עבור לתוכן

חשמל סטטי

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס רשת שישב די הרבה זמן במגירה (בלי שקית נגד חשמל סטטי)(רק עכשיו הוא בשקית כזאת)

וגם עבר די בידיים ככה שנראה לי שיש סיכוי שהוא קצת התקלק אבל אני רוצה לבדוק את זה

עכשיו אם אני שם את הכרטיס בתוך הלוח זה יעשה לו(ללוח) נזק (מכל החשמל הסטטי וכו...)

פורסם

אני חושב שזה תלוי איפה נגעת בידיים, אם נגעת בפנל המתכתי אין מה לדאוג, אם נגעת בחיבורים וב PCB

אז...

פורסם

אם כבר מדברים על חשמל סטטי, אני רוצה להתקין כרטיס מסך במחשב שלי(עדיין לא קניתי את הכרטיס, mafisto) ואמרו לי שיש איזה מן רצועה שצריך לשים על היד כדי למנוע כניסת חשמל סטטי מהיד לכרטיס, על איזה רצועה מדובר(איך קוראים לזה)??

ולמה פשוט לא לשים כפפות גומי על היד??

פורסם

סוף סוף שאלה עיניינית!

והתשובה לשאלה העיניינית היא: הכל בסדר, לא תהרוס את הלוח... (בהנחה שאתה מחבר את הכרטיס כשהמחשב מכובה!)

ליתר ביטחון שים את הכרטיס על הרצפה בעדינות - אם יבוא לו והוא טעון אז הוא יתפרק למענך - אל דאגה!

פורסם

אם כבר מדברים על חשמל סטטי, אני רוצה להתקין כרטיס מסך במחשב שלי(עדיין לא קניתי את הכרטיס, mafisto) ואמרו לי שיש איזה מן רצועה שצריך לשים על היד כדי למנוע כניסת חשמל סטטי מהיד לכרטיס, על איזה רצועה מדובר(איך קוראים לזה)??

חח...

רצועה?!

איזה בדיחה...

למה אתה מפחדים מחשמל סטטי כל כך?! זה לא בעיה לפרוק אותו!

פורסם

כפפות גומי?????

אתה יודע מה זה בכלל חשמל סטאטי???????????? חשמל סטאטי יש גם במסרק שבו אתה משתמש לסרק את השיער!!!

כל הקטע של הרצועה זה לפרוק את החשמל סטאטי!!!!

ולפי דעתי הרכיבים לא עד כדי כך רגישים לחשמל סטאטי!!!!

זה לא רציני כל כך לדעתי!!!

פורסם

אין מה לפחד מחשמל סטטי בכלל, כדי שכרטיס יטען בכמות כזו אשר תהרוס אותו צריך שיקרה משהו מיוחד...

פורסם

[glow=red,2,300]זהירות!!!![/glow]

אתה צריך להפוך את החדר שלך לחדר סטרילי(כמו זה שמייצרים בו מעבדים של אינטל וAMD), לטהר את האויר בחדר שלך, לדאוג שלא יהיה בו אבק, ללבוש חליפה של מדען אטום, להכין מיקרוסקופ, למדוד את הלחץ בחדר שלך(שלא יעלה על מספר אטמוספירות מסויים), להכניס את המחשב שלך לתוך אינקובטור ואז להתקין לו את הכרטיס.

::)

זה בערך תיאור מוקצן של מה ש"מדען" מחשבים(טכנאי) שעובד ב"מעבדת אטום" יגיד לך, כדי שתשלם לו מאה שאלה על ההתקנה.

הרס חלקים ע"י חשמל סטטי היינו המצאה של טכנאי מחשבים רמאים, שרוצים להחזיק במונופול על התקנת חלקים, ולכן כמעט כל חנות קטנה תגיד שאתה עלול להרוס כרטיס עם חשמל סטטי. ה"טכנאים" האלה שעובדים ב"מעבדה"(שכחתי לציין שמתייחסים אליה כמו מעבדה אטומית?) הם בדיוק כמו הכמרים של ימה"ב הגבוהים(900-1200 לערך), שהחזיקו במונופול על פירוש התנ"כ והפיחדו, רק באמצעות ציורים והפחדות של הפרשנות שלהם את ההמונים הפשוטים, שפחדו מיום הדין הקרב ובא!

נכון, יצרנים מזהירים מפני חשמל סטטי, אבל לא מתכוונים לזה שנמצא על הידיים שלך, הסיכוי היחדי שלך להרוס חלק מחשב זה אם תעביר אותו על מסך טלויזיה מאוד ישנה(ה24 אינצ' הממש ישנות, ואם אפשר כאלה של שחור לבן) אחרי שכיביתה אותה, או תעביר עליו נפדה כזאתי ללכידת אבק. היצרנים מזהירים לשם אזהרה, כדי שתהיה מודע לכך, אבל חשמל סטטי שיש עליך בכמות קטנה לא יכול לדפוק חלק, אלא אם כן תיפסתי על עמוד חשמל(מה שלא נראה לי עשית).

ליתר ביטחון, תפרוק חשמל סטטי מהידיים שלך ע"י נגיעה בפח המארז כשהוא הוצח מהמחשב, ותדאג לנעול נעליים עם גומי, רק ליתר בטחון, ומעבר לזה אתה לא צריך כלום.

לגבי כרטיס הרשת שלך, הסיכוי שהוא נהרס הוא אפסי וגם אם הוא לא תקין הוא בסה"כ לא יעבוד הוא לא יכול לדפוק לך את הלוח בנסיבות נורמאליות. לי עבד C.logic שלא רק שלא היה בשקית אנטי-סטטית, אלא היה מונח על שטיח בחדר שלי כמה ימים, והוא עובד כמו קסם. אז תעשה לי טובה, אל תתן לאנשים לזיין לך במח על חשמל סטטי.

פורסם

אני לא מסכים איתך Athlon!

יש הפרעות/תקלות עם ציוד מחשבים וחשמל סטטי ונתקלתי לא פעם אחת בציוד שהתנהג "מוזר" עקב בעיות

כאלו.

נכון שאנחנו כמשתמשים בייתים לא צריכים לדאוג כל כך מהנושא אבל במעבדות (במיוחד של מחשבים ניידים) ישנה

הקפדה יתרה ובצדק!

לא הייתי ממליץ לזלזל בנושא, אחרת תיתקל בבעיות שונות ומשונות שלא תבין מאיפה נפלו עלייך!

הדרך הטובה ביותר לפרוק חשמך סטטי היא לגעת בספק כח עם שני הידיים.

פורסם

לא נראה לי שחשמל סטטי יכול להרוס כרטיס, זה לא הגיוני..

אבל לעומת כרטיס שיש עליו חשמל סטטי יכול לא לעבוד כראוי.

לדוגמה כרטיסים כמו כרטיס קול וכרטיס טלויזיה לא עבדו אצלי כמה פעמים אחרי שהייתי מנקה את המחשב, אבל הייתי פשוט פורק מהם את החשמל סטטי והם היו חוזרים לעבוד. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על ההבהרה

כבר חשבתי שחשמל סטטי זה משהו מסוכן ביותר לכרטיס (מהידיים) :Pcwm1.gif

פורסם

רק כדי להזכיר לכולם - במחשבים של היום, עם לוחות ה ATX, חובה לנתק את המחשב פיזית מהחשמל לפני שמכניסים כרטיסים פנימה או מתעסקים עם משהו. מכיון שאלו לוחות אשר מאפשרים WOL ועוד, תמיד זורם זרם בחלק מהלוח. נסיון להתקין כרטיס במצב כזה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לאחד הרכיבים.

על מנת להמנע מחשמל סטטי, כל שעליכם לעשות הוא לכבות את המחשב, לגעת במכסה החיצוני שלו, על מנת לפרוק את החשמל הסטטי אל ההארקה, ואז אפשר לנתק את המחשב מהחשמל, לפתוח את המארז, ולעבוד בבטחה.

פורסם

אני גם הייתי ממליץ לגעת בספק הכוח בידיים רטובות בשביל לפרוק את החשמל הסטטי ;D

פורסם

YOSI-M, שכחת לציין שהספק צריך להיות מחובר לחשמל. ;D

פורסם

אני גם הייתי ממליץ לגעת בספק הכוח בידיים רטובות בשביל לפרוק את החשמל הסטטי  ;D

לא, ספק זה לא מספיק. אתה צריך להכניס לשקע שני מסמרים גדולים,או חוט חשמל גלוי ואז לגעת בהם בידיים רטובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים