עבור לתוכן

"יש לבת שלי ציצים נורא יפים..."

Featured Replies

פורסם

צר לי לבשר לכם שגם פה בפורום, שעוד נחשב לבעל רמה גבוה יחסית לדומיו, יש סימנים רבים של שטחיות.

זה מתבטא בכמות המזעזעת של שגיאות הכתיב והתחביר, שחורגות הרבה מעבר לאחוז הדיסלקציה באוכלוסין. זה מתבטא בהרבה מקרים שאני או חבר פורום אחר מרחיב בנושא הוא זוכה לתגובות בסגנון "איזו חפירה..." בליווי סמיילי סרקסטי זה או אחר. דיונים ברמה מאוד ירודה, שמפגינים יכולת לוגית-רטורית מאוד לקויה של המשתתפים בהם והרשימה נמשכת עוד ועוד.

האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות סובלניים כלפי תופעות אלו?

במהלך שני העשורים האחרונים קיימת תופעה בחברה הישראלית של תקיפת והוקעת "האליטות הישנות", כחלק מתופעה זאת יש תוקפים אנשים "שמעיזים" לדבר בשפה גבוהה ולהשען על רקע תרבותי רחב "כאליטיסטים מתנשאים". דיבור בשפה נחותה, כוחנות, "עממיות" הפכו לתכונות חיוביות ונעשתה האדרה של דמויות "שבאו מהעם" (למעשה אליטות חדשות) תירוץ לסלבריטאים בגרוש, כוכבי כדורגל סתומים ואפילו עברייני צמרת.

התקפה על אנשים בשל שפה ותרבות נלעגים הפכה ללא לגיטימית ובעצם מדובר במתן הסכמה בשתיקה לתופעה זאת של אנשים בורים שעוד מעלים על נס את בורותם.

אולי הגיע הזמן להפסיק לקבל בורות ונלעגות. אולי בכל זאת האליטיזם הישן עדיף על זה החדש.

מסכים לאמור לעיל, מלבד הערות מספר -

שגיאות כתיב, וחוסר ידע נראים לי כלגיטימיים יותר מהתופעות האחרות שדיברת עליהן.

גם אני טועה בהיסח הדעת, ובדור שקריאת ספרים אינה נפוצה בו - ניתן לקבל זאת (בהבנה, לא בשמחה).

הבעיה אינה בידע ובאינטלקט - אלא בגישה התרבותית כלפיהם.

אם פעם, השכלה נחשבה מעלה - היום זו נחשבת התנשאות, "פלצנות" ושאר מושגים שכואב לי לכתוב עליהם.

אם פעם יכולתי להרגיש חופשי לדבר בשפה שאני מכנה כסבירה בלבד, היום אני צריך להפחית מרמתי בצורה אקטיבית כדי לתקשר עם הסובבים אותי.

זה הפך (כפי שנאמר פה) ל"ברומא התנהג כרומאי" - כמעט בכל מקום, במרחב הוירטואלי ומחוצה לו.

אני גם חש, מבלי לראות בעצמי כגזען - שיש אוכלוסיה מסויימת בארץ שבזה במיוחד להשכלה ושיש בזה תרומה למצבנו היום.

אתם שוכחים - לא רק פושעים זוכים להאדרה. מרגע שלהיות "ערס" זו מעלה - העתיד של המדינה לא נראה מזהיר כל כך.

לא מזמן, המלצתי לידידה לשאול בפורומים של HWZONE לגבי מפרטי מחשב, בידיעה שאני כבר זמן מה לא בעניינים - ויש פה מספיק אנשים עם ידע עדכני (וזמן עודף). לאחר בדיקה קלה בפורומים, בהחלט יכולתי לראות שוני מהותי משנים עברו.

אני לא יודע אם זה בגלל גל צעירים שנכנס לאחרונה, ועוד "ילמד" או שמא המצב בHWZONE (שהוא אולי פינת אור יחסית במרחב הוירטואלי הישראלי) אכן הדרדר בשל תהליכים תרבותיים בלתי נמנעים.

אני לא יודע אם הדור שלנו חכם או טיפש יחסית לקודמו, ואם הצעירים של היום מוכשרים יותר מקודמיהם.

אני כן יודע שיש אנשים בגילי (23) שיודעים מיהו ז'בוטינסקי, ושאין אפילו נפש בודדה בגילי שלא יודעת מיהו יצחק רבין.

אני מאמין שאם נעשה סקר קל בבתי ספר תיכוניים, בשאלה "מי היה ז'בוטינסקי?" לא נזכה לתשובות רבות.

בעוד עשור, המצב ישנה עם יצחק רבין, אריאל שרון ושאר אישים בולטים בעיצוב של מדינת ישראל.

אישית, הייתי מעדיף לראות נוער משכיל יותר.

ואם בקשה זו מוגזמת מדי - לפחות נוער שלא בז להשכלה.

• תגובות 114
  • צפיות 22.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סלח לי על העקיצה אבל "תופאות" כותבים תופעות.

גם אני היום נתקל בלא מעט אנשים ששפה גבוהה עבורם זה קללות.שאני אומר לאדם לחלוחית מלשון רוק להעברת דף או משהו דומה הוא חושב

שאני מדבר על ליכלוך מלשון זוהמה :screwy: :screwy:

זה לא חדש ששפה גבוהה זרה לנוער.היום כולם אוהבים את הסלנג הנוראי "אחי" "סבבה" "מה המצב"..והעניין ששפה זו משתרשת והם לא עוברים למישלב יותר

מפותח.העברית כל כך עשירה במילות תואר של"אחי" יש 4 מילים נירדפות.אבל אם מישהו יעיז לדבר אחרת הוא יוחרם חברתית.

כל זה בעיה משום שמערכת החינוך הרפתה והזניחה את השפה ואת הלשון.

אני בעצמי אוהב לכתוב ואוהב את העברית ושונא שנאת מוות את הסלנג.יותר מכך כל התרד הזה בהחלט משקף את מה שאני חש כבר הרבה זמן.

פורסם

זו לא עקיצה, אני שמח כשמתקנים אותי.

אני אגב, נכלל באותו אחוז קטן של האוכלוסיה שיש לו תופעות רפואיות אלו או אחרות שמצדיקות את זה.

אני גם הופך אותיות לא מעט. אבל אני משתדל להלחם בזה, אומר לזכותי.

(וגם מסתבר שיש לי גם סוג של שגעון גדלות, בהתחשב במספר הפעמים שנאמרה המילה "אני" ב2 פוסטים בודדים - אבל זה חוצה מייסה)

פורסם

Chymes לדעתי צודק במאה אחוז

לגבי Fkl0ster

לדעתי אתה משלה את עצמך באופן מוגזם על מנת לראות את העצמך נעלה על הזרם

גם לזרם שאתה כ"ך אוהב להתנשא מעליו יש יכולת בחירה ולקבוע מה לא לראות.

80% מהתגובות כאן הם מהאליטות המתנשאות שרוצות להרגיש מיוחדים ונעלים בכך שהם מורידים את כולם לרמה של זוהמה ולרמה של כלי שחמט.

אז זהו שלא! האדם יכול לבחור מה שהוא רוצה לראות ומתי שהוא בני האדם יכניסו את הריאליטי לקבר.

אחרי הרבה שיחות סלון במשפחה שאוהבת להתלונן על הישראלי המלוכלך גיליתי שיותר נפוץ הישראלי המתנשא והסנוב

ואוהב לרדת על הישראלי המצוי, על דחיפות בטורות, על הגניבת כיורים במלונות ועוד הרבה דברים (כן כן פילוס מארץ נהדרת)

אבל הישראלי המצוי יותר הוא המתנשא. כן, זה שמתנשא על הישראלי המצוי.

מה לעשות תמיד כיף לרדת על רואי הריאליטי וטלנובלות. זה גורם לך להרגיש נעלה.

ותמיד להגיד שהחברה תקרוס וסוף החרבה הגיעה זה גורם לך להרגיש אנידבידואל. אז עוד פעם זהו שלא.

מה לעשות יש אנשים שאוהבים לדבר עם חברים שלהם על מה שפרק בפרק האחרון של (הכנס שם של ריאליטי) זה לא הופך אותם לבורים שיטחיים.

יש איתך יחד מלא אנשים שיורדים על ריאליטי ושאין להם TV בבית בטענה שאין מה לראות אז גם זה לא עושה אותך לאינדבידואל הנעלה האיכותי.

זה שאני שומע קלאסית וקצת ג'אז (סטן גטס וג'ון קולטריין. בנתיים)

עושה אותי לאיכותי

זה שאני למדתי 6 שנים נגינה על סקסופון עושה אותי נעלה.

זה שאני קורא ספרים עושה אותי אדם טוב יותר (ספרים זה כולה מדיה לא מדד לאיכות של אדם)

זה שאני מנסה לדבר עברית תקניה עושה אותי יותר טוב מאנשים אחרים.

לא בידיוק אלה רק מדדים שמושפעים מתרבות לאיכות. לדעתי אם האדם הוא סנוב שרואה כל אדם כזבל תעשייתי

בלי לשמוע מילה מאותו אדם אותו סנוב יותר גרוע מ"בור" שלא סיים תיכון ששומע מזרחית (לא בספיקר).

לדעתי עדיף אדם עם מוסר שבנוי באופן שהוא יודע למה X טוב וY רע וגם לשאול האם X טוב וY בלי מובן מאליו

עדיף על אדם שלמד בYALE.

בקיצר צאו מהאשליה הזאת.

החברה לא תתמוטט הריאליטי ימות בשנים הקרובות. (יהיה משהו אחד שאתם תשנאו)

אז נכון שיש מין תרבות משותפת להרבה אנשים אבל תמיד יש את אפשרות הבחירה כמו שלכם היה (האמנם).

And do not forget godwin's law.

פורסם

מסכים עם כל מילה שלך ^

פורסם
  • מחבר

אין כאן שמץ של התנשאות ואם זה מה שהשתקף מהדברים שלי בעיניך ובעיני אחרים, אני מתנצל.

אני רוצה להדגיש: כל פרט בחברה חופשית מוזמן לעשות כל העולה על רוחו כל עוד הוא אינו עובר על החוק. התוצר הטבעי של המצב הלגיטימי הזה הוא היווצרות הזרם המרכזי עליו דיברתי. עד לנקודה זו, אין בעיה. עכשיו אשתמש בהאנשה: הבעיה מתעוררת כאשר הזרם המרכזי הזה מגדיר עקרונות התנהגותיים מסוימים ובגלל היותו רוב (שהרי אחרת, לא היה הזרם המרכזי. הזרם המרכזי מעצם היותו הזרם המרכזי נקבע על פי דעת הרוב, כלומר ה"ממוצע") הוא הופך לכוח חזק שמפעיל - גם אם לעיתים במודע וגם אם לא - לחץ חברתי עצום לשמור על אלו השייכים אליו בתוכו ולחץ עוד יותר גדול על אלו שאינם בתוכו והוא רוצה לצרפם אליו; אנלוגיה רחוקה וקצת מנותקת לכך היא חבורה של אנשים המתאגדת סביב רעיון מסוים ויש לה טקסי פולחן וקבלה, כמו כת כלשהי. אני כמובן לא מבצע כאן השוואה בין הזרם המרכזי לכת (אני מציין זאת כי אני כבר מתאר לעצמי שזה עלול לשמש מישהו כתחמושת דמגוגית זולה) אלא בסה"כ אומר שהעקרונות על פי הם פועל הלחץ החברתי בין חברי הכת ובין חברי הכת למועמדים להצטרפות אליה, אינם שונים מאלו שמפעיל הזרם המרכזי - שוב, בין אם במודע ובין אם לא. המצב המתואר לעיל עלול לגרום, בתהליך איטי ורב שנים, ל"שחיקה" של רמת האינטלגנציה - מאחר והקריטריון הבסיסי של הסתפחות אל הזרם המרכזי הוא אינטליגנציה ממוצעת בלבד (הממוצע הוא האידאלי כאן). ככל שיצטרפו אליו עוד ועוד מוחות, יהיו פחות אנשים שיצעידו את החברה - שהזרם המרכזי חי בתוכה וקיומו כמובן תלוי בקיומה - קדימה. שוב - זה הליך ארוך טווח אבל כמו שזה נשמע הזוי לאדם איך מים שוחקים סלע כשהוא מביט ורואה איך דווקא הסלע הוא זה שמתווה למים באמצעות קימוריו את נתיב הזרימה, כך גם הליך השחיקה המתואר כאן; כל מה שנדרש הוא זמן והזמן - למעשה העתיד כולו - עומד לרשותו וזרם המים מתחזק אט אט בכל עת...

לדעתי עדיף אדם עם מוסר שבנוי באופן שהוא יודע למה X טוב וY רע וגם לשאול האם X טוב וY בלי מובן מאליו

עדיף על אדם שלמד בYALE.

זו שאלה מכשילה אבל אם אתה שואל אותי מה אני אעדיף כחבר, אני אסכים איתך. אם אתה שואל חברה שנסמכת על הקניין האנושי שלה בצורה גדולה מאד את אותה שאלה, היא כנראה תצטרך לענות בשלילה.. :-\

פורסם

אני לא חושב שהדיון עוסק בבני אדם "נחותים", אלא בתקשורת "נחותה". הבעיה לא נמצאת בצופים, אלא באמצעי המדיה שמשדרים את הרפש הזה (ואני דבר במונח "רפש" כתיאור הולם לתוכניות טלוויזיה כגון אלו).

לאמצעי תקשורת צריכה להיות מידה של אחריות ואם אין הם מסוגלים להפגין מידת אחריות זאת בעצמם אזי צריך לכפות זאת עליהם דרך חקיקה (שלמעשה קיימת במידה מסוימת, אבל ערוצים 2 ו-10 משתינים עליה בקשת).

יבואו ויגידו שהרייטינג גבוה וזכות הציבור לראות את אשר חשקה נפשו בו ואני אומר שתוכניות מסוג "האח הגדול" הן פורנו לכל דבר. למה לא יבואו ערוצי הטלוויזיה וגם יעודדו את משתתפי התוכנית להזדווג אל מול המצלמות (ואני בטוח שלא יחסרו אנשים שיסכימו לכך)? הרייטינג יהיה פנטסטי! הרי כבר מימי קדם יודעים שלפורנו יש את הרייטינג הטוב ביותר. הרי כל ההבדל הוא פיסת בד והרבה צביעות!

העניין הוא שאני לא נגד פורנו, אבל כמו תוכניות הפורנו, גם תוכניות כמו "האח הגדול", "השרדות" וכו' מקומן בפינת האזוטריה והביזאר בשעות הלילה המאוחרות. לטובת מילוי שעות הפריים-טיים יאלצו קברניטי הערוצים השונים לאמץ את מוחם ולהפיק לנו תוכניות איכותיות ובעלות תוכן משמעותי. אני בטוח שגם תוכניות כאלו, אם יופקו בערכים גבוהים ויזכו לקידום ראוי, יביאו רייטינג מכובד.

פורסם

צר לי לבשר לכם שגם פה בפורום, שעוד נחשב לבעל רמה גבוה יחסית לדומיו, יש סימנים רבים של שטחיות.

זה מתבטא בכמות המזעזעת של שגיאות הכתיב והתחביר, שחורגות הרבה מעבר לאחוז הדיסלקציה באוכלוסין. זה מתבטא בהרבה מקרים שאני או חבר פורום אחר מרחיב בנושא הוא זוכה לתגובות בסגנון "איזו חפירה..." בליווי סמיילי סרקסטי זה או אחר. דיונים ברמה מאוד ירודה, שמפגינים יכולת לוגית-רטורית מאוד לקויה של המשתתפים בהם והרשימה נמשכת עוד ועוד.

האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות סובלניים כלפי תופעות אלו?

במהלך שני העשורים האחרונים קיימת תופעה בחברה הישראלית של תקיפת והוקעת "האליטות הישנות", כחלק מתופעה זאת יש תוקפים אנשים "שמעיזים" לדבר בשפה גבוהה ולהשען על רקע תרבותי רחב "כאליטיסטים מתנשאים". דיבור בשפה נחותה, כוחנות, "עממיות" הפכו לתכונות חיוביות ונעשתה האדרה של דמויות "שבאו מהעם" (למעשה אליטות חדשות) תירוץ לסלבריטאים בגרוש, כוכבי כדורגל סתומים ואפילו עברייני צמרת.

התקפה על אנשים בשל שפה ותרבות נלעגים הפכה ללא לגיטימית ובעצם מדובר במתן הסכמה בשתיקה לתופעה זאת של אנשים בורים שעוד מעלים על נס את בורותם.

אולי הגיע הזמן להפסיק לקבל בורות ונלעגות. אולי בכל זאת האליטיזם הישן עדיף על זה החדש.

ואללה אח שלו, לא קראתי הכל אבל נפלתי דפקא עליך אח לשו :s07:

הרי אתה אמור לדעת (בהיותך נצר אליטה ישנה כלשהי?..) שסילדה מנורמה מסויימת פירושה כמיהה לנורמה חדשה. וחוזר חלילה..

ישנה תופעה הולכת ומתעצמת של התלהמות כללית,שטחית, ותקפנית במיוחד. מלמד כתבה על זה טור לא מזמן (או שאני מערבב פה קשות) - בגדול היא סיפרה על 'פטירת הזבל'. בחברה של ימינו אנו נהוג "לפטור בזבל", היינו "ראש ממשלה זבל,תתפטר" ודומיו. אין בחינה מדוקדקת לעומק- על כל נפגעי הדקדוק, ההגייה והכתיב המשתמעות מכך. ידוע גם כסינדרום ה"דפוק-זרוק-זבל-תן לשקד ולפיד לקשקש משהו לקראת שבת". הכל באריזה יפה, מקובלת,ורודה ונוחה למחזור.

אבל שוין, אני רגיל לכך כבר שנים. למדתי to make my peace with it ממזמן.

התופעה שבאמת, אבל באמת חורה לי - בענייני מחנות שפה וערך, או 'אליטות' כפי שאתה קורא להן (בעגה מכביסטית אמור 'אלקטרות' :P) - היא תופעת הגיית היתר. להרחבה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%AA%D7%A8 .

התופעה, שהגיעה למימדים תנכיים לאחרונה מובילה לפושעי תרבות וחברה מודרניים. הלא הם "ההייטקיסטים".

הפלצנות שוצפת גועשת ברחבי ארצינו, ואנשי שגיאות הכתיב מסתכלים בהשתאות וההערצה. הסימפטומיםידועים: אופניים של 6K ומנוי פרמיום לשקר-כושר כלשהו, המלווים בכרס קטנגדולה וגוף רופס. אישה עקרת בית - סליחה, מובילת מלאכת הקודש של גידול הילדים - שעובדת מהצד..והילדים? לילדים שלום. הילדים חסרי חוליות, דור העתיד צמא הדם והכסף. הרי זה דבר אחד כשאדם שאין לו כישרון דוגמת מבלבלי ה"אם ועם" שהעלית מלכלך קצת את רחבי הרשת בשגיאות כתיב דקורטיביות. it's a whole other ball game כשאתה מגדל אוכלוסייה שלמה שמאדירה ומעצימה את אלו שהכשרון היחיד שלהם הוא לגרום לך להאמין שיש להם כשרון! תנסה פעם אחת to look past כל השגיאות כתיב - תגלה שלחבר'ה אין מה לומר, אז הם עושים את זה קצר. תנסה פעם לעבור על הודעה שלמה ללא שגיאות כתיב, תראה שלחבר'ה כותבי ההודעה אין מה לומר - אז הם עשו את זה ארוך ככל האפשר. כך או כך, נהייה אחר שטחיות היא נחלת הכלל - תבחר האם לקחת זאת בהומור (אני שוקד בימים אלו על המדריך השלם לאיש ההייטק המתהווה. יהיה קטאים אך שלו :-*) או להתייסר על כך על גבי הפורום, אותו פורום שנותן במה לאלו עליהם אתה זועק תחינותיך :smile1:.

סתם כדי לא לצאת קלוץ גמור שמדבר לא לעניין - אני אעשה קישור מהיר. ראיתי כמה דקות(סליחה גברתי, איפה ההחזרי דקות מבוזבזות פה?) מהאח הגדול הישראלי. כשהם נכנסו לבית. היה שם איזה פוץ נפוח שטרח לציין את דעותיו הקדומות עוד בטרם כניסתו לבית - אני שונא ערבים והומואים וכל העצים צריכים למות - ואה כן, אני הייטקיסט - אה ואפילו יש לי ריבועים בבטן (מילותיו שלו הוא כהוא זה באם אמא שלו!!!!!!111111 בספר תורה אמן סלע). עכשיו תנסה לגבש דיעה עד כמה זה מטריד אותך, bare in mind שאין שגיאות כתיב בדיבור שוטף...

אני רוצה לראות יום אחד את המתכנת ההודי הבכיר שיעז לדבר כמו המתכנת הישראלי הממוצע. ואני גם רוצה שיביא איתו קארי טוב.

כל טוב לכם.

פורסם

OmerNeu אני לא מבין על מה אתה מדבר? ממתי מוסד אקדמי קובע איכות של אדם? ומי מתנשא כאן?

אני (אנחנו) מדבר על הידרדרות מוסרית של החברה ובצורה קשה!

ואני אתן דוגמאות.

כשאני הייתי בצבא ראיתי המון השחתות של רכוש ולמה? סתם, כי ככה בא לי או שהצבא לקח לי שלוש שנים ועוד כל מיני תירוצים מטומטמים. אז מה? בגלל שזה לא הרכוש שלך אז אפשר להשחית?

השכרת רכב אדם לוקח רכב פרייבט ונוסע בשטח שלא היה מבייש רכב 4X4 ולמה? כי זה לא שלו, שילמתי עבור הרכב שיעשה דברים שלא הייתי מעיז ברכבי הפרטי. אז מה בגלל שישלמת על ההשכרה ליום אתה יכול להרוס את הרכב? בשביל זה אתה יכול לשכור רכב שמיועד לדברים הללו!

האנשים מתפתחים והשחתה של רכוש כמו בדוגמאות שהבאתי התחילו מגיל צעיר בבית הספר. תראה את זה בכל גן ציבורי כמעט!

ויש דוגמאות של חוסר התחשבות באנשים אחרים לדוגמא כאלה שמסתובבים עם הפלאפון ומדברים בקולי קולות או משמיעים מוסיקה כאילו הם בבית ולא משנה מה אתה אומר להם זה לא מעניין אותם מבחינתם תרד מהאוטובוס או תעבור קרון ברכבת.

אלימות על עקיפה בכביש רצח גניבות פעם היית יכול להשאיר את הבית שלך פתוח רוב היום היום אתה אפילו לא חושב על זה ולא רק פעם היית יכול לסגור את הדלת כשהמפתח נמצא בצד הפנימי של הדלת היום גם זה לא כי אתה מפחד שמישהו יפתח את הדלת וירים לך את המפתח במקרה הטוב ובמקרה הגרוע יצור שיכפול.

ההומור הידרדר למקומות שלא ראינו אף פעם להלבין פני אדם ברבים זה סטנדאפ לצחוק על אנשים עם מוגבלות זה לגיטימי (זה נקרא הומור שחור) מה צחוקים אחי קבל את סבבה... מה סבבה הבנאדם רצה לקבור את עצמו אבל בגלל הלחץ החברתי אז כן אני נשאר צחוקים לי.

בקיצור הרשימה כאן ארוכה ויש עוד הרבה דוגמאות. אז מה זה מעניין אותי אם אדם למד במוסדות האקדמיים הכי גבוהים אם הרמה המוסרית שלו על הרצפה?!! אתה חושב שמישהו כאן (אני מקווה) שולל את האנשים שאין להם רמה אקדמית כלשהיא? לא אני (וגם הם אני מקווה) שולל את האנשים שלדעתם ריאליטי זה בידור טוב לא זה לא בידור וזה לא מצחיק בכללוזה עצוב מאוד! כי הריאליטי מוציא את קלונם ברבים ואף אחד לא אמור להיות שותף לדבר הזה!! (לקחת אנשים שלא בדיוק מצליחים לחשוב בזכות עצמם ולהגיד להם שהם יהפכו להיות איזה סלבריטאים אולי) ככה אנחנו כורים את הקבר שלנו. (מבחינתי ריאליטי זה לקחת אנשים בעלי מוגבלויות שכל אחד מאיתנו היה מרחם עליהם ולהכניס אותם לזירה שבו נאמר להם שרק השורד מנצח ולקרוא לזה בידור)

החברה הידרדרה ואי אפשר להעלים עין מזה יותר אנחנו מתלהבים מכל מיני מעשים טובים שאנשים בודדים עושים כשבמצב מתוקן היינו רואים בזה כסטנדרט ואנחנו חייבים להרים את הרמה המוסרית לרמה שבו יכולה להתקיים חברה מתוקנת!

למדתי פעם על חורבן בית שני יש לך מושג למה החורבן הזה היה חמור כל כך? מתברר שהסיבה העיקרית לחורבן היתה שההידרדרות המוסרית בעם היתה כל כך קשה שגרמה להתפוררות המארג החברתי ומכאן הנפילה היתה מהירה ביותר. כל מה שאתה רואה היום זאת התחלה של התפוררות המארג החברתי זה מתחיל בחוסר כבוד למערכת החוקים במדינה וזה ממשיך ברמה מוסרית שפלה, כל דאלים גבר, אנשים בקושי מסוגלים לסמוך על אנשים אחרים כי אולי הוא דופק אותי, זה לא שלי אז למה לא להרוס ולהשחית וכו'

נמאס כבר!

פורסם

electric-boom מה לעזאזל.... לא הצלחתי להבין שני שליש מהדברים שלך...

לגבי "אליטות", אליטה היא מעמד מוביל וקובע דעות בחברה, זהו לא מעמד קבוע אלא משתנה מתקופה לתקופה. כן, יש לי בעיה עם הנורמות והאליטות הנוכחיות ואני בהחלט אשמח אם יהיה שינוי בנושא.

אם תשים לב, "תיקון יתר" לרוב נלווה לשגיאות כתיב ותחביר נוספות ולשימוש לא נכון בביטויים שעברו תרגום מילולי מאנגלית. אני גם לא מוצא שום קשר בין תופעה זאת לציבור עובדי ההייטק דווקא (התופעה קיימת בכל שכבות האוכלוסין, כבר שמעתי כדורגלנים שמנסים להשמע מתוחכמים עם "תיקוני יתר" משעשעים).

מה הקשר של כל זה לחתיכת פוץ שמופיע בתוכנית ריאליטי? זה לא ברור לך שהוא נבחר לתוכנית בשל האופי הלכאורה מלא ניגודים שלו ודעותיו הקיצוניות? איך אתה מנסה להקיש מדמות מתוכנית ריאליטי על מגזר שלם (שאני ד"א לא נכלל עליו)?

פורסם

אלקטריק,

כחבר בקבוצה הייחודית של בעלי הידע רפי השכל (וחסרי התוכן) - אין לי זכות דיבור לא כן?

זה דבר אחד להלין על תופעות קיצון, it's a whole other ball game להתעלם מעוולות המצוי.

אתה מוזמן לדאוג להייטקיסטים שלך, לזייני השכל (עכשיו זה תקין? לטעמך? לפלפל בבני זו...?) ברשת שכל מטרתם להוכיח יכולתם - אני מעדיף להתרכז בערסים שתרבותם הופכת לנחלת הכלל.

יחי ההבדל הדק.

מצורף סמלון חינני שנועד להביא את התרשמותי הכנה מדבריך (מכיוון שחסרי תוכן כמותנו לא מסוגלים להביא רעיונות בכתב, אלא רק להוכיח את שליטתנו בשפה)

:kopfpatsch:

* כל ההודעה לעיל, משקפת נאמנה את הצורך להרחיב במילים, שהרי בהחלט היה ניתן לסכם אותה ב :) (שלא תחשוב שאני לא יודע לפרגן) וב :kopfpatsch: , בהתאם, ועל זה אין לי ויכוח.

** פונגי - שני שליש מהדברים שלו היו נסיון להפחית מערך דבריך בעזרת דמגוגיה זולה.

*** לקינוח, http://en.wikipedia.org/wiki/Demagogy

פורסם

גם אני היום נתקל בלא מעט אנשים ששפה גבוהה עבורם זה קללות.שאני אומר לאדם לחלוחית מלשון רוק להעברת דף או משהו דומה הוא חושב

שאני מדבר על ליכלוך מלשון זוהמה :screwy: :screwy:

לא יודע מאיפה צצת עם הדוגמה הזאת, אבל אני מוכן להתערב איתך כאן ועכשיו שמעל 90% מהאזרחים בישראל לא יודעים מה זה "לחלוחית", כולל מעל 90% מחברי הכנסת ולפחות מעל 50% מהשופטים בבית המשפט העליון.

עם כל הכבוד, יש מילים שאף אחד לא צריך להכיר.

זה שאתה במקרה מכיר מילה כזו או אחרת, ממש לא אומר שהיא רלוונטית לשימוש יום יומי. בדיוק כמו שאתה אומר "טלפון" ולא "שח-רחוק".

וזה לגיטימי לחלוטין.

אז בוא לא ניסחף, כי אני לא רואה פה ים בסביבה...

פורסם

הדיון הזה קצת גלש למקומות אחרים, לכן חזרתי וקראתי שוב את הההתחלה שלו. מה אומר ומה אגיד? לצערי, הכל נכון.

הציבור הישראלי ממשיך בהתדרדרות המוסרית, השכלה הפכה להיות מילה גסה ואנחנו פשוט הופכים להיות בהמות. (בכוונה כתבתי בהמות - הייתם מאמינים שפעם לא היו משתמשים במושגים כאלה בוויכוח).

הבעיה היא לא רק מערכת החינוך ולא רק שהתקשורת הפכה להיות זולה וצהובה, אלא שגם הדור הבוגר יותר נפגע מההתדרדרות הכללית הזו, וכל אותם בני נוער לומדים איך "להתנהג" מהוריהם. לראייה - הכותרת של הדיון שסיפקה לא פחות ולא יותר אמה של המתמודדת. עם אמא כזו, איך אתם חושבים שהבת תגדל? לאיזו אישה בוגרת היא תתפתח להיות?

לצערי, אני לא רואה איך המצב ישתפר, ולכן הוא רק יתדרדר בהמשך.

אני חייב לציין שרק כשאני עושה מילואים (כן, אני יודע שהרוב לא עושים - עוד סימן להתדרדרות שאין לי כוח להרחיב עליו אפילו) אני פוגש בחבר'ה טובים כמו בימים של פעם. אני מתכוון לחבר'ה של הדתיים הסרוגים, שאצלם חינוך זו לא מילה גיסה ודרך ארץ זו הנורמה. פשוט חבל שלא הצלחנו ללמוד מהם את הדברים הטובים האלה...

נ.ב. כשאני נוסע באוטו ושומע ברדיו עוד פרסומת של האח הגדול או ווילת האהבה או אני לא יודע מה - העצבים שלי פשוט עומדים להתפוקק. מה יהיה איתנו מה?

פורסם

למה ללכת רחוק אני רואה ילדות בנות 8 6 7 5 4

לבושות ללא צניעות עם כל האיברים האינטימיים בחוץ.בחצאיות סופר מיני..והן כלל לא מבינות את העוול בדבר.זו לא אשמתן זו אשמת האמא הפריחה

שרוצה להרשים את החברות המפגרות שלו שהבת שלה ניראית כמו הזמרות בגרוש בכוכב נולד.אבל היא לוקחת מהילדה את כל התמימות והילדות.וזה עוד לא הכל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים