עבור לתוכן

מה ההבדל המשמעותי בין HD FULL ל-HD READY?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל העוזרים :)

חבר שלי מעוניין לקנות טלוויזיה LCD 37 אינצ'.

השאלה שלי אם יש הבדל גדול בין HD FULL ל-HD READY בזמן צפייה בטלוויזיה (יש לו לווין פרטי, לא יס ולא הוט)

האם באמת יהיה הבדל?

ועוד שאלה: מה יותר כדאי לקנות, טושיבה או LG?

ואם יש למישהו המלצה על דגם מסויים באחת החברות האלה אני אשמח לשמוע :)

תודה !!!

פורסם

תיראי לHD READY יש כל מיני פרושים

בפרוש הנמוך ביותר זה מסך שיכול לנגן קבצי HD

אבל לא חובה שזה ינגן אותם ברזולוציה גבוה

בפועל גם טלוויזיה ישנה בשחור לבן תאורטית יכולה לנגן קבצי HD דרך ממיר חיצוני

לאומת זאת HD FUL זה סטנדרט

זה אומר שלמסך יש רזולוציה של 1080P שזאת רזולוציה גבוה

אבל גם אז יש רמות

זה שמסך מציג ב1080Pלא אופך אותו אוטומטית לאיכותי

וזה שמסך הוא HD READY לא אופך אותו אוטומטית לגרוע

וכן אני יודע שזה מבלבל מאוד ובגלל זה עדיף שתרשמי צרכים ותקציב

במקום לקנות רק לפי רזולוציה

פורסם

בעיקרון אפשר להגיד

HD READY = 720P

FULL HD = 1080P

פורסם

תיראי לHD READY יש כל מיני פרושים

בפרוש הנמוך ביותר זה מסך שיכול לנגן קבצי HD

אבל לא חובה שזה ינגן אותם ברזולוציה גבוה

אין מסך HD Ready שלא עומדים ברזולוציה של 1280×720. זה גם תקן.

פורסם
  • מחבר

כן את מה שרשמת אני יודעת, השאלה שלי אם באמת יהיה הבדל בראות בשתיהן?

כי לי בבית יש שתי טלוויזיות של HD READY אחת של טושיבה ואחת של LG ושתיהן מצויינות ורואים מעולה!

אבל הוא משום מה אומר שזה נחוץ שיהיה HD FULL אם קונים 37 אינצ' ומעלה... למרות שזה נראה לי לא נכון... מי צודק?

אני לא יודעת את התקציב המדוייק (אבא שלו קונה... חחח) אני חושבת שעד 5000 ש"ח משהו כזה או אפילו עד 4500 ש"ח

זה יספיק לא?

אני קניתי את שתי הטלוויזיות אצלי ב-4000 ש"ח לאחת.... הטושיבה זה 32A3000 וה-LG מסדרת הפנתר אם אתה מכיר 32LB9R.

שתיהן פשוט מצויינות, אבל אין את הדגם הזה של ה-LG ב-37 אינצ'...

אתה מכיר דגם טוב של LG שמומלץ כיום?

[br]פורסם בתאריך: 7.09.2008 בשעה 00:19:01

בעיקרון אפשר להגיד

HD READY = 720P

FULL HD = 1080P

זה אומר שהרזולוציה היא שונה לא? ה-HD READY מגיע רק עד 1366x768? וה-FULL מגיע מעבר לזה, או שזה לא קשור?

יש למישהו הצעה ל-LCD של LG 37 אינצ' ?

פורסם

בכדי לראות ולהבין באמת מה רוצים, צריך להכין כמה דיסיקם, סרט אחד 720P ואחד אותו הדבר של 1080P, כמו כן סרטים באיכות נמוכה (על מנת לראות איך הטלויזיה מגיבה ואיך היא מותחת וכו'), ללכת לחנות ולהחיל לראות בעיינים פשוט, הרי לא תקני על עיוור נכון? אז לא יעזור אם ימליצו לך, כל אחד ואחת בשבילו זה אחרת. פשוט ללכת לחנות להתחיל לנגן את הדיסקים שהבאתם ולבדוק מה אתם באמת אוהבים ומה נראה לכם לעין טוב.

פורסם

בשורה הראשונה כתבת שאת יודעת את זה כבר, אבל השאלה בסוף מראה שלא ממש :\

זה אומר שהרזולוציה היא שונה לא?

זה בדיוק ההבדל. הרזלוציה.

הרי מה זה High Definition? או בשמו העברי "הפרדה גבוהה"?

זה נטו שידור ברזולוציה גבוהה יותר.

כאשר טלוויזיה שהיא HD Ready עובדת ברזולוציה של 1280×720. לא עד ולא מ.. אלא בדיוק.

זאת כמות הפיקסלים שיש בטלוויזיה, וכל תוכן אחר יעבוד Upscale או Downscale כדי להתאים לרזולוציה הזאת.

וFull HD עובדת ברזולוציה של 1920×1080. שוב, זוהי כמות הפיקסלים במסך, וכל שידור אחר יעבוד Upscale.

(אין כיום עד כמה שידוע לי משהו שמשדר מעבר לרזולוציה הזאת, אבל אם היה, הוא היה עובד Downscale).

האם יהיה הבדל בין שני הרזולוציות? האמת שלא יצא לי להשוות בעין, אבל אני מניח שזה תלוי גם באיכות השידור

(אם הוא באמת נוצר כHD או עבר המרה, ועד כמה ההמרה איכותית) וזה גם בטח מאוד סובייקטיבי.

יש הרבה אנשים שבכלל לא מבינים מה כל הסיפור בHD, ולא רואים שום הבדל בין זה לבין טלוויזית CRT

צבעונית משנת 89'...

פורסם
  • מחבר

כן ברור שהוא לא יקנה בלי לראות :) דבר כזה לא מזמינים מהאינטרנט ככה סתם :silly:

הבאת באמת רעיון טוב עם העניין של הדיסקים :)

סבבה, נראה לי אני אאמץ את זה!

תודה רבה!

בכל מקרה, אם מישהו מכיר דגם מסויים שכדאי לנו להסתכל עליו שאנחנו מגיעים לחנויות אשמח לדעת!!

לילה טוב אנשים טובים![br]פורסם בתאריך: 7.09.2008 בשעה 00:28:56

בשורה הראשונה כתבת שאת יודעת את זה כבר, אבל השאלה בסוף מראה שלא ממש :\

זה בדיוק ההבדל. הרזלוציה.

הרי מה זה High Definition? או בשמו העברי "הפרדה גבוהה"?

זה נטו שידור ברזולוציה גבוהה יותר.

כאשר טלוויזיה שהיא HD Ready עובדת ברזולוציה של 1280×720. לא עד ולא מ.. אלא בדיוק.

זאת כמות הפיקסלים שיש בטלוויזיה, וכל תוכן אחר יעבוד Upscale או Downscale כדי להתאים לרזולוציה הזאת.

וFull HD עובדת ברזולוציה של 1920×1080. שוב, זוהי כמות הפיקסלים במסך, וכל שידור אחר יעבוד Upscale.

(אין כיום עד כמה שידוע לי משהו שמשדר מעבר לרזולוציה הזאת, אבל אם היה, הוא היה עובד Downscale).

האם יהיה הבדל בין שני הרזולוציות? האמת שלא יצא לי להשוות בעין, אבל אני מניח שזה תלוי גם באיכות השידור

(אם הוא באמת נוצר כHD או עבר המרה, ועד כמה ההמרה איכותית) וזה גם בטח מאוד סובייקטיבי.

יש הרבה אנשים שבכלל לא מבינים מה כל הסיפור בHD, ולא רואים שום הבדל בין זה לבין טלוויזית CRT

צבעונית משנת 89'...

כן אתה צודק בכמה דברים שאתה אומר והבנתי את עניין הפיקסלים וכו'

השאלה שלי למה ההבדל הוא 500 ש"ח בערך בין טלוויזיה שהיא READY לאחת שהיא FULL?

האם באמת יהיה שווה להשקיע את ה-500 שקל הנוספים האלה וללכת על אחת שהיא FULL או פשוט לקנות אחת READY?

פורסם

אז זהו, שלפעמים השקעה נוספת של נגיד 500 שקל וכניסה לתחום ה FULL HD לא תמדי שווה, מכיוון שיש דגמים נחותים ב FULL HD וישנם דגמים מעולים של HD READY את מבינה, עדיף כבר להשקיע בטלויזיה מאוד איכותית של HD READY מאשר להתקע עם טלויזיה "פשוטה" של FULL HD. זה עניין מסובך, צריך לקרוא המון ולבדוק המן בשביל לדעת.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודעת :)

שאני קניתי את שלי חקרתי המון בנושא

סבבה :)

תודה רבה!

פורסם

Automatics צודק, יש עוד הרבה פרמטרים, כמו לדוגמא איך האיכות של מנגנון הDownscale של הטלוויזיה לדוגמא,

כי אם זה גרוע, אז כל שידור שהוא לא בFull HD יראה הרבה פחות טוב.

ועוד מלא אפשרות/פיצ'רים/תכונות של כל טלוויזיה, זה מאוד תלוי בדגמים.

ובכלל, בגדול "עד כמה שווה להשקיע בFull HD?" (כי אני רואה שזה מה שאת מנסה בכח להוציא מאיתנו..;))

אז זה גם הרבה תלוי במה הוא הולך לראות עם הטלוויזיה.

אם הוא הולך לראות הרבה חומר שמשודר בFull HD (אם זה מDVD, או השידרי לווין מגיעים כFull HD)

אז יכול ליהיות שזה שווה אם חשובה לו האיכות.

אבל אם רוב מה שהוא הולך לצפות בו זה שידורים רגילים, או HD ready אז חשוב להבין

שאת זה טלוויזיה שהיא HD ready דווקא יכול ליהיות שתציג יותר טוב, כי לא יתבצע UpScale

שעלול להוריד את האיכות.. או להתבצע שינוי פחות קיצוני (מרזולוציה שהיא לא HD לFull HD זו הגדלה די רצינית)

עד כמה זה משפיע? האמת? אין לי שמץ של מושג, וזה גם מאוד מאוד תלוי בדגם. כל טלוויזיה עושה את זה באיכות שלה...

שוב, זה מאוד סובייקטיבי בעד כמה זה חשוב לו, ומה הוא הולך לראות הכי הרבה עם הטלוויזיה.

פורסם

אין מסך HD Ready שלא עומדים ברזולוציה של 1280×720. זה גם תקן.

לא נכון יש לזה פרושים שונים -

HD ready concerns the abilities of television receivers to display high-definition pictures. The term has had official use in Europe since January 2005 when, EICTA (European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) announced the requirements for the label.

EICTA introduced the label as a quality sign for the differentiation of display equipment, capable of processing and displaying high-definition signals. It is awarded on the basis of minimum functionality requirements that are detailed in the "EICTA conditions for HD Labeling of Display Devices".

In the USA, "HD Ready" refers to any display that is capable of accepting and displaying a high-definition signal at either 720p, 1080i or 1080p using a component video or digital input, and does not have a built-in HD-capable tuner.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hd_ready

באירופה מספיק שזה יריץ את התכנים וזהו

ככה שחנויות בארץ בכיף יכולות לשחק על זה

סתם לדוגמה

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=524178

פורסם

הטלוויזיה הזאת היא לא HD Ready. זו סתם רמאות, ולא מחליטים דבר כזה לפי מה שהחנות אומרת.

השיטה היא הכי פשוטה בעולם. על כל טלוויזיה צריך ליהיות הלוגו HD Ready או Full HD.

hd-ready.gifF400004783.jpg

ואם אין אותו, אז היא לא כזאת.

כדי לקבל את האישור ללוגו הזה, הטלוויזיה חייבת להציג רזולוציה של לפחות 720p.

אתה יכול לראות את המסמך עם התנאים כאן:

http://www.eicta.org/web/news/telecharger.php?iddoc=242 (קובץ PDF)

4. Requirements for the label HD ready

A display device has to cover the following requirements to be awarded the label HD ready:

1. Display, display engine

· The minimum native resolution of the display (e.g. LCD, PDP) or display

engine (e.g. DLP) is 720 physical lines in wide aspect ratio.

לא רק שחייב שזה יהיה בעל 720 פיקסלים, זה גם חייב ליהיות מסך רחב, ככה שהמסך שהצגת הוא ממש לא HD Ready.

זה שהחנות מספרת שזה HD Ready למרות שזה לא, לא אומר כלום. ואם הם היו אומרים שזה HD Full?

אז גם זה לא היה תנאי בתקן?

אתה יכול לקרוא עוד קצת על התנאים והדרישות כאן:

http://www.eicta.org/index.php?id=242&id_article=50

בקיצור. כדי לדעת אם טלוויזיה היא HD, חפשו את הלוגו, זו השיטה היחידה ליהיות בטוחים.

פורסם

כך.. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=LTTH42PH10

הטלויזיה הזאת בעלת רזולוציה של 1024x768 ויש עליה לוגו של HD READY.. (וזה בגלל שהיא מסוגלת לקלוט שידורים ב HD אבל היא כמובן מבצעת downscale לרזולוציה המעפנה שלה).

אל תטעה אנשים..

פורסם

איך יכולה ליהיות רזלוציה 1024x768 על מסך רחב? זו רזולוציה של 4:3.

חוץ מזה שזה שבאתר של החנות הלוגו מופיע לא אומר שעל המסך מופיע.

(בתמונה לא רואים שהלוגו מופיע).

אני חוזר שוב, הלוגו צריך להופיע על המסך עצמו.

ואני לא מטעה אף אחד. אתה יכול להכנס ללינקים שהבאתי ולקרוא בעצמך.

אם תמצא טעות, אני הראשון שאשמח לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים