עבור לתוכן

"יש לבת שלי ציצים נורא יפים..."

Featured Replies

פורסם

טוב אני לא מהעליטות או איך שלא מאייתים את זה... יש לי דיסלקציה אבל תעשו חיים על השגיאות.

אני מודה אני מדור הטלוויזיה לצערי, ואין לי מושג 90 אחוז מהמילים שהשתמשתם פה ללא סיבה אמיתית, אלא כדי להרשים את חבריכם במסיבה.

ואני מודה שאני מסכים עם הרבה דברים פה...

ואני יתאר את זה כמו בור ועם הארץ:

1.יש יותר מידי ערסים (כן רובם ממוצא (נקרא לזה ארצות מזרחיות לישראל))

2.החברה ישראלים הפכה (או שתמיד הייתה? ???) לזבל אנושי. (BTW בגלל זה אני גר בחול. אמן! (לא אני לא דתי)

3.זהו פחות או יותר מה שרשמתם פה במילים ממש יפות כדי להרשים (אני לא בדיוק יודע את מי)

4.אני חוזר לעבודה, אז שיהיה יום טוב לכולם (BTW אני עובד IBM אבל לא רואה סיבה לדבר בהיפרבולות כול היום). ולאנשי הסטיגמות... לא, אני לא שמן (לא שזה דבר רע ;))

• תגובות 114
  • צפיות 22.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא חושב שהדיון עוסק בבני אדם "נחותים", אלא בתקשורת "נחותה". הבעיה לא נמצאת בצופים, אלא באמצעי המדיה שמשדרים את הרפש הזה (ואני דבר במונח "רפש" כתיאור הולם לתוכניות טלוויזיה כגון אלו).

לאמצעי תקשורת צריכה להיות מידה של אחריות ואם אין הם מסוגלים להפגין מידת אחריות זאת בעצמם אזי צריך לכפות זאת עליהם דרך חקיקה (שלמעשה קיימת במידה מסוימת, אבל ערוצים 2 ו-10 משתינים עליה בקשת).

יבואו ויגידו שהרייטינג גבוה וזכות הציבור לראות את אשר חשקה נפשו בו ואני אומר שתוכניות מסוג "האח הגדול" הן פורנו לכל דבר. למה לא יבואו ערוצי הטלוויזיה וגם יעודדו את משתתפי התוכנית להזדווג אל מול המצלמות (ואני בטוח שלא יחסרו אנשים שיסכימו לכך)? הרייטינג יהיה פנטסטי! הרי כבר מימי קדם יודעים שלפורנו יש את הרייטינג הטוב ביותר. הרי כל ההבדל הוא פיסת בד והרבה צביעות!

העניין הוא שאני לא נגד פורנו, אבל כמו תוכניות הפורנו, גם תוכניות כמו "האח הגדול", "השרדות" וכו' מקומן בפינת האזוטריה והביזאר בשעות הלילה המאוחרות. לטובת מילוי שעות הפריים-טיים יאלצו קברניטי הערוצים השונים לאמץ את מוחם ולהפיק לנו תוכניות איכותיות ובעלות תוכן משמעותי. אני בטוח שגם תוכניות כאלו, אם יופקו בערכים גבוהים ויזכו לקידום ראוי, יביאו רייטינג מכובד.

התקשורת מתאימה את עצמה לקהל. רוב האנשים לא מתעניינים בתוכניות אקטואליה, היסטוריה, טבע ומדע. למה? ככה. הם רוצים להרוויח כסף, לגיטימי לחלוטין.

פורסם

ממש בעית הביצה והתרנגולת...

אז מי התחיל ראשון? התקשורת כי הקהל רוצה לראות זבל או הקהל הפך לזבל בגלל שזה מה שהתקשורת שידרה..?

פורסם

הדיון הזה מנציח את מקור הבעיה.

אנשים אוהבים לראות ציצי ולכן דואגים להקפיץ את הדיון שישאר בעמוד הראשון. :lol:

פורסם

הדיון הזה מנציח את מקור הבעיה.

אנשים אוהבים לראות ציצי ולכן דואגים להקפיץ את הדיון שישאר בעמוד הראשון. :lol:

זאת דווקא לא בעיה.

פורסם

electric-boom מה לעזאזל.... לא הצלחתי להבין שני שליש מהדברים שלך...

לגבי "אליטות", אליטה היא מעמד מוביל וקובע דעות בחברה, זהו לא מעמד קבוע אלא משתנה מתקופה לתקופה. כן, יש לי בעיה עם הנורמות והאליטות הנוכחיות ואני בהחלט אשמח אם יהיה שינוי בנושא.

אם תשים לב, "תיקון יתר" לרוב נלווה לשגיאות כתיב ותחביר נוספות ולשימוש לא נכון בביטויים שעברו תרגום מילולי מאנגלית. אני גם לא מוצא שום קשר בין תופעה זאת לציבור עובדי ההייטק דווקא (התופעה קיימת בכל שכבות האוכלוסין, כבר שמעתי כדורגלנים שמנסים להשמע מתוחכמים עם "תיקוני יתר" משעשעים).

מה הקשר של כל זה לחתיכת פוץ שמופיע בתוכנית ריאליטי? זה לא ברור לך שהוא נבחר לתוכנית בשל האופי הלכאורה מלא ניגודים שלו ודעותיו הקיצוניות? איך אתה מנסה להקיש מדמות מתוכנית ריאליטי על מגזר שלם (שאני ד"א לא נכלל עליו)?

לא הבנת את הרוב, ועל המעט שהבנת בנית תיאוריות, הא?אולי יש חשיבות לחלק שלא הבנת?

הצרה מתחילה מצרות אופקים - ואף מילה רעה על זה שלא הבנת - בין אם בתיקון יתר, ובין אם בבשגיאות כתיב, התוכן איבד כל משמעות.

קאפיש?

אלקטריק,

כחבר בקבוצה הייחודית של בעלי הידע רפי השכל (וחסרי התוכן) - אין לי זכות דיבור לא כן?

זה דבר אחד להלין על תופעות קיצון, it's a whole other ball game להתעלם מעוולות המצוי.

אתה מוזמן לדאוג להייטקיסטים שלך, לזייני השכל (עכשיו זה תקין? לטעמך? לפלפל בבני זו...?) ברשת שכל מטרתם להוכיח יכולתם - אני מעדיף להתרכז בערסים שתרבותם הופכת לנחלת הכלל.

יחי ההבדל הדק.

מצורף סמלון חינני שנועד להביא את התרשמותי הכנה מדבריך (מכיוון שחסרי תוכן כמותנו לא מסוגלים להביא רעיונות בכתב, אלא רק להוכיח את שליטתנו בשפה)

* כל ההודעה לעיל, משקפת נאמנה את הצורך להרחיב במילים, שהרי בהחלט היה ניתן לסכם אותה ב Smiley (שלא תחשוב שאני לא יודע לפרגן) וב , בהתאם, ועל זה אין לי ויכוח.

** פונגי - שני שליש מהדברים שלו היו נסיון להפחית מערך דבריך בעזרת דמגוגיה זולה.

*** לקינוח, http://en.wikipedia.org/wiki/Demagogy

הא ???

אני לא סגור על איזה ידע אתה מדבר, אבל בגדול... אם הנחתי מלכודת בדברים עם ניחוח דמגוגי - הרי שנפלת אליה..

נפלת אליה ואתה מילל מתוכה - טיפש מי שהניח אותה כאן, הוא היה צריך לדעת ש*אני* מסתובב כאן... :smile1:

מצטער על השפה הציורית (NOT) אבל אני רואה שאתה בקטע של סמיילים וכאלה...

אני מוטרד משני מקרי הקיצון - האחד דומיננטי(אתה קורא לו עארסים), והשני עתיד להיות(אתה קורא לו זייני שכל) :nixweiss:

האחרון לא מטריד אותך, כי אתה חלק ממנו לדבריך(עד כמה שהבנתי הדמגוגית מאפשרת...).

אז?שתי התופעות קיימות - להגיד שאחת לא רלוונטית כי אתה חלק ממנה... זה קצת לירות לעצמך ברגל "היודעת דבר" שלך,לא?

אני בסך הכל מנסה להגיד (אולי צריך לפשט) ששטחיות היא תמיד חלק מהחברה, ויש לה צורות ביטוי שונות.

איש הפטריה למשל, קרא לזה אליטות.

לאורך ההיסטוריה ידועות לנו אליטות כאלה - שלא חסרה להן שטחיות. האצולה שרדה? הכמורה?

שטחיות היא אלמנט חשוב מאוד (סלח לי על הפלצנות, באם היא מטרידה אותך אתה מוזמן להפסיק לקרוא באחת ולעבור לשלב של להכניס לי מילים לפה) בהתפחות של כל חברה. האציל יגיד לי שאין לי זכות לאדמה כי הוא רוצה תכשיט חדש? זובי אני שובת.

האיכר הבור שלא יודע קרוא וכתוב אומר לי שהוא שובת כי הוא רוצה אדמה? זובי, אני נלחם בו.

מפה לשם (לא ילאה אותך בעובודות , כי אתה ישר תקלל אותי ותביא לי ת'ערך של הקללה מויקיפדיה) - המעמדות הוסרו.

זה תהליך מתמיד ויוצר - ולבחור צד בו זה די אבסורדי.

אתה אומר שאתה הייטקיסט שמנמן ששונא עארסים? שיבושם לך - שניכם הולכים לעבר שטחיות מסוג חדש, ושניכם - כמה שקשה לעכל - תורמים לחברה בצורה מסויימת(שעוד לא ניתן לפרשה לפרטי פרטים , כי עוד לא הגיע "השלב הבא")ודומה, ותלויים אחד בשני.

ולו בעובדה שהאחד מזלזל בשני.

and that my friend, is the story of dissing in a nutshell.

don't bother re-dissing please.

פורסם

רדו מהאשליה של "חברה מתוקנת"

ללא ספק אתם נשמעים כמו חבורת זקנים עם נוסטלגיה בצבעי ורוד.

צאו מזה חבורת מומורמרים שכמותכם אם יש לכם בעה עם זה תעשו משהו ולא להתבכיין כאן

מה לעשות דברים מתפתחים. כן מתפתחים. אם זה השפה שכבר לא אומרים בה מילים שמעלים גיכוך.

נכון זה ישפיע על הספרות ולמה שלא ישפע ככה דברים מתפתחים בעולם.

אז צאו מהאשליה שלכם אנשים "עליונים" שכמותכם, אנשים גאונים עם המוסריות העליונה

שרואה את האמת, נו באמת צאו מזה תגלו משהו יותר נורמלי לעשות מלהתלונן.

פעם לא היה יותר טוב.

פעם שהיה יותר טוב חשבו שג'אז זה הזבל שהיה עיון לאנשי התקופה ששמעו קלאסית.

במאה ה16 פאות נוכריות היה סטנדרט באצולה ושיער קצר היה עיון ונחשב מוזנח (וגם שמה היו אנשים מורמרים על קריסת החברה)

ועדיין יש אנשים שטוענים שהסלולרי הורס את הקשר האנושי.

ומה לעשות אני אוהב מאוד הומור שחור.(family guy FTW)

אני זבל תעשייתי בהמה סתם ערס מיינסטרים חסר תוכן תכלית.

וזה אומר שאתה נעלה ממני בגלל השפה שלך ההומור שלך.

אז זהו שלא

אם אדבר בשפה רהוטה זה רק דרך להרשים לרעיון עבודה. (וגם מראיין נורמלי ידע שזה רק לראיון וזה עלול להצביע על צביעות)

דרך אגב ברכבת, בכל כמה קרונות יש ערס עם פול ווליום בסלולר?

ולי יצא לראות רק ערס אחד שהשמיע מוסיקה בסלולר באוטובוס (ורחובות היא לא עיר שרק לאנשים שהם לא מיינסטרים מותר לגור בה)

ואני עדיין מריח התנשאות מהשרת של האתר הזה עד לאף שלי.

ובקשר לביצה והתרנגולת התקשורת מתאימה את עצמה וזה 100% כי אם התקשורת הייתה שמה דברים שהקהל לא היה אוהב

לא היו רואים אותו והערוץ היה כושל. ולתוכניות אקטואליה, היסטוריה, טבע ומדע. יש ערוצים משלהם בטלויזיה. (ואין לי משוג לגבי הביצה והתרנגולת)

זה התגובה האחרונות שלי כאן (אם מישהו רוצים דיאלוג אז פרטי בלי העלבות)

אז תמשיכו לעשות דברים נעלים ולדבר במילים גבוהות חסרות שימוש

להיות ממורמר ולבכות על הקריסה החברתית מה לעשות שהחברה שונה מכם.

ועל פי הפסיכואנליזה השחטת רכוש נובע מדחפים תוקפניים שאנחנו נולדים איתם והם יוצאים החוצה שכל מני דרכים ואחד מהם היא השחטה.

שינוי הוא לא תמיד לטובה.

תמיד היו שינויים ותמיד יהיו שינויים ומאז ומתמיד לא היה חברה מתוקנת ולא יהיה. (זה מה שמבדיל אותנו מרובוטים)

אף פעם לא היה תקופה שאנשים אמרו אנחנו חברה מתוקנת ושום דבר לא יכול להיות טוב יותר מהחברה שלנו.

פורסם

לא הציצי הוא הבעיה.

הבעיה היא שתשומת הלב של הציבור נמשכת לדברים פשוטים וקלים שמעניינים את הציבור ברמת המכנה המשותף הנמוך ביותר.

הציבור לא עושה מאמץ להרחיב את המציאות הרדודה שמאכילים אותו, ומצד שני אמצעי התקשורת (מכל הסוגים) לא ממש מעונינים להתאמץ אם זה לא מוכר.

הבעיה קיימת גם ברמת השלטון שעובד באותה צורה בדיוק.

פורסם

לא יודע מאיפה צצת עם הדוגמה הזאת, אבל אני מוכן להתערב איתך כאן ועכשיו שמעל 90% מהאזרחים בישראל לא יודעים מה זה "לחלוחית", כולל מעל 90% מחברי הכנסת ולפחות מעל 50% מהשופטים בבית המשפט העליון.

עם כל הכבוד, יש מילים שאף אחד לא צריך להכיר.

זה שאתה במקרה מכיר מילה כזו או אחרת, ממש לא אומר שהיא רלוונטית לשימוש יום יומי. בדיוק כמו שאתה אומר "טלפון" ולא "שח-רחוק".

קודם כל, אני מסכים לחלוטין.

שפה נודעה בשביל שאנשים יבינו אחד את השני. שפה גבוהה ועשירה מאפשרת הבנה טובה יותר.

אבל כן- יש מקום שבו זה נהיה טרחני ומגוכח.

בנוגע ל"שח-רחוק"- לקוח מאתר האקדמיה (http://hebrew-academy.huji.ac.il/question3.html):

השמועה: "האקדמיה קבעה שח רחוק, נמנמת, תבטת; ולמהדרין: שגר פגר."

לא היו דברים מעולם! כל אלה אינם חידושי האקדמיה. 'שח רחוק' שימש בבית אליעזר בן יהודה, אך האקדמיה קבעה: טלפון; השם 'פיג'מה' ("נמנמת" או "נמנמה" בפי מפריחי השמועות) אושר בצורתו הלועזית במילוני האקדמיה, ולמבקשים חלופה עברית מוצע הצירוף 'חליפת שינה'; הטלוויזיה עודה טלוויזיה (מעולם לא נקבע "תבטת"); וגם המהדרין (הן הרציניים הן המתלוצצים) ייאלצו להסתפק באמבולנס או ב'מכונית חולים', ולוותר על שירותיו של "שגר פגר".

פורסם

electric-boom

ראשית זה לא "איש הפטריה" אלא "איש הפטריות", פטריה ביחיד זה fungus ואילו ברבים fungi, המילה היא בלטינית ולא באנגלית. דוגמא נוספת היא המילה fœtus (עובר) שהיא למעשה ביחיד וצורת הרבים בלטינית היא fœti. הלטינית שלי מאוד גרועה (אפשר לומר, לא קיימת), אבל ככלל צורת הרבים של Xus היא Xi, של Xius היא Xii ושל Xium היא Xia (לדוגמא radius והרבים radii או atrium והרבים atria).

וכן, כל הפסקה הזאת היא סרקסטית לחלוטין.

אין קשר בין המשפטים שאתה כותב למהות הדיון, אין אפילו קשר בין המשפטים לבין עצמם. מאבק המעמדות עדיין קיים, אם כי בצורה שונה ובשמות שונים, כמו אז, גם היום יש בעלי אינטרס שמעוניינים לדכא את המעמדות הנמוכים מבחינה אינטלקטואלית, לתת להם לחם ושעשועים צרי-מוחין על מנת להרדים אותם. ג'ורג' אורוול בספרו 1984 טען שהגבלת השפה, צמצום אוצר המילים, חיסול מילים נרדפות, תיאורים סופרלטיביים ושאר ירקות רטוריים, מגבילים את היכולת השכלית שלו ואת יכולתנו להביע דעות ורגשות. אורוול היה איש בעל חזון, היום אנחנו יודעים כמה חשובה התקשורת המילולית (האורלית והכתובה), כמה היא נעוצה עמוק בתוך המוח שלנו וכמה היא חיונית להתפתחות שלנו.

למעמדות השולטים תמיד היה אינטרס להגביל את יכולת וחופש הביטוי והמחשבה של ההמונים. האינטרסים היו בעבר כוח, היום מדובר בכסף, בשורה התחתונה זה בדיוק אותו הדבר.

ולגבי שופטי בית המשפט העליון, בתור אנשים שהשפה היא אחד מכלי העבודה שלהם, אני בטוח שהם כולם מכירים את המילה "לחלוחית"...

פורסם

electric-boom

ראשית זה לא "איש הפטריה" אלא "איש הפטריות", פטריה ביחיד זה fungus ואילו ברבים fungi, המילה היא בלטינית ולא באנגלית. דוגמא נוספת היא המילה fœtus (עובר) שהיא למעשה ביחיד וצורת הרבים בלטינית היא fœti. הלטינית שלי מאוד גרועה (אפשר לומר, לא קיימת), אבל ככלל צורת הרבים של Xus היא Xi, של Xius היא Xii ושל Xium היא Xia (לדוגמא radius והרבים radii או atrium והרבים atria).

וכן, כל הפסקה הזאת היא סרקסטית לחלוטין.

אין קשר בין המשפטים שאתה כותב למהות הדיון, אין אפילו קשר בין המשפטים לבין עצמם. מאבק המעמדות עדיין קיים, אם כי בצורה שונה ובשמות שונים, כמו אז, גם היום יש בעלי אינטרס שמעוניינים לדכא את המעמדות הנמוכים מבחינה אינטלקטואלית, לתת להם לחם ושעשועים צרי-מוחין על מנת להרדים אותם. ג'ורג' אורוול בספרו 1984 טען שהגבלת השפה, צמצום אוצר המילים, חיסול מילים נרדפות, תיאורים סופרלטיביים ושאר ירקות רטוריים, מגבילים את היכולת השכלית שלו ואת יכולתנו להביע דעות ורגשות. אורוול היה איש בעל חזון, היום אנחנו יודעים כמה חשובה התקשורת המילולית (האורלית והכתובה), כמה היא נעוצה עמוק בתוך המוח שלנו וכמה היא חיונית להתפתחות שלנו.

למעמדות השולטים תמיד היה אינטרס להגביל את יכולת וחופש הביטוי והמחשבה של ההמונים. האינטרסים היו בעבר כוח, היום מדובר בכסף, בשורה התחתונה זה בדיוק אותו הדבר.

ולגבי שופטי בית המשפט העליון, בתור אנשים שהשפה היא אחד מכלי העבודה שלהם, אני בטוח שהם כולם מכירים את המילה "לחלוחית"...

אוי אברוך .. אני יודע את צורת הרבים של fungus, תודה וגם אחרים מסוגלים לסרקזם - איש פטרייה

אני לא יודע מה גורם לך לחשוב שאתה אליעזר בן יהודה בעובדה שאתה מכיר את המילה לחלוחית. בלשן אתה לא.

סלנג הוא גם חלק מהתפתחות השפה, ולהשתמש בשפה ארכאית כדי להראות אינטקלט חריף היא די אממ... בוא נגיד שלא קראת את הקישור שנתתי..

יש לך מושג כמה מעברים עברו חלק אדיר מהמילים שאתה משתמש בהן כיום מאז "המצאתן", ואיזה תפקיד מילא שיבושן ועיוותן במרוצת השנים?

אם אני זוכר נכון, יש כמעט 200 שפות הודואירופיות שמדוברות במחצית מאוכלוסיית העולם - התהליכים שעברו על המשפחה הזו בלבד כה נרחבים, עד כי קשה לי לדמיין בכלל מה היה קורה אם העולם כולו היה דוגל ב"הצמדות למקורות" הזאת

כל הדיון הזה נוטף בכ"כ הרבה יוהרה, שאני לא אתן ולו דוגמא אחת ואנטוש אותו לגמרי כבר עכשיו - אנשים חייבים ללמוד לא לקחת את עצמם כ"כ ברצינות, כי אלו שלוקחים ת'עצמם ברצינות הם האנשים הכי מגוכחים שיש.

::)

לכו תראו טלוויזיה תלגלגו ותמשיכו לראות.. מעגל החיים של פורום אקטואליה ותרבות...

פורסם

electro,

בגילי המופלג (23), עודני רזה ובקושי הייטקיסט. למרות שחזון אחרית הימים מסוג זה (כסף,שומן,הייטק), אינו חורה לי.

כאמור, הבנתך הדמגוגית טוענת שאני (או חלק מבאי הדיון הנ"ל) מהווים חלק מאותה תרבות של "העתידים להיות".

כמובן שזה לא מה שטענתי לגבי ולא צריך להיות גאון כדי להבין שזה לא נכון.אין לי בעיה באופן אישי עם דמגוגיה ככלי בויכוח עם אדם שלא מעוניין לשמוע אלא רק להטיף - כפי שאתה עלול להניח שכזה הוא אני (או שלא, אינני מנסה לבצע דמוניזציה מכוונת) ברור לי שכזה הוא אתה.

בהנתן סיטואציה שבה דנים על תחלואי החברה, תמיד יצוץ זה שיטען כי גם הטוענים חולים הם.

אבל, למזלנו יש ביננו שמכירים גם את המילה ענווה (אני אחסוך לך את הקישור לוויקיפדיה הפעם) ולא מתיימרים להיות אנשים עדיפים כלעצמם, אלא רק לדבר על האידיאלים שלהם - שמקורם באמונה אישית.

ואכן לכל אחד מאיתנו אידיאולוגיה או הבנה שהוא עצמו מעוניין לקדם, היה ואכן הייתי חלק מקבוצת העתידים להיות אין בהתעלמות מהבעיתיות שלה יריה ברגל, פשוט כי זה הוא האידיאל (על פי קבוצה זו).

אני בספק שהמטרה של דבריך היא לקדם את הרעיון הזה, אני כמובן יכול לדון בשאלה של החשיבות של אותה "שטחיות" בחברה וההקשר למעמדות. זה דווקא דיון מעניין - אבל מדברייך עלתה תמונה שונה בעיני. כזו שבאה לשלול טיעון של אדם אחר על ידי מתן דוגמאות שאינן רלוונטיות לדיון. שיטה דמגוגית ידועה.

הרי, איש הפטרייה דיבר על העדר החינוך והשפה והרדידות החברתית, ואתה מנגד ציינת מקרה קיצון שלא נראה כחלק מתהליך או כדוגמה הקשורה לדבריו.

כאמור, פיתוח דיון על החשיבות החברתית של רדידות בהחלט יכול לעניין, והיה בטוח שדיון שכזה, לא יגרור קללות מצידי, או נסיונות מגוכחים מצדך להוציא אותי כדמגוג החוצפן שפוצע אנשים וזורע ערכי וויקיפדיה על פצעם(למרות שאני חייב לציין, שהטיעון הנ"ל, כמעט מרשים. אם לא הייתי חלוד ביכולות ה flame wars הייתי מגיב עליו קצת אחרת).

אגב, אני צריך להזכיר לך שמשפט מסוג "אנשים חייבים ללמוד ___, כי אלו ש______ הם האנשים הכי מגוכחים שיש" לא מצביע על שום דבר חיובי?

כלומר זה בסדר, אפשר להשלים בעזרת "העם עם מביני העניין העתידים להיות" זה דיי דומה.

וכמובן שלקנח בעזרת "I don't have to take this, i'm going home" זו אחלה דרך לשגת, מקרב אותו אתה יזמת.

omer,

רד מהאשלייה שלכתוב בגדול הופכת את הטענה שלך לרלוונטית יותר

אתה נשמע כמו ילדון עם רגשי נחיתות אופייניים.

פורסם

אוי אברוך .. אני יודע את צורת הרבים של fungus, תודה וגם אחרים מסוגלים לסרקזם - איש פטרייה

אני לא יודע מה גורם לך לחשוב שאתה אליעזר בן יהודה בעובדה שאתה מכיר את המילה לחלוחית. בלשן אתה לא.

סלנג הוא גם חלק מהתפתחות השפה, ולהשתמש בשפה ארכאית כדי להראות אינטקלט חריף היא די אממ... בוא נגיד שלא קראת את הקישור שנתתי..

יש לך מושג כמה מעברים עברו חלק אדיר מהמילים שאתה משתמש בהן כיום מאז "המצאתן", ואיזה תפקיד מילא שיבושן ועיוותן במרוצת השנים?

אם אני זוכר נכון, יש כמעט 200 שפות הודואירופיות שמדוברות במחצית מאוכלוסיית העולם - התהליכים שעברו על המשפחה הזו בלבד כה נרחבים, עד כי קשה לי לדמיין בכלל מה היה קורה אם העולם כולו היה דוגל ב"הצמדות למקורות" הזאת

כל הדיון הזה נוטף בכ"כ הרבה יוהרה, שאני לא אתן ולו דוגמא אחת ואנטוש אותו לגמרי כבר עכשיו - אנשים חייבים ללמוד לא לקחת את עצמם כ"כ ברצינות, כי אלו שלוקחים ת'עצמם ברצינות הם האנשים הכי מגוכחים שיש.

::)

לכו תראו טלוויזיה תלגלגו ותמשיכו לראות.. מעגל החיים של פורום אקטואליה ותרבות...

צודק, אני לא בלשן, אני בהכשרתי איש מדעי החיים, אני משער שזה ניכר מהכינוי שבו בחרתי.

אין לי שום בעיה עם סלנג או אבולוציה של שפה, אלו למעשה תהליכים שמעשירים את אוצר המילים ויכולת הביטוי. אני מבקש ממך לקרוא את 1984 אם עוד לא עשית כן ולהבין למה אורוול התכוון ב-newspeak. הוא לא התכוון לשינוי של השפה, העלמות מילים ארכאיות וכניסת סלנג, הוא התכוון לניוון מוחלט של השפה, העלמותן של מילים נרדפות וכו' (אני חוזר על עצמי כאן). אם תעקוב אחרי ההודעות שלי תראה שאני עצמי משלב ביטויים מודרניים וסלנג (ועדיין אוצר המילים שלי הוא אפילו לא עשירית ממה שהייתי רוצה שהוא יהיה).

אין לי טלוויזיה בבית.

פורסם

electro,

בגילי המופלג (23), עודני רזה ובקושי הייטקיסט. למרות שחזון אחרית הימים מסוג זה (כסף,שומן,הייטק), אינו חורה לי.

כאמור, הבנתך הדמגוגית טוענת שאני (או חלק מבאי הדיון הנ"ל) מהווים חלק מאותה תרבות של "העתידים להיות".

כמובן שזה לא מה שטענתי לגבי ולא צריך להיות גאון כדי להבין שזה לא נכון.אין לי בעיה באופן אישי עם דמגוגיה ככלי בויכוח עם אדם שלא מעוניין לשמוע אלא רק להטיף - כפי שאתה עלול להניח שכזה הוא אני (או שלא, אינני מנסה לבצע דמוניזציה מכוונת) ברור לי שכזה הוא אתה.

בהנתן סיטואציה שבה דנים על תחלואי החברה, תמיד יצוץ זה שיטען כי גם הטוענים חולים הם.

אבל, למזלנו יש ביננו שמכירים גם את המילה ענווה (אני אחסוך לך את הקישור לוויקיפדיה הפעם) ולא מתיימרים להיות אנשים עדיפים כלעצמם, אלא רק לדבר על האידיאלים שלהם - שמקורם באמונה אישית.

ואכן לכל אחד מאיתנו אידיאולוגיה או הבנה שהוא עצמו מעוניין לקדם, היה ואכן הייתי חלק מקבוצת העתידים להיות אין בהתעלמות מהבעיתיות שלה יריה ברגל, פשוט כי זה הוא האידיאל (על פי קבוצה זו).

אני בספק שהמטרה של דבריך היא לקדם את הרעיון הזה, אני כמובן יכול לדון בשאלה של החשיבות של אותה "שטחיות" בחברה וההקשר למעמדות. זה דווקא דיון מעניין - אבל מדברייך עלתה תמונה שונה בעיני. כזו שבאה לשלול טיעון של אדם אחר על ידי מתן דוגמאות שאינן רלוונטיות לדיון. שיטה דמגוגית ידועה.

הרי, איש הפטרייה דיבר על העדר החינוך והשפה והרדידות החברתית, ואתה מנגד ציינת מקרה קיצון שלא נראה כחלק מתהליך או כדוגמה הקשורה לדבריו.

כאמור, פיתוח דיון על החשיבות החברתית של רדידות בהחלט יכול לעניין, והיה בטוח שדיון שכזה, לא יגרור קללות מצידי, או נסיונות מגוכחים מצדך להוציא אותי כדמגוג החוצפן שפוצע אנשים וזורע ערכי וויקיפדיה על פצעם(למרות שאני חייב לציין, שהטיעון הנ"ל, כמעט מרשים. אם לא הייתי חלוד ביכולות ה flame wars הייתי מגיב עליו קצת אחרת).

אגב, אני צריך להזכיר לך שמשפט מסוג "אנשים חייבים ללמוד ___, כי אלו ש______ הם האנשים הכי מגוכחים שיש" לא מצביע על שום דבר חיובי?

כלומר זה בסדר, אפשר להשלים בעזרת "העם עם מביני העניין העתידים להיות" זה דיי דומה.

וכמובן שלקנח בעזרת "I don't have to take this, i'm going home" זו אחלה דרך לשגת, מקרב אותו אתה יזמת.

omer,

רד מהאשלייה שלכתוב בגדול הופכת את הטענה שלך לרלוונטית יותר

אתה נשמע כמו ילדון עם רגשי נחיתות אופייניים.

רק כדי להסביר לך (למרות שאני בספק לגבי היעילות של הקונספט) עד כמה אתה out of it - אתה מגבה טיעון(של פטרייה), תוך גיוני בחירוף נפש של טיעון אחר שבא בסך הכל להרחיב את הראשון - שדובר בו בעקיפין על שגיאות כתיב.

בסוף דבריך - כתבת לשגת. כותבים לסגת.

ז"א שעשית את כל הטרחה הזאת כדי לא לעשות כלום בעצם.

הקטע המצחיק הוא שאתה מדבר על כישורים רטוריים...

כתבת גם שאתה מכיר את המילה ענווה, ז"א שאתה שחצן במודע שזה בכלל מקסים

אתה גדול ממני בחצי עשור כמעט, אבל אני מרגיש כאילו חזרנו לי"א לתחרות דיבייטים..

כל הבלבולי מוח שלך מראים ב-ד-י-ו-ק את ההוכחה לכך שבכל זאת..אין לך מה להגיד, אבל אתה אומר הרבה...(וגם עם חצי רגל בצד השני של העארסים ושולי החברה עם השגיאות כתיב שלהם)

אני מצטער שאני נטםל לשגיאת כתיב אחת, שכנראה נעשתה בתום לב - אבל רק משחק את המשחק שלך.

לא יודע מאיפה הבאת את הדמגוגיה שמגוגיה, או שלא קראת את מה שכתבתי, או שאינך מודע למשמעות המושג - או שאני כבר שכחתי :sleep:

בכל אופן נקודה אחת בדבריך הייתה נכונה חלקית- אני פורש מהדיון (מ..עכ...שיו...)

אם אתה אכן רוצה לפתוח את העניין של חשיבות השטחיות - אפשר לבלבל אחד לשני את המוח בפרטי, ולא להלאות את חבריי הפורום :nixweiss:

פורסם

מרגע ראשון, אם אכן היית טורח לקרוא את הת'רד - לא טענתי נגד שגיאות כתיב, בעיקר כי אני חוטא בזה לא מעט (אך משתדל שלא).

מהדברים אשר ייחסת לי (לטרוח כדי לא לעשות כלום, שחצנות, בלבולי מוח) אני בספק שאפילו אחד יכול להאמר עלי - אבל על זה יחליטו חברי הפורום ואיש איש לדעתו.

טענתי, בקצרה - היא שאין בדבריך חיזוק טענתו של איש הפטרייה אלא להפך, וגם אין בהם רצון אמיתי להדיין -

מי שמעוניין לדון, לא צריך להשתמש בדמגוגיה (ואם אתה לא מבין איך מושג זה מתקשר אליך, אני אכן ממליץ על הערך בוויקיפדיה האנגלית).

יכול להיות שאני טועה ואתה בן אדם נחמד תמים וטוב לב - שסתם במקרה נדמה שדבריו הינם התרסה.

יכול להיות גם שסגנון הדיבור שלך, הינו ישראלי טיפוסי - ועל כן אני אישית מפרש אותו כסגנון מתלהם ודמגוגי (השניים קרובים אחד לשני בצורה מדהימה).

אם אכן כך הדבר, התנצלותי הכנה.

שים לב שאפילו לא לרגע, הייתי צריך (או רציתי) להשתמש בביטוי כמו "בלבולי מוח" או להשוות אותך לערסים (על אף, שאחוז שגיאות הכתיב ההקלדה שלך עולה בהרבה על שלי) - סוג כזה של תקיפות אישיות (וכאמור, אני התייחסתי רק לדבריך - אינני מתיימר להבין את אופיך) נראה כי מוכיח את דברי.

אכן, אין סיבה להלאות יותר את אנשי הפורום ובטח לא בחילופי הדברים הנ"ל, הפרישה היא הדדית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים