עבור לתוכן

מה כוללת אחריות לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם ASUS AN8 שנקנה לפני קצת פחות מ-3 שנים. המאוורר של המעבד התחיל להרעיש לפני כמה ימים ועכשיו המאוורר של ה-CHIPSET כנראה לא מסתובב מספיק מהר כי התוכנה ASUS PROB מודיעה שיש בעיה. האם האחריות ללוח כוללת את תיקון התקלות הללו ? האם ללוחות האלה יש בעיה ידועה (קראתי שאסוס שלחו מאווררים להחלפה עקב תקלה) ? תודה רבה על העזרה

פורסם

מאוורר שמרעיש היגיע כנראה לסוף דרכו, לכן אני ממליץ להחליף . אם אחרי ההחלפה של המאוורר המרעיש הבעייה חוזרת על עצמה, תממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה על תשובתך. הבעיה היא שהמאוורר הזול ביותר שהציעו לי עולה עם עבודה 160 ש"ח. אחריות ללוח אם לא כוללת את המאוורר ?

האם החנויות בארץ מעודכנות בתקלות יצרן או שעלי להביא מקור ברשת לכך ?

תודה רבה

פורסם

איך הוא יממש אחריות אחרי שהוא החליף באופן עצמאי את המאורר ?

אני הייתי בודק מול החנות שבה זה נקנה / יבואן אם הם מחליפים או לא, יש כאלו שאחריות 3 שנים זה שנה/שנתיים אחרונות אחריות חלקית... תקח בחשבון שזה כמובן גם ישבית לך את המחשב לכמה ימים טובים.

אם זה מאורר סטנדרטי יחסית ואין לך כח לשבור את הראש מולם אז פשוט תחליף וזהו.

וכן, אם לא דואגים לנקות את הפנים של המחשב ויש אזור עם אבק, אז תוך 3 שנים בהחלט המאוררים השונים יכולים ללכת (לא קשור לדגם זה או אחר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אפנה לחנות מחר. יש לכם מושג מי הוא היבואן של אסוס בארץ ?

פורסם

מור לוי.

פורסם

זו קצת בעיה- אחריות של לוח כוללת רק אל החלקים האלקטרוניים, לא גופי קירור ומאווררים שבאים עליו.

בדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה. כלומר, עלי להחליף את החלקים בחנות, כי אחרת, אם זו בעיה בלוח, אני לא אהיה זכאי לממש את האחריות.

פורסם

זו קצת בעיה- אחריות של לוח כוללת רק אל החלקים האלקטרוניים, לא גופי קירור ומאווררים שבאים עליו.

בדוק.

ממש לא נכון, החלפתי המון לוחות ובייחוד בסדרת ה A8N הבעייתית עם הגוף קירור שהמאורר שלו נוטה לכשל אחרי שנתיים,

לרוב הלוח נשלח ל RMA לאסוס וחוזר לוח A8N דומה עם קירור פאסיבי.

1. ישנם מספר יבואנים לאסוס בארץ בינהם מור לוי, ויזואל ומידיקום.

2. האחריות על הלוח אם כן מכסה מאוררים בייחוד אם כשל שלהם גורם לבעיות במחשב כמו התחממות יתר שמובילה לקריסות

ואף גורמת לקבלים סמוכים להתפוצץ וכו.

בקיצור אם שילמת על הרכבה בחנות רוב החנויות נותנות אחריות קומפלט על כל המחשב, פשוט תביא את המחשב יוציאו את הלוח וישלחו להחלפה,

כל זה צריך להעשות בחינם(תלוי בחנות), בכל מקרה אם אתה בנית את המחשב פרק את הלוח וקח אליהם.

אין שום סיבה שאם יש לך אחריות תתחיל "לשפצר" את הלוח בכדי שיעבוד.

העיניין היחידי שעליך להתכונן אליו הוא הזמן שלוקח לעשות RMA לאסוס, לצערי לא מדובר על RMA לאינטל באירלנד שלוקח 48 שעות אלא RMA

שבד"כ נמשך בין שלושה לחמישה שבועות עד שחוזר לוח חדש(יכול להיות מחודש או "Functional").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים