עבור לתוכן

ADSL2/2+ backward compatibility & MIMO issues

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני על קו ADSL כרגע ומשתמש ב- ADSL MODEM ROUTER ישן של EDIMAX. חשבתי על מעבר ל- N עם MIMO שבתקווה יתנו לי ביצועים טובים יותר מבחינת קליטה אלחוטית לחדר אחר. אני לא מעוניין לחזור לתצורה הקודמת של מודם שמחובר לראוטר, מאוד נוח לי ששני המכשירים נמצאים בקופסה אחת. מהסריקות שלי ברשת מצאתי ראוטרים עם ADSL2/2+ ולא הרגיל שיש לנו בארץ, השאלה היא האם אין בעיית תאימות?

במידה ואין - לא מצאתי בארץ שום מודם ראוטר שהוא N בארץ. בחו"ל נראה שזה גם לא נפוץ (תקנו אותי אם אני טועה) אבל מצאתי משהו של בלקין - http://www.ciao.co.uk/Belkin_ADSL_Modem_with_Wireless_Pre_N_router__6465261

כבר ראיתי את ה- "ADSL/2/2+", וזה אכן עונה על השאלה שלי, אבל רציתי לברר ליתר בטחון אם אני יכול להיות בטוח במאת האחוזים ש*כל* מודם ראוטר ADSL2 שאני רואה בוודאות תומך גם ב- 1, לפני שאני מוציא כסף.

כמו כן, לגבי MIMO, אני מבין שזה קצב כפול של INPUT/OUTPUT או משהו בסגנון, ותורם לקליטה ממרחקים. אני רואה שזה פיצ'ר בחלק מה- G ראוטרים, אבל בראוטרים של N נדמה כאילו זה מובנה ואין כאלו בלי. זה נכון?

אם מישהו יכול לחדד או לתקן את רשמיי, ואולי אפילו להפנות אותי למוצרים שיתאימו לצרכיי (עדיף בארץ, אם יש רק בחו"ל - עדיף בקנדה) - אני אשמח.

פורסם

הטכנולוגיה הזאת תומכת גם אחורה כך שאין לך מה לחשוש.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה.

לגבי שאר שאלותיי..?

פורסם

אין בארץ נתבי N עם מודם מובנה. לא הייתי מנסה ליבא אחד כזה כיזה עלול להתקע במכס -- במכס נוטים לתקוע כל דבר שיש לו ריח של תקשורת אלחוטית וסביר להניח שלא תצליח להוציא ממשרד התקשורת אישור חד פעמי להכנסה. את גם צריך שתקן ה-N שמאושר לשימוש בארץ זה לא בדיוק תקן N שמאושר בחו"ל (תמיכה ב-5GHZ) וגם זה עלול להיות בעייתי. לדעתי, אם אתה מעוניין בנתב דגם N, תצטרך להשתמש במודם חיצוני. על MIMO אתה יכול לקרוא בסקירה של נתב MIMO שכתבתי כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm.

פורסם
  • מחבר

1. למה בעצם אין? כלומר, ידוע לך אם יהיה? אם "אתאפק", באיזשהו שלב הם יגיעו גם ארצה או שזה משהו עקרוני ואתה יכול להגיד שגם לא יהיו בעתיד?

2. אני לאו דווקא מעוניין בתקן N, כמו שאני מעוניין בקליטה הכי טובה ממרחק/דרך מכשולים. זו בעצם השאלה, האם G MIMO ייתן לי את אותה קליטה שייתן לי N MIMO? פחות חשוב לי שאפשר להעביר קבצים בין המחשבים ב300mbit כביכול...

3. למען האמת, עכשיו שאני מחפש MIMO כלשהו בארץ בזאפ, אני מוצא איזה משהו של LEVEL ONE ונתב ה- N של EDIMAX.. מה קרה שהם נכחדו? מבלבל כל העסק

פורסם

1. יכול להיות שיהיה בעתיד נתב N משולב עם מודם ADSL אבל האמת -- אני די מסופק.

2. באופן די מפתיע, נתב ה-N של EDIMAX יותר זול מנתב ה-MIMO הסטנדרטי שלהם, לכן אם אתה מעונין בכזו רמה של קליטה/שידור -- לך על N.

3. הסיבה היא הפוכה -- טכנולוגית ה-N היא מאוד חדשה (בעצם היא עוד בבטא 2) ולכן אין הרבה מוצרים כאלה. בכל מקרה גם ל-LINKSYS ו-DLINK יש כאלה נתבים בארץ אבל המחירים הרבה יותר יקרים.

פורסם

ככלל אני לא הייתי קונה נתב משולב מודם, אני לא רואה שום יתרון בעניין פרט אולי לחסכון של פחות מחצי וואט חשמל לשעה ונוכחות של פחות כבל אחד על השולחן.

כעקרון אין מניעה בחוק להשתמש בנתב שמשתמש ב5GHZ, הבעיה היא שע"מ שיהיה אפשר לשווק בארץ מוצר אלחוטי (פאלפון, נתב, טלפון DECT וכו') הוא חייב אישור ממשרד התקשורת. כדי לקבל אישור כזה צריך להביא את המוצר לבדיקה ואישור. זה תהליך ארוך ויקר, במיוחד לבנאדם פרטי.

בגלל שתקן N נמצא באמצע האישור תקן (אושרה טיוטא מספר 2 של התקן), נוספות אפשרויות נוספות ואימפלימנטציות חדשות שחברות הנתבים ממהרות להכניס למוצרים החדשים שלהם. עקב כך המוצרים החדשים דוחקים את המוצרים הישנים בתדירות דיי גבוהה, לכן אפשר למצוא רק קומץ של נתבים בתקן N draft 2.0 שמשווקים פה בארץ (משהו כמו אחד של אדימקס, אחד של לינקסיס, אחד של D-LINK ואחד של LEVEL ONE).

אני אישית קראתי ביקורות ונתונים מאוד יפים על האדימקס (BR-6504N), אבל לפי אנשים בפורום יש בעיות עם הגרסת הקושחה המותאמת לארץ ויש צורך לפעמים להתקשר לייבואן (פיקוק) ע"מ לקבל קושחה חלופית/מתוקנת.

בכל מקרה, אל תצפה למהירות של 300 מגה ביט, בתנאים הכי אידיאלים המהירות מגרדת את ה80 מגה ביט (פחות מחיבור קווי סטנדרטי). בנוסף תקן N לא מגדיל את טווח השידור/קליטה, אלא רק את טווח השידור/קליטה האפקטיביים. זאת אומרת שאתה תקבל קליטה טובה יותר איפה שיש קליטה ומחוץ לגבולות הללו לא יהיה שינוי או שהוא יהיה מזערי. מה שכן, טכנולוגיה הMIMO משפרת באופן ניכר קליטה באזורים מתים שנמצאים בתוך הטווח הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

Chief:

1. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=264&pl1_id=1&pl2_id=3 - היה יכול להיות מושלם בשבילי.

2. סביר להניח שכך אעשה.

3. למה יש מיעוט של מוצרי N ברור לי, התכוונתי ללמה יש מיעוט של מוצרי G MIMO.. וכן, כבר חפרתי את הראוטרים של החברות האחרות, של EDIMAX נראה כמו האופציה הכי פרקטית - זול וביצועיסט.

Czar:

זה פחות שני כבלים, לא? הכבל שמחבר את המודם לראוטר, וכבל החשמל שלו. שלא נדבר על זה שלא ציינת את העובדה שזו עוד קופסת פלסטיק נפרדת... זה לא doomsday :) אבל אתה יודע, once you go black... מה גם שאתה לא מציין חסרונות שבגללם לא היית קונה, יש בכלל?

במילים אחרות, כשראיתי בחו"ל נתבי N ללא הכיתוב של DRAFT2 (כמו בלינק שנתתי לצ'יף), הם היו באמת הגירסה הסופית? שאגב ידוע למישהו פה מה הפערים בין DRAFT2 לגירסה הסופית? הקטע עם הנתבים האלה שזה לא כמו מחשבים שמתחדשים בתדירות כ"כ גבוהה שאין ממש זמן "נכון" לקנות, אם היום אני קונה DRAFT2 ומחר מגיעה לארץ גירסה סופית משולבת מודם, אני אתבאס לאללה. מוצר כזה יחזיק אצלי שנים אני מאמין, עד שיגיעו הטכנולוגיות שאחרי MIMO ו- N, במידה ובכלל יהיה לי צורך להחליף (הראוטר הנוכחי משרת אותי כבר 3-5 שנים). כך שיש זמן נכון להוציא את ה- 500 שקל האלה.

נתקלתי בת'רד אחר פה של בנאדם ששיבח את ה6504 ולא דיבר על בעיות קושחה. כל עוד יש גב חזק בארץ (פיקוק), אני מניח שהכל בסדר.

אני כלל לא מצפה למהירות העברת קבצים בין המחשבים, כל מה שמעניין אותי זה שהגלישה וההורדה של מי שמחובר אלחוטית תהיה זהה למי שמחובר חוטית. יש לי קליטה בכל הבית בסט-אפ הנוכחי, כך שאם לטענתך N נותן קליטה טובה יותר איפה שקיימת קליטה לעומת G, זה עונה על השאלה שלי. הבנתי מה אתה אומר ש- MIMO עושה, אבל משתמע מדברייך שהוא _לא_ גורם לשיפור הקליטה איפה שהיא ישנה, אני מבין נכון? (במילים אחרות, G MIMO לא היה עוזר לצרכיי). שאלה אחרונה חביבה - כל ראוטר N מגיע עם MIMO? זה כבר סטנדרט?

פורסם

אין עדיין מוצר שהוא תקן 802.11n כי לא התבצע עדיין אישרור סופי של התקן.

העניין הוא כזה, יש גוף שנקרא WIFI alliance שבו חברות כל מיני חברות ותאגידים שרוצים לקדם את השימוש בWIFI. הגוף הזה בונה את התקנים, משלב את הטכנולוגיות שקשורות לנושא ומאשר מוצרים תואמים (מה שנקרא WIFI certified). הבעיה שהגוף הזה עושה עבודה דיי אומללה בכל נושא התקינה והאישור.

למשל השימוש בשיטת ההצפנה WEP, שהתגלתה ככישלון חרוץ. הם מהירו להוציא תיקון בצורת WPA, אבל הWPA היה בעצם רק טלאי. הWPA האמיתי הוא WPA2 (תקן 802.11i), אבל בגלל שלקח הרבה זמן לאשרר את התקן הזה יצא בנתיים מין הכלאה שנקראת WPA/AES שמבוססת על טיוטא של התקן. בנוסף על כך התקן עצמו לא נכפה כמו שצריך ולכל ציירן יש אימפלימנטציה משלו. מכל זה יוצא שאתה יכול לקנות נתב וכרטיס רשת אלחוטי, שניהם חדשים, ולא תוכל להתחבר איתם בשימוש בהצפנת WPA2, למשל.

אותו דבר קרה עם WDS שאמור היה לאפשר לשרשר מכשירי רשת אלחוטים (כמו שני נתבים) בקלות. להצליח לחבר שני נתבים מחברות שונות בWDS עם הצפנה שהיא לא WEP היא משימה קשה מאוד.

ככה קורה עכשיו עם ה802.11N, לוקח להם שנים לאשר אותו, בנתיים היצרנים מוציעים גרסאות בהסתמך על הטיוטא של התקן ואין אכיפה טובה של האימפלימנטציות השונות. ההיסטוריה של התקן הזה בגדול היא כזאת: בהתחלה היה רק MIMO, אח"כ MIMO ואיחוד ערוצים למהירות גבוהה ועכשיו בנוסף על זה תמיכה בתחום תדרים של 5GHZ. לכן להשקיע הרבה כסף בנתב כזה זה לא מומלץ לדעתי, אבל וזה אבל גדול, אם נתב כמו ה6504N של אדימקס או ה150N של לינקסיס טובים לך, אין מניעה לקנות אחד כזה עכשיו ועוד שנתיים לקנות נתב שהוא מוסמך תקן N מלא. סה"כ הנתבים האלו עולים פחות מ500 ש"ח.

ורק כדי להיות לגמרי מובן, MIMO היא טכנולוגיה שעוזרת להגדיל את הטווח האפקטיבי של הקליטה ולכסות שטחים מתים. אין פה קשר ישיר למהירות. MIMO G בתיאוריה יתן לך אותו כיסוי כמו MIMO N. בפועל MIMO בתקן N יתן ביצועים עדיפים בגלל שהיצרניות המשיכו לעבוד ולפתח את הטכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

זה מוזר לשמוע כי ב- 6504 אדימקס מקפידים לרשום דראפט2 בכל מקום, בעוד שבלינק ל- 7265 הם לא. בגלל החוסר עקביות נדמה שיש כוונה מאחורי זה..

כנראה שאקח את ה- 6504 עם הכרטיס N USB שלהם מתישהו בעתיד הקרוב.

לגבי התצורה ה"חדשה" שתהיה לי כתוצאה מכך - את המודם עצמו אני מחבר לשקע הטלפון עם אותו הכבל שכרגע מחבר את המודם-ראוטר אליו, ואת המודם לראוטר עם כבל רשת רגיל כמו זה שמחבר בין המחשב שלי לראוטר? זה מסכם את השינוי נכונה?

פורסם

אין עדיין שום מוצר שהוא 802.11N והוא לא איזשהו draft.

לגבי התצורה ששאלת - זה בדיוק ככה צריך להיות.

פורסם
  • מחבר

תודה לך ולכל השאר על המידע, עזרתם לי מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים