עבור לתוכן

הבדלים בן DX9 ל DX10

Featured Replies

פורסם

נכון להיום כמעט לא קיימים הבדלים גרפיים בין DX9 ל DX10 וזה באשמת המפתחים בלבד. ל DX10 יש כלים שאין ב DX9 שאמורים לתת את אותם אפקטים ואף יותר בהרבה פחות מעמס על הכרטיס מסך - נכון להיום, לא חושב שהשתמשו בהם במשחקים.

זה שמשחק רץ ותומך ב DX10 - כמו CRYSIS ועוד כמה לא אומר שהם משתמשים בכלים ש DX10 נותן להם.

יש משחקים בהם ראיתי הבדלים גרפיים קטנים, כמו LOST PLANET, אבל שוב - לא משהו משמעותי.

לגבי הביצועים, אני כרגע על ויסטה 64BIT וכל המשחקים רצים לי סבבה גם ב DX10 וגם ב DX9. לא ממש ערכתי השוואת ביצועים כי האמת שזה לא ממש מעניין אותי כרגע. בדקתי לדוגמא DMC4 ב DX10 וב DX9 עם VSYNC והכל בהגדרות על מקסימום - שניהם נשארים קבוע על 60-FPS , אז מבחינתי הם רצים זהה.

• תגובות 30
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תוריד את הVSYNC ותראה אם יש הבדל....

פורסם

מה אתם רוצים ? שמפתחים ישקיעו הון עתק בלבנות משחק מ 0 ב DX10 ? הם חייבים לפתח ל DX9 כי זה מרבית כרטיסי המסך שיש שם בחוץ.

פורסם

להמון אנשים יש כרטיסים שתומכים בDX10...

ומה שאמרת זה כמו להגיד "בואו נפתח משהו שאף אחד לא ישתמש בו"

וגם DX9 לא נוצל עד תום ככה שאין טעם לעבור למשהו חדש יותר....

סתכלו על קריסיס לדוגמא. יש לו גראפיקה ממש טובה וזה עדיין DX9. למרות שהמחשק נראה שונה מכל משחק אחר זה עדיין DX9 ותאמינו לי אפשר יותר מזה.

הקיצר לסיכום:

DX10 הוא גימיק וגם מנהלים בכירים בחברות גדולות אמרו את זה.

הDX10 קיים כדי לקדם את המכירות של הויסטה, עם הויסטה יש DX10.

אין הבדל ויזואלי בין DX10 לDX9, ככה שאם אתם עם XP תישארו בו או לפחות אל תעברו לויסטה רק בגלל הDX10.

פורסם

תראו אחרי בדיקה קצרה:

DMC4

BIOSHOCK

^^

אין הבדל בשיט

פורסם

DX11 זה המראה של DX10 אבל עם תמיכה בריבוי ליבות כלומר זה DX10.1 שNVIDIA לא יכולה "להשמיד"

פורסם
  • מחבר

טוב בשביל הבדיקה מבחינת ביצועים, אני מתקין עכשיו XP 64BIT ויעלה תוצאות 3DMARK עם VISTA ועם XP...

אני רואה שאין הבדל בגרפיקה וויסטה לוקח לעצמו איזה ג'יגה זכרון בלי לדבר בזמן XP משתמש באזיר ה 200 וקצת...

נשים XP מקסימום נחזור לויסטה מחר ;D

עריכה,

התקנתי XP 64BIT, הרצתי 3DMARK 06 והתוצאה הייתה זהה לתוצאה בווסיטה 64ביט, הרצתי CRYSIS עם המוד לגרפיקה של "DX10" הביצועים היו דיי זהים לביצועים בויסטה...

האמת שלא ראיתי שום יתרון בירידה חזקה ל XP.. אז אני חוזר לויסטה עכשיו ;D

נ.ב

דבר מוזר ששמתי לב, פעמיים CRYSIS קרס לי שהכרטיס מסך ב 800/1100, ונתן שגיאה של ATI RECOVER, מה שלא קרה לי מעולם בויסטה...

פורסם

^^^

סתם בעיית DRIVERS.

גם בVISTA קורא לי לפעמים דברים דומים, בGRID נניח

בכל מקרה

בדקו מזמן ביצועים - והגיעו למסקנה חד משמעית שVISTA 64 ביט יותר מהיר (לא בהרבה) מXP וXP 64 ביט במשחקים.

הריצו כמה עשרות משחקים ובדיקות.

ותמיד VISTA היה טוב יותר (עם SP1 כמובן)

פורסם
  • מחבר

ולמה לא אמרת את זה לפני שפירמטי את המחשב 14 פעם ? ;D

יש לך לינק לבדיקה הזאת ?

פורסם

^^^

לא לא מצאתי.

צריך לחפש ברשת.

זה היה מזמן, אני זוכר שראיתי לינק לזה דרך OSNEWS.

ברוב הפעמים 64 ביט של VISTA הריץ טוב יותר (אבל לא בהרבה, הפרש זניח, מקסימום אחוז או שניים שיפור)

פורסם
  • מחבר

בסדר לפחות לא פחות טוב...

פורסם

אני חייב לציין ש VISTA 64 הפתיעה אותי מאד לטובה. התקנתי אותה לפני כשבוע בערך. כל המשחקים רצים לי סבבה לגמרי. כולל קרייסיס על הכל HIGH ב DX10 ב 1280X1024. אפילו ב VERY HIGH המשחק שחיק..

שאר המשחקים שלי גם רצים סבבה לגמרי, אבל לא עשיתי השוואת FPS ממש מדוייקת כדי שאני אוכל להעיד על שיפור או גריעה מה XP שהיתה לי..

החסרון היחיד של הויסטה 64 הוא שהיא זוללת זכרון. למי שאין 4GB זכרון שלא ייתקרב למערכת הזאת.

פורסם

ולמה לא אמרת את זה לפני שפירמטי את המחשב 14 פעם ? ;D

יש לך לינק לבדיקה הזאת ?

להלן הקישור: http://www.i o p a n e l.net/forum/14772-page14.html [להסיר רווחים]

שורת ה"מחץ":

"...אך בהחלט לא ניתן להתעלם מן תוצאות המינימום (נפילות FPS) בויסטה אשר מבחינתי לרוב חשובים יותר מתוצאות הממוצע"

פורסם

בVISTA יש כמה נפילות

אבל

מצאתי לא מעט דרכים לתקן אותם.

קודם כל להתקין כל העדכונים שיש כיום כולל SP1 וכו'.

דבר שני, לבטל כל מיני PROCESS ברקע וSUPERFATCH וכו'.

(מי שיש לו הרבה זכרון, גם לבטל זכרון וירטואלי SWAP)

וגם לבחור POWER מוד שונה ממה שיש בברירת מחדל (שלא יכבה כלום חוץ ממסך, צריך להכנס להגדרות מתקדמות וכו')

בהתחלה לא פעל לי משהו VISTA והיו תקיעות

היום פועל מעולה.

אני מאוד מרוצה, ושמתי לב שDRIVERS שונים עושים הבדל עצום.

לדוגמא 8.7 של ATI הוציא לי גם 25 אלף! ב3DMARK

ועם 8.8 נפלתי ל22 לדוגמא.

וגם במשחקים הייתה ירידה מסויימת.

ככה שיש המון תלות בDRIVERS, וDRIVERS למערכות 64 ביט לא תמיד הכי "בשלים".

בוא לא נשכח, שגם משחקים לא מנצלים עדיין 64 ביט בכלל טוב.

משחק כמו CRYSIS לדוגמא, גם שיש גרסת 64 ביט, עדיין הוא פועל במצב 64 ביט "מוזר" בו כמות הזכרון המקסימום שיכול להשתמש זה 2 ג'גה (כמו PROCESS של 32 ביט)

אני מניח שתוך שנה המצב ישתנה מאוד (אני יודע שההמשך לCRYSIS רץ הרבה יותר מהר, ויודע להשתמש ביותר מ2 ג'גה זכרון)

פורסם

ב VISTA יש כמה נפילות אבל מצאתי לא מעט דרכים לתקן אותם.

קודם כל להתקין כל העדכונים שיש כיום כולל SP1 וכו'.

ראה בתחילת הביקורת: הבדיקה נעשתה על XP32 SP3 מול Vista x64 SP1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים