עבור לתוכן

מספר שאלות על ה Radeon HD 4670 (האם מחליף ראוי ל X800XL ישן?)

Featured Replies

פורסם

בהתייחס למה שנכתב בדיון הקצר הזה, וגם בחדשה שעלתה היום לאתר,

האם ה- Radeon HD 4670 יהווה מחליף ראוי ל X800XL שלי (שבזמנו עלה לי בסביבות ה-2000 ש"ח...)?

במידה וכן - האם זה רק עניין של להחליף כרטיס, או שיש עוד רכיבים שזקוקים לשדרוג בעקבות כך (מפרט בצד)?

אני לא רוצה להוציא יותר מ 450 ש"ח על כרטיס חדש, אבל אני בהחלט מתחיל להרגיש שה- X800XL טיפה מתיישן לי

ומעוניין בכרטיס שיסחוב משחקים על 1680X1050 (אני בקושי משחק ב FPSים, יותר בעניין של אסטרטגיה/RPG וכו')

יש לי הרגשה שה Radeon HD 4670 הוא בדיוק מה שחיפשתי, אבל יש מצב שאני טועה-

האם זה הגיוני שכרטיס בתמחור של 400 ש"ח בערך

יהיה מחליף לכרטיס high-mid range בתמחור של 2000 ש"ח, מדור של לפני שנתיים?

-

הקטע שהוא סוחב עליו פענוח של HD Video מוצא חן בעיני מאוד.

זה לא שעכשיו אני לא מסוגל לצפות - מסוגל יופי -

אבל סתם נחמד לדעת שהכרטיס הגרפי יוכל לעשות את זה והמעבד יהיה פנוי למשימות אחרות

(שני מסכים, אז באחד ירוץ וידאו בהפרדה גבוהה, ובשני דפדפן ואפליקציות כבדות אחרות, וזה לא יקפיץ את הוידאו במסך השני...)

- השאלה היא האם על מנת ליישם את זה (פענוח וידאו על הכרטיס) אני זקוק לתוכנה בתשלום (כמו ה pure video של NVIDIA למשל)

או שזה פיטצ'ר חינמי? (האם Nvidia שומרים על pure video כעל פיטצ'ר בתשלום? אולי זה יעורר תחרות בתחום הזה)

- עוד שאלה: האם זה משהו שהדרייבר של הכרטיס אחראי ליישם? איך מערכת ההפעלה יודעת בעצם לאיזה מעבד לפנות בשביל פענוח הוידאו?

(יש מצב שמגיע קודק מיוחד יחד עם ההתקנה של הדרייבר, שיודע לשלוח את מערכת ההפעלה לכרטיס לפענוח ולא למעבד?)

נ.ב. חובה כמובן 2 יציאות DVI, או יציאת DVI אחת ו HDMI אחת

(יחובר למסך LCD ב DVI, ולטלוויזית LCD ב DVI TO HDMI או ב HDMI TO HDMI)

זה משהו שאני יכול להניח שקיים בכרטיסים האלה?

האם מלבד הכרטיס הזה, יש אלטרנטיבות טובות יותר בתקציב של עד 450 ש"ח, לכרטיס שיחליף ל X800XL שלי?

(ובלי להחליף ספק כח, או לעשות שינויים אחרים במפרט)

אשמח לשמוע את דעתכם, ולקבל מענה מבוסס לשאלות,

תודה,

אריק.

פורסם

האם ה- Radeon HD 4670 יהווה מחליף ראוי ל X800XL שלי (שבזמנו עלה לי בסביבות ה-2000 ש"ח...)?

לא רואה אותו ממטר

במידה וכן - האם זה רק עניין של להחליף כרטיס, או שיש עוד רכיבים שזקוקים לשדרוג בעקבות כך (מפרט בצד)?

אם אתה מוצא במחיר סביר, הייתי מוסיף עוד 1 גיגה של זכרון. צריך לבדוק אם הלוח אם שלך תומך במהירות הגבוהה שמוגדרת אצלך כאשר כל הסלוטים תפוסים.

האם זה הגיוני שכרטיס בתמחור של 400 ש"ח בערך

יהיה מחליף לכרטיס high-mid range בתמחור של 2000 ש"ח, מדור של לפני שנתיים?

כן

האם מלבד הכרטיס הזה, יש אלטרנטיבות טובות יותר בתקציב של עד 450 ש"ח, לכרטיס שיחליף ל X800XL שלי?

זה הכרטיס הכי מהיר שאפשר להשיג בתקציב הזה. הוא טיפה יותר חלש מ9600GT שהוא בערך פי 2 יותר מהיא מהכרטיס הנוכחי שלך.

פורסם

מסכים עם Nihility

יהיה לו תג מחיר ממש מעט יותר גבוהה מה 9500GT, אבל הוא לוקח אותו בכל מבחני הביצועים...

(בקרוב נכנס למאגר המומלצים)

מחירו של ה 9600GT היום הוא מ520 שקלים... האם שווה את ההפרש בינו לבין ה HD4670?... לא יודע...

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה לשניכם.

בתקווה שהתמחור שלו באמת יעמוד על אזור ה 400 ש"ח כשיגיע לארץ בעתיד הקרוב.

האם זה רק עניין של להחליף כרטיס, או שיש עוד רכיבים שזקוקים לשדרוג בעקבות כך (מפרט בצד)?

אם אתה מוצא במחיר סביר, הייתי מוסיף עוד 1 גיגה של זכרון.

צריך לבדוק אם הלוח אם שלך תומך במהירות הגבוהה שמוגדרת אצלך כאשר כל הסלוטים תפוסים.

בקשר לשדרוג ל 2GB זכרון והאם הלוח לא יגביל אותי בתזמונים- פתחתי דיון נפרד בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=360879.0

תודה, נראה שזה הכרטיס שאני אלך עליו, בין אם אשדרג ל 2GB RAM או בין אם לא אשדרג.

אם יש למישהו הערות או הארות נוספות, אשמח לשמוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים