עבור לתוכן

מה ההבדל המשמעותי בין HD FULL ל-HD READY?

Featured Replies

פורסם

אתם סתם טוחנים מים.

אין שום סיבה להוסיף כסף על Full HD אם אין כוונה לראות תכנים ברזולוציה הזו, וכמו שהבנתי - אין כוונה כזאת (אותה "צלחת לווין פרטית" אפילו לא מתקרבת לזה למיטב ידיעתי).

פורסם

טוב הבולשיטומטר שלי עלה מעבר לקו האדום אז צריך לעשות סדר.

1)HE READY, זה תקן שמכתיב שלטלוויזיה יש מינימום 720 קווים אופקיים ויכולת לקלוט שידורי HD.

הוא לא מגדיר את כמות הקוים האנכיים! לכן, פלזמה ברזולוציה של 1024*768 נכנסת בהחלט תחת התקן.

מעבר לכך, 1024*768 או כל רזולוציה אחרת לא קשורה ליחס מסך - זה תלוי האם הפיקסלים הם מלבניים או לא!

יש לא מעט טלוויזיות פלזמה, ברזולוציה 1024*768, בפורמט 16:9 - למעשה, זו הרזולוציה הנפוצה לטלוויזיות 42 אינץ' פלזמה כיום.

מתחום הוידאו, יש למשל תקנים כמו HDV - שהרזולוציה שלהם היא 1440 על 1080, גם לא רזולוציה "סטנדרטית" ועדיין בפורמט 16 על 9.

2)החשיבות בFULL HD, תלויה בעיקר בתוכן הנצפה. אם מרבית התוכן הנפצה הוא ברזולוציה של FULL HD יש סיבה לשאוף לטלוויזיה כזו.

אבל, אכן זה לא השיקול היחיד. טלוויזיות FULL HD בדרך כלל יקרות יותר מכאלו שלא. ומכיוון שיש עוד -המוון- מאפיינים שמגדירים איכות של טלוויזיה בהחלט שבמקרים רבים עדיף טלוויזיה שאינה FULL HD, באותו המחיר - שעדיפה מבחינת יכולות עיבוד תמונה, או מאפייני מסך כללים (קונטרסט,בהירות וכו').

בגדול, על פי רוב, למרבית השימושים לקולנוע ביתי - עדיף פלזמה שאינה FULL HD, מאשר מסך LCD.

אם הבן אדם צופה בעיקר בשידורי טלוויזיה מצלחת לווין פרטית, יש לו מספר ערוצים מצומצם ביותר בHD, ובנתן האיכות הירודה שלהם ממילא (בשל כיווץ רצחני) הוא יעדיף כנראה מסך טוב ברזולוציה של 1366 על 768, מאשר מסך FULL HD לא איכותי.

3)בדיוק בשביל מי שאינו בקיא בתחום ולא מעוניין להרחיק לכת וללמוד אותו בצורה רצינית יותר, הכנתי בזמנו מדריך קל באתר שלי (http://uber.co.il/HD) שבנוי בשפה עממית ככל הניתן, וזה קשה תאמינו לי.

הוא יותר מיועד לקהל של gamer.co.il ומי שמתעניין בלחבר קונסולות אבל הבסיס אוניברסלי.

פורסם

איך יכולה ליהיות רזלוציה 1024x768 על מסך רחב? זו רזולוציה של 4:3.

חוץ מזה שזה שבאתר של החנות הלוגו מופיע לא אומר שעל המסך מופיע.

(בתמונה לא רואים שהלוגו מופיע).

אני חוזר שוב, הלוגו צריך להופיע על המסך עצמו.

ואני לא מטעה אף אחד. אתה יכול להכנס ללינקים שהבאתי ולקרוא בעצמך.

אם תמצא טעות, אני הראשון שאשמח לדעת.

אתה פשוט מסרב לקלוט שכן יש אומנם תקן כזה אבל הוא לא תקף לכל אזור

ובאירופה ההגדרה של זה שונה משמעותית מההגדרה בארצות הברית

אולי בארצות הברית חייבים לוגו מסוים אבל לא באירופה

ואנחנו בישראל לא בארצות הברית

פורסם

אני יכול להגיד שבטלויזיה 40" קיים הבדל נראה לעין בין 1080P ל-720P.

אבל אני לא יודע לקבוע כמה זה משמעותי.

בשני המקרים רואים טוב, אבל ב-1080P רואים ממש טוב.

פורסם

בעיקרון אפשר להגיד

HD READY = 720P

FULL HD = 1080P

מה שצויין בציטוט נכון, אך צריך להביא בחשבון כמה דברים:

א. כדי לראות בחדות טובה צריך כמובן תכנים של HD, יש כאלה (מעט) ב YES ו HOT במחיר מופקע לטעמי.

ב. כדי להנות מ FULL HD צריך מסך גדול עם רזולוציה של 1080 * 1920,

במסך/טלויזיה של "32 יהיה קשה להבחין בהבדלים בין HD READY 720P לבין FULL HD 1080P,

לעומת זאת במסכי "42 ניתן להבחין בהבדלים, כי השטח הנצפה גדול יותר [מכיל יותר פיקסלים].

אך יש לזה מחיר בשידורי טלויזיה רגילים, במסכי "32 מסוג HD READY התמונה תראה סבירה או יותר,

ובמסכי "42 מסוג FULL HD התמונה כבר תהיה גרועה עד בלתי נסבלת...

פורסם

בשני המקרים רואים טוב, אבל ב-1080P רואים ממש טוב.

שוב, הכל תלוי במקור שלך.

כשהמקור שלך מחורבן, גם מסך עם רזולוציה של 100000000x100000000 לא יעזור - להיפך.

פורסם

במסך/טלויזיה של "32 יהיה קשה להבחין בהבדלים בין HD READY 720P לבין FULL HD 1080P,

לעומת זאת במסכי "42 ניתן להבחין בהבדלים, כי השטח הנצפה גדול יותר [מכיל יותר פיקסלים].

אך יש לזה מחיר בשידורי טלויזיה רגילים, במסכי "32 מסוג HD READY התמונה תראה סבירה או יותר,

ובמסכי "42 מסוג FULL HD התמונה כבר תהיה גרועה עד בלתי נסבלת...

אני חושב שרוב התגובה השאת פשוט נכתבה בלי שום ידע, אפילו בסיסי ביותר.

מספר הפיקסלים הוא מה שהXXXXP מייצג, ההבדל במסך 42 הוא שהפיקסלים(שאגב נותרים בדיוק אותו המספר[באותם התקנים] בין אם זה מסך 20 24 42 או 150) פשוט גדולים יותר.

בגדול לפי מה שאת אומרת, טלויזית HD Ready איכותית יותר מתספיק, מכיוון שכנראה לא יהיה מקור שמשדר ב1080P.

פורסם

אני חושב שכיום לשידורי טלויזיה באמת לא צריך יותר מ720P וזה מספיק

עם זאת שזה מוזר לי שיש LG או טושיבה FHD בהבדל של 500 שקל מרגילה?! אם זכור לי טוב הן מתחילות מ7 אלף הדגמים הפשוטים..

אני הייתי קונה FHD רק אם זה היה ל HTPC או כמסך מחשב ככה לא חושב שיש טעם - אם זה היה בעיקר לסרטים של 1080P אז כן.. אחרת אין סיבה.

בקשר לרזולוציות

פלסמה HDR באות עם רזולוציה נמוכה מ720P והן מתכוונות יותר ל480P - יש גם את זה...

LCD מגיעות לרוב עם תמיכה מלאה של 720P ויכולות לשדר אף ברזולוציה יותר גדולה ככה שהן מנצלות את 720P לגמרי - גם אם תצפו ב1080P אתם תראו הבדל (קטן קטן) ביותר.. אך בFHD אני חושב שכבר תראו הבדל וחדות מצויינת כמובן בסרטים שמשדרים 1080P כי 720P על FHD זה אותו דבר כמו על HDR .. ואני כמובן מדבר על רזולוציה בעיקר ולא על סוג או דגם טלויזיה.. זה לפחות התאוריה, והמציאות לא כזאת רחוקה.

פורסם

1)HE READY, זה תקן שמכתיב שלטלוויזיה יש מינימום 720 קווים אופקיים ויכולת לקלוט שידורי HD.

הוא לא מגדיר את כמות הקוים האנכיים! לכן, פלזמה ברזולוציה של 1024*768 נכנסת בהחלט תחת התקן.

מעבר לכך, 1024*768 או כל רזולוציה אחרת לא קשורה ליחס מסך - זה תלוי האם הפיקסלים הם מלבניים או לא!

יש לא מעט טלוויזיות פלזמה, ברזולוציה 1024*768, בפורמט 16:9 - למעשה, זו הרזולוציה הנפוצה לטלוויזיות 42 אינץ' פלזמה כיום.

מתחום הוידאו, יש למשל תקנים כמו HDV - שהרזולוציה שלהם היא 1440 על 1080, גם לא רזולוציה "סטנדרטית" ועדיין בפורמט 16 על 9.

נכון, אבל תקן שמגדיר

720physical lines in wide aspect ratio.

לפי הבנתי לא מדבר על הPixel Ratio אלא על הImage Ratio. ולכן מסך שהוא לא מסך רחב, לא עומד בתקן הזה.

גם אם הפיקסלים שלו יהיו משושים.

אתה פשוט מסרב לקלוט שכן יש אומנם תקן כזה אבל הוא לא תקף לכל אזור

ובאירופה ההגדרה של זה שונה משמעותית מההגדרה בארצות הברית

אולי בארצות הברית חייבים לוגו מסוים אבל לא באירופה

ואנחנו בישראל לא בארצות הברית

אני מסרב להבין?

התקן שהבאתי הוגדר ע"י EICTA.

European Information & Communications Technology Industry Association

וברגע שלמסך יש את הלוגו HD Ready אתה יכול לדעת שיש לו לפחות 720 קווים אופקיים בwide aspect ratio - מסך רחב.

לכן המסכים שהבאתם לא עומדים בתקן, וכנראה שאין עליהם את הלוגו, וזה לא משנה אם אתה בארה"ב, באירופה או על הירח.

יש את הלוגו - עומד בתקן, אין את הלוגו - לא בטוח שעומד בתקן.

פורסם

אני מסרב להבין?

וברגע שלמסך יש את הלוגו HD Ready אתה יכול לדעת שיש לו לפחות 720 קווים אופקיים בwide aspect ratio - מסך רחב.

לכן המסכים שהבאתם לא עומדים בתקן, וכנראה שאין עליהם את הלוגו, וזה לא משנה אם אתה בארה"ב, באירופה או על הירח.

יש את הלוגו - עומד בתקן, אין את הלוגו - לא בטוח שעומד בתקן.

אני נתתי לך ציטוט שרשום באויקי

התקן הזה לא תופס לכל אזור וזה מה שאמרתי כבר בהתחלה

אתה יכול לצעוק עד מחר שיש תקן

וכן יש כזה אבל לא לכל אזור

בארץ ספק מאוד אם קיים ארגון שקובע תקנים עולמים בנושא

ובגלל זה יש טלוויזיות שמשדרות תכני HD אבל ברזולוציה נמוכה

לאומת זאת בFHD אתה בטוח מקבל את הרזולוציה

ויש גם משהו יחסית חדש שכפול מFHD אבל זה לא נפוץ כרגע

פורסם

אני מסרב להבין?

ידידי, אתה מתווכח לשווא...

feuerwehr_forum_troll.jpg

פורסם

אני באמת לא מבין מה אתם רוצים... ???

יש טלוויזיות שהם HD compatible, שזה טלוויזיות שיודעות לקבל תמונת HD, אבל מציגות אותה ברזולוציה נמוכה.

ויש טלוויזיות HD Ready שמציגות תמונה ברזולוציה של לפחות 720 פיקסלים.

אולי יש מצב שהטלוויזיה ברזולוציה 1024X768 נחשבת HD Ready אבל אני בספק.

בכל מקרה, המסך הראשון שקרירין הביא הוא בטוח לא HD Ready, כי מסך HD Ready חייב ליהיות רחב.

בקשר לתקן, שוב, זה לא משנה איפה אתם, זה משנה מה התקן שהטלוויזיה עומדת בו.

לא צריך שאף אחד יפקח על הטלוויזיות בארץ, כי הטלוויזיות לא מיוצרות בארץ. התקן הוא אירופאי או אמריקאי, והטלוויזיות

מיוצרות באירופה או באמריקה, לכן הן עומדות בתקן. :screwy:

פורסם

RLM למיטב ידעתי רוב הטלוויזיות מיוצרות במזרח הרחוק ולא באמריקה \אירופה

יכול להיות שחברות מארצות הברית\אירופה שומרות על התקן

אבל העובדה היא שנמכרים או נמכרו לפחות בעבר טלוויזיות בארץ אם מדבקה של HD Ready

שהיו בעלות רזולוציה נמוכה

טוב מצאתי מה המקור לבלבול -

Older products that bear the label "HD ready" may not display the full picture resolution possible from an HD source. Most HD-ready sets do not have enough pixels to give true pixel-for-pixel representation without interpolation of the higher HD resolution (1920x1080) - or (in rare cases) even the lower HD resolution (1280x720) horizontally (CRT based sets, or the plasma-based sets with 1024x768 resolution). This limitation has been removed in the "HD Ready 1080p" logo

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_Ready

התקן עבר שינוים ויש עדיין טלוויזיות ישנות בשוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים