עבור לתוכן

המלצה לכרטיס רשת אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני רציתי לבקש ממכם המלצה בקשר לכרטיס רשת אלחוטי ונראה לי שאני מעדיף שיהיה פנימי כי אמרו לי שזה יותר טוב

יש לי נתב אלחוטי משולב HPNA3 דגם PAR-720G של POWERNET וכרטיס רשת אלחוטי חיצוני של RALINK ונראה לי שהוא עושה לי בעיות ואני מאוד רוצה להחליפו.

המרחק בין המחשב שבוא הכרטיס מחובר הוא במרחק של לא יותר מ-10 מטרים (והנתב והמחשב שהכרטיס מחובר אליו באותה קומה) ורק לפעמים הדלת פה סגורה שאני לא חושב שזה אמור להפריע לכרטיס טוב ולא לכרטיס מעפן כמו שיש לי עכשיו כל הזמן עוצמת האות נעה בין חלשה לבינונית ואני מעוניין בכרטיס אלחוטי פנימי (כי הזכרתי שאמרו לי שזה יותר טוב) שהקליטה תהיה תמיד טובה ובמחיר לא מופרז.(שאני פותח את מנהל הרשתות שהתקנתי עם הכרטיס ויש לי שמה אות (SIGNAL) תמיד זה על 30-50 אחוז אני מעוניין שזה יהיה על 80 אחוז לפחות כדי למנוע בעיות!)

דרך אגב ראיתי בזאפ ב-80 ש"ח כרטיס פנימי של EDIMAX:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=403089

אז רציתי לשאול איך הוא? האם הוא יענה על דרישותיי?

אשמח לשמוע עוד הצעות!

פורסם

זה נכון שכרטיס PCI יותר יעיל מכרטיס USB אבל גם הכרטיס שך אדימקס מבוסס על הצ'יפ של RALINK כך שאני לא צופה שינוי משמעותי. עדיף שתרכוש אנטנה בעלת שבח גדול יותר (כמו זה -- http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=22886) מאשר כרטיס חדש.

פורסם
  • מחבר

ומה האנטנה הזאת עושה?

היא מתחברת לראוטר?

כי יש לי כרטיס אלחוטי חיצוני ואני לא רואה מקום לשים עליו אנטנה.. הוא מתחבר דרך USB עם כבל מאריך באורך של מטר והוא יושב לי פע על השולחן.

תודה, אשמח לשמוע עוד תגובות והצעות.

עריכה:

ראיתי שהיא מתחברת לכרטיס פנימי (PCI) ולנתב אבל השאלה זה האם הנתב שלי לא מספק קליטה טובה או שהכרטיס רשת לא קולט טוב

ואם זה ישפר לי את הקליטה משמעותית אני חושב שאני אלך על זה אבל אני רוצה לשמועה עוד כמה חוות דעת. תודה.

פורסם

האנטנות הסטנדרטיות שמגיעות עם הנתבים הן בדרך כלל של 2DB. האנטנה שנתתי לך אליה קישור היא של 7DB (יש גם של יצרנים אחרים -- אין יתרון מיוחד ל-TRENDNET, פרט לכך שיש לי אחת כזו שמחוברת בדיוק לנתב כמו שלך...). האנטנה הזו משפרת את מאזן הערוץ בעוד 5DB ומבלי להכנס לפרטים טכניים מסובכים -- זה שיפור גדול מאוד. אצלי האנטנה הזו עשתה פלאים -- הנתב שלי ממוקם בממ"ד והוא משדר בצורה טובה מאוד לחדר המרוחק 11 מטר ממנו, כאשר מעבר לממ"ד, יש ביננו עוד קיר בטון אחד. הכרטיס האלחוטי באותו חדר עלה מרמת קליטה של 2 קווים ל-4 קווים. אני לא מבטיח שאצלך זה יעשה בדיוק את אותו אפקט, אבל זה רק מראה שלעיתים החלפת אנטנה היא יותר אפקטיבית מרכישת כרטיס חדש.

פורסם

עם איזה חיבור בידיוק מחברים את זה לנתב?? זה חיבור רגיל של כבל רשת?

אממ לא עדיף כבר במחיר הזה לקנות כרטיס רשת חדש ויותר טוב? כי אם אני ישים עוד אנטנה ליד האנטנה של הראוטר זה לא יעזור כל כך...(או שכן?!)

לא קיימת שום אנטנה יותר טובה במחיר הזה?

תודה.

פורסם

האנטנה הזו מתחברת במקום האנטנה הקיימת בנתב. האנטנה מחוברת בהברגה שדי קל לשחרר (אתה יכול לבדוק בעצמך) והאנטנה שנתתי לך אליה LINK פשוט מחליפה אותה. אין שום כרטיס רשת שיתן לך מאזן ערוץ יותר טוב. יש אנטנות יקרות יותר, אבל אני חושב שיחס העלות/תועלת של אנטנה כזו הוא הטוב ביותר. בכל מקרה, הנושא לשיקולך. אשמח אם תדווח מה החלטת בסוף ומה היתה התוצאה.

פורסם

ואת האנטנה הישנה אני פשוט "זורק"?

אין שום מקום אחר שאני יכול לחבר אותה כדי שתשפר את הקליטה?

אם אני מחבר את האנטנה שהבאת אליה קישור לראוטר, ויש לי 2 קומות מתחת ממד והמחשב נמצא שם ועד עכשיו הוא קלט רק "מתי שבא לו" וזה היה 2 פסים...

כמה הוא יקלוט עכשיו?

תודה.

פורסם

1. את האנטנה הישנה אתה שם בצד. אתה גם יכול לרכוש שתי אנטנות ולשים אחד גם במחשב למטה בתנאי שהאנטנה שם ניתנת לפירוק והחלפה.

2. אתה מבקש הבטחה מוחלטת ואת זה אני לא יכול לספק לך. טכנולוגית האלחוט היא לא מדע מדוייק. סביר מאוד להניח שהאנטנה תשפר את המצב, אבל מעבר לכך אני מתקשה לתת לך הבטחה ממשית. מצד שני אני הרבה יותר בטוח שהחלפת כרטיס כמעט ולא תשפיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים