עבור לתוכן

שאלה בנוגע לאיכות גבוהה.

Featured Replies

פורסם

טוב, לא ממש הצלחתי להמחיש בכותרת של הת'רד מה אני רוצה בדיוק, אבל זה הכי ענייני ומתאים לחוקים שאני יכול.

בכל אופן, שאלתי היא כזאת-

האם שילוב של אוזניות יקרות (דגם של סנסהייזר למשל במחיר שמעל ל-1K) וכרטיס קול יקר גם כן,

יביא לאיכות אודיו שמבליטה באופן ברור לאוזן צלילים נסתרים בשירים ומוסיקה אחרת?

אתם יודעים על מה אני מדבר... בשירים למשל, הצלילים האלו בצד ששומעים חלש אם מתאמצים, ורומסים לרוב לגמרי בהמרה ל-MP3 למינהם...

(לסיכום- תוצאה של סאונד שכל הצלילים שבקושי שומעים בולטים לאוזן ללא מאמץ מיוחד לשים לב אליהם.)

תודה.

פורסם

כמו בכל תחום אחר של ציוד מחשבים גם כאן יש הבדלים בין רמות שונות של איכות ומחיר.

ככל שאתה עולה באיכות (ובמחיר) ההבדלים יהיו קטנים וההבדל במחיר יהיה גדול.

אם אתה משווה אוזניות של 1000 שקל וכרטיס קול של 1000 שקל למערכת של 200/200 אז ההבדל יהיה משמעותי.

אם אתה משווה ל500/500 אז ההבדל יהיה קטן יותר ופחות מורגש.

הדגש במקרה הזה הוא על אוזניות.

ההבדל בין כרטיס קול של 200 שקל לכרטיס של 1000 שקל הוא הרבה פחות מההבדל בין אוזניות באותם מחירים.

פורסם

במילה אחת: כן; אפשר לומר באופן כללי שמוצר יקר יותר אמנם לא בהכרח טוב יותר, אבל מוצר שהוא טוב - יהיה כנראה יקר. על סמך זאת, ככל שהתקציב שלך גבוה יותר, כך תוכל לרכוש סט איכותי יותר, אחת האיכויות הבולטות של אוזניות היא היכולת שלהן לספק פירוט עילאי יחסית לתוצאה המתקבלת ממערכת סטריאו. חשוב על זה כך: מה הדרך הכי זולה להביס מכונית אקזוטית במסלול המירוצים? ככל הנראה לרכוש אופנוע בעלות מגוחכת לעומתה. על אותו משקל, אם תשקיע סכום שכזה על אוזניות, סכום שלרוב יקנה רק entry-level בעולם הסטריאו, תקבל דרגת פירוט שאין סיכוי שתמצא במרכות סטריאו קונבנציונליות באותו הסכום ואולי אף למעלה מכך. כמובן, שכמו שלאופנוע יש חסרונות אל מול מכונית, כך גם לאוזניות יש חסרונות מול מערכות סטריאו: אין במת צליל ראויה לשמה (למעשה, אני מתקשה להבין את השאלת קונספט ה-soundstage מעולם הסטריאו) אין "מכות בחזה", אבל שוב - אלו דברים שמערכת סטריאו בסכום הזה גם ככה תתקשה לנפק וגם אם כן, יהיה זה וויתור של איכות לטובת כמות (כלומר, במת צליל רחבה בצורה מוגזמת ולא פרופורציונאלית שנועדה להרשים; אוקטבות נמוכות שיותר מנענעות את הגוף במקום לתת מכה מהירה בחזה, או במילים אחרות באס מפוזר ולא הדוק). החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה שניכם. :xyxthumbs:

ד"א, כשאמרתי "דגם יקר מעל ל-1K" לא הגדרתי אותו כמקצועי בגלל המחיר שלו. כאילו, אני כן, אבל לא התכוונתי שהמחיר הוא מה שנותן לו את המקצועיות אלא לתת דוגמה לדגם ממש מקצועי שגם המחיר שלו בא בהתאמה.

פורסם

כמו כל דבר בחיים, "מקצועי" (בקונטקסט שאתה משתמש בו, אני משער שכוונתך לאמת מידה לטיב) זה דבר יחסי. כלל האצבע הוא שאוזניות תשמענה טוב יותר (לא באופן אבסולוטי - לא כי בדקתי, אלא כי שמיעה היא דבר סוביקטיבי) ממערכת סטריאו באותו מחיר. לך רק נותר, אם אתה צרכן נבון, להאזין לsetup סטריאו ול-setup אוזניות - כמה שיותר כאלו בסדרי הגודל הללו כדי להתנסות ולגבש יכולת איבחון - ולהיווכח בעצמך.

פורסם
  • מחבר

כשאני אומר "מקצועי" כוונתי היא לדגם שיודע להשמיע אודיו באיכות שאני מדבר עליה.

אתה די צודק כשאתה אומר שזה סובייקטיבי, אני מניח שבסופו של דבר אם ארצה דגם שמשמיע צליל אודיו באיכות שאני רוצה שהוא ישמיע אני אצטרך ללכת לנסות לשמוע דגמים ולהחליט לבד מה הכי מתאים לי בסופו של דבר.

ידוע לך או למישהו אחר על מקום נגיש שמאפשר דבר כזה עם כמה וכמה דגמי אוזניות?

פורסם

חכה לתגובות מ"אנשי האוזניות".. אני לא אחד מהם. :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים