עבור לתוכן

חוות דעת לפני רכישה, סכום של 2500 ש"ח, שימוש משרדי/ביתי, ללא אוברקלוק,

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. :)

אני מתכוון לרכוש בזמן הקרוב מחשב מחברת KSP (היחידים שעוד אפשר לסמוך עליהם מניסיוני הדל) ומראש חשוב לציין: מדובר במחשב שיעודו הוא עבודה משרדית, הדברים הכבדים ביותר שהוא יריץ הם ויסטה ופוטושופ (במקביל כמובן ;)). אין צורך ב-OC, רמת שקט לא חשובה (אלא אם כן משאית הלחם בבוקר שקטה יותר).

עבר זמן די רב מאז הפעם האחרונה שהתעמקתי בחידושי עולם החומרה ואני כבר לא מעודכן, לכן לפני שאני מתחיל את תהליך הרכישה אני מעוניין בחוות דעתכם לגבי המפרט הבא:

מעבד אינטל Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB (אני אומנם משתמש נאמן של AMD אך הפעם החלטתי ללכת עם אינטל)

לוח אם ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL

זכרון DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 1GB Kingston Value

דיסק קשיח Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II

כרטיס מסך Sapphire HD 3450 256MB (1GB Hyper Memory) DX10.1 HDTV DVI PCI-E

כרטיס קול 5.1 Channel Audio

צורב Pioneer DVR-216DBK DVD±RW x20 Black Sata

כרטיס רשת On Board 10/100/1000

מארז HJA-6000 MIDI Black (No PSU)

ספק כוח Golden Tiger 450W, 12cm Fan (24pin)

רמקולים CREATIVE SBS A30, 2.0

מסך AOC - שלוש שנות אחריות 916VWA 19'' LCD 5ms DVI WideScreen

לאחר הוספת מקלדת+עכבר אלחוטי של מייקרוסופט המחיר יוצא כ-2500 ש"ח

עד כאן המפרט הטכני, כעת רשימת השאלות...

• ראשית לגבי המעבד: מה ההבדל בין E7200 ל-E7300 והאם תוספת המחיר (150 ש"ח) שווה את השדרוג לצרכים שציינתי קודם?
  • בעניין הזכרונות: אני שוקל לשדרג ל-2G, זהו כמובן אחד הדברים הכי חיוניים וחכמים שאפשר לעשות, אך זה מוסיף לפחות 100 ש"ח לסכום הסופי, עד כמה זה חיוני? ואם כבר משדרגים, אז Transcend, Kingston או OCZ (דגמים Vista Upgrade Edition XTC או Vista Performance Platinum XTC)?
  • כרטיס המסך: עד כמה שאני מבין וזוכר, מגיע עם צלעות קירור ולא קירור אקטיבי. יש ממה לדאוג? סך הכל אף אחד לא יריץ שם Half-Life, מקסימום פוטושופ.
  • דעתכם לגבי ספק הכוח?
  • מסך: אני מתלבט בין אותו AOC שציינתי במפרט לבין המסך הבא: MAG AI937W 19'' LCD 2ms 1:3000 DVI WideScreen אך שוב - הבדל של עוד כ-100 ש"ח. יש הבדל עקרוני או ממשי בין המסכים? שווה להחליף?

זהו בגדול, הרבה התלבטויות, הרבה שאלות. אשמח לכל תגובה ודעה.

תודה מראש. :)

פורסם

1. פוטושופ היא תוכנה שדורשת לא מעט זכרון, במקביל לויסטה 2GB הם יותר בגדר "חיוני" מאשר "רצוי".

2. לא שווה להוסיף 150 שקל בשביל הE7300.

3. אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד, אפילו לא אחד ב200 שקל. קח לוח אם עם כרטיס מובנה (למשל http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2366) - דווקא ללוחות AMD יש מובנים יותר חזקים בנמצא, אבל באמת שאתה לא צריך יותר מ7100 לשימושים שלך.

4. הספק שלקחת עשוי להחזיק את המערכת אבל אין לדעת כמה זמן. היות וכנראה אתה צריך את המחשב לצרכי עבודה, הייתי מציע לך ללכת על עסקת חבילה (מארז + ספק 300W של HEC) במקום אלה שלקחת.

5. ב"כרטיס קול" אני לא יודע האם התכוונת לכרטיס נפרד. אם כן - מיותר לחלוטין, יש כרטיס מובנה בלוח.

6. מסכים זה לא אני, בעיקר לא כאלה לעבודה גרפית - מציע לך לשאול את השאלה הספציפית הזו במדור המתאים.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום בדגש על שקט ונתוני גיימינג - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

"חמקת" מהנעילה הגורפת בה אני נוקט בשל ריבוי הפוסטים הלקויים לאחרונה בזכות הפירוט הרב והמועיל - עדיין חסרים פרטים.

הבעיה הגדולה פה היא כמובן המסך שמבוסס על פאנל TN שכלל לא מתאים למשימות שציינת - מינימום SAMSUN971P בסביבות 1700 ש"ח ומומלץ מאוד מסך 20' איכותי בסביבות 2K - שניהם חורגים המון מהתקציב שלך. גם 1G זיכרון הוא גבולי כאן.

פורסם
  • מחבר

1. פוטושופ היא תוכנה שדורשת לא מעט זכרון, במקביל לויסטה 2GB הם יותר בגדר "חיוני" מאשר "רצוי".

2. לא שווה להוסיף 150 שקל בשביל הE7300.

3. אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד, אפילו לא אחד ב200 שקל. קח לוח אם עם כרטיס מובנה (למשל http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2366) - דווקא ללוחות AMD יש מובנים יותר חזקים בנמצא, אבל באמת שאתה לא צריך יותר מ7100 לשימושים שלך.

4. הספק שלקחת עשוי להחזיק את המערכת אבל אין לדעת כמה זמן. היות וכנראה אתה צריך את המחשב לצרכי עבודה, הייתי מציע לך ללכת על עסקת חבילה (מארז + ספק 300W של HEC) במקום אלה שלקחת.

5. ב"כרטיס קול" אני לא יודע האם התכוונת לכרטיס נפרד. אם כן - מיותר לחלוטין, יש כרטיס מובנה בלוח.

6. מסכים זה לא אני, בעיקר לא כאלה לעבודה גרפית - מציע לך לשאול את השאלה הספציפית הזו במדור המתאים.

תודה על התגובה המהירה. :)

1. תיארתי לעצמי. תודה. :)

2. אוקיי, לא אוסיף.

3. זה מחשב מורכב בעסקה, לא איכפת לי להשאיר אותו בשביל עוד 200 ש"ח. השאלה שמטרידה אותי היא יותר לגבי החום שהכרטיס מפיק וההשפעה שלו על שאר חלקי המארז, כבר הייתה לי התנסות עם הסיפור הזה.

4. 300W עדיף על 450W? הרי שני הספקים גנריים, שזו האופציה הפחות טובה מבחינתי...

5. נדמה לי שזה Onboard.

6. אוקיי, Will do.

tmpusr, אני מתנצל על החריגה מהחוקים. תיקנתי את הפוסט ואני מקווה שכעת הכל בסדר.

בעניין המסך - חריגה לגמרי מהתקציב, כרגע זה לא בא בחשבון. מה הכוונה שהמסך לא מתאים? במצב הקיים אפשר להסתדר? והאם בכלל יש הבדל בין שני המסכים שציינתי מבחינת איכות ו/או ביצועים?

שכחתי גם דבר אחד לא פחות חשוב: מה דעתכם בעניין העלות מול התמורה?

תודה.

פורסם

המערכת שלך לא צורכת יותר מ300W. הספקים של HEC איכותיים יחסית למחירם, ומציעים יציבות מתח ואורך חיים מעבר למה שספק כמו ההוא שהזכרת יכול להציע. קפיצות מתח פנימיות\מתחים נמוכים או גבוהים מדי\חוסר הגנה מינימאלי מקפיצות מתח ברשת החשמל עשויים להיות מסוכנים לחומרה שלך ומאפיינים את רוב הספקים הזולים, מה גם שתהיה בטוח שהוא לא באמת נותן 450W (לפחות לא איפה שצריך).

לגבי כרטיס המסך - אתה מודע לזה שכרטיס עם מאוורר עדיין מפזר את החום שהצטבר לחלל המארז, נכון? בהקשר של השפעה על החלקים האחרים אין לפיכך שום הבדל. עם זאת, לכרטיסים עם קרור פסיבי יש בד"כ אורך חיים נמוך יותר. אם מסיבה כלשהי (שאותה עדיין לא הבנתי - בכל זאת 200 ש"ח זה עדיין כסף) אתה מעדיף שיהיה לך כרטיס נפרד, עדיף לקחת אחד עם מאוורר תמורת תוספת רעש (ומחיר) מזערית.

פורסם

שלום לכולם. :)

אני מתכוון לרכוש בזמן הקרוב מחשב מחברת KSP (היחידים שעוד אפשר לסמוך עליהם מניסיוני הדל)

ומראש חשוב לציין: מדובר במחשב שיעודו הוא עבודה משרדית, הדברים הכבדים ביותר שהוא יריץ הם ויסטה ופוטושופ (במקביל כמובן ;)). אין צורך ב-OC, רמת שקט לא חשובה (אלא אם כן משאית הלחם בבוקר שקטה יותר).

עבר זמן די רב מאז הפעם האחרונה שהתעמקתי בחידושי עולם החומרה ואני כבר לא מעודכן, לכן לפני שאני מתחיל את תהליך הרכישה אני מעוניין בחוות דעתכם לגבי המפרט הבא:

מעבד אינטל Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB (אני אומנם משתמש נאמן של AMD אך הפעם החלטתי ללכת עם אינטל)

מעבד מעולה וחזק אך לתקציב ולשימושים שלך עדיף AMD פה, במיוחד אם משקללים את מחיר לוח האם. סוס מנצח לא מחליפים ;)

לוח אם ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL

לוח חלש, דל פיצ'רים ומוגבל מאוד ביכולות השדרוג (שני סלוטים בלבד לזכרונות). עם זאת הוא יספק את דרישותיך. לוחות AMD עדיפים בכל פרמטר אפשרי בעיקר בליבה גרפית חזקה בהרבה ושלל פיצ'רים וחיבורים.

זכרון DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 1GB Kingston Value

לא מספיק

דיסק קשיח Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II

מצויין

כרטיס מסך Sapphire HD 3450 256MB (1GB Hyper Memory) DX10.1 HDTV DVI PCI-E

מיותר לחלוטין

כרטיס קול 5.1 Channel Audio

מובנה

מעולה אך יקר.

כרטיס רשת On Board 10/100/1000

מארז/ספק גנריים ומאוד לא מומלצים.

נחמדים מאוד למחירם

מסך AOC - שלוש שנות אחריות 916VWA 19'' LCD 5ms DVI WideScreen

רע, רע, רע לשימושים שלך, כמו כל מסך TN תקציבי! מאוד לא מומלץ.

אם אין אפשרות לחריגה תקציבית הייתי הולך על CRT שיהיה עדיף בכל פרמטר אפשרי (כן, שמעת טוב -CRT). שקול זאת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=318359.msg2767894#msg2767894

לאחר הוספת מקלדת+עכבר אלחוטי של מייקרוסופט המחיר יוצא כ-2500 ש"ח

עד כאן המפרט הטכני, כעת רשימת השאלות...

• ראשית לגבי המעבד: מה ההבדל בין E7200 ל-E7300 והאם תוספת המחיר (150 ש"ח) שווה את השדרוג לצרכים שציינתי קודם?
    ל-7300 מכפלה אדירה ל-OC. לא רלוונטי עבורך.
  • בעניין הזכרונות: אני שוקל לשדרג ל-2G, זהו כמובן אחד הדברים הכי חיוניים וחכמים שאפשר לעשות, אך זה מוסיף לפחות 100 ש"ח לסכום הסופי, עד כמה זה חיוני? ואם כבר משדרגים, אז Transcend, Kingston או OCZ (דגמים Vista Upgrade Edition XTC או Vista Performance Platinum XTC)?
    2G של כל פירמה מוכרת יהיו מינימום.
  • כרטיס המסך: עד כמה שאני מבין וזוכר, מגיע עם צלעות קירור ולא קירור אקטיבי. יש ממה לדאוג? סך הכל אף אחד לא יריץ שם Half-Life, מקסימום פוטושופ.
    מיותר אך גם כך אין מה לדאוג
  • דעתכם לגבי ספק הכוח?
    גנרי ולא מומלץ
  • מסך: אני מתלבט בין אותו AOC שציינתי במפרט לבין המסך הבא: MAG AI937W 19'' LCD 2ms 1:3000 DVI WideScreen אך שוב - הבדל של עוד כ-100 ש"ח. יש הבדל עקרוני או ממשי בין המסכים? שווה להחליף?
    כמ שאמרתי - מאוד לא מומלצים.

זהו בגדול, הרבה התלבטויות, הרבה שאלות. אשמח לכל תגובה ודעה.

תודה מראש. :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי.

מפרט חדש, מה דעתכם הפעם? שוב, מבחינת הכרטיס הגרפי אין הרבה מה לעשות, מדובר במחשב מורכב ואין אפשרות לוותר על הכרטיס מסך (אולי בחנות עצמה אפשר, כרגע דרך האינטרנט אי אפשר). שיפרתי את המסך ונשארתי באותה עלות, למסך בעלות של 1700 ש"ח אני בטוח לא מתכוון להגיע וגם CRT כרגע לא בא בחשבון משיקולי מקום וסביבת עבודה.

מעבד ‏AMD Athlon 64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore

לוח אם למעבד ‏AMD GIGABYTE - 3 Years Warranty M61PME-S2 AM2+, 6100, DDRII800, VGA, PCI-E

זכרון DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value

דיסק קשיח Seagate 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II

כרטיס מסך ASUS 8400GS 256MB GDDR2, HDTV, DVI, PCI-E

כרטיסי קול 7.1 Channel Audio

כרטיס רשת On Board 10/100

מסך SAMSUNG - שלוש שנות אחריות 932BF 19'' LCD 2ms 1:2000 DVI

פורסם

למה אתה נעול על KSP שמכריחים אותך לקחת כרטיס מסך שאתה לא צריך, לוחות אם מיושנים ומארז/ספק גנריים?

ההתעקשות שלך על מסך TN לשימושים שלך ככל הנראה תביא לך מפח נפש רציני אלא אם אתה משתמש קל בלבד.

יתכן שזה כל מה שאפשר לעשות במגבלות הפיזיות והתקציביות שלך.

קרא פה:

http://tinyurl.com/27clct

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=330182.msg2859403#msg2859403

פורסם
  • מחבר

מה עדיף? אייבורי? :screwy:

אני נעול על KSP מכיוון שבאזור מגוריי הם היחידים שאני יכול לסמוך עליהם בנושא של חומרה, בשאר המקומות יש בעיה רצינית של אמינות ומקצועיות והיה לי ניסיון עם רובם. זו גם פעם ראשונה שמישהו מציין שהלוח מיושן, קודם טענתם שהוא מספיק טוב. אני מבולבל. ספקים גנריים זו לא בעיה - בטוח אפשר להחליף וכנ"ל לגבי כרטיס המסך אבל כרגע בהרכבת מפרט דרך האינטרנט זה מה שאפשר לעשות. הרי כל רכיב אפשר לשנות ולשדרג, אבל יש את השיקול הכלכלי בשורה התחתונה.

באופן עקרוני אני לא צופה שימוש אינטנסיבי למחשב וגם ככה אף אחד לא הולך לפתח בו סרטי אנימציה בתלת מימד. שוב - מקסימום פוטושופ. עדיין לא ענית לי אם המפרט החדש עדיף או לא? האם המסך האחרון טוב יותר?

אם תוכל לתת לי המלצה למפרט בטווח של 2500 ש"ח אני אשמח, אולי אבין טוב יותר למה אתה מתכוון.

תודה.

פורסם

איפה אתה גר? יש לא מעט חנויות טובות ורובן נותנות שירות מצויין גם "למרחקים".

לי למשל יש ניסיון אישי מצויין עם IQPC. הם מאשדוד ואני מב"ש וקיבלתי עד היום שירות מצויין (קניתי מהם בכ-20000 ש"ח עד היום).

לשניים מחברי ניסיון מצויין עם זיגזג ביהוד - אחד מת"א והשני גר בנתניה.

לפני שאני בונה מפרט - תוכל לציין בדיוק את השימושים במחשב מבחינת אחוזי שימוש, זמן עבודה ממוצע ביום על כל שימוש וסוג האפליקציות?

לשימוש ביתי-חובבני מזדמן בפוטושופ ועבודה של שעתיים-שלוש ביום מול טקסט אפשר בהחלט להסתפק במסך מבוסס TN, אבל לא הרבה מעבר לכך.

אתה צופה בו בסרטים/סדרות? אני שואל כי בחרת קודם מסך 19' רחב - הם זולים יותר ומתאימים למי שגם צופה בתכנים באספקט רחב אך "נמוכים" מאוד לטעמי לעבודה משרדית.

פורסם
  • מחבר

איפה אתה גר? יש לא מעט חנויות טובות ורובן נותנות שירות מצויין גם "למרחקים".

לי למשל יש ניסיון אישי מצויין עם IQPC. הם מאשדוד ואני מב"ש וקיבלתי עד היום שירות מצויין (קניתי מהם בכ-20000 ש"ח עד היום).

לשניים מחברי ניסיון מצויין עם זיגזג ביהוד - אחד מת"א והשני גר בנתניה.

לפני שאני בונה מפרט - תוכל לציין בדיוק את השימושים במחשב מבחינת אחוזי שימוש, זמן עבודה ממוצע ביום על כל שימוש וסוג האפליקציות?

לשימוש ביתי-חובבני מזדמן בפוטושופ ועבודה של שעתיים-שלוש ביום מול טקסט אפשר בהחלט להסתפק במסך מבוסס TN, אבל לא הרבה מעבר לכך.

אתה צופה בו בסרטים/סדרות? אני שואל כי בחרת קודם מסך 19' רחב - הם זולים יותר ומתאימים למי שגם צופה בתכנים באספקט רחב אך "נמוכים" מאוד לטעמי לעבודה משרדית.

גם אני מב"ש ואם אתה מרחיק לאשדוד בשביל לקנות חלקי מחשב כנראה שאני לא פראנויד. ;)

הבעיה היא באמת עם השירות, במקרה של תקלה או צורך בשירות מעבדה זה לא פשוט להגיע לאשדוד עם הציוד, לאף אחד אין זמן לגשת ועד שאתה חוזר מהעבודה כבר הכל סגור. בשביל תיקון פשוט, החלפת חלק או כל דבר מעין זה צריך לצאת ל"יום ת"ש".

מבחינת אחוזי שימוש אתה צודק: עבודה של בערך 3 שעות ביום ואולי עוד שעתיים לשיטוטים באינטרנט לכל היותר, שום דבר רציני מעבר. אם זה עוזר אז הייעוד העיקרי של המחשב יהיה לכתיבת עבודת דוקטורט ולעבודות של פוטושופ במסגרת המחקר. כלומר 90% יהיה אופיס+פוטושופ+אינטרנט. למעט מקרים חריגים המחשב לא ישמש לצפייה של סרטים/סדרות/קליפים/הופעות של פול מקרתני לייב...

פורסם
הייעוד העיקרי של המחשב יהיה לכתיבת עבודת דוקטורט ולעבודות של פוטושופ במסגרת המחקר. כלומר 90% יהיה אופיס+פוטושופ+אינטרנט.

אם כך, אני ממליץ לך בחום להגדיל את התקציב לטובת מסך איכותי או לקנות CRT טוב, אלא אם ה-90% הזה הוא מתוך 2-3 שעות ביום ואז זה פחות קריטי. מסך הוא רכיב שמשפיע רבות על חוויית השימוש במחשב ובעיקר לרעה אם הוא לא מותאם לשימושים העיקריים שלו.

מסך איכותי זו השקעה לטווח ארוך וזה אחד החלקים הבודדים שמתיישנים לאט מאוד ומחזיקים בקלות 2-3 מפרטים - זו לא הנקודה לחסוך, ודאי לא במקרה שלך.

בב"ש יש כמה חנויות לא פחות טובות מ-KSP/איבורי כמו פנדה ואינפוסרוויס למשל איתן יש לי ניסיון טוב למדי.

הנה מפרט כמעט ללא פשרות + מסך איכותי בחריגה המינימלית האפשרית - מפנדה למשל:

emkopn1.png

את המסך אפשר למצוא בכ-100-150 ש"ח זול יותר ברשת:

http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=971P&Cat2Cat1ID=15&Cat2ID=242

http://www.dagesh.co.il/htmls/product.aspx?c0=13505&bsp=14035&BSS313=12219,13903

http://www.skypc.co.il/pl_product~971P~9~0.htm

אם אתה מוכן לפשרות מסוימות (ועדיין מחשב שיספק אותך בהחלט) כדי להקטין את החריגה:

emko2jr6.png

+מסך 971P ב-1635 ש"ח מפה:

http://www.dagesh.co.il/htmls/product.aspx?c0=13505&bsp=14035&BSS313=12219,13903

סה"כ 2930 ש"ח - חיסכון של כמעט 600 ש"ח בהשוואה לקודם ועם חריגה של פחות מ-20% מהתקציב המקורי.

הפשרות הן:

* מעבד מספק בהחלט אך חלש יותר. יורגש בפוטושופ בעיקר.

* מארז צפוף יותר ומקורר פחות טוב. מוגבל בשדרוג למפרט כבד בשל כך.

* כרטיס גרפי חלש משמעותית אך מספק. ללא DVI ומוגבל בשדרוג למעבדי AMD העדכניים (יעבוד אך ללא ניצול של ממשק הזיכרון המהיר יותר).

* נפח אחסון לא משתלם.

אם היית מוכן לקחת CRT איכותי בסביבות 900 ש"ח היית מקבל מסך מעולה לשימושים שלך + מפרט חזק, איכותי ומשתלם בהרבה ללא חריגה.

פורסם
  • מחבר

בב"ש יש כמה חנויות לא פחות טובות מ-KSP/איבורי כמו פנדה ואינפוסרוויס למשל איתן יש לי ניסיון טוב למדי.

אתה צוחק, נכון? התכוונת "לא פחות טובות מ-KSP" ובטעות התפלק לך איבורי? לאיבורי אני לא מתקרב גם עם מקל של 4.12 מטר ואצטון בקצה.

ראשית תודה רבה. :)

לצערי החריגות מהעלות לא באות בחשבון מבחינתי וחרגת שם לא מעט, החריגה הכי קטנה הייתה 500 ש"ח.

גם בנושא המסך אני מבין לחלוטין את מה שאתה מנסה להגיד אך CRT זו אופציה גרועה עבורי. 90% שהזכרתי קודם הם אכן מתוך אותם 2-3 שעות. תראה, גם בעבודה אני משתמש במסך לא הכי טוב בעולם (LG FLATRON L1710M), אני כל היום מולו ומתעסק בעיקר עם טקסט ולא חווה כאבי ראש, עיוותים במסך או בעיות אחרות, גם ה-ClearType סביר בשביל השימושים האלו. בסך הכל אני לא מריץ פה ביושוק...

איך הצלחת לבנות מפרט מאינפוסרוויס? האתר שלהם אחד הגרועים ביותר שראיתי, כמעט בלתי אפשרי לנווט שם או לבנות מפרט נורמלי. אצל פנדה כבר בדקתי ולא מצאתי מפרט אטרקטיבי. מה שמחזיר אותי לנקודת ההתחלה עם המפרטים הראשונים שנתתי כי לא ממש השתכנעתי שהם כ"כ גרועים (כן השתכנעתי שהם יותר ממה שאני צריך) ובכל מקרה לא נתתם את דעתכם בנושא עלות מול תועלת. tmpusr, אתה חושב שתוכל להעיף מבט במפרטים אצל KSP ולנסות לבנות לי משהו שם?

עדיין אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הזה או בכלל, העניין די דחוף לי.

תודה. :)

פורסם

הבעיה העיקרית ב-KSP היא המארז/ספק - או שהם גרועים או שהם יקרים בהרבה משוויים בשאר החנויות.

באינפוסרוויס צריך ללכת לחנות - הם יכוונו אותך לפתרונות יותר "מוסדיים" (לוחות אינטל למשל) אך אם תתעקש יביאו כל מה שתרצה אך לא בזול במיוחד.

מפרט עם חריגה קלה מ-KSP כאן:

מעבדי ‏AMD Athlon 64 4800+ (Socket AM2) X2 DualCore

לוחות אם למעבדי ‏AMD ASUS - 3 Years Warranty M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA

Model M3A78-EMH HDMI

זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC

Model PC2-6400 OCZ2VU8002G

דיסקים קשיחים Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II

Model WD1600JS/WD1600AAJS

צורבים Samsung SH-S223F DVD±RW x22 White Sata

Warranty 2 Years

מארזים HEC Hec Compucase 6C60 Midi Tower No PSU

Model 6C60

ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin)- 3 Year Warranty

Model W0070

מקלדות/עכבר Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 - Reatil

Warranty 2 Year

מסכים CHIMEI - שלוש שנות אחריות 958D 19'' LCD 5ms DVI - 1680X1050

Model 958D - Resolution - 1680X1050

מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל

מחיר 2621 ¤

AOC ו-MAG הם "מותגי מדבקה" בעוד CHEMEI היא בעצמה יצרנית פאנלים ענקית ומוכרת.

מומלץ מאוד להוסיף 160 ש"ח לדגם ה-22' שלהם 225D כי 19' רחב הוא לטעמי נמוך ורחב מדי לאופיס וגלישה. מצד שני יש לו רזולוציה מצויינת (זהה למסכי 22' רחבים) מה שמבטיח חדות טקסט עדיפה ושטח צפיה גדול בהרבה (בפיקסלים) בהשוואה למסכי 19' סטנדרטיים.

http://ksp.co.il/gourl.php?uin=6622

* ניתן לסגור את החריגה אם יורדים ללוח מבוסס 690V אך תקבל כרטיס גרפי נחות משמעותית, יכולת שדרוג מעבד מוגבלת וללא DVI כלל:

http://ksp.co.il/gourl.php?uin=4619

* ב-50 ש"ח יותר תקבל נפח איחסון כפול - 320GB. כדאי.

פורסם
  • מחבר

Now you're talking!

זה נשמע כבר הרבה יותר טוב. אינפוסרוויס אמרת בעצמך - קצת יקר, לכן זה נשלל.

אהבתי את המפרט שהבאת (חריגה נסבלת מהתקציב) ויש סיכוי לא רע שאני אלך עם זה. רק דבר אחד לא ציינת וזה כרטיס מסך, האם יש מובנה על הלוח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים