עבור לתוכן

ה-8800GT שלי מתחמם, לא מצליח לשנות מהירות מאוורר

Featured Replies

פורסם

לכרטיס באמת חסר החיישן המדובר ואי אפשר לשלוט במאוורר.

קודם כל באמת לך לממש אחריות אם יש.

אם אין אז בנוסף לנקיון ומשחה טרמית חדשה אולי תצטרך להוסיף מאוורר שיזרוק אוויר ישירות על הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

ונמ = קול שעושים בזמן שחושבים? כן, משהו כזה P:

בכל מקרה, קראתי באינטרנט בנוגע למאווררים של כרטיסי מסך. מסתבר שאם למאוורר יש רק שני פינים (או שני חוטים) אז אין אפשרות לשלוט במאוורר, וזה בדיוק המצב אצלי (אני מניח שלזה התכוונת, taotao^^ ).

הרעיון של המשחה נשמע לי נחמד, אבל אני מעדיף פיתרון פחות זמני. אפשרי פשוט להחליף מאוורר לאחד יותר טוב ,עם חיבור בעל 3 פינים שיאפשר שליטה על המהירות?

אם כן, מישהו יכול להמליץ על מאוורר כזה? (אם אפשר מ- http://tms.co.il/cat/195 )

אני לי כוח להתעסק עם אחריות, במיוחד שהזמנתי את Warhammer והוא ביום ראשון כבר אצלי, ועניין של החלפה לוקח שבוע בערך (אני ממש חסר סבלנות :( ).

אגב, יש לי מאוורר ממש קטן (בערך 3X3 ס"מ) שאני יכול לשים במארז מתחת לכרטיס מסך. הוא פועל במהירות של 4750 RPM. כדאי לי לשים אותו מתחת? זה יעזור?

פורסם

יש סיבה להמלצה קודם לממש אחריות.

ברגע שאתה נוגע בכרטיס הוא מאבד אחריות.

אם יקרה לכרטיס משהו בזמן התקנה של קירור חדש או עם הזמן מתקלה עצמית יילך לך כל הכסף בין אם זו אשמתך או לא.

הצעד שאתה רוצה לעשות פשוט מטומטם אם יש לך אחריות. אין דרך אחרת לומר את זה.

פורסם
  • מחבר

יש סיבה להמלצה קודם לממש אחריות.

ברגע שאתה נוגע בכרטיס הוא מאבד אחריות.

אם יקרה לכרטיס משהו בזמן התקנה של קירור חדש או עם הזמן מתקלה עצמית יילך לך כל הכסף בין אם זו אשמתך או לא.

הצעד שאתה רוצה לעשות פשוט מטומטם אם יש לך אחריות. אין דרך אחרת לומר את זה.

גם ככה הכרטיס הזה מתחיל לקרטע במשחקים חדשים, ואם אני אקנה מאוורר יותר טוב אז אני אפילו יהיה יכול לעשות OC.

אם אני פשוט אחליף לכרטיס 8800GT אחר אז אני בכל מקרה אצטרך לשדרג כרטיס מסך בקרוב.

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שיכולה לעלות לך ביוקר והיא שרק המעלות לא בסדר (אולי, לא בטוח).

התוצאה של זה היא שאתה תאבד אחריות, תוציא יותר מ-100ש"ח וזמן לקנייה והתקנה, רק כדי לגלות שיש גם בעיה בכרטיס עצמו.

אז נשארת בלי אחריות ועם כרטיס גוסס.

עוד דבר שכדאי שתדע, אם תקבל כרטיס חדש במסגרת האחריות בכלל לא בטוח שהוא יהיה זהה לזה שיש לך עכשיו.

פורסם
  • מחבר

אתה יוצא מנקודת הנחה שיכולה לעלות לך ביוקר והיא שרק המעלות לא בסדר (אולי, לא בטוח).

התוצאה של זה היא שאתה תאבד אחריות, תוציא יותר מ-100ש"ח וזמן לקנייה והתקנה, רק כדי לגלות שיש גם בעיה בכרטיס עצמו.

אז נשארת בלי אחריות ועם כרטיס גוסס.

עוד דבר שכדאי שתדע, אם תקבל כרטיס חדש במסגרת האחריות בכלל לא בטוח שהוא יהיה זהה לזה שיש לך עכשיו.

וול, אתה צודק. אבל בחורף לא היתה לי בעיה של התרסקויות, זה התחיל רק בימים החמים של הקיץ. זה גם לא קורה בכל המשחקים, אלא רק במשחקים כבדים (בTF2 למשל הוא מגיע ל- 76~).

אחרי שניקיתי את המאוורר היום ושיפרתי את מיקום המארז הכרטיס נמצא ב-idle של 63~, לעומת 72 שהיו לי אתמול. הבעיה רק בעומס.

אולי אני לא מבין בדברים האלה, אבל זה נשמע לי כמו בעיה של התחממות שנובעת ממאוורר שפועל בצורה איטית.

אבל כן, בהחלט יש סיכון אם אני אנסה להחליף מאוורר, סיכון שכיביכול לא שווה את זה אם יש אחריות.

בכל מקרה, אני אנסה לשים מאוורר 80MM מתחת לכרטיס ואבדוק אם יש שיפור..

תודה

פורסם

בקיץ או לא הכרטיס לא אמור לקרוס ובכלל להגיע ליותר מ100 מעלות.

בכל מקרה כשאין חיישן המאוורר עובד קבוע על 100%.

מה בדיוק עשית שירדו 10 מעלות במנוחה?

בעיקרון אם המאוורר דוחף אוויר ישירות לעבר הכרטיס מסך אתה יכול לצפות לשיפור במעלות.

פורסם
  • מחבר

בקיץ או לא הכרטיס לא אמור לקרוס ובכלל להגיע ליותר מ100 מעלות.

בכל מקרה כשאין חיישן המאוורר עובד קבוע על 100%.

מה בדיוק עשית שירדו 10 מעלות במנוחה?

בעיקרון אם המאוורר דוחף אוויר ישירות לעבר הכרטיס מסך אתה יכול לצפות לשיפור במעלות.

ניקיתי אבק שהיה תקוע ב-heatsink מסביב למאוורר של הכרטיס. שמתי את המארז במקום הרבה יותר פתוח עם זרימת אוויר טובה יותר.

פורסם

בסיסי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים