה דומה או שקראתי על בעיה דומה שנפתרה באופן הזה. היו מקרים מעולם, סתם דוגמא שקשורה בעקיפין: הבאג המפורסם בין ה-SB Live! ולוחות בעלי הגשר הדרומי של VIA מסוג VT82C686A.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים