עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מפרט לרשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני עובר לבניין חדש של שלוש קומות (היה פעם מרכז קליטה), אני מעוניין לחבר בו 3 מחשבים, אחד בכל בקומה, לחיבור אינטרנט. בעיקר חשוב לי להצליח לגלוש באינטרנט - הורדות, מוזיקה,] וכאלו..

פחות חשובה לי היכולת להעביר קבצים בין המחשבים, יהיה נחמד אבל זאת פחות המטרה.

כנראה שאקח חבילת גלישה של 5mb download, ולא בדקתי עוד איזה קצב upload לבחור..

חשבתי על המפרט הבא על תקן 802.11g:

נתב אלחוטי:

נתב אלחוטי EDIMAX BR-6204Wg

לפי זאפ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 בערך 180 ש"ח

כרטיסי רשת שאקנה בשביל שלושת המחשבים:

Edimax EW7128G X 3

לפי זאפhttp://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=403089 בערך 80 ש"ח לאחד

רציתי לדעת:

1. האם בחרתי רכיבים טובים - זולים יחסית, אמינים, וידעו לתקשר אחד עם השני?

2. האם מהירות הגלישה תהיה נמוכה בגלל הבדלי הקומות? ואם כן אז האם שווה להשקיע יותר כסף ולעבוד בשיטת הMIMO?

אשמח לעזרה, הצעות, רעיונות

(ואם הכל לא ילך אז אני אמתח כבלים מבחוץ, זה יהיה לא יפה ואצטרך להגן על הכבלים, אבל החיבור יהיה מהיר... ::))

פורסם

נעשה לך את זה פשוט -- גם במקרה האידיאלי בו תמקם את הנתב בקומה 2 כאשר יש מחשב מעליו ומחשב מתחתיו -- אני לא בטוח שתקבל רמת קליטה שתיתן לך איכות גלישה סבירה. במקרה שלך עדיף לקחת את הנתב 6504 של EDIMAX (בתקן N) שעולה עוד 100 שקל ואת כרטיס הרשת התואם (7728) שעולה כ- 100 שקל יותר מהכרטיס שציינת. שם לב שאתה צריך רק שני כרטיסי רשת כי המחשב שקרוב לנתב יתחבר אליו קווית ולא אלחוטית.

פורסם

אני בספק אם הנתב הזה יתן לך כיסוי טוב לשלוש קומות. אמנם סוג הבניה והעיצוב הפנימי של המקום משחוק תפקיד גדול בסיפור, אבל מנסיון עבר הנתב הזה לא יספק לך את התוצאות המבוקשות.

אני הייתי חושב ללכת אולי את הWRT54GL של לינקסיס, אם כדי לקבל את מלאו הפוטנציאל שלו אתה תצטרך להחליף לו את הקושחה ("מערכת ההפעלה" שלו). בנוסף אתה יכול להכין לעצמך מרכז אות ע"מ לקבל כיסוי טוב יותר.

לעבור לנתב תקן N כמו הBR-6504N של אדימקס בהחלט יכול לשפר לך את המצב, אבל כרטיסי הרשת התואמים לו יעלו לך כפול ולא בטוח שזה משתלם.

לדעתי, אם יש לך אפשרות קלה, תעביר כבר כבילה למחשבים. רק אם אתה מעביר אותם מחוץ לבית תשתמש בכבל STP קשיח ותצבע אותו בצע לקיר חיצוני (מגן עליו מפני UV).

פורסם
  • מחבר

תודה, כן כנראה שבאמת אשתמש בפרוטקול 802.11n. ובהחלט אשקול שוב אם אפשר להעביר שם כבלים איכשהו

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז כנראה אחבר באלחוט עם הפרוטוקל החדש. אני רוצה בקומה השלישית לחבר כמה מחשבים.

אני רוצה לחבר את מחשבים הקומה בכבלים, ואת רשת הקומה השלישית באלחוט לנתב המרכזי.

איזה רכיב אני צריך?

נתב אלחוטי נוסף שעובד ב802.11n?

AP?

אולי כרטיס רשת אלחוטי וswitch יספיקו?

מדובר על 2~3 מחשבים בקומה השלישית.

פורסם

אני עוד לא ראיתי AP בתקן N במחירים שפויים. אתה יכול לרכוש עוד נתב 6504 שישמש כ-AP בקומה השלישית -- כל המחשבים יתחברו אליו קווית (יש לו 4 כניסות) והוא יתקשר עם הנתב בקומה 2. הפתרון הזה אינו אידיאלי אבל יתן מענה. בכל מקרה, לפי התיאור שלך נראה שהעברת כבל מקומה 2 לקומה 1 ולקומה 3 ושימוש ב-SWITCH בקומה 3 יתן לך פתרון יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אכן, זה נשמע ככה מרגע לרגע שאני מברר שכנראה שאצטרך לחבר כבלים מבחוץ.

תודה רבה על העצות :). ותודה רבה גם על האתר שלך, אני למדתי ממנו המון

פורסם

האתר הנחמד שלו כבר מת הרבה זמן

פורסם

האתר ממש לא מת ומכיוון שאת האתר שלך לא ממש ראיתי, אני לא מבין על בסיס מה אתה זורק את הבוץ שלך על אחרים.

פורסם

אתה כנראה לא מזהה את הלקוחות שלך

האתר שלך נמצא אצלי במועדפים כבר הרבה מאוד זמן ולצערי הוא הפסיק להתחדש.

אם זרקתי בוץ אז הוא מהמין הרפואי של ים המלח. כזה שגורם להתחדשות.

פורסם

לטעמי, יש הבדל בין "מת" ל-"לא מתחדש".

מנקודת המבט שלי, האתר אינו אתר חדשות או רכילות -- הוא אתר מידע שמטרתו לתת בית למדריכים בתחום הרשת הביתית והאינטרנט המהיר. אתה יכול להתייחס אליו כאל ספר (reference guide) שמנסה להקיף את הנושא הזה. מעצם הטבע, קצב ההתחדשות של אתר כזה אינו גבוה כי כבר היום הוא מקיף חלק ניכר מהנושאים הרלוונטים.

אני באופן די שוטף מעדכן מדריכים קיימים במידע חדש ורלוונטי, אך מדריכים חדשים מוספים לעיתים רחוקות. אתה מוזמן להרשם באתר ולקבל עדכון לדוא"ל שלך כל פעם שמשהו מתחדש בו.

דרך אגב, בכל יום מבקרים באתר מאות אנשים (אני סופר כמה מאות UNIQUE IP ביום) ונצפים בו בחודש עשרות אלפי דפים -- קשה להגיד על אתר שכזה שהוא "מת".

פורסם

אני שמח לתת לך קרדיט על ההשקעה הלא קטנה באתר.

בעבר נעזרתי בו ברכישת ציוד רשתות.

יש סיכוי לראות בקרוב סקירות על מוצרים חדשים ?

פורסם

בהחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים