עבור לתוכן

דרך לשיפור הביצועים משמעותית

Featured Replies

פורסם

אני שומע פה הרבה ממכם שמדברים על אובר קלוקינג, ועל קירורים יקרים וכו כדי להביא את המחשבים שלכם לטופ מהירות וביצועים

ולא שמעתי פה על אחד אפילו שדיבר על raid0

אני מקווה שמבינים על מה שאני מדבר בכלל כי זה דבר ידוע ומפורסם שמשפר את הביצועים בוודאות ב30 אחוז שזה המוןןן!

למי שרצה שיפור משמעותי ומיידי במהירות המערכת ובתוכנות ובהכל הכל!

• תגובות 30
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל חפש את המילים "raid0" בפורום ותקבל בערך 300 תשובות. כנראה חיפשת בפורום אוברקלוקינג וקירור, מה שבכלל לא מתאים. וחוץ מזה- זה ממש לא נותן 30% שיפור בביצועים בפועל ואסור לשכוח את העליה ב100% בסיכון לאיבוד מידע.

פורסם

גם כן RAID אינו אוברקלוקינג כלל. הוא משפר את הביצועים אבל זה דבר טריויאלי. אצלי זמן מה היה RAID 5 וזה ממש לא אוברקלוקינג.

פורסם

אני דווקא עם RAID0 במחשב, אני ממש בעד, מרגישים את זה ביום יום.

100% סיכון באיבוד נתונים יש לך בכל מחשב, אם ילך הHD כך או אחרת זה כואב.

בכל מקרה, את המעט שאני צריך לגבות אני מגבה, וכל השאר... מגובה ברשת בכל מקרה :-)

פורסם

החישוב שלך הוא לא נכון! הסיכוי שלך לאיבוד מידע עולה ביחס ישר למספר הדיסקים שאתה מצרף ב RAID-0!

ולגבי השיפור של 30% הוא גם לא נכון הכל בהתאם לכמות וליכולת הדיסקים שלך ולאיכות הבקר שלך אם זה בקר מובנה בלוח האם אז השיפור הוא לא גבוה בכלל אם אתה משתמש במספר דיסקים גדול ודיסקים איכותיים ומהירים ובבקר יעודי שכולל בתוכו מעבד וזיכרון עצמאי אתה תקבל שיפור עצום.

וכאן השיפור כן הולך ביחס ישר לכסף שאתה משלם לצערי.

מקווה שהבנת את העניין אני לדוגמא עם RAID-5 ועם בקר מובנה והשיפור הוא לא עצום אבל מספיק טוב לי מבחינת הגיבוי.

פורסם

הבעיה העיקרית פה היא שאנשים באים להרכיב מפרט ואז בקושי יש התייחסות לנושא ה RAID. לדעתי כיום עם הרייד המובנה שמגיע ב ICH10R (שב RAID0 הביצועים שלו לא נופל מחלק מהבקרים היעודיים) ועם המחיר היחסית זול של 2 כונני 500 גיגה (ובקרוב 640 גיגה) זה בהחלט אופציה שכדאי לשקול לחלק מהאנשים.

נ.ב. מאיפה אני משיג תפוח שרקוב בצורה של גולגולת ?

פורסם

אני שומע פה הרבה ממכם שמדברים על אובר קלוקינג, ועל קירורים יקרים וכו כדי להביא את המחשבים שלכם לטופ מהירות וביצועים

ולא שמעתי פה על אחד אפילו שדיבר על raid0

אני מקווה שמבינים על מה שאני מדבר בכלל כי זה דבר ידוע ומפורסם שמשפר את הביצועים בוודאות ב30 אחוז שזה המוןןן!

למי שרצה שיפור משמעותי ומיידי במהירות המערכת ובתוכנות ובהכל הכל!

במילה אחת - בולשיט.

עם קצת יותר פירוט - RAID 0 משפר את הביצועים של הפעולות הקשורות ישירות בדיסק ומוגבלות ע"י הדיסק. כלומר, העתקת קבצים, זמני טעינה במשחקים וכו'. אין שום שיפור בשום תחום אחר! משחקים לא ירוצו לך טוב יותר (למעט זמני טעינה כאמור), רנדרים בפוטושופ לא יעבדו מהר יותר, אפילו פתיחת קבצי RAR לא תהיה מהירה יותר כי המהירות מוגבלת ע"י המעבד ולא ע"י הדיסק.

בנוסף, כמו שכבר נאמר לך, כאן זה פורום "OC וקירור". RAID 0 הוא לא זה ולא זה, אז למה שיוזכר כאן בפורום? גם החלפת ה6600GT המזדקן שלי ב4870X2 זו דרך לשפר ביצועים, אבל אתה לא מציע להכניס גם את זה לפה, נכון?

ואגב, הסיכון בRAID 0 אינו ליניארי לכמות הדיסקים. הנוסחה הולכת כך:

[כמות הדיסקים]^([הסיכוי לכשל בדיסק בודד]-1)-1=סיכון לכשל המערך

פורסם

לדעתי האישית זה ישפר בהכל את המהירות ולא רק במשחקים וטעינה ! וחוץ מיזה רוב הדברים שאנחנו רוצים שיעבדו מהר זה הטעינה(לי לפחות זה מה שהכי חשוב)

ודבר שני הייתי רוצה לדעת איך אני עושה את זה כאילו אני קונה 2 כוננים זהים דומגה 500 גיגה 32 בפר ומה בעצם אני עושה עם זה ?! מכניס את שתיהם ומחבר ללוח אם ?!

פורסם

לדעתי האישית זה ישפר בהכל את המהירות ולא רק במשחקים וטעינה !

דעתך האישית זה נחמד, אבל לא כשאין שום עובדות שתומכות בה.

פורסם

מכיוון שמערכת ההפעלה שלך ניגשת לדיסק כל הזמן, בין אם זה למטרות paging או לשאר הדברים, אז כן RAID יכול גם להחליק קצת את זמן התגובה הכללי של המערכת.

אתה צריך לוח אם עם בקר RAID מובנה, או בקר RAID חיצוני ולהגדיר אותו להשתמש ב 2 הדיסקים, בכל מקרה, למידע נוסף תקרא/תשאל בפורום אכסון ולא פה.

פורסם

דעתך האישית זה נחמד, אבל לא כשאין שום עובדות שתומכות בה.

תראה בעיקרון רייד0 מן הסתם בא לתת פתרון של מהירות כתיבה\קריאה...

אבל לא יותר...

לפחות עד שכל הHDD יעופו ויכנסו במקומם ה SSD....

כי מי שרוצה לשים את הוינדוס שלו על מערכת מהירה, שיקנה SSD 16GB ויראה מזה מהירות יותר גבוהה מ 15000RPM HDD RAID0

נ.ב - באמת מה הקשר ל OC ?

פורסם

כשאני אמרתי ביחס ישר הכוונה שכן ישנה ירידה באחוז הסיכון לכל דיסק עם העלייה בכמות הדיסקים אך היא עדיין ממשיכה לעלות ביחס ישר לכמות הדיסקים.

פורסם

בכל אופן RAIDס זה דבר מסוכן, אם נדפה לך המעכרת בהארד דיסק אחד, כל ה RAID אוכל אותה

פורסם
  • מחבר

חחחח יש כאן הרבה שכנראה לא מבינים מה זה מערכת הפעלה, טעינת קבצים היא לא הזמן היחיד שהמערכת מדברת עם ההארד דיסק!

היא מדברת איתו כלל הזמן, לגבי החישובים המחושבים של כמה "גאונים" כאן על ההכפלה של הסיכון באיבוד מיידע זה בולשיט

כי אף אחד כאן לא לקח בחשבון שאם אתה שם שני דיסקים, אז נכון יש עוד דיסק עם סיכון ליפול

אבל המאמץ של כל דיסק יורד לחצי

נגיד תוכנה שלקוח לה שעה להתקין את עצמה = להרד דיסק שמתאמץ שעה בראייד0 כל הארד דיסק עובד חצי שעה וכו וכו...כך שההפסד יצא מאופס עם הרווח

ואם יש קצת יותר סיכון אז בקצת וחיי ההארד דיסק ארוכים יותר

אם לוח אם הוא אכותי ושל חברה טובה הראייד המובנה אכותי ומספיק טוב כדי שתרגיש שיפור בביצועים

הסיבה ששאלתי על זה בפורום אובר קלוקינג הוא מהסיבה הפשוטה, שאוברקלוקינג = הצורך במהירות

ראייד0 = מענה למהירות

וזה שיש לך מעבד פנטסטי שמתפקד בספיד , אבל אתה יושב ומתקין תוכנה או משתמש בתוכנה לרינדור כמו שמישהו פה אמר

אז בין אם אתה יודע או לא, כמות הזיכרון שלך מוגבלת וההרד דיסק הרי טוען מיעד לזיכרון והכל עובד דרך הזיכרון

אם ההארד דיסק קורא וכותב לאט בשיחה שלו עם הזיכרון אז בין כה וכו יש לך צוואר בקבוק

למי שיש מערכת מהירה עם אובר קלוקינג טוב וקירור וכללל מה שכולם פה מומחים בו

ואין לו ראייד זה פיספוס גדול שלא מממש את המערכת שלו , כאשר מאיצים מערכת מאיצים את כל הגורמים בה

פורסם

לי היה רייד שנדפק, מה תגיד על זה?!

ואני לא מדבר מבחינה חומרתית

אלא תכנית, וכמו שזה נראה,

לך יש הרבה יותר ללמוד פה, אז אני מאחל לך דרך צלחה

ואגב אתה רוצה מערכת מהירה?

תקנה SSD שמהיר פי 8-10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים