עבור לתוכן

המחשב רותח - מה אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

יש לי hp pavilion dv6000

ולפי Everest הטמפ' של המעבד היא 56, ושל הHDD היא 50.

המחשב מחובר למטען ולא עובד הרבה זמן.

אני שם אותו רק על השולחן (זכוכית) ולא על המיטה או על הרגליים.

עכשיו שמתי לו מגש עם מאוורר 120MM ומעליו לוח אלומניום, ועדיין הטמפ' גבוהה.

אני מפחד שזה מסוכן למחשב, מה אפשר לעשות?

פורסם

זו לא טמפרטורה חריגה.

פורסם
  • מחבר

באמת?

פשוט אני לא בקיא בטמפ' של ניידים, אבל אני יודע ש50 לHDD זה מלא...

מה זאת טמפ' גבולית?

פורסם

זה קצת יותר גבוה מהממוצע אבל עד 55 מעלות ל-HDD זה לא מדאיג. גם עד 60 מעלות זה לא בהכרח מסוכן (אם כי כבר מצריך תשומת לב לבעיה אפשרית). בדגם הספציפי הזה טמפרטורה של 50 מעלות ל-HDD היא די סטנדרטית, הוא לא מהמחשבים הקרירים ביותר. מה רמת הפעילות של המחשב? זה במאמץ, עבודה קלה או מנוחה?

ה-CPU בסדר גמור. בדוק גם במאמץ.

לא יזיק לך לעדכן את הביוס , לסדרה הזו היו בעבר כמה בעיות של חימום יתר ו-HP הוציאו עדכונים כדי לאפשר פעולת מאוורר יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

עבודה קלה...

פורסם

ניקוי מאווררים מאבק יכול לעזור. ואם המחשב עדיין באחריות אפשר תמיד לקחת אותו לבדיקה כדי שיראו אולי מדובר ברכיב דפוק.

העדכונים גם כמובן חיוניים.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא לפרק את המחשב, והאחריות נגמרה.

אני אנסה את המדריך הזה, תודה :D

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה.

אני בא לבצע עכשיו את המדריך, והגעתי לשלב הזה:

i) First, We are going to start lowering the highest multiplier's voltage which is the 11x multiplier for me.

-Most people should be able to lower it by at least .100v to begin with the initial testing then slowly decreasing it from there on

ii) Always click Apply so the new voltage can take effect then do the stability test below. Keep doing this everytime you lower the voltage

אני צריך להוריד את כל המתחים שנמצאים פה? לכמה? יש סכנה בדבר?

step4ee1.jpg

פורסם

לפי האמור במדריך, אין סכנה, מקסימום מסך כחול שלא יגרום לנזק. יחד עם זאת, מן הסתם שכותב המדריך לא לוקח על עצמו אחריות.. אני אישית הורדתי בהתאם להוראות מה- x11 ומה- x6 וסימנתי את האוטו-אדג'אסט.

פורסם

קראתי שדיסקים קשיחים נהרסים יותר בטמפרטורות נמוכות מאשר בטמפרטורות גבוהות. לפי איזה מסמך שהורדתי היוצא דופן הוא רק אחרי 3 שנים יש קפיצה בנפילות בכל הטמפרטורות בעיקר בטמפרטורות הגבוהות. דיסקים קשיחים "צעירים" נפלו הרבה יותר בטמפרטורות נמוכות וככל שהטמפרטורה עלתה היו פחות נפילות.עשו את הבדיקה הזאת בגוגל ולהם יש הרבה מאוד דיסקים קשיחים....

הנה המסמך

פורסם
  • מחבר

אבל אני בעצם מוריד את המתח של המעבד ואז רק הטמפ' של המעבד יורדת.. לא?

פורסם

כעקרון כן. אני מניח שאפשרי שהדיסק הקשיח יתקרר מכיוון שהסביבה שלו חמה פחות, אבל לדעתי זה זניח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים