פורסם 2008 בספטמבר 1317 שנים היי,יש לי שאלה כללית בקשר לכיבוי המחשב, המחשב שלי פועל כל היום וכל הלילה, לא כיביתי אותו כבר אולי חצי שנה, ואם הוא כבר נכבה אז נעשה ע"י הפסקות חשמל.רציתי לדעת אם לטווח הארוך או בכלל זה מזיק למחשב?אני עוד כמה ימים צריך לקבל מחשב חדש, וחשוב לי מאוד להתחיל איתו ברגל ימין =]בדר"כ אני משאיר בלילה הורדות פעילות או סתם משתף קבצים, ואפילו אם אני לא עושה כלום המחשב תמיד נשאר פועל.יש סיכון בדבר?נ.בלא ידעת איפה לפרסם, אז אני מקווה שזה הפורום המתאים.
פורסם 2008 בספטמבר 1317 שנים שאלה "קשה" ואין לה תשובה חד משמעית (לדעתי) יש לי מחשב (אחד מכמה) כבר מעל חמש שנים , בסיום שמוש תמיד מכבה,מעולם לא התקלקל .http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3024979,00.html
פורסם 2008 בספטמבר 1417 שנים מבחינת המחשב, עדיף להשאיר אותו דולק רצוף ולא לכבות.השאלה היא מבחינת חשבון החשמל, אם אתה יכול להרשות לעצמך אז פשוט תשאיר אותו דולק
פורסם 2008 בספטמבר 1417 שנים יש מצב חסכון חשמל למיניהם, לא?החסכון הטוב ביותר - ? לכבות מכשיר הצורך חשמל ולא משנה אם זה מחשב או כל מכשיר אחר.... אף אחד לא הוכיח שהשארת מחשב פועל כל הזמןמאריכה או מקצרת את חייו - תלוי בשימוש שעושה המפעיל במחשב .
פורסם 2008 בספטמבר 1417 שנים מבחינת הרכיבים האלקטרוניים עדיף לא לכבות כי השינויים בטמפרטורה לא עושים להם טוב.מצד שני, אני מכבה בכל פעם שאני לא מוריד כלום ברשת. בממוצע אני מכבה את המחשב שלי פעמים בשבוע.כמו-כן, זה חיסכון בחשמל. כמה... לא הרבה.לדעתי הרכיבים יחזיקו לך מספיק זמן עד לשדרוג הבא.הדבר הכי פחות אמין במחשב הוא ה HD. אם יקרה משהו למחשב הוא ילך קודם(בהנחה שאנחנו מדברים על נזקי כיבוי/הדלקה).בקיצור, עשה מה שבראש שלך.
פורסם 2008 בספטמבר 1417 שנים תתפלא אבל זה כן הוכח, בכל מכשיר אלקטרוני מה שתגיד - עובדה היא שהדעות חלוקות, ראה מאמרים שונים "לכבות או לא לכבות" איך בכלל אפשר להוכיח לגבי מחשב טענה כזו ? צריכים לקחת 2 מחשבים תואמים לחלוטין מבחינת חומרה -> אחד להשאיר דלוק כל הזמן במשך 5 עד 6 שנים, ואת השני להדליק ולכבות כל יום במשך 5 עד 6 שנים .... :s05:
פורסם 2008 בספטמבר 1417 שנים מבחינת המחשב, עדיף להשאיר אותו דולק רצוף ולא לכבות.השאלה היא מבחינת חשבון החשמל, אם אתה יכול להרשות לעצמך אז פשוט תשאיר אותו דולקזה אולי היה נכון לפני 10 שנים.. במחשבים של היום לא מפריע למחשב שיכבו אותו וידליקו..זה בדיוק כמו שתגיד להשאיר את הטלויזיה פתוחה רצוף..וגם צריכת החשמל דרך אגב במחשבים של היום גבוהה מהמחשבים של פעם..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.