עבור לתוכן

ה-8800GT שלי מתחמם, לא מצליח לשנות מהירות מאוורר

Featured Replies

פורסם

יש לי Albatron 8800GT 512Mb עם מאוורר ZALMAN (אין לי מושג איזה בדיוק) שקיבלתי איתו ביחד כשקניתי את המחשב.

לאחרונה אני סובל מהתרסקויות במשחקים (המחשב נתקע לגמרי והמסך מאבד signal עד שאני עושה REBOOT), וכשבדקתי את הטמפ' של הכרטיס מסך בעת מאמץ (Crysis) ראיתי שהוא מגיע מעל ל-100C כעבור מספר דקות (לא חיכיתי שהוא יגיע לחום שבו הוא מתרסק).

ב-idle הוא נמצא ב-73C, וזה כבר לא נשמע טוב.

חשבתי אולי לשנות את מהירות המאוורר. הרעש מזה לא מפריע לי, והרבה יותר חשוב לי שהכרטיס יהיה קריר יותר. קראתי שאפשר לעשות את זה דרך RivaTuner, אבל לצערי אין לי את האופציה שם (ה-tab של Fan Control לא מופיע אצלי בכלל).

קראתי שאפשר גם דרך nTune, אבל כשאני שם בהגדרות, אין לי שום דרך להזיז את ה-bar של ה-cooling; הוא אפור.

מה אני יכול לעשות? היו לי כבר הרבה התרסקויות כאלה ואני פוחד שלאט לאט הכרטיס נהרס לי.

פרטים נוספים~

לוח אם: m2a-vm

דרייבר: 177.92 BETA. אני חייב לציין שניסיתי שניים שהם לא בטא לפני זה (175.19 ועוד אחד) וגם אז היו לי אותן בעיות.

פורסם
  • מחבר

יש לך גם את EVGA PRECISION

זה עובד על כרטיסים שהם לא של EVGA?

פורסם

אכן, פשוט זאת החברה שפיתחה אותו עובד על כל הGEFORCE מסדרה 6 ומעלה

אני משתמש בה והכרטיס שלי בכלל של INNO3D

פורסם
  • מחבר

תודה ם:

נמ, אוקיי, הורדתי והתקנתי וגם שם זה אפור כזה ואין לי אפשרות להזיז.

יכול להיות שאני צריך לעדכן את ה-bios שלי?

פורסם

תודה ם:

יש כפתור AUTO למאוור הוא לחוץ?

פורסם
  • מחבר

יש כפתור AUTO למאוור הוא לחוץ?

הוא אפור; אין לי אפשרות לגעת בו :(

פורסם

בסדר מימין למד של במאוורר של את הכפתור שמשחרר אותו

פורסם

בדרך כלל בכרטיסים של חברות שמצרפים להם מאוררים של זלמן או קירור משופר גם הPCB שונה ול8800GT יש המון PCB שונים ומשונים ככה שיכול להיות שפשוט אי אפשר לגרום למהירות המאורר לעלות וגם זה לא אמור להיות ככה..

לכן אני מאוד הייתי ממליץ לך ללכת לחנות ולממש אחריות על המוצר, במידה ולא קנית אותו בארץ, הדבר היחיד שתוכל לעשות הוא לפתוח את הקירור לנקות אותו טוב טוב מאבק ולכלוך, לנקות את הליבה של הכרטיס כמו שצריך וגם את בסיס הקירור ולאחר מכן למרוח משחה חדשה כמו שצריך על ליבת הכרטיס..

כל העסק עולה בידיוק 40שקלים(משחה טרמית MX2)

זה תהליך מאוד פשוט ולא מסובך.

פורסם
  • מחבר

בסדר מימין למד של במאוורר של את הכפתור שמשחרר אותו

אי אפשר ללחוץ על הכפתור הזה. הנה תמונה שממחישה את הכל :(

בדרך כלל בכרטיסים של חברות שמצרפים להם מאוררים של זלמן או קירור משופר גם הPCB שונה ול8800GT יש המון PCB שונים ומשונים ככה שיכול להיות שפשוט אי אפשר לגרום למהירות המאורר לעלות וגם זה לא אמור להיות ככה..

לכן אני מאוד הייתי ממליץ לך ללכת לחנות ולממש אחריות על המוצר, במידה ולא קנית אותו בארץ, הדבר היחיד שתוכל לעשות הוא לפתוח את הקירור לנקות אותו טוב טוב מאבק ולכלוך, לנקות את הליבה של הכרטיס כמו שצריך וגם את בסיס הקירור ולאחר מכן למרוח משחה חדשה כמו שצריך על ליבת הכרטיס..

כל העסק עולה בידיוק 40שקלים(משחה טרמית MX2)

זה תהליך מאוד פשוט ולא מסובך.

אוף, זה ממש מבאס. הייתי בטוח שאני לא אצטרך לעבור משהו כזה עקב העובדה שקניתי כרטיס עם מאוורר משופר, ובסוף קורה בדיוק ההפך!

oh well.. כנראה שאני אענה לעצתך ואקנה משחה. תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

וואי.....

איפה נעלם חיישן הטמפ'?!?!

אתה התקנת NTUNE?

בדרך כלל זה שואל אותך אם אתה רוצה להתקין

פורסם

תודה ם:

מזה נמ ? כל הידידות שלי רושמות לי את זה, התחלתי לרשום את זה בעצמי !! מזה לעזאזל נמ ?

פורסם

נמ... אני לא יודע אבל זה מדבק ;D

פורסם

הקירור בעל ני כבלים בלבד ?

וכנראה שאין אפשרות לשנות את הRPM וכרטיס מסך שלך..זה רק לצרוב ביוס עם הגדרות חדשות..

אופציה אחרונה היא לחבר נגד בין המאוורר לחיבור של הPCB..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים