עבור לתוכן

נהלם יתומך בDDR3 די רע

Featured Replies

פורסם

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9214&Itemid=1

לפי זה (וגם בעבר שמעתי), לא תהיה תמיכה בDDR3 מעל 1066.

שזה גורם למספר דברים

1) OC יהיה לא משהו בכלל

2) מהירויות זכרון לא משהו

3) חוסר ניצול של DDR3 שעובד ב1600 ו1800 ו2000 (ויש כבר יותר)

4)בגלל שאי אפשר לעלות מתחים כמו שצריך (1.65 כבר ישרוף המעבד לחלוטין והוא לא נועד לעבוד בכזה), גם תהיה בעיה עם OC וגם עם FSB גבוהה וכו'.

בקיצור

כפי שתמיד אמרתי, נהלם יהיה אחלה לאנשים שהולכים להחליף מחשב ישן, אבל מי שיכול, עדיף לו או לקנות עכשו בזול יחסית, או לחכות לדור שיצא אחרי הנהלם (שיהיה 32 נאנו, 16 ליבות וכו').

נהלם מהווה תפיסת חדשה לגבי ניהול הזכרון, בקר וכו'.

אך מבחינת ביצועים וכו', לדעתי הוא עדיין יהיה לוקה בחסר ולא יתן תמורה מלאה עבור המחיר (הגבוה) שלו.

פורסם

נהלם לא הולך להיות אחלה גם לאנשים שמחליפים מחשב, במיוחד כשמדובר במטרות גיימינג הפרש הביצועים לא מצדיק את תוספת המחיר... עדיין אחרי יציאתו Core 2 תישאר כאופציה טובה. וזה באמת גרוע התמיכה הזאת ב-DDR3

פורסם

לא הבנתי למה מתח המעבד ומתח הזכרון צריך להיות אותו דבר ???

פורסם

אולי כי אין יותר northbridge על הלוח אם וכל ההתממשקות מול הזיכרון נעשית דרך המעבד ?

פורסם
  • מחבר

^^^

בדיוק בין היתר!

בכל מקרה

מאז שיצא DDR3, התמיכה של אינטל ממש רעה בו :(

אני מקווה שיצא עדכון לנהלם שיתקן את זה ועוד הרבה דברים

ושיעברו ל32 נאנו ובאמת ישפרו את המעבד בצורה משמעותיתי!!!

פורסם
  • מחבר

אני אחכה ל2010 :D

פורסם

בקשר לזכרון תהיה תמיכה ב1600\1800 בטוח.

פשוט זה היצרניות של הלוח אם יסדרו, כמו שP35 לא תומך ביותר מ800 רשמית. אבל בתכלס 1066 עובד אחלה.

פורסם
  • מחבר

^^^

ברור!

אבל עדיין

הייתי מצפה שישר אני מכניס את המעבד לסוקט, שם זכרונות של 1600 ובלי לעשות OC ובלי כלום, הוא תומך בזה מן הקופסא.

מה שיש כיום, כמו בDDR2, זה שעם OC נחמד, או שינוי תזמונים וכו', אתה מקבל מהירות כזאתי.

גם DDR2 עדיין אין תמיכה מעבר ל667.

(רק שינוי של מכפלות, תזמונים וOC ישנו את זה)

פורסם

ל-DDR3 יש עוד זמן להתבשל עד שהוא יתחיל להוות אלטרנטיבה עדיפה.

פורסם

חבל להסיק מסקנות, נחכה חודשיים לבנצ'מרקים, אינטל יכולה להפתיע.

פורסם

גם צריך לזכור שיש פה אופציה ל TRIPLE CHANNEL שתגדיל את הרוחב פס משמעותית.

פורסם

DDR2 תומך ב800 חלק, ורוב זכרונות ה1000\1066 הוא מזהה בלי בעיה (מקסימום צריך לקבוע הגדרות יצרן, ללא צורך בOC אלא רק לשנות בביוס ידנית למה שרשום עליהם)

פורסם

חבל להסיק מסקנות, נחכה חודשיים לבנצ'מרקים, אינטל יכולה להפתיע.

:xyxthumbs:

אני סומך על אינטל שהם יודעים מה הם עושים.

אני בטוח שהביצועים יהיו טובים.

פורסם

על אפשרות אוברקלוק לזיכרון לא פוסלים טכנולוגיה.

צריך לזכור שזיכרון במהירות 1066 זה יפה מאוד וזאת מהירות רשמית וכנראה המהירויות שניתן יהיה להגיע אליהן בפועל יהיו גבוהות יותר. בנוסף זאת הפעם הראשונה שאינטל מכניסים בקר זיכרון למעבד והם רוצים ללכת על בטוח, אפשר להניח שבגרסאות הבאות של הנהלם יהיו שיפורים.

מבחינת ביצועים, ראשית הבקר נמצא במעבד מה שגורם לשיפור מיידי בגישה לזיכרון ובהקטנת ההשהיות (Latency). ויש triple-channel שגם הוא יתרום לרוחב הפס כך שכנראה הזיכרון לא יהווה בעיה מיוחדת במערכת הזאת. ממילא הזכרונות המהירים מאוד הם בבחינת גימיק למשוגעים לדבר ולאוברקלוקרים קיצוניים והם לא ממש מחזירים את ההשקעה בתוספת לביצועי המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים