עבור לתוכן

הקמת רשת חוטית ביתית - המלצה על ראוטר

Featured Replies

פורסם

בימים אלה אני מקים בביתי רשת חוטית בקירות.

על מנת לחבר את כל המחשבים אאלץ להשתמש בראוטר שתומך במודם ADSL ולפחות ב Switch אחד תואם.

אני רוצה לשתף מדפסת ואולי גם כונן חיצוני בין המחשבים ולכן חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB אחת בראוטר [או/גם בסוויץ' - אם יש דבר כזה בכלל]

העברתי בין המחשבים כבלים מסוג CAT5 וברצוני להשתמש בכל שמונת החוטים הנמצאים בכל זה על מנת להגיע למהירות

תעבורה גבוהה בין המחשבים[1Gbps] (כיון שבמילא אין לי מה לעשות עם שאר החוטים).

אשמח לקבל המלצות על ראוטרים וסוויצ'ים שתומכים במהירות תעבורה 1Gbps והראוטר כאמור עם יציאת USB. [אשמח לראות גם בלי יציאת USB לשם ההשוואה]

תודה רבה לעוזרים ולבעלי הניסיון.

פורסם

אני לא מכיר ראוטר בייתי 1G שניתן לרכישה בישראל -- יש בחול אם אתה רוצה לנסות ליבא אחד -- זה לא פשוט ועלול להתקע במכס.

יש לרכוש בארץ SWITCH-ים של 1G במחירים סבירים (כמה מאות שקלים בודדים).

קח בחשבון שהרלוונטיות של 1G היא רק בהעברת מידע בין המחשבים ברשת הפנימית ואם אין לך ממש צורך בכך בשלב הזה, הייתי דוחה את ההשקעה בציוד אקטיבי של 1G ליום שזה באמת ידרש ואז גם המחיר יהיה יותר אטרקטיבי. לגבי כבילה -- על זה תלך עם תמיכה ב-1G.

אין בארץ נתב לא אלחוטי עם תמיכה בדיסק חיצוני ומדפסת (USB) -- יש רק אלחוטיים כאלה (כמו ה-EDIMAX 6215) אבל אתה תמיד יכול לבטל את היכולת האלחוטית של הנתבים הללו.

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו שיביע דעה??

את התשתית לתעבורה של ג'יגה אני אניח בכל מקרה כנראה כשהעניין יהיה רלוונטי אני אצטייד בהתאם מבחינת חומרה לרשת.

האם לבטח אין לי שום אפשרות לשתף מדפסת עם ראוטר חוטי?

האם המהירות הרגילה של רשת תספיק לקריאה של ג'יגות מכונן רשת ולתעבורה מספיק מהירה לצרכים די כבדים בין החשבים?

אשמח לשמוע עוד תשובות.

פורסם
  • מחבר

כמה דברים לא ברורים:

מה זאת אומרת שכתבת : "יש רק אלחוטיים כאלה (כמו ה-EDIMAX 6215) אבל אתה תמיד יכול לבטל את היכולת האלחוטית של הנתבים הללו."

יש אפשרות להפוך נתב אלחוטי לנתב חוטי?

מה הטעם בקיניית נתב אלחוטי ואז לבטל את האלחוטיות?

מה אתה מתכוון כשאתה אומר : " לבטל את האלחוטיות שלו"

פורסם

מה התקציב שלך לציוד רשת?

כמה פורטים אתה צריך שיהיו לך?

אתה מחובר תשתית כבלים או בזק?

איך בנוי החיבור שלך כרגע?

בכל מקרה אתה צריך לפחות שני רכיבים שזה מתג 1GB ונתב

כמובן שהם יהיו נפרדים

במקרה שאתה בתשתית בזק יש אפשרות להשיג מהם נתב.

אם אתה חייב יציאת מדפסת ברשת אז אפשרי לקנות שרת מדפסות נפרד.

שים לב שאם יש מחשב שדולק 24 שעות (יש מחשב שמיועד להורדות?) , ניתן לחבר אליו את המדפסת לחסוך את הצורך ביציאת USB.

פורסם
  • מחבר

התקציב שלי לציוד רשת אינו גדול. זה אחד היתרונות ברשת חוטית שגרמו לי להגיע להחלטה להכין כזו - שהיא יותר זולה מרשת אלחוטית [וגם יותר בטיחותית]

אני כעיקרון לא צריך הרבה כל הנקודות בבית הן 10 ורישתי את כולן.

מחובר על תשתית בזק.

כעת החיבוא שלי בנוי על מודם ADSL שהוא כמובן מחובר לשקע טלפון עם פילטר.

האם משתלם לי לקנות במחירים הללו את הציוד או לחכות שהעלות תרד כשהמוצר יכנס חזק יותר לשוק.

פשוט היה חבל לי כיון שבכבל רשת יש 8 חוטים מדוע שאשתמש רק בארבעה הרי הם במילא שם לא?!

למיטב הבנתי אין בנתב חוטי יציאת USB למדפסת.

כיצד נראה שרת מדפסות?

יש לי מחשב ייעודי שכביכול להורדות אבל התלות של המדפסת בו לא מוצאת חן בעיני כיון שכמו בכל דבר יכולה לקרות לו תקלה ואז אפשרויות ההדפסה

ינוטרלו עד שהתקלה תתוקן. מלבד זאת, לפי מה ששמעת שיתוף מדפסת דרך מחשב גורם לעומס על אותו מחשב האם זה נכון?

מחכה לתשובה,

יום טוב.

פורסם

אז קודם כל רוב הסיכויים שיש לך כבר נתב במודם , או שאתה יכול להחליף אותו למודם/נתב בבזק בחינם.

בקשר למתג הינה זה מתג שמתאים לשבעה מחשבים והוא עולה בארץ באיזור ה250 שקל

http://trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=165_TEG-S8&cat=115

וזה מתג שמתאים עד 15 מחשבים עולה בארץ באיזור ה700 שקל

http://trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=225_TEG-S16R&cat=115

אם לא כל הפורטים מחוברים יתכן שעדיף רק מתג אחד

בקשר לשרת מדפסת

http://trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=130_TE100-P1U&cat=26

פורסם

כמה דברים לא ברורים:

מה זאת אומרת שכתבת : "יש רק אלחוטיים כאלה (כמו ה-EDIMAX 6215) אבל אתה תמיד יכול לבטל את היכולת האלחוטית של הנתבים הללו."

יש אפשרות להפוך נתב אלחוטי לנתב חוטי?

מה הטעם בקיניית נתב אלחוטי ואז לבטל את האלחוטיות?

מה אתה מתכוון כשאתה אומר : " לבטל את האלחוטיות שלו"

אתה נכנס לתפריטים של הנתב ומבטל את היכולת של הנתב לשדר ולקלוט אלחוטי -- אתה פשוט מבטל את התכונה הזו.[br]פורסם בתאריך: 5.09.2008 בשעה 14:54:56

התקציב שלי לציוד רשת אינו גדול. זה אחד היתרונות ברשת חוטית שגרמו לי להגיע להחלטה להכין כזו - שהיא יותר זולה מרשת אלחוטית [וגם יותר בטיחותית]

אני כעיקרון לא צריך הרבה כל הנקודות בבית הן 10 ורישתי את כולן.

מחובר על תשתית בזק.

כעת החיבוא שלי בנוי על מודם ADSL שהוא כמובן מחובר לשקע טלפון עם פילטר.

האם משתלם לי לקנות במחירים הללו את הציוד או לחכות שהעלות תרד כשהמוצר יכנס חזק יותר לשוק.

פשוט היה חבל לי כיון שבכבל רשת יש 8 חוטים מדוע שאשתמש רק בארבעה הרי הם במילא שם לא?!

למיטב הבנתי אין בנתב חוטי יציאת USB למדפסת.

כיצד נראה שרת מדפסות?

יש לי מחשב ייעודי שכביכול להורדות אבל התלות של המדפסת בו לא מוצאת חן בעיני כיון שכמו בכל דבר יכולה לקרות לו תקלה ואז אפשרויות ההדפסה

ינוטרלו עד שהתקלה תתוקן. מלבד זאת, לפי מה ששמעת שיתוף מדפסת דרך מחשב גורם לעומס על אותו מחשב האם זה נכון?

מחכה לתשובה,

יום טוב.

הפרש המחיר בין נתב חוטי לבין נתב אלחוטי הוא אפסי ולכן כדאי לקנות נתב אלחוטי ולבטל את האופציה האלחוטית. אם לא הבנת, כל נתב אלחוטי גם תומך ב-4 כניסות קוויות BUILD IN ועל ידי SWITCH ניתן להרחיב זאת לעוד מחשבים.

פורסם
  • מחבר

איזו שהיא המלצה ספציפית על מוצרים [ראוטר וסוויצ'] שיעשו את העבודה (רוצה גם עם שרת מדפסות) ?

הצעת מחיר משהו שמישהו קנה והתנסה כבר?

פורסם

מבחינת SWITCH, כל אחד יתאים לך ואין כאן העדפה ספציפית לחברה או דגם.

אם אתה רוצה נתב משולב עם שרת מדפסות -- האופציה היחידה שיש לך היום היא ה-6215 של EDIMAX.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים