עבור לתוכן

כיצד תשתיקו את ההארד דיסק שלכם ב-0 שקלים?

Featured Replies

פורסם

החלטתי לעשות תרומה קטנה לפורום שעזר לי בשבועות האחרונים לקנות מחשב.

ראיתי שלעיתים אנשים מתלוננים על רעש מההארד דיסק שלהם (רעש תקין, לא מקולקל, של הארד דיסק שעובד), בעיקר על הארד דיסקים של היטאצ'י.

הסיפור הוא ששבוע שעבר קיבלתי את המחשב עם הארד דיסק של היטאצ'י שעשה המון רעש, ואחרי מאמצים לא רבים מצאתי פיתרון, אבל הפתיע אותי לראות שהרבה אנשים לא מכירים אותו (הרעש היה כלכך מעצבן שאם לא הייתי פותר את העניין הייתי ברצינות שוקל להחליף אותו).

בכל מקרה, הפיתרון הוא כלי מהיטאצ'י שנקרא feature tool שיהפוך את ההארד דיסק שלכם לבלתי נשמע בעליל (או לפחות יחליש את הרעש לעשירית בערב), ולפי מה שהבנתי עובד גם על הארד דיסקים של חברות אחרות.

מה שכן, הכלי הספציפי הזה הוא עבור sata, ראיתי ברשת שיש כלי אחר עבור ide, אותו לא ניסיתי.

תחילה יש להוריד את הקובץ הזה

http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/ftool_211.iso

ולצרוב בעזרת magicISO או איזשהו כלי אחר לצריבת images (אם אתם מתקמצנים על הדיסק יש אפשרות לגרסת דיסקט, תסתכלו באתר של היטאצ'י).

לאחר מכן תעשו boot לדיסק, ותפתח לכם מן תוכנת setup סטייל bios עבור ההארד דיסק.

שם תוכלו ללכת לacoustic management, ותבחרו באפשרות האמצעית, הrecommended (מה שמוריד את הרעש להכי נמוך).

תעשו אישור, תפתחו את החלון שוב ותבחרו Test כדי לראות את ההבדל (אם לא עושים אישור ופותחים מחדש הוא לא מפעיל את הבחירה החדשה).

בשאיפה ההארד דיסק שלכם שקט יותר עכשיו, תפעילו מחדש את המחשב ותשמחו.

ההסבר על הכלי נמצא פה:

http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/FTool_User_Guide_211.pdf

כמו שאמרתי, לפי מה שהבנתי הכלי יעבוד על הארד דיסקים של חברות אחרות שתומכות בfeature של acoustic management (שהוא כנראה סוג של סטנדרט ולא המצאה פרטית של היטאצ'י), אבל אל תתפסו אותי במילה, לא ניסיתי, אבל על ההיטאצ'י שלי זה עבד מצוין.

בנוסף, כתוב (וזה גם נשמע סביר), שהחלשת הרעש פוגעת בביצועים.

אני לא מרגיש הבדל לעומת מה שהיה קודם,הדיסק עובד מצוין ומעתיק קבצים במהירות של כ50 מגה לשניה, בשבילי זה מספיק טוב, ואני בהחלט מעדיף את השקט.

תהנו.

פורסם

כל הכבוד :yelclap: :yelclap:

לא ידעתי שיש כזה פיצר בדיסקים קשיחים.אני אבדוק בכוננים שלי אם הם תומכים בזה.אולי יהיה אפשר לשפר משהו.המון תודה.

פורסם

תודה על האינפורמציה אבל כמו שאמרת זה פוגע בביצועים, ככל הנראה מאט את מהירות סיבוב הדיסקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים