עבור לתוכן

סוללה לא נטענת מעבר ל28% (IBM T30)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה יש לי בעיה עם הסוללה, היא לא רוצה להיטען מעבר ל28 אחוז. פרקתי אותה לחלוטין, הטענתי מחדש, וכלום, היא פשוט לא עוברת את ה 28 אחוז לא משנה מה. השארתי אותה לטעינה למעלה מיום, ושום דבר לא עזר. לא עשיתי שום שינוים שזכורים לי, ולפני כשבוע (כשהתופעה עדיין לא קרתה) הסוללה הייתה נטענת ל100 אחוז ומחזיקה מעל לשעה וחצי. התקנתי את הBATTERY MAXIMISER של IBM, והוא רושם לי שהסוללה תקינה, ברגע שאני מכניס את השנאי הוא לא כותב לי זמן טעינה מוערך, וגם לא רוצה לטעון אותה מעבר ל28%. הוא פשוט כותב NO ACTIVITY.

ראוי לציין שהסוללה בת חצי שנה (סוללה תחליפית), ככה שהיא לא ישנה ועדיין לא "גמורה".

ברגע שאני מחליף לסוללה המקורית והישנה, היא כן נטענת ל100 אחוז, לכן אני משער שהבעיה היא עם הסוללה התחליפית(הנוכחית שמותקנת).

מה בדיוק הבעיה? מדוע הסוללה לא רוצה להיטען מעבר ל28 אחוז, כשעוד לפני שבוע היא נטענה עד למקסימום של 100%?

המחשב הוא IBM T30, מערכת ההפעלה היא WIB XP.

תודה לעונים

פורסם

הסוללה כנראה דפוקה, לא ידוע לי על דרך לתקן עצמאית סוללות.

פורסם
  • מחבר

תודה.

נראה לך שפירמוט יעזור? אולי פשוט להשאיר אותה להטענה למשך כמה ימים? איך יכול להיות שהיא נדפקה תוך שבוע? עד לפני כשבוע היא פעלה מצויין, וכעת פשוט לא רוצה לעבור מעל ל28%. יש טעם לנסות לטעון אותה בלינוקס?

פורסם

לא מאמין.

כל דבר עובד מצויין - עד שהוא מתקלקל :)

אם הסוללה השנייה שלך נטענת בסדר, לא מאמין שזה משהו אחר.

פורסם

לסוללות מטכנולוגית lithium ion יש תאריך תפוגה. כעיקרון הסוללה מאבדת קיבולת עם הזמן וזה גם תלוי בטמפרטורה. אחד הדברים האחרים שיכולים לדפוק סוללה כזאת זה overcharge וoverdischarge . לרוב בתוך הסוללה עצמה יש בקר אלקטרוני קטן שאמור לטפל בדברים האילו. יכול להיות שרק חלק מהתאים בסוללה מתו ובגלל זה הוא תמיד מגיע ל28% טעינה כי הבקר גילה שחלק מהתאים דפוקים והוא פשוט לא טוען אותם.

אני לא מומחה לסוללות רק קראתי קצת בנושא לפי דעתי הסוללה שלך התקלקלה.

פורסם

אני לא מבין במחשבים ניידים אבל בסוללות דווקא כן (תחום הטיסנאות)

המלצה שלי.. סוללה שהתקלקלה לפח...(מחזור) אל תנסה להתעסק.. להטעין אותה הרבה זמן.. זה סכנה וכפרות... לי נדפק פעם אחת pack שעלה 2400ש"ח...

כעיקרון על סוללות יש אחריות לתקופה של חצי שנה/שנה.. (למקרים כאלה)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

אני כרגע בקשר עם המוכר (הסוללה נקנתה דרך eBay), נראה מה הוא יענה לי.

מה שמוזר זה שכרגע הסוללה נתקעת לא על 28 אחוז, אלא על 23 אחוז. כנראה שאכן הסוללה נדפקה :\. מסקנה- לא לקנות סוללה תחליפית, עדיף הייתי משקיע עוד 30 דולר וקונה סוללה מקורית. :|

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים