עבור לתוכן

האם אפשר להגדיר רשת ביתית ללא התערבות הספקית ?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות רשת ביתית קווית בין שני מחשבים בבית, אני גולש דרך הספקית ברק013.

באתר שלהם יש חבילת רשת ביתית, אך אני שואל את עצמי האם בכלל אני צריך לקנות את החבילה הזאת ?

אני כרגע מתחבר דרך חייגן עם אינטרנט 1.5 מגה ביט.

האם יש לי אפשרות לקנות נתב, כרטיס רשת למחשב השני ופשוט לחבר את שניהם דרך תשתית קווית ?

אם כן אתם יכולים להגיד לי איזה כלים אני צריך ? נתב, כבל רשת, כרטיס רשת וכו'... מאוד יעזור לי :]

ואם יש לכם המלצות לנתב שתומך בחייגן :] ( כניסה מחודשת עם איפי דינמי בכל התחברות לאינטרנט )

פורסם

זה שספקית האינטרנט או התשתית מספקות "חבילת רשת ביתית" לא אומר שאתה צריך אותם בשביל זה.

מבחינתם לא משנה אם אתה שם על החיבור שלך מחשב אחד או עשרים.

אם אתה רוצה לחבר רק שני מחשבים אז יש לך שתי אפשרויות בסיסיות:

שימוש בשיתוף אינטרנט (ICS), כלומר מחשב אחד מוגדר כראשי. הוא מחובר למודם מצד אחד ומחשב השני מהצד השני והוא מחייג לאינטרנט, המחשב השני מתחבר דרכו. היתרון הוא שזה די פשוט לעשות ולא צריך להוציא הרבה כסף על זה, סה"כ צריך לדאוג שיש במחשב הראשי שני כרטיסי רשת וכבל מוצלב והולך בין המחשבים. החסרון הוא שאם המחשב הראשי כבוי לא יהיה אינטרנט במחשב השני, כמו כן הוא כפוף לחסדי הוינדוס והשיגועים שלו. יש בסטיקי מדריך כיצד לבצע את זה.

אפשרות שניה היא לקנות נתב. הנתב יתחבר למודם, יבצע את ההתקשרות לאינטרנט והמחשבים יהיו מחוברים אליו עם כבל או בצורה אלחוטית. פה המחשבים לא תלויים אחד בשני והכל מנוהל ממקום אחד - הנתב. החיסרון פה הוא שצריך לדעת להגדיר את הנתב, שלפעים זה טיפה יותר מסובך (תלוי בנתב), אבל תמיד יש חוברת הפעלה ואת הפורום ;).

אם אתה הולך על נתב, שזאת האופציה העדיפה לדעתי, אתה חייב שבכל מחשב יהיה כרטיס רשת (אם המחשב מהשנתיים-שלוש האחרונות רוב הסיכויים שיש לו אחד ONBOARD) ואם אתה רוצה לחבר מחשב באופן אלחוטי אז יש לנקות כרטיס אלחוטי (אלא אם זה מחשב נייד שבשנים האחרונות כולם מגיעים עם אחד מובנה אז לא צריך לקנות אחד). עכשיו, תלוי בכמה חיבורים קווים אתה מתכוון להשתמש אתה צריך לקנות כבל רשת. אין פה משהו מיוחד כל כבל רשת שמוחרים היום הוא לפחות מסוג CAT5E שיתאים לך.

הנתבים המומלצים פה בדר"כ הם הBR-6204WG של אדימקס, ה3CRWER100-75 של 3COM והWRT54GL של לינקסיס. את השניים הראשונים תוכל למצוא בסביבות ה200 ש"ח, הם ממש טובים לרשת בסיסית ושניהם תומכים בחיבור לכבלים ולADSL בצורה מלאה. הלינקסיס עולה יותר, אבל הוא גם נותן יותר תמורה (יעמוד ביותר עומס, יחזיק מעמד יותר זמן, טווח אלחוטי יותר גדול). הבעיה איתו היא שהוא בעיתי מול הכבלים וע"מ לנצל את הכוח שלו באמת צריך להחליף את הקושחה ("מערכת ההפעלה") שלו, לא עניין מסובך, אבל לא למשתמש הפשוט.

לגבי כרטיס רשת אלחוטי מתאים, כמעט כל כרטיס אלחוטי מדגם G יתאים. בדר"כ ממליצים פה על הEW7128G בממשק PCI והEW7317UG (לא להתבלבל עם הדגם החדש יותר 7318, שהוא ממש לא ברמה) בממשק USB.

פורסם
  • מחבר

אין לי צורך ברשת אלחוטית, פחות קרינה יותר נחמד ^^'

שמתי עין על Edimax BR6204WG עוד לפני שפתחתי כאן נושא, לפי התגובות עליו נתב מצוין שמתאים גם לרשת קווית וגם לרשת אלחוטית.

במחשב הראשי יש כרטיס רשת, המחשב נקנה לפני חצי שנה ככה שאין לי בעיה איתו, במחשב השני יש כרטיס רשת אבל משנות ה-80 :nixweiss:

אני מעדיף לקנות כרטיס רשת חדש, יש המלצה ?

יש לי שאלה די מטומטת, אני אף פעם לא הבנתי איך הכל מתחבר.

הנתב מתחבר למודם ( במקרה שלי Terayon 715 ) עם איזה חיבור ?

מהנתב יוצא כבל רשת שמתחבר ל.... ? לקו של הטלפון S: ( יש לי מפצל כבל רשת ל - כניסה לחיבור של הטלפון ).

בכל חדר בבית יש לי יציאה של טלפון, כבלים.

כל העניין של החיבורים לא ברור לי :\ אם אני אחבר את הכבל רשת קודם כל לחיבור של הטלפון לא נחזור לעידן של 56k ?

ברור שלא אבל אני בטוח שכאן אני טועה ...

פורסם

אין שום קשר לטלפון

המודם מחובר לקיר כמו שהיה עד עכשיו

הנתב מחובר למודם בכבל רשת מוצלב (בנתבים חדשים לא משנה ישר או מוצלב)

כל מחשב מחובר לנתב בכבל רשת ישר (שוב בנתבים חדשים לא משנה ישר או מוצלב)

פורסם

אני הקמתי רשת ביתית לפני כשבוע , הספק שלי הוא 012 במחשב אחד יש xp ואליו מחובר המודם דרך usb והמחשב השני מחובר לראשון בכבל רשת מוצלב , עברתי שעות של כאבי ראש כי במחשב השני יש ויסטה וזה לא היה הכי פשוט במיוחד שב xp sp3 יש איזה פאק של ics ויש תיקון באתר של מיקרוסופט אבל התיקון לא מופיע ב windows update ... קיצר בסופו של דבר זה אחלה ואני מרוצה במחיר של 35 (כבר רשת מוצלב 5 מ')

פורסם
  • מחבר

ירח האופל : המודם לא מתחבר לקיר, הוא מתחבר בחיבור כבלים לקיר :lol:

אין אפשרות לחבר מחשב נוסף לנתב דרך כניסת טלפון / כבלים ? אני אמור להעביר כבל רשת מהמחשב עד לנתב ?

המחשבים ממש לא קרובים אחד לשני... :nixweiss:

בדיון הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=360896.0 פותח הדיון אמר

שהוא חיבר את הנתב דרך השקע של הטלפון... אז זה כן אפשרי לחבר כבל רשת עם מתאם לשקע של הטלפון :s05: ?

יחסוך לי כבל רשת באורך 30+ מטר :-\

פורסם

קודם כל אתה כנראה תצטרך להחליף את המודם שלך. המודם של טריון לא מתנהג יפה מול נתבים.

דבר שני, אין קשר לחיבור הטלפון שלך, אתה מחובר בכבלים. המודם שלך מחובר לתשתית הכבלים, הנתב צריך להיות מחובר למודם בעזרת כבל רשת.

אם המחשב רחוק ואתה לא מעוניין ברשת האלחוטית, תחבר את הנתב למודם ככה שיהיו קרובים אחד לשני ואז תעביר את הכבל הארוך מהנתב למחשב.

פורסם

אם כבר נכנסת לזה אז נביא לך עוד כמה אפשרויות

כמו שאמרנו המודם לקיר (ולא משנה איך)

הנתב למודם בחיבור כבל רשת

המחשב הקרוב לנתב שוב כבל רשת

עכשיו בקשר למחשב הרחוק

אפשרות אחת היא למתוח כבל רשת , זאת האופציה הכי זולה ואם תוכל להשחיל בקיר אז גם הכי טובה

אפשרות שניה זה לשים חיבור אלחוטי, במקרה הזה אם אתה מדבר על 30 מטר בתוך מבנה בהחלט יכולות להיות בעיות והפרעות

אפשרות שלישית זה מתאמים HPNA על קווי הטלפון

במקרה כזה אתה מוציא מהנתב כבל רשת, ומחבר אותו למתאם HPNA , מהמתאם לשקע אתה מחבר כבל טלפון, דרך פילטר

וליד המחשב אתה עושה אותו דבר

עלות הציוד במקרה כזה תהיה לך מינימום 700 שקל ואולי אף יותר

פורסם
  • מחבר

Czar_salad : מצד אחד אני אצטרך להחליף את המודם, מצד שני טריון מתנהג יפה עם נתבים ? ( יש לי טריון... ??? ).

ככל הנראה אני אקנה נתב BR-6204WG, שני כבלי רשת ( 1 באורך מטר, השני באורך 30 מטר ) וכרטיס רשת.

אם אין ברירה אז אין ברירה.. נצטרך להעביר כבל ממחשב למחשב :s07:

זה משנה איזה כבלי רשת / כרטיס רשת אני אקנה ?

פורסם

כבל רשת 8 גידים, cat5e (היום זה המינימום שנמכר)

בקשר לכרטיס רשת, אתה אומר שיש לך כבר על המחשב אחד, אם זה באמת כרטיס רשת ולא מודם אנאלוגי אז תשאיר אותו

אם אתה בכל זאת צריך לקנות אז כל כרטיס רשת יעשה את העבודה.

פורסם

Czar_salad : מצד אחד אני אצטרך להחליף את המודם, מצד שני טריון מתנהג יפה עם נתבים ? ( יש לי טריון... ??? ).

ככל הנראה אני אקנה נתב BR-6204WG, שני כבלי רשת ( 1 באורך מטר, השני באורך 30 מטר ) וכרטיס רשת.

אם אין ברירה אז אין ברירה.. נצטרך להעביר כבל ממחשב למחשב :s07:

זה משנה איזה כבלי רשת / כרטיס רשת אני אקנה ?

טעות שלי, תוקן. המודם הזה לא אוהב נתבים.

למה להעביר כבל ממחשב למחשב? אתה צריך לכל מחשב כבל שיצא מהנתב וילך למחשב.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי למחשב השני, בדקתי אותו עכשיו ... וואלה לא ידעתי שגם לו יש חיבור רשת ;D ( דגם : SiS 900 PCI Fast Ethernet Adapter )

החיבור הזה קצת ישן ( לא פלא, המחשב מלפני 5 שנים :lol: ).

בדרך כלל לא כתוב במפרטים של כבלי רשת אם הם 8 גידים, cat5e. שני הכבלים האלה מתאימים :

מטר : http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=3526

שלושים מטר : http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=2360

?

Czar_salad : הנתב יהיה ליד המחשב הראשי לכן אני מתייחס לזה ממחשב למחשב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

טעות שלי, תוקן. המודם הזה לא אוהב נתבים.

למה להעביר כבל ממחשב למחשב? אתה צריך לכל מחשב כבל שיצא מהנתב וילך למחשב.

היי, מצטער על הבאמפ- אבל הנושא רלוונטי-

מה הכוונה ב"לא אוהב", ולאיזה מודם לבקש שיחליפו לי אם החוסר אהבה הזה הוא רציני?

:)

פורסם

לכל דבר אחר... מה שיש זה מוטורולה SB5100 או טומפסון TCM460. אין איתם בעיות.

פורסם

ראוטר לא מחובר למודם במוצלב אלא ביישר ברוב המקרים לפחות מהנסיון שלי

במידה ומישהו לא רוצה לעשות רשת אלחוטין ולא רוצה להעביר כבלים בבית

א. אתה עקשן

ב. יש דרך לחבר אותם דרך רשת החשמל בתור אפשרות שלישית(אני אישית ממש לא ממליץ)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים