עבור לתוכן

שאלה בנוגע לרעש של מאווררים

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה)

הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..?

עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס):

כנסו ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva

בצד ימין למעלה רשום "קטלוג חלקים" - כנסו.

חפשו "מאווררים וגופי קירור" וכנסו

תבחרו Artic Cooling, למשל

בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level

שבו יש db (A) & Sone.

db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm).

מה זה ה Sone הזה..?

והאם יש עוד מאפיינים חשובים?

תודה

פורסם

דבר ראשון, בלי קשר, אני ממליץ לך שהמחשב לא יהיה כל כך קרוב למיטה...

פשוט לא בריא, כבר יצאו המלצות של משרד המה-שזה-לא-יהיה לגבי הדבר זה...

פולט קרינה

פורסם
  • מחבר

פולט קרינה

תודה על ההמלצה, אבל זה החדר שלי, אי אפשר לשנות אותו.. :/

המחשב ליתר דיוק מטר וחצי מהמטה..

בכל מקרה אודה לכם אם תענו על השאלה..

פורסם

רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה)

הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..?

עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס):

בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level

שבו יש db (A) & Sone.

db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm).

מה זה ה Sone הזה..?

והאם יש עוד מאפיינים חשובים?

תודה

מה עושה מאוורר לגדול יותר? להבים גדולים יותר. וככל שהלהבים גדולים יותר הם דוחפים יותר אוויר. למה גם לא רועשים יותר? כי הם צריכים להסתובב במהירויות קטנות יותר, מה שמקטין את רמת הרעש. אתה יכול לקרוא עוד בקישור הבא על מיסבים ואופן פעולתם של מאווררים שקטים.

http://www.silentpcreview.com/article690-page2.html

Sone היא שיטה למדידת סאונד, היא אינה מועדפת כ"כ מפני שהיא סובייקטיבית ולכן משתמשים בה פחות. רמת הרעש 1,2,3 וכו' על פי Sone היא רמת רעש לפי שמיעה של אנשים.. והרי שזהו דבר מאוד סובייקטיבי כי מה שאני שומע ומגדיר כחזק הוא לא מה שאחרים יגדירו כחזק. ובקיצור, עדיף להשוות על פי דציבלים. למרות שבד"כ במציאות זה יותר דציבלים ממה שמצהירים בדף היצרן.

בשביל עוד מאפיינים חשובים תקרא בקישור שהבאתי. מאוד מעניין. :)

פורסם

פולט קרינה

איזו קרינה המחשב פולט? הוא סגור בתוך כלוב מגנטי, זה לא שעוברים שם קווי חשמל מטורפים... יש לינק לדבר הזה?

פורסם

מאורר גדול יותר לא שקט יותר ממאורר קטן יותר.

כל מאורר יפיק רמת רעש שונה בלי קשר לגודלו ומה שיקבע את רמת הרעש הוא שילוב של מהירות הסיבוב, הגודל הפיזי ומבנה ומכניקת המאורר.

אפשר בממוצע להגיד שהקשר הכי חזק הוא מהירות סיבוב ביחס לגודל המאורר, זה נותן אינדיקצייה כללית לרמת הרעש ברוב המאוררים.

לכל גודל מאורר מהירות סיבוב אחרת שנחשבת שקטה. אם משווים שני מאוררים מסידרה זהה בעלי גודל שונה ובעלי מהירות סיבוב זהה המאורר הגדול יותר יפיק יותר רעש.

היתרון של מאורר גדול יותר הוא זרימת אוויר גדולה יותר (מעביר יותר אוויר) מה שמאפשר לו לעבוד במהירויות נמוכות ועדיין להעביר כמות נכבדה של אוויר יחסית למאורר קטן יותר במהירויות נמוכות (אך לא תמיד יותר, זה תלוי בשאר הדברים שהזכרתי).

למשל מאורר 12 לרוב יתחיל ליצר רעש שנחשב רועש ברמת סיבובים של מעל 1500 סיבובים לדקה, יהיה מאוד מאוד שקט סיבב ה 1000 סיבובים לדקה. מאוררי "האולטרה שקט "בגודל 12 מסתובבים לרוב סביב ה800 ולפעמים מורידים אותם עוד (אבל זה כבר קיצוני).

פורסם

זה ישמע מפגר, אבל ראיתי את זה בחדשות...

אולי הכוונה הייתה למסכי CRT וטלויזיות שמפציצות עם אלקטרונים מסך פוספטי ואז יש קרינה... אבל זה כבר משהו שנעלם מעולם המחשבים.

קשה היום למצוא מחשבים עם מסכי CRT ישנים... :s07:

פורסם

אולי הכוונה הייתה למסכי CRT וטלויזיות שמפציצות עם אלקטרונים מסך פוספטי ואז יש קרינה... אבל זה כבר משהו שנעלם מעולם המחשבים.

קשה היום למצוא מחשבים עם מסכי CRT ישנים... :s07:

לי יש מסך כזה... :-\

משוכלל אבל של 17 אינצ' עם פיצ'רים ורזולוציה מקסימאלית של 1600X1200

פורסם
  • מחבר

אם תראו בלינק בהודעה הראשונה שלי, היכן שמוצגים המאווררים..

ככל שהמאוורר גדל (ב KSP לפחות) רמת הדציבלים עולה..

פורסם

שוב, כמו שהסבירו לך, אין קשר בין גודל המאורר לרמת רעש...

הרעש נקבע לפי הרבה גורמים כמו רמת חיכוך,

ויברציות בסיבוב,

מהירות הסיבוב,

מה שתופס את המאוור,

אם יש לכלוך...

הנה פה לידי, יש מאוורר ממזר שהוא רק 40MM בקוטר והוא טוחן לי במוח

ויש לי במארז מאווררים של 120MM והם שקטים כמו קבר,

בגלל הסיבות הנ''ל:

רמת החיכוך שלהם נמוכה, ושיווי המשקל שלהם טוב, דבר שמונע ויברציות בסיבוב

פורסם

זה לא ממש נכון דיג'יי

נכון שיש הרבה פרמטרים לרעש, אבל מאוורר גדול יותר יתן דחיפת אויר גדולה יותר במהירות יחסית קטנה לזה של מאוורר שקטן ממנו

במילים אחרות, מאוורר 120מ"מ הוא שקט עם אותה דחיפת אויר ביחס ל80מ"מ אשר דוחף אותה כמות אויר

הסיבה היא שה80מ"מ בעל שטח קטן יותר ולכן הוא צריך להסתובב מהר יותר בשביל להגיע לרמה של ה120מ"מ

ולכן הוא רועש יותר

זהו קו כללי שאומר שקטן יותר=רועש יותר, כמובן שזה לא נכון על הדף.. אבל אפשר להגדיר את זה כך בשביל להפשיט את הדברים.

פורסם

זה לא ממש נכון דיג'יי

נכון שיש הרבה פרמטרים לרעש, אבל מאוורר גדול יותר יתן דחיפת אויר גדולה יותר במהירות יחסית קטנה לזה של מאוורר שקטן ממנו

במילים אחרות, מאוורר 120מ"מ הוא שקט עם אותה דחיפת אויר ביחס ל80מ"מ אשר דוחף אותה כמות אויר

הסיבה היא שה80מ"מ בעל שטח קטן יותר ולכן הוא צריך להסתובב מהר יותר בשביל להגיע לרמה של ה120מ"מ

ולכן הוא רועש יותר

זהו קו כללי שאומר שקטן יותר=רועש יותר, כמובן שזה לא נכון על הדף.. אבל אפשר להגדיר את זה כך בשביל להפשיט את הדברים.

וזה פשוט כי כל הגדלים מקבלים את אותו המתח

פורסם

יפה שהשווית את אותה כמות זרימת אוויר אבל שכחת להשוות את אותה רמת רעש, מאורר גדול יותר גם יפיק יותר רעש באותה מהירות סיבוב לכן אין קשר ישיר בין הגודל של המאורר לבין הרעש, יש ממוצע אבל קשה מאוד לבנות כלל שאומר שמאורר גדול יותר הוא שקט יותר, הכל אינדיבידואלי והמשפט הנכון הוא שבשביל לשמור על ביצועים במערכות שקטות או מושקטות בהן המאוררים מסתובבים לאט - כדאי מאוד מאורר גדול כמינימום כי גם קטן וגם מסתובב לאט זה פגיעה חמורה בביצועי הקירור.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את העקרון.

תוד רבה לכולם..

גיא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים