עבור לתוכן

|עזרה|שאלות לגבי המארז שלי כולל תמונות,וייעוץ לגבי קירור למחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!!!!

טוב אז ככה החלטתי שאני מוסיף למחשב שלי קירור לכרטיס מסך וגם אני רוצה להוסיף קירור למארז.

בבקשה תשימו לב לשאלות שכתבתי בתמונות חברים...

#לגבי הקירור לכ.מסך הבנתי שהקירור הזה טוב ומתאים לכרטיס מסך שלי:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3718

יש לכם איזשהם המלצות טובות לקירור הכרטיס מסך? או מה שציינתי הנ"ל טוב מספיק?

#עכשיו לגבי הקירור למארז,העלתי לכם תמונות בכוונה בשביל לשמוע גם חוות דעת מקצועית לגבי הזרימת אוויר,לדעת שהיא טובה,וגם אחרי שאני יוסיף קירור למארז,הזרימת אוויר תיהיה טובה. בתמונה שהעלתי ציינתי את המקומות שנראה ששם אני יוסיף את הקירור למארז.

חשבתי לקנות את הקירור הזה למארז,איך לדעתכם? והאם הוא מתאים למארז שלי?..

יש לכם המלצה כלשהי בשבילי?...

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1576

כך המארז שלי נראה כשהוא סגור:(יש 3 תמונות אם אתם לא רואים את שלושתם תעשו רענן)

13367448cc5.jpg

w800.png

29993874az0.jpg

w800.png

טוב אז ככה המארז שלי נראה מבפנים,הוא נקי מאוד מאבק,ניקיתי אותו עם מייבש שיער(כמובן על קור).

עכשיו יש לי שלושה מאווררים בסה"כ,אחד מה שנמצא על הלוח אם, שני נמצא בגב של המארז שאותו מקבלים אוטומטית,והשלישי המאוורר של הספק כח.

15350995wv4.jpg

w800.png

תודהההה רבהההה וענקית מראש לכל העוזרים!!!!!!! השקעתי באשכול חחח פליזז תעזרו לי THX..!

• תגובות 41
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הזרימה במארז בסדר, ככה המארז תוכנן ע"י מהנדסים שמבינים יותר ממני ויותר ממך.

למה אתה רוצה להחליף קירור לכרטיס מסך ד"א?

פורסם

מה הטמפרטורות של הכרטיס מסך? מעבד? תן אינפורמציה..

ודרך אגב אני חושב שיש לך גם מאוורר מקדימה למטה, תסתכל בתמונה האחרונה בפינה הימנית התחתונה.

פורסם
  • מחבר

הזרימה במארז בסדר, ככה המארז תוכנן ע"י מהנדסים שמבינים יותר ממני ויותר ממך.

למה אתה רוצה להחליף קירור לכרטיס מסך ד"א?

אני לא מחליף קירור אחי כי לא קניתי לו בעבר,לכרטיס יש המאוורר המובנה שלו...אני רוצה להוסיף לו קירור...

מה הטמפרטורות של הכרטיס מסך? מעבד? תן אינפורמציה..

ודרך אגב אני חושב שיש לך גם מאוורר מקדימה למטה, תסתכל בתמונה האחרונה בפינה הימנית התחתונה.

הנה הטמפרטורה אחי:

http://img257.imageshack.us/img257/7113/tempvm5.jpg

וזה לא מאוורר אחי זה הארדדיסק למטה בצד ימין...

ואשמח לקבל גם תשובות לגבי השאלות הנ"ל...

תודה רבה לשניכם על התגובות!!

פורסם

הטמפרטורות שלך בסדר, אני לא מבין מה אתה רוצה. סתם לבזבז כסף על קירור? קנה משהו אחר עם הכסף, חבל עליו.

רק תריץ מבחן ביצועים כלשהו ותוודא שהכרטיס מסך לא עובר את ה85-90.

זה HDD??????????????????????

http://img510.imageshack.us/img510/4078/15350995wv4ch5.jpg

פורסם
  • מחבר

אההה התכוונת לזה אחי...וואלה לא שמתי לב לזה יש מצב זה מאוורר אני יבדוק את זה...

שתי סיבות אחי אני רוצה לקנות קירור...

1)אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך בקרוב...

2)הטמפרטורה בזמן מאמץ של הכרטיס מסך היא 82 שזה גבוהה מידי אחי...לא?

פורסם

חייב לשים מאוורר קידמי ל HD.

פורסם

זה לא מצוין, אבל הכרטיס יכול לעמוד בטמפרטורות שכאלה, זה קטן עליו.

מה אתה חושב, כשמתכננים כרטיס מסך (כולל PCB וקירור וכו') וגם כשיוצרים אותו.. לא חושבים על טמפ' החדר במדינות חמות? כמובן שכן, והם מעבירים כרטיסי מסך מבחני טמפ' וקובעים להם טמפרטורות מקסימליות של עבודה. והדבר שהם בטוח חושבים עליו, זה שלא לכולם יש מארזים שמקוררים היטב ומערכות קירור מים, וכרטיסי המסך מסתדרים בעצמם ולא צריכים קירור אחר מלבד זה שבא מורכב עליהם.

בנוגע לOC שאתה רוצה לעשות לכרטיס מסך. הוא יהיה כ"כ מזערי שלא יהיה שיפור בביצועים ושהטמפ' ממש ממש ממש לא תהיה ה"צוואר בקבוק" שלך. כלומר, היא לא זו שתגביל אותך להגיע למהירויות שעון גבוהות יותר ולביצועים גבוהים יותר. מה שישפר את הכרטיס הוא VOLT MOD, שום דבר אחר לא יעזור לך. אתה תקבל עוד 100-1000נק' ב3DMARK (תלוי איזה גרסא) אבל במציאות לא יהיה שום הבדל.

פורסם
  • מחבר

למה אחי לפי מה ששמעתי יש שיפורים...חלקם משמעותיים...וגם שיפור ב-FPS...

אבל בכל אופן אחי בלי קשר אם יש מישהו יכול לענות לי על השאלות הראשונות לגבי הקירור לכרטיס מסך שבחרתי אם הוא טוב, ולגבי הקירור למעבד אם הוא טוב ומתאים למארז שלי...וגם אם אפשר תשובות לשתי השאלות שכתבתי בתמונה בבקשה.

טנקס =]

פורסם

אתה מתכוון לכרטיס מסך ולמארז.

טוב אני אעזור לך לבזבז כסף על סתם, אם אתה מתעקש, לפחות תבזבז את הכסף בצורה משתלמת.

לגבי הקירור של הכרטיס מסך, קח Accelero S1 Rev2. ולגבי המאוורר- SFLEX1600RPM של Scythe. (מחירו 74ש"ח בTMS)

ולגבי השאלות שבתמונה הראשונה. 1- אמורה להיות אפשרות להסיר את תעלת האוויר, כי היא צריכה להיות מדויקת כלפי המעבד וגם המאוורר של המעבד צריך להוציא אויר ולא להכניס- ורק כאשר כל זה יקרה באמת- אז היא תהיה תועלתית. כרגע אני לא חושב שהיא כזו. עדיף שתוציא אותה ושיהיה פתח אויר ללא מאוורר. 2- כן אפשרי.

דרך אגב, אני חושב שמיותר לקנות גם את המאוורר מאחר ושיש לך אחלה טמפרטורות. נניח והחלפת קירור לכרטיס מסך והטמפרטורות שלו ירדו להפליא, עשית OC והטמפ' שלו לא עלו. מה עכשיו? בשביל מה עוד מאוורר? יש לך סירקולציה טובה, אתה לא צריך מעבר לזה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לכרטיס מסך ולמארז.

טוב אני אעזור לך לבזבז כסף על סתם, אם אתה מתעקש, לפחות תבזבז את הכסף בצורה משתלמת.

לגבי הקירור של הכרטיס מסך, קח Accelero S1 Rev2. ולגבי המאוורר- SFLEX1600RPM של Scythe. (מחירו 74ש"ח בTMS)

ולגבי השאלות שבתמונה הראשונה. 1- אמורה להיות אפשרות להסיר את תעלת האוויר, כי היא צריכה להיות מדויקת כלפי המעבד וגם המאוורר של המעבד צריך להוציא אויר ולא להכניס- ורק כאשר כל זה יקרה באמת- אז היא תהיה תועלתית. כרגע אני לא חושב שהיא כזו. עדיף שתוציא אותה ושיהיה פתח אויר ללא מאוורר. 2- כן אפשרי.

דרך אגב, אני חושב שמיותר לקנות גם את המאוורר מאחר ושיש לך אחלה טמפרטורות. נניח והחלפת קירור לכרטיס מסך והטמפרטורות שלו ירדו להפליא, עשית OC והטמפ' שלו לא עלו. מה עכשיו? בשביל מה עוד מאוורר? יש לך סירקולציה טובה, אתה לא צריך מעבר לזה.

תודה אחי על ההסברים והתגובה!

אמממ קודם כל אני לא מחליף שום קירור לכרטיס מסך למה כי לו שום קירור כרגע...

אחי הטמפרטורה שלי בזמן מאמץ היא 82-3 שזה גבוהה למדי...בוודאי אם אני מעוניין לעשות OC אז בכלל....

עכשיו אחי לגבי ה-SFLEX1600RPM ראיתי שיש אותו אחד רק 1800RPM באותו מחיר....מה ההבדל בינהם ומה עדיף?...

שוב תודה רבה אחי....אני יודע שאתה לא בעד חחחחחחח אבל לפחות אתה עוזר לי =]

פורסם

קודם כל לגבי הכרטיס מסך. יש לך קירור עליו, אז אתה תצטרך לפרק אותו ואז להרכיב קירור חדש. אין אפשרות להוסיף.

אלא אם כן יש לך רק היטסינק ללא מאוורר אז אולי תוכל להוסיף עליו מאוורר 120מ"מ שישפר דרסטית (ואני מתכוון לזה) את הטמפ'.

ולגבי המאוורר- אין 1800 אבל יש 1900

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

והוא עלול להיות קצת רועש..

ושוב, לגבי זה שאני לא בעד. אני יכול להגיד לך מה אני כן בעד.

לפרק את הקירור של הכרטיס מסך, לרענן משחה תרמית (תקנה MX2)- להחזיר את הקירור ולהתקין עליו מאוורר (במידה ואין) 120

פורסם
  • מחבר

קודם כל לגבי הכרטיס מסך. יש לך קירור עליו, אז אתה תצטרך לפרק אותו ואז להרכיב קירור חדש. אין אפשרות להוסיף.

אלא אם כן יש לך רק היטסינק ללא מאוורר אז אולי תוכל להוסיף עליו מאוורר 120מ"מ שישפר דרסטית (ואני מתכוון לזה) את הטמפ'.

ולגבי המאוורר- אין 1800 אבל יש 1900

http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html

והוא עלול להיות קצת רועש..

ושוב, לגבי זה שאני לא בעד. אני יכול להגיד לך מה אני כן בעד.

לפרק את הקירור של הכרטיס מסך, לרענן משחה תרמית (תקנה MX2)- להחזיר את הקירור ולהתקין עליו מאוורר (במידה ואין) 120

אהההה וואלה צודק אחי....חשבתי שזה מובנה כזה..צודק...בקירור הזה יש עליו מאוורר קטן כזה מלמטה...לא נראה לי 120.

מישהו פה בפורום שיש לו כרטיס מסך כמו שלי בדיוק החליף את הקירור לכזה:

THERMALTAKE DUO ORB : CL-G0102 ואמר שהטמפרטורות שלו ירדו ב-20c מעלות.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3718

והמאוורר 1600 אחי גם רועש או שהוא שקט?...

פורסם

אמרתי לך.. ה1600 וה1200 מומלצים. עדיף שתקח את ה1200 כי אני לא יודע עד כמה הבדל יש בניהם ברמת הרעש.

וזה כמובן בתנאי שהמערכת שלך שקטה ושאתה מאוד רוצה מערכת שקטה, כי אם משהו עושה רעש אז זה לא משנה אם המאוורר שתקנה יהיה רועש או לא, ובמיוחד במצב (הקיים) שבו המאוורר עולה 75ש"ח שזה נחשב למאוורר ברמה גבוהה.

לגבי הקירור לכרטיס מסך.. אני מציע שתרענן משחה תרמית (דבר שבכל מקרה תצטרך לעשות אם תחליף קירור) ותעיף את המאוורר הפצפון שיש עליו לטובת מאוורר 120מ"מ. הטמפ' שלך יצנחו וזה וודאי. כמובן שישנם עוד היבטים וגורמים לירידה בטמפרטורות שיש לשקול (ואפילו חלקם חובה לבצע). תוכל לקרוא בקישור הבא על המלצות שנתתי למשתמש אחר בפורום.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=354859.msg3065437#msg3065437

ודרך אגב לא שאני ממליץ (אני ממליץ לא לקנות כלום חוץ ממשחה תרמית ואולי מאוורר) אבל ה-AcceleroS1 הוא הקירור לכרטיס מסך הטוב ביותר שיש בשוק כרגע, ולא רק שהוא זול בכ50ש"ח מה-DuoOrb, הוא גם ללא מאווררים מה שאומר שקט מוחלט- וכמובן אם תוסיף מאוורר/ים אז הטמפ' תצנח עוד יותר. שוב, לצורך העניין אני לא ממליץ על זה- מקסימום לא ילך מה שהצעתי (להוסיף מאוורר על הכרטיס עם אזיקונים) אז אתה יכול לקנות את הAC-S1 ויהיה לך מאוורר להתקין עליו. אתה לא חייב ישר לקנות, אתה לא חייב להחליט עכשיו לתמיד ואתה לא חייב לקחת את כל העולם על הכתפיים. אתה פשוט צריך לנסות ואם תטעה אז לתקן. שזה אומר לעשות מה שהצעתי שעולה כלום כסף ואם לא ילך או לא תהיה מבסוט (אתה כן תהיה!) אז תקנה קירור.

פורסם
  • מחבר

אמרתי לך.. ה1600 וה1200 מומלצים. עדיף שתקח את ה1200 כי אני לא יודע עד כמה הבדל יש בניהם ברמת הרעש.

וזה כמובן בתנאי שהמערכת שלך שקטה ושאתה מאוד רוצה מערכת שקטה, כי אם משהו עושה רעש אז זה לא משנה אם המאוורר שתקנה יהיה רועש או לא, ובמיוחד במצב (הקיים) שבו המאוורר עולה 75ש"ח שזה נחשב למאוורר ברמה גבוהה.

לגבי הקירור לכרטיס מסך.. אני מציע שתרענן משחה תרמית (דבר שבכל מקרה תצטרך לעשות אם תחליף קירור) ותעיף את המאוורר הפצפון שיש עליו לטובת מאוורר 120מ"מ. הטמפ' שלך יצנחו וזה וודאי. כמובן שישנם עוד היבטים וגורמים לירידה בטמפרטורות שיש לשקול (ואפילו חלקם חובה לבצע). תוכל לקרוא בקישור

וואי תודה על הטיפים האלו אחי... =]

נגיד וסבבה אני עושה את מה שאתה מציע לי לעשות...לרענן משחה תרמית...איך אני מבטל את המאוורר הקטן...או שצריך ממש להוציא אותו מהמקום?...אפשרי בכלל?....נגיד ועשינו את זה..אני צריך לקנות מאוורר רגיל של קירור לדוגמא כמו ה-1200 שדיברנו עליו,ולחבר אותו לקירור שיש לי?...

תודה ענקית! =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים