עבור לתוכן

האם מהירות העתקת קובץ של 7.5 מגהביט היא תקינה לדיסק wd5000ys?

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד מרובע 6600. לוח אסוס pkc35. בקיצור מחשב חזק יחסית. אבל אני רואה כל הזמן צואר בקבוק במהירות הדיסק. האם נתקלתם?

תודה,

חגי

פורסם

ובכן תגיד לנו כמה זמן לוקח ונדע להעריך אם זה סביר..

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הייתי ברור.

בזמן העברת כל קובץ מספריה לספריה, נאמר סרט של 600 מגה, מחון מהירות ההעברה אומר 7.5 מגה ביט לשנייה. מתוך מאמרים וטבלאות שהתפרסמו פה אני מבין שהקצב צריך להיות 60 עד 70 מגה ביט לשניה, הלא כן?

הדיסק עצמו הוא אני חושב .sata2 עם 16 מגה קאש ואמור להיות מהיר.

במנהל ההתקנים תחת "בקרים ATA ו ATAPI של IDE: יש 2 ערוצי אינטל ICH9 SATA, IDE סטנדרטי אחד. כולם ריקים. יש 6 ערוצי IDE ובאחד מהם מופיע: דיסק ATA במצב ultra dma 5. (כנראה הדיסק) התקנים נתמכים 2 . ובאחר מופיע ATAPI תקליטור ultra dma 4 (הצורב, אני מניח) התקנים נתמכים 2. האם ההגדרות הללו תקינות?

תןדה מראש.

פורסם

קצב העברת הנתונים שלך נשמע בסדר גמור, כמו כן אני לא בטוח באמינות של ה 7.5Mbps כי אין לי נסיון עם ויסטה, אבל בד"כ זה לא מדויק.

לגבי ההגדרות שבמנהל ההתקנים הכל נראה בסדר גמור. בנוגע לתהיה הקטנה שלך, ATA/PATA- הממשק של דיסקים קשיחים ואילו ATAPI שמתחלק לSATAPI ו-PATAPI הוא הממשק של כונני דיסקים ATA/SATA.

בכל אופן לקחתי קובץ בגודל של 600MB בידיוק והעתקתי אותו לאותה תיקיה בו הוא נמצא, התהליך התמשך 23-24שניות. אם זה המצב אצלך, פחות או יותר, אז אתה בסדר גמור. חוץ מזה שישנם חלקים נעים בכוננים קשיחים ובד"כ במשך הזמן הביצועים שלהם יורדים.. אז יתכן שזהו המצב אצלך אם אכן הביצועים לא טובים. כי מבחינת הגדרות הכל טוב ויפה.

עריכה- To whom it may concern, הכונן הקשיח שבו בדקתי את ההעתקה הוא WD5000AAKS.

בדקתי גם בWD5000AAVS והתהליך פעל 3-4שניות יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

שמח על האישור למידע ממנהל ההתקנים,

העתקתי קובץ שוב ועכשיו הוא הודיע על קצב של 26 מגה לשנייה בתוך 25 שניות. זה נראה לי תקין. השאלה מדוע לעיתים הקצב יורד פי שניים עדיין לא נפתרה לי. אני שם לב שברגעים כאלו מנהל Asus Acpi , מופיע בתור תהליך למשך כמה עשרות שניות עד שנעלם, וכל המחשב כאילו "תקוע" ומחכה למשהו. הCPU נמוך, כך שאין שם בעיה, חשבתי שזה הדיסק ואני מבין שאולי לא. אמשיך לחפש, אם יש כיווני מחשבה, אשמח לשיתוף.

שוב תודה,

חגי

פורסם

זה לא משהו רע, אבל כנראה שיש לך לוח של Asus והתקנת את זה עם יתר הדרייברים שהגיעו בדיסק שלו (של הלוח).

כנס ל-task scheduler ותחסל את התהליך הזה.. תראה אם יותר טוב לך בלעדיו. הוא לא חובה או משהו כזה, אל תדאג.

אתה יכול לקרוא עליו באתר של ASUS

http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=547&SLanguage=en-us

פורסם

תודה רבה,

שמח על האישור למידע ממנהל ההתקנים,

העתקתי קובץ שוב ועכשיו הוא הודיע על קצב של 26 מגה לשנייה בתוך 25 שניות. זה נראה לי תקין. השאלה מדוע לעיתים הקצב יורד פי שניים עדיין לא נפתרה לי. אני שם לב שברגעים כאלו מנהל Asus Acpi , מופיע בתור תהליך למשך כמה עשרות שניות עד שנעלם, וכל המחשב כאילו "תקוע" ומחכה למשהו. הCPU נמוך, כך שאין שם בעיה, חשבתי שזה הדיסק ואני מבין שאולי לא. אמשיך לחפש, אם יש כיווני מחשבה, אשמח לשיתוף.

שוב תודה,

חגי

ראשית כל, ה"מעתיק" של ויסטה הוא לא כ"כ מדויק, מה גם שהוא לא יעיל (לפחות מניסיונות שאני ערכתי). אני משתמש במעתיק חיצוני בשם teracopy

http://www.codesector.com/teracopy.php שהוא גם יותר מדויק וגם יותר יעיל (שוב, מהניסיונות שאני ערכתי).

בנוסף, תביא בחשבון שהנתונים ב2 ההארדיסקים שלך מקוטעים (fragmented), מה שמביא לחוסר אחידות במהירות ההעתקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים