עבור לתוכן

הארד דיסק מזוהה ע"י הלוח אם אבל לא ע"י המעה"פ

Featured Replies

פורסם

היי,

נתקלתי במצב ממש מוזר ואני מקווה שתוכלו לעזור לי,

יש לי HD של WD מדגם WD800, עם חיבור SATA ומהירות 7200RPM.

אחרי הדלקה רגילה של המחשב, הWINXP התחיל לעלות ואז פתאום נכבה ומאז אני מקבל הודעה

שלא קיים דיסק ו/או לא מותקנת מעה"פ.

עכשיו, אלה הדברים שניסיתי לעשות:

* חיברתי אותו למחשב אחר כ SLAVE, הלוח אם זיהה אותו אבל המעה"פ לא.

* ניסיתי להעלות אותו עם הדיסק התקנה של WINXP (כדי לפרמט), לקח לו המון זמן עד שהוא זיהה את הדיסק,

אבל כשבחרתי בכונן, קיבלתי הודעה שלא ניתן לכתוב לשם ואז חזר המסך הקודם רק שעכשיו ללא כונן לבחור בו את ההתקנה.

* ניסיתי להעלות את המעה"פ UBUNTU (מדיסק) ואז אולי לפרמט אבל גם כאן, הכונן לא מזוהה.

* העליתי את המחשב עם דיסק של WIN98 למצב command prompt ואז הפעלתי את FDISK כדי למחוק אולי את ה PARTITIONS,

אבל, FDISK זיהה לי את הPRIMARY, EXTENDED ולא את ה LOGICAL ....

ככה שכאילו FDISK מזהה שיש LOGICAL DRIVE אבל כשאני רוצה למחוק אותו, הוא לא מופיע..

בקיצור, לא ניתן למחוק את ה PARTITIONS באף דרך (שאני מכיר)

אני מקווה שיש איזה כלי שאתם מכירים שיוכל לעזור לי פה....

אין לי בעיה למחוק את כל ה DATA רק שיעלה..

תודה מראש.

:P

פורסם

שלום, ישנם שתי אפשרויות.

1. אם יצא לך לשמוע על הדיסק Hiren's boot, זהו דיסק מאוד טוב שיש בו מאגר של כלי עזר ששם יש לך תפריטים. אתה צריך להגיע לאפשרות ששמה:

Hard disk tools, או משהו כזה אני לא ממש זוכר בע"פ. ושם תבחר בדגם/חברה של הדיסק קשיח שלך ותריץ בדיקה לדיסק, יכול להיות שיש לך bad sectors.

אם לא יצא לך לשמוע על הדיסק הנ"ל אז תקליד בגוגל Hiren's boot ותוריד את הגרסה האחרונה. ( את הדיסק Hiren's boot אתה צריך להעלות מה- Boot )

2. תכניס את דיסק ההתקנה של WINXP כמו שאתה בא לפרמט, ושם יש לך אפשרות ששמה Repair with Recovery Console, יעלה לך מסך שחור שמזכיר את חלון דוס ותקליד שם את הפקודה: chkdsk, זה יריץ בדיקה לדיסק הקשיח. אם גם זה לא עזר תנסה את הפקודות הנ"ל: fixboot או fixmbr.

שיהיה לך יום טוב, ומקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה....

אני מקווה שזה יעזור.. אם כן ואם לא אני אגיב אחרי הנסיונות.... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים