עבור לתוכן

נקודה לבנה במסך DELL 2007FP, פיקסל שרוף או תקוע? - עדכון קיבלתי מסך A04!!!

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך DELL 2007FP פאנל S-IPS, נרכש בסוף מאי תחילת יוני (לא זוכרת).

עכשיו ממש ראיתי שיש לי נקודה לבנה בצד שמאל של המסך, הנקודה הזאת לא הייתה לפני שעתיים שעבדתי עם המחשב, אחרי שעתיים שהמסך היה בהמתנה (לתזוזה של עכבר או הקלדה על המקלדת הוא נדלק).

הנקודה הזאת נראת על כל צבעי הרקעים, למעט רקע כהה מאוד ושחור היא "נעלמת".

הכרטיס מסך שלי הוא 9600GT OC של CLUB3D.

הדריבר המותקן לכרטיס מסך הוא הכי עדכני.

מה אתם אומרים זה פיקסל שרוף (מת)?

זה נראה כמו מנורה לבנה עגולה קטנה (האמת זה לא בצורה מלבנית או ריבועית כמו פיקסל)

אני לא חושבת שזה מכרטיס המסך כי בPRINT SCREEN היא לא נראת כלל.

ניסיתי את תוכנת ה-DEAD BODY PIXEL - הנקודה נראת בכל הרקעים למעט שחור - (עם הרקעים היא נצבעת כמו ששמים בד בצבעים מול פנס לבן)

מה עוד מוזר בנקודה הזאת - שזה נראה שהיא מוארת מאחורי הפאנל בכלל - משהו בתאורה האחורית

אשמח לתבונותיכם

צילמתי עם מצלמה תמונה מקווה שתשימול לב סימתי מסביב לנקודה - זה מה שהצלחתי לצלם

http://img181.imageshack.us/my.php?image=89955380ri4.jpg

http://img88.imageshack.us/my.php?image=90062085io8.jpg[br]פורסם בתאריך: 14.09.2008 בשעה 06:23:54

סליחה שאני מקפיצה אבל חשובה לי העזרה שלכם
פורסם

מה שאת מתארת זה פיקסל תקוע. יש ברשת כל מיני כלים שאמורים לנסות לשחרר אותו, אולי זה יעבוד לך.

פורסם
  • מחבר

מה שאת מתארת זה פיקסל תקוע. יש ברשת כל מיני כלים שאמורים לנסות לשחרר אותו, אולי זה יעבוד לך.

ניסיתי את כל הכלים לא עובד.

העניין שאם אני מסתכלת עם זכוכית מגדלת על המקום, הפיקסלים שלמים והם נראים עובדים, העיגול הזאת אם אני מסתכלת מזויות של 60 מעלות ומעלה מכל הצדדים היא איננה, וגם אם מסתכלים עליה ממש מגובה עיניים מולה 0 מעלות היא איננה.

דיברתי אם מעבדה בתל אביב שדל הפנו אותי אליה, הבעיה שאין לי רכב להביא את המסך לשם, ושלחתי לו את התמונות והוא אמר שזה לא פיקסלים תקועים או מתים -

אני בעצמי יודעת מזה פיקסלים מתים או תקועים, כי ראיתי פיקסלים שרופים ותקועים במסכים אחרים, וזה לא נראה אותו הדבר.

אוף ממש נפל עלי עכשיו הדבר הזה, וכמה שאני שומרת על המסך הזה ב1000 עיניים

אני אנסה להגיע למעבדה איכשהו.

היש פה מומחי LCD שגרים במרכז?

פורסם

זה נראה כמו שבר פנימי או נקודת לחץ. כאילו שיש חור בפאנל והתאורה האחורית בוקעת דרכו.

ראיתי דברים כאלה במסכי LCD של ניידים. בהחלט מזכה בהחלפה (אלא אם כן יוכיחו שאת גרמת לזה באמצעות נזק פיזי למסך - לא נראה לי). אין מה לעשות - תצטרכי למצוא דרך להביא את המסך למעבדה. אם אין לך דרך להגיע לשם בעצמך, שליח של FedEx/UPS אמור לעלות 50-100 שקלים. אני מאמין שאם אכן יתברר שהמסך פגום ודורש החלפה (וכך זה נראה) - את המשלוח חזרה המעבדה כבר תספוג.

פורסם
  • מחבר

זה נראה כמו שבר פנימי או נקודת לחץ. כאילו שיש חור בפאנל והתאורה האחורית בוקעת דרכו.

ראיתי דברים כאלה במסכי LCD של ניידים. בהחלט מזכה בהחלפה (אלא אם כן יוכיחו שאת גרמת לזה באמצעות נזק פיזי למסך - לא נראה לי). אין מה לעשות - תצטרכי למצוא דרך להביא את המסך למעבדה. אם אין לך דרך להגיע לשם בעצמך, שליח של FedEx/UPS אמור לעלות 50-100 שקלים. אני מאמין שאם אכן יתברר שהמסך פגום ודורש החלפה (וכך זה נראה) - את המשלוח חזרה המעבדה כבר תספוג.

מחר אני הולכת למעבדה אין שום מצב שאני עוזבת את המסך הזה בלעדי ושולחת אותו לבד - חשוב לי לעבוד פנים מול פנים אם המעבדה.

מדל הפנו אותי ל-מעבדת CPM, מישהו מכיר? או יודע על טיב השרות שלהם?

אין מצב שאם ישנו נזק זה בגללי, אני שומרת על המסך הזה מאוד מאוד מאוד.

העניין האם עדיין יש את ה-2007FP חדש להחלפה באם יאשרו לי מסך חדש?

תודה רבה לך

עוד שאלה, התאורה האחורית במצב כזה יכולה לגרום לצריבה?

הכי מפחיד אותי או יבאס, שבמידה ויתנו מסך חדש יהיו בו פיקסלים שרופים - לדעתי זה יותר יהיה מפריע לי, אבל אני מקווה רק לטוב.

אם לך זה היה קורה, זה היה מפריע לך? הייתה הולך למעבדה, ומתחיל סבב שבירת ראש לעניין כזה?

אין אפשרות לתקן דבר כזה- אולי הפילטר ברח שם - אי אפשר להחזיר למקום (במעבדה)?

פורסם

העניין האם עדיין יש את ה-2007FP חדש להחלפה באם יאשרו לי מסך חדש?

ימצאו לך. אולי ייקח זמן מה, אבל ימצאו.

עוד שאלה, התאורה האחורית במצב כזה יכולה לגרום לצריבה?

לא ממש הבנתי את השאלה. תופעה של צריבת תמונה קיימת במסכי LCD במידה מסוימת, אך אינה נפוצה ואינה סופנית כמו במסכי CRT ישנים - התמונה ה"צרובה" משתחררת אחרי זמן מה. בכל מקרה, זה לא קשור לתופעה שאת מתארת.

הכי מפחיד אותי או יבאס, שבמידה ויתנו מסך חדש יהיו בו פיקסלים שרופים - לדעתי זה יותר יהיה מפריע לי, אבל אני מקווה רק לטוב.

תאמיני לי שפיקסלים שרופים, גם אם יהיו - יפריעו לך פחות. במסך הזה עם הרזולוציה הגבוהה שלו וסוג הפאנל (פאנל IPS או PVA אומר שפיקסל שרוף יהיה כהה ולא בהיר כמו ב-TN), כמעט ולא ניתן להבחין בהם, אלא אם כן מנסים בכוונה.

אם לך זה היה קורה, זה היה מפריע לך? הייתה הולך למעבדה, ומתחיל סבב שבירת ראש לעניין כזה?

אין אפשרות לתקן דבר כזה- אולי הפילטר ברח שם - אי אפשר להחזיר למקום (במעבדה)?

כן, וזה קרה לי. במסך של מחשב נייד שעוד היה באחריות. הבאתי את המחשב למעבדה והטכנאי מייד זיהה את הבעיה והזמין מסך חדש. זה לא פיקסל שרוף ושלא יטען לך אף אחד שזה כן וינסה לסבן אותך (פיקסל שרוף בודד לא מזכה בהחלפה).

פורסם
  • מחבר

ימצאו לך. אולי ייקח זמן מה, אבל ימצאו.

לא ממש הבנתי את השאלה. תופעה של צריבת תמונה קיימת במסכי LCD במידה מסוימת, אך אינה נפוצה ואינה סופנית כמו במסכי CRT ישנים - התמונה ה"צרובה" משתחררת אחרי זמן מה. בכל מקרה, זה לא קשור לתופעה שאת מתארת.

תאמיני לי שפיקסלים שרופים, גם אם יהיו - יפריעו לך פחות. במסך הזה עם הרזולוציה הגבוהה שלו וסוג הפאנל (פאנל IPS או PVA אומר שפיקסל שרוף יהיה כהה ולא בהיר כמו ב-TN), כמעט ולא ניתן להבחין בהם, אלא אם כן מנסים בכוונה.

כן, וזה קרה לי. במסך של מחשב נייד שעוד היה באחריות. הבאתי את המחשב למעבדה והטכנאי מייד זיהה את הבעיה והזמין מסך חדש. זה לא פיקסל שרוף ושלא יטען לך אף אחד שזה כן וינסה לסבן אותך (פיקסל שרוף בודד לא מזכה בהחלפה).

הבאתי את המסך שלי למעבדה היום CPM, בתל אביב, הפקידה שלקחה לי את המסך, ורשמה מה הבעיה בדף ממני.

התבאסתי שלא נתנו לי להכנס למעבדה להגיד לטכנאי בדיוק את הבעיה, אני מפחדת שפתאום יחליט שהוא לא רואה או משהו אחר.

הפקידה אמרה לי שהבדיקה ותשובה עד 5 ימים.

עכשיו צריך לחכות.

אני מאוד מבואסת שלא נתנו לי להכנס למעבדה או שהטכנאי יצא ואני אסביר לו בדיוק, כי העלומת פנס אור העגולה הזאת המסך שלי אני מפחדת שהם במעבדה לא יראו או יחליטו שזה לא הגדר האחריות או משהו - ויחטטו במסך ותהיה לי בעיה אחרת פיקסלים שרופים או משהו אחר - אמא'לה

ועוד מה יש עכשיו על המסך טביעות אצבע של הפקידה על הפאנל (במעבדה מנקים את המסך?)

אני מאוד מודאגת עוד יותתר עכשיו.[br]פורסם בתאריך: 21.09.2008 בשעה 15:41:35

עדכון (24/9/08).

קיבלתי היום מסך אחר, הם אמרו לי שזה מסך חדש שנשלח מדל בארץ (או משווק).

הבעיה היא שהמסך הוא A04!!! ואני נתתי להם A05 שנת ייצור מרץ 2008, ומה שקיבלתי זה A04 שנת היצור היא 2007 (שבוע 45 של 2007 - נובמבר 2007) - האם עבדו עלי וזה מסך מחודש?

פורסם

לגופו של עניין.

אף אחד לא מתחייב לספק לך מסך חדש תמורת מסך משומש, גם כשמסך פגום מוחלף במסגרת אחריות. מתחייבים לספק מסך תקין. אם אמרו לך שהוא חדש, והוא בעצם לא, אז יש בכך אלמנט מכוער של הטעיית לקוח, אבל בסופו של דבר לא בטוח שהייתה פה אפילו הטעייה מכוונת. יכול להיות שהטכנאי או המזכירה לא באמת ידעו מאיפה המסך.

זאת בהנחה שהמסך באמת לא חדש. האם הוא נראה חדש או שמא יש עליו סימנים של שימוש? יכול להיות שמדובר במסך לא חדש, אך אחד שלא היה בשימוש.

לגבי עניין הרוויזיה, פורמלית את בהחלט יכולה להתעקש לקבל מסך שאינו ישן יותר ממה שהיה לך במקור, ולדעתי אם תבני סביב זה עמדה ותסבירי אותה, הם ילכו לקראתך וינסו לאתר לך מסך מתאים. השאלה היא האם כדאי לך. בסופו של דבר לא משנה ה-REV, אלא האם המסך נראה טוב או שיש לו פגמים כאלה או אחרים. מבחינתך כל מה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את מרוצה מהמסך שקיבלת.

פורסם

לי יש מסך 22' חדש של אסוס.ס לא מזמן גיליתי נק' לבנה בפינה השמאלית במסך. ראו אותה על כל הרקעים מלבד שחור. התבאסתי נורא מזה שנדפק לי פיקסל, במקרה העברתי על הנק' את היד ולהפתעתי הנק' נעלמה. יתכן שגם אצלך מדובר בטיפת מים או רוק או כל דבר אחר. תנסי לנקות עם אמצעי מיוחד לניקוי מסכי LCD.

פורסם
  • מחבר

לי יש מסך 22' חדש של אסוס.ס לא מזמן גיליתי נק' לבנה בפינה השמאלית במסך. ראו אותה על כל הרקעים מלבד שחור. התבאסתי נורא מזה שנדפק לי פיקסל, במקרה העברתי על הנק' את היד ולהפתעתי הנק' נעלמה. יתכן שגם אצלך מדובר בטיפת מים או רוק או כל דבר אחר. תנסי לנקות עם אמצעי מיוחד לניקוי מסכי LCD.

אצלי זאת הייתה אחת המנורות האחוריות של המסך שהאירה כי סבירות שאחד הפילטרים זז או נפל.

לא משנה החליפו לי את המסך

פורסם

תתחדשי בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

לגופו של עניין.

אף אחד לא מתחייב לספק לך מסך חדש תמורת מסך משומש, גם כשמסך פגום מוחלף במסגרת אחריות. מתחייבים לספק מסך תקין. אם אמרו לך שהוא חדש, והוא בעצם לא, אז יש בכך אלמנט מכוער של הטעיית לקוח, אבל בסופו של דבר לא בטוח שהייתה פה אפילו הטעייה מכוונת. יכול להיות שהטכנאי או המזכירה לא באמת ידעו מאיפה המסך.

זאת בהנחה שהמסך באמת לא חדש. האם הוא נראה חדש או שמא יש עליו סימנים של שימוש? יכול להיות שמדובר במסך לא חדש, אך אחד שלא היה בשימוש.

לגבי עניין הרוויזיה, פורמלית את בהחלט יכולה להתעקש לקבל מסך שאינו ישן יותר ממה שהיה לך במקור, ולדעתי אם תבני סביב זה עמדה ותסבירי אותה, הם ילכו לקראתך וינסו לאתר לך מסך מתאים. השאלה היא האם כדאי לך. בסופו של דבר לא משנה ה-REV, אלא האם המסך נראה טוב או שיש לו פגמים כאלה או אחרים. מבחינתך כל מה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את מרוצה מהמסך שקיבלת.

על המסך לא היו סימני שימוש, הוא נראה חדש, ללא שריטות או כל מיני דברים שמראים על שימוש קודם.

יכול להיות שהמעבדה מרכיבה את המסך ובודקת, כי שהתקשרתי יום לפני הם אמרו לי שהם בודקים את המסכים לתקינות, ועל ניליון הבועות שמסך היה עטוף בו הייתה מדבקה - נבדק.

ועוד משהו הסטנד שהמסך מגיע איתו, היה בשלב כמו מהקופסה.

המסך נראה ומתפקד בתקינות רבה, ואני די מרוצה (אני לא חושבת שכדאי לי לחפש רוחות רפאים עכשיו)

אני אתקשר למעבדה יום ראשון לברר סופית ואתקעש לדבר עם הטכנאי שטיפל לי במסך - אם המסך שקיבלתי היה חדש או שעל הקופסה שהגיע היה רשום מחודש.

ושישאלו מהספק שקיבלו (הם עובדים עם דל ישירות - דל שלחו אותי אליהם) אם אכן המסך חדש.

אבל כמו שאמרתי, המסך שקיבלתי מתקפד טוב, קשה לי לשים את האצבע (בעצם אני לא יכולה לשים את האצבע) על ההבדלים בין הקושחות השונות, כי דל לא פירסמה מה שינתה - אני לא חושבת שאני אחפש רוחות רפאים, ואני אאחל למסך שלי התקין שקיבלתי דרך צלחה בביתו החדש ושימשיך להיות תקין ולעבוד טוב כמו שהוא עובד כרגע.

פורסם

אם המסך טוב לך אז למה את דואגת?

יכול להיות שהמסך שקיבלת הוא מחודש אבל עבר את השידרוג לA05 בלי להחליף את המדבקה.

בקיצור תרגעי ותהני מהמסך.

פורסם
  • מחבר

אם המסך טוב לך אז למה את דואגת?

יכול להיות שהמסך שקיבלת הוא מחודש אבל עבר את השידרוג לA05 בלי להחליף את המדבקה.

בקיצור תרגעי ותהני מהמסך.

יש אפשרות לדעת מה הקושחה? ואני מאוד רגועה - כמו שאמרתי אני מברכת את המסך שיש לי כרגע לביתו החדש.

מבטיחה לדאוג לו כמו לאחיו שהוחלף

אבל לפחות שיהיו כנים, הם אמרו שהם מזמינים במידה וצריך להחליף, מזמינים רק חדש, לא מחודש.

בדיקה שעשיתי עכשיו עם מסך הטכנאים:

המסך למעט ה-48 שעות שהוא עובד אצלי - עבד 4305 שעות - שזה 179.375 ימים - שזה בערך חצי שנה של שימוש!! - אז בוודאות הוא לא חדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים