עבור לתוכן

כונן scsi המחובר בPCI נגד כונן ראפטור 10000K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

תהיתי לעצמי כונן scsi ultra 320 שמתחבר למחשב בבקר PCI או PCIX אם יש בכלל.. נגד raptor 10,000k בממשק SATA או SATA2. מה יהיה יותר מהיר? והאם באמת ירגישו הבדל בביצועים?

ואם יש אתר שמראה סכמה של השוואה של הסוגים (כולל כוננים סטנדרטים של 7200 וIDE) אז אני אשמח לקישור..

דבר שני- האם כונני scsi שאני מחבר למחשב אישי דרך PCI איטיים יותר? וגם הביוס יודע לזהות אותם כbootable?

דבר שלישי- אני אשמח להסבר על איזה תכונות משנות בבקרי scsi..איך בעצם בוחרים בקר? ואם אפשר גם כמה קישורים לבקרים מומלצים למשב ביתי..

תודה רבה!

פורסם

פוקס היקר שלום

כאחד שדיי חופר על כוננים אני אשמח לתת כמה עצות

יש לי מערך של 2 רפטורים 36

וכוננים מהירים מחייבים מארז מאד מאוורר.השוואה בין כוננים יש לך בצ'ארט של טומס בנישה אנטרפרייז לסקזי וכל כונני ה 10K

http://www.tomshardware.com/charts/enterprise-hard-drive-charts/benchmarks,27.html

מלבד זאת שים לב שכונני רפטור עברו המרה מסקזי לסטה כי במקור רפטור היה גם סקזי ;) זה בסך הכל ציפ של מארוול שעושה את ההמרה לטכנולוגיה

עכשווית....

אם תיסתכל על רפטור למטה תיראה ציפ גדול של מרוול זה עושה את ההתאמה

פורסם

..אם אין לך בעיה כספית, נגעת בחומר הנכון. דיסקי SCSI היו מאז ומעולם סוף הדרך מבחינת ביצועים, אמינות ו..מחיר (קטלני ברוב המקרים).

זו הסיבה שהם משמשים רק במקומות שבהם תקציב לא משחק תפקיד חשוב(NASA למשל ;)).

מחירם הגבוה הוא תוצאה של הקפדה ובקרה ברמה עילית, על איכות (למשל צירי יהלום..) ומכאן אמינותם הרבה. מצד שני להתחיל להשוות אותם לדיסקים לצרכים ביתיים.. לא לענין.

סתם כבדיחה: יש לי מחשב P3 עם 3 דיסקי SCSI 18GB כל אחד, לצרכי גיבוי (!) בלבד, כאשר הדיסקים הם משנת 1993 (!)....

פורסם

הדיסק הוא עוד הכסף הקטן

הבקר משפיע המון.זה לא מדוייק מה שאתה אומר.אני כבר כמה זמן שוקל בקר לרפטורים שלי והמחיר שלו זה כמו חצי מחשב (1700 שקל)

אז יכול להיות לך דיסק מעולה אבל אם יהיה לך בקר פשוט מדי זה לא יעבוד כמו שצריך.

פורסם

SCSI מת, ה SAS החליף אותו.

פורסם

אם סקזי מת הכיצד הדיסקים שלו עודם שומרים על ערכם לעומת דיסקי הSATA ???

עדיין הם יקרים להחריד בזאפ ועודם מבוקשים בשוק העסקי :P

פורסם

לא נראה לי שה-SCSI מת כבר (עם מהירות אמיתית של 320kbps) ואכן עובדים איתו וימשיכו לעבוד איתו בגלל סיבה אחת פיצפונת: אמינות (ויש שמצפצפים על המחיר).

לגבי בקרי ה-SCSI, נכון. הם יקרים אבל הם חלק מהענין של אמינות ואיכות. הנה לך דוגמא לסופר בקר שלא נורא יקר.. רק יקר..

http://www.superwarehouse.com/Adaptec_29320A-R_Ultra320_SCSI_Controller/2253500-R/p/1507816

צריך לזכור שגם בקרי ה-SATA/IDE המובנים בלוחות החדישים הם לא המובילים בחבורה ואלה שמקפידים/מקצוענים בנושא תמיד יעדיפו בקרים על כרטיס יעודי (וישביתו את אלה שעל לוח האם).

פורסם

למקרה שלא הובנתי, SAS הוא המקביל של SATA בשביל SCSI לעומת IDE. מרבית השרתים שיש לקנות היום שתומכים בכוננים כאלו מגיעים עם תמיכה ב SAS ולא SCSI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים