עבור לתוכן

האם 802.11a הוא תקן מאושר בארץ ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי כמה מחשבים ניידים אצל אנשים בארץ שתומכים בתקן 802.11a שדומה לתקן "g" אבל משתמש בתדרים גבוההים יותר של 5 גיגה הרץ במקום 2.4, דבר שתורם ליכולת הקליטה של המכשיר וגם יש פחות הפרעות שם.

האם התקן הזה אושר / צפוי להיות מאושר בארץ ?

האם נמכרים נקודות גישה שתומכות גם ב G וגם ב A בארץ ?

פורסם

תקן A מאושר לשימוש בארץ אך אין יבוא מסודר של מוצרים בתקן זה.

פורסם

הוא גם די ישן יחסית. אולי התכוונת לתקן N? גם אם לא, אני לפחות אשמח לדעת איפה זה עומד כרגע - אם אפשר להשתמש בזה בארץ

פורסם

למה יש חשבות לזה שזה מאושר או לא בארץ ?

כי לא ניראה לי שיש גוף בארץ שאוחף דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

הוא גם די ישן יחסית. אולי התכוונת לתקן N? גם אם לא, אני לפחות אשמח לדעת איפה זה עומד כרגע - אם אפשר להשתמש בזה בארץ

לא התכוונתי ל A, זהו תקן ישן שזוכה בשנה האחרונה דווקא לעדנה מחודשת. אם פעם ניידים תמכו רק ב B ו G היום כבר הציפים החדשים תומכים גם ב A. כמו כן יש היום יותר נקודות גישה שתומכות גם וגם (חבל שלא בארץ כפי שאני רואה).

למה יש חשבות לזה שזה מאושר או לא בארץ ?

כי לא ניראה לי שיש גוף בארץ שאוחף דברים כאלה.

יש, קוראים לו משרד התקשורת, וזה לא חוקי למכור דברים כאלו שלא עברו אישור. (לא שזה ממש קריטי לי, אבל פשוט אם משהו לא עבר אישור, הסיכוי למצוא כזה בארץ קטן משמעותית).

פורסם

לא התכוונתי ל A, זהו תקן ישן שזוכה בשנה האחרונה דווקא לעדנה מחודשת. אם פעם ניידים תמכו רק ב B ו G היום כבר הציפים החדשים תומכים גם ב A. כמו כן יש היום יותר נקודות גישה שתומכות גם וגם (חבל שלא בארץ כפי שאני רואה).

זה נכון שיש די הרבה כרטיסי רשת בניידים שתומכים גם ב-A (במיוחד האינטל 3945ABG) אבל העתיד הוא תקן N ואם אפשר לקבל נייד עם תמיכה בתקן הזה -- זה עדיף בהרבה.

פורסם
  • מחבר

ואם אפשר הכל ביחד (4965AGN) אז הכי טוב.

פורסם

החוק כפי שהבנתי ולפי מה שקראתי לא אוסר כלל שימוש בתדרים כל עוד זה לשימוש פרטי אישי והספק השידור הכולל (EIRP) קטן מ-4W.

כלומר, אם הכנסת אחד כזה בלי בעיות מהמכס אין שום מניעה שתשתמש בו, אבל אסור לשווק מוצרים אלחוטיים בארץ בלי שהמוצר קיבל אישור ממשרד התקשורת.

לגבי תקן A, התקן הזה מעולם לא קיבל תפוצה רחבה בשום מקום. מה גם שעד לא מזמן הרבה מתחומי הרדיו/מיקרוגל בארץ היו שמורים לשימוש צבאי/לאומי ועכשיו מפנים את הכל ועוברים לשימוש בתדרים "אזרחיים". אני לא יודע בדיוק אלו תדרים היו או עדיין שמורים לצבא, אבל יתכן שיש קשר לזה.

בכל מקרה, אין לתקן A כמעט שום יתרון מול תקן B או G. בגלל שהתדר גבוהה יותר (5GHZ) העבירות שלו נמוכה יותר והמהירות המקסימלית התיאורטית שלו היא כמו בתקן B - סה"כ 11Mbps. היתרון היחידי הוא שהתדר הזה פחות בשימוש אז ההפרעות בו קטנות יותר.

פורסם
  • מחבר

המהירות של A היא כמו G, שזה 54 מגה ביט.

פורסם

צודק, טעות שלי.

פורסם

אני דווקא יותר מתעניין בעיניין של ההפצה

פורסם

מה זה אומר שתקן N עובד בשני התדרים? הוא משדר בשניהם בו זמנית או בכל אחד בנפרד בהתאם לצורך?

פורסם

גם וגם. בעקרון הוא אמור לקפוץ בין תדרים וערוצים אם הוא חש יותר מידי הפרעות, בנוסף הוא יכול להשתמש בשני התדרים בו זמנית ע"מ להבטיח רוחב פס מקסימלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים