עבור לתוכן

בעיה בפתיחת פורטים בPowernet 720G+בעיות קליטה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

בחמישי האחרון עשיתי התתקנה לראוטר החדש שלי, Powernet par-720G.

וישנם מספר בעיות.

א. פורטים פורטים, ועוד קצת פורטים. אפשרי FW במכשיר, ועשיתי פתיחת פורטים בVirtual Server לפורט 46669

שמרתי את הקונפיג לזיכרון. אך עדיין בפורט סגור.

האם פספסתי משהו בדרך? או שאולי המכשיר תקול?

ב. בעיות קליטת WiFi. המכשיר הקודם שלי (2wire) היה בתקן B, והייתה קליטה מאוד טובה בסלון (בדיוק קומה מתחת לראוטר) וקליטה בינונית בשאר הקומה התחתונה. בראוטר החדש, בתקן G, יש קליטה ממש חלשה בכל הבית, לעיתים הקליטה משתפת אך יורדת בחזרה לאחר דקה או שניים. העלתי את הTX power למקסימום שלו (255) זה עזר, אך ממש לא מספיק. מה עוד אני יכול לעשות כדי לשפר את הקליטה?

*עכשיו שמתי לב שגם ממרחק של ארבע מטר, הקליטה צונחת... בעייתי.

תודה מראש

Install

פורסם

בד"כ הדגמים האלו ממש טובים מהציוד של בזק אבל לא הייתי פוסך אפשרות של בעיות נקודתיות.

לגבי הפניית פורטים - האם הגדרת כתובת IP סטאטית למחשב שלך ואיך אתה בודק את אותו הפורט המבוקש?

לגבי קליטה - אומנם עשית נכון שכיוונת את עוצמת השידור למקסימום אבל עדיין יש הרבה גורמים בכל בית שיכולים ליצור הפרעות או "פינות מתות" לכן חשוב למקם את הנתב במקום הכי גבוהה והכי פחות חשוף להפרעות אלקטרומגנטיות לפחות לכיוון השידור העיקרי שלו.

אל תשכח שמדובר בציוד עם HPNA3 שאתה גם יכול לנצל :)

פורסם
  • מחבר

מספר איפונים מסתובבים בבית, להם אין (עדיין? LOL) תמיכה בHPNA.

בראוטר הקודם לא היו שום בעיות קליטה, באותם מקומות שכרגע יש בעיות.

וגם ממרחק של ארבעה מטרים בקו ישיר (ללא שום הפרעות באמצע, בכלל) עדיין לעיתים קרובות יש בעיות קליטה.

בדיקת פורטים? ע"י http://www.utorrent.com/testport.php?port=46669

IP סטאטית? איך עושים את זה?

פורסם

לפי הסקירה של הנתב שלך באתר הזה:

http://www.netcheif.com/Reviews/PAR-720G/PAR-720G.htm

הוא יכול לשדר גם בתקן B -תנסה לשנות את התקן ותראה אם הקליטה משתפרת.

*הסבר על קיבוע IP :

http://www.netcheif.com/Articles/FixedIP/FixedIP.htm

http://www.netcheif.com/Articles/P2P_PF/P2P_FP.htm

-ואם גם זה לא עוזר-תנסה להגדיר DMZ

פורסם

לגבי בעית הקליטה -- שנה את ערוץ הפעולה של הנתב -- אולי יש הפרעה בערוץ הספציפי שהנתב מכוון עליו.

לגבי בעית הפורט -- המלצה שלי -- כבה את ה-FW של הנתב הזה -- הוא גורם להמון בעיות.

פורסם

נזכרתי שיש לך גם channel scan שאתה יכול לבדוק איתו את עומס השידורים בערוצים השונים. :)

פורסם
  • מחבר

FW כובה... זה אומר שעכשיו אני צריך להתעסק עם הFW של kis.

לגבי העברה לB... זה לא בעצם ללכת צעד אחורה? בכל מקרה אני אנסה ואחזור עם תוצאות.

ערוצי קליטה... אז עשיתי כבר מקודם Ch scan והוא מראה לי activity בערוצים 7/6, אז הגדרתי כבר על חמש.

השאלה שלי היא ברגע שהוא כותב לי acitivity, זה אומר שהעקוץ עמוס, או שעדיף להשתמש בו? כי עד כמה שזכור לי הראוטר הקודם היה על 7.

פורסם

אם הוא מוצא activity אז הוא יחסית עמוס.

אין שום משמעות לרדת B כי גם טווח השידור יורד.

פורסם

FW כובה... זה אומר שעכשיו אני צריך להתעסק עם הFW של kis.

לגבי העברה לB... זה לא בעצם ללכת צעד אחורה? בכל מקרה אני אנסה ואחזור עם תוצאות.

ערוצי קליטה... אז עשיתי כבר מקודם Ch scan והוא מראה לי activity בערוצים 7/6, אז הגדרתי כבר על חמש.

השאלה שלי היא ברגע שהוא כותב לי acitivity, זה אומר שהעקוץ עמוס, או שעדיף להשתמש בו? כי עד כמה שזכור לי הראוטר הקודם היה על 7.

אתה ממש לא צריך להתעסק עם הראוטר של KIS כיוון שכשאר אתה מאחורי נתב, מנגנון ה-NAT נותן לך הגנה מספיק טובה מפני תעבורה זדונית המגיעה מכיוון האינטרנט. אני משתמש באותו נתב כמו שלך כבר כמה חודשים, ללא FW בתוכנה בלי שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

התכוות הFW של KIS, נכון? פשוט זה נושא די חלש אצלי, ויותר מידי מושגים משגעים אותי..

טוב, אז העברת הרשת לB לא תרמה לכלום, וכך גם שימוש בערוץ ה"פנוי" (5)...

ראוטר תקול? מה אתם אומרים?

תראו הראוטר ממוקם בחדר שלי, שבוא בקומה שנייה, בדיוק קומה מתחתיו נמצא הסלון. אם אני רוצה קליטה טובה יותר בסלום אז אני צריך להפנות את האנטנה כלפים הרצפה? או שאין שום קשר לזה?

\\\

עוד משהו קטן.. הבנתי שאני יכול להגדיר בנתב "העדפה" למחשב מסוים על גבי האחר. הייתכן הדבר? ואם כן, כיצד?

פורסם

מהניסיון שלי, מנגנון ה-QOS עובד יפה מאוד גם ברמת ה-UPLINK ומה שיותר חשוב, גם ברמת ה-DOWNLINK.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני כבר התייאשתי.

ניסיתי לשנות לכל ערוץ אפשרי, ובנוסף לשנות לB, לG ולB+G... אף אחת מאופציות לא עבדה כמו שצריך.

ניראה לכם כמו תקלה בראוטר? או שאולי הראוטרים האלה באמת חלשים בWIFI?

פורסם

כמה דברים:

1. תעשה ניסוי קטן ותמקם את המחשב עם החיבור האלחוטי ליד הנתב -- האם יש לך קליטה של 100%?

2. רק על מנת לוודא -- האנטנה מוברגת לנתב בצורה טובה?

3. אתה משתמש בהצפנת WEP/WPA?

פורסם
  • מחבר

1. כן

2. כן

3. כן, wep

תראו הראוטר ממוקם בחדר שלי, שבוא בקומה שנייה, בדיוק קומה מתחתיו נמצא הסלון. אם אני רוצה קליטה טובה יותר בסלון אז אני צריך להפנות את האנטנה כלפים הרצפה? או שאין שום קשר לזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים