עבור לתוכן

סוף סוף לינוקס :)

Featured Replies

פורסם

אחרי הרבה ניסיונות כושלים להריץ האצה תלת מימדית בלינוקס עקב זיהוי לא נכון של כרטיס המסך שלי, הבעיה הפתרה על ידי צריבת ביוס חדש. אני בלינוקס :D

סתם פתחתי תרד בשביל להתלהב קצת :P

הפצה: פדורה 9

מנהל חלונות: גנום

יאללה יש המלצות למה כדי להתקין? דברים שהיו בחלונות כגון, נגנים שונים, וכל מיני תוכנות קטנות שעושות חיים קלים :)

ד"א אני מחפש גם משהוא שיוציא מידע על המערכת, כולל טמפרטורות של המעבד והליבה הגראפית. תודה רבה מראש.

פורסם

אם אתה על גנום ההמלצה שלי היא:

תעבור ל KDE!!!

פורסם

מזל טוב

אני גם ניסיתי כמה פעמים להתקין לינוקס, וכל פעם פעם מחקתי אותה פעם אחת כי ממש לא הבנתי איך עובדים איתה, פעם אחת כי לא הצלחתי להתחבר לאינטרנט, פעם אחת כי לא הצלחתי להפעיל את קומפיז... אבל כשקניתי מחשב נייד הצלחתי להתחבר לאינרנט האלחוטי של השכן ומאז הדברים נעשו כלכך קלים.

אל תתיאש! אחלה מערכת הפעלה.

למרות שאחרי שבוע הבנתי שזה לא תחליף הכי טוב לווינדווס, אין מה לעשות. ואני לא מדבר על משחקים כי זה ממש לא מפריע לי וגם את זה אפשר לפתור.

הבעיה שלי יותר היא התחליפים שיש לתוכנות שעובדות בווינדווס.

הסיבה העיקרית שאני נשאר עם לינוקס (אובונטו במקרה שלי) זה בגלל הגאווה שלי באנשים שמפתחים את המערכת הפעלה הזאת ללא מטרות רווח, אלוהים יודע מה היו יכולים לעשות מהמערכת הפעלה הזאת אם היה תקציב כמו של מיקרוסופט לפתח אותה. וכמובן COMPIZ, פשוט מדהים אותי מחדש כל פעם.

אני מתחיל ללמוד השנה, מקווה שאני אשאר איתה ו OPEN OFFICE יספיק בשביל הצרכים שלי.

בכל מקרה, לתוכנות ותחליפים אתה יכול לקרוא בסטיקי, הרשימה ארוכה.

אתה יכול לנסות KDE כמו שידידנו פה הציע לך, אבל בסוף תחליט מה יותר נוח לך. אני על GNOME. לא זוכר מה בדיוק היו ההבדלים ב KDE, כי זה היה בתקופה של הנסיונות התקנה וגם ככה לא הבנתי כלום, ועכשיו הכל מותקן אצלי כמו שצריך, הכל טוב ויפה, לא רוצה לנסות שום דבר אחר, לקחת לי ימים עד שהגדרתי את הכל כמו שצריך.

בהצלחה! תהנה! והכי חשוב, אם אתה נתקל בבעיה, אל תתיאש כלכך מהר, יש תמיכה מאוד גדולה באינטרנט, לא יודע עד כמה לפדורה, אבל לאובונטו יש קהילת משתמשים ענקית, אם אני לא טועה פדורה באה אחרי רובונטו מבחינת הקהילה והתמיכה באינטרנט.

ואם כבר מדברים על זה, מישהו יכול לציין הבדלים בין פדורה לאובונטו, עד עכשיו לא הבנתי ממש מה השוני בין כל ההפצות, הרי כולם מבוססות על GNOME או KDE או השלישי XFCE נראה לי אנערף... האם יש הבדלים משמעותיים בינהים? (חוץ מ REDHAT למשל שאני יודע שיש הבדל עצום)

אויי... שוב חפרתי.

באסה אני בחו"ל כבר חודש, אך בא לי כבר לחזור להדליק את הנייד לראות מה שלום אובונטו....

פורסם

בכל אופן, אני משתמש לינוקס כבר 8 שנים, יצא לי ממש לראות את האבולוציה של לינוקס,

אני משתמש ב mandriva 2009 (כן, לא אובונטו, שלדעתי הוא בדיחה ויש עליו הייפ שיחלוף כמו נוד עם הרוח).

ובשולחן העבודה KDE3.5\4.1

רק לאחרונה אני עברתי להשתמש גם ב XP בשביל משחקים...

למה דווקא באלה?

ככלי ההגדרות, השימוש של קיצורי הדרך, והאלגניות מעולם לא היו טובים יותר כמו השילוב הקטלני הזה בייחד

פורסם
  • מחבר

מיהרתי קצת :(

עידכון הביוס נכשל ולכן נאלצתי להחזיר לביוס המקורי שגורם לבעיות בלינוקס :(

נחכה שיהיה לי כסף לשדרג מחשב או לקנות נייד :(

פורסם

אני משתמש ב mandriva 2009 (כן, לא אובונטו, שלדעתי הוא בדיחה ויש עליו הייפ שיחלוף כמו נוד עם הרוח).

ובשולחן העבודה KDE3.5\4.1

מליא אם היית אומר שאתה משתמש בדביאן או ג'נטו (או במקרים חריגים פדורה) אבל מנדריבה? :puke:

MasterDK תנסה בפורום תמיכה טכנית לגבי הביוס.

פורסם

סליחה

אני רוצה לדעת מה בדיוק הבעיה עם מנדריבה?!

ואני רוצה פירוט רציני...

ולא איזה סמיילי מקיא

פורסם

רגע, איך נכשל לך העדכון של הביוס אם התקנת לינוקס והבעיה שהייתה לך עם הכרטיס מסך נפתרה?

פורסם
  • מחבר

טוב חזרתי :)

dj-electric

תודה רבה על ההצעה אשמח לקבל המלצות על תוכנות למוזקיה בעיקר, משהוא שתומך ב LIBRARY, בסגנון WMP11 או WINAMP

לגבי KDE לא יודע אני אחשוב, את האמת הכי אהבתי FLUXBOX והוריאציות השונות שלו כגון BLACKBOX, ואני דיי נהנה מגנום בנתיים.

Shlompy

נכון אבל אחרי שהפעלתי את המחשב למחורת הוינדוס התלונן על LOW POWER לכרטיס מסך והיו כל מיני artifacts גם בחלונות וגם בלינוקס, בכל מקרה ניסיתי ביוס אחר ובנתיים אחרי כ 24 שעות הוא דיי יציב חוץ מ artifacts שיש ב topbar של כמה תוכנות אבל נראה לי זה בעיה בתוכנות עצמן ולא בכרטיס מסך.

בכל מקרה התקנתי אובנטו בגלל התמיכה הרחבה שיש לה, ובגלל שאני לא מחשיב את עצמי כמנוסה בלינוקס אני צריך תמיכה מה שלפדורה לא ממש יש.

דרך הגב רציתי לדעת אם מישהוא מכיר קומפיילר לאסמבלי, התחלנו ללמוד אסמבלי 286 ובחלונות השתמשנו בקופיילר tasm של בורלד, יש משהוא ללינוקס?

שוב תודה רבה :)

פורסם

http://getsongbird.com/

תוכנת מוזיקה, מדהימה!

אני אישית מעדיף גנום עלKDE4 (לא ניסיתי את 4.1).

פורסם
  • מחבר

איזה ענק זה! הוא ממש טוב וזם עובד במקביל עם SKYPE שלא כמו AMAROK, תודה רבה!

פורסם

דרך הגב רציתי לדעת אם מישהוא מכיר קומפיילר לאסמבלי, התחלנו ללמוד אסמבלי 286 ובחלונות השתמשנו בקופיילר tasm של בורלד, יש משהוא ללינוקס?

דרך הבטן :P gas או gnu assembler.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב בויקיפדיה שהאסבלי שבוו משתמש GAS הוא דיי שונה ממה שאנחנו לומדים. לדגומא יש כזאת דוגמא ב WIKI:

it is made of description
and linebreak */
  movl %eax,%edx /* this is a comment,

כאשר אנחנו היינו כותבים את הקטע הבא ככה (עוד למדנו eax, edx ולכן הקוד הבא יכול להיות לא תקין):

mov eax,edx ;This is comment

שזה נראה לי אסמבלי של INTEL, האם GAS תומך גם בסינטקס הזה?

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

אא מצויין כי ככל הנראה הסינטקס של INTEL זה מה שאני צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים