עבור לתוכן

החלפת קירור למעבד , מסובך?

Featured Replies

פורסם

ברצוני להחליף את הקירור המעבד שלי ( Stock) ב AC 64 Freezer Pro.

יש לי 2 אפשרויות , או להזמין את הקירור מ TMS ב 105 ש"ח ולהתקין אותו לבדי או ליקנות אותו מחנות בעיר ב 150 ש"ח כולל התקנה.

אני אף פעם לא החלפתי ולא התקנתי קירור למעבד , העם זהו תהליך מסובך, או שכל אחד יכול לעשות זאת?

פורסם

לא פשוט מאוד אתה מוריד את המאוורר סטוק באמצעות מברג או משהו ואז אתה מנכה את המקום בו מרוחה משחה על המעבד .. באמצעות אלכוהול או נייר טישו כזה

עדיף לא מתליות מבד כי הם יוצרות חשבמל סטטי

בדרך כלל המאווררים של ac באים עם משחה טרמית מתחת ככה שישר להתין וזהו לחבר תמאוורר לחשמל זהו אינו תהליך מסובך אבל מה עם אתה מפחד ואין לך בזה ביטחון אז עדיך להוסיף כסף ושירכיבו לך שמה בחנות !!

פורסם

לא פשוט מאוד אתה מוריד את המאוורר סטוק באמצעות מברג או משהו ואז אתה מנכה את המקום בו מרוחה משחה על המעבד .. באמצעות אלכוהול או נייר טישו כזה

עדיף לא מתליות מבד כי הם יוצרות חשבמל סטטי

בדרך כלל המאווררים של ac באים עם משחה טרמית מתחת ככה שישר להתין וזהו לחבר תמאוורר לחשמל זהו אינו תהליך מסובך אבל מה עם אתה מפחד ואין לך בזה ביטחון אז עדיך להוסיף כסף ושירכיבו לך שמה בחנות !!

אוקיי אז זה ממש לא נכון,

דבר ראשון לפני הכל צריך לשים כפפות גומי כדי למנוע העברה של חשמל סטטי ממך אל המחשב...

דבר שני, אני צריך לנתק הכל מהלוח אם, החל מהכרטיסים, החיבורים של הספק, והחיבורים של ה SATA...

השלב הבא הוא ניתוק הברגים של הלוח אם והוצאת הלוח...

אחרי זה, אתה צריך לנתק את הקירור שמותקן, בעזרת כהל להוריד את המשחה הטרמית שמרוחה, לשים מעט על גוף הליבה, ולמרוח עם האצבא עד שיש לך שכבה אחידה.

עכשיו אתה מתקין את הקירור, כל אחד בצורה שונה, קודם את הברגים לחצי, ואחר כך אתה נותן הברגה נוספת להידוק...

בשלב האחרון אתה מחזיר את הלוח אם, מבריג את הבגרים שלו, ומחבר בחזרה את הספק, חיבורי ה SATA, הכרטיסים, והשאר

(מקווה שעזר :xyxthumbs:)

פורסם
  • מחבר

dj-electric , יש הבדל גדול בין חיבור קירור לסוקט 775 וחיבור קירור לסוקט AM2

חיבור הקירור לסוקט AM2 לא דורש ברגים, הוצעת הלוח, ניתוק כל הכבלים.

http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/Freezer64Pro/3.html

"The installation couldn't be easier, no tools are required. You just put the mounting brackets on one side into the tabs of the socket mounting. Put the other bracket on, and move the lever. Done!"

איך אני מוריד את שעריות המשחה התרמית הישנה מהמעבד?

פורסם

פשוט תנגב עם נייר.

ואגב, את הקירור שלי הרכבתי בלי כפפות ובלי בטיח. כל עוד אתה דואג להאריק את עצמך לפני אין שום סיבה שיהיה עליך חשמל סטטי.

פורסם
  • מחבר

פשוט תנגב עם נייר.

ואגב, את הקירור שלי הרכבתי בלי כפפות ובלי בטיח. כל עוד אתה דואג להאריק את עצמך לפני אין שום סיבה שיהיה עליך חשמל סטטי.

להאריק את עצמך?!

לנגב עם נייר? , אני לא אמור להישתמש בכוהל?

פורסם

ב"להאריק את עצמך" הכוונה פשוט לגעת במשהו מתכתי, רצוי גדול ומחובר לקרקע (אבל גם ידית של דלת אמורה להספיק) כדי לפרוק מטען שהצטבר בגוף, בדיוק כמו שבתחנת דלק בשרות עצמי מומלץ לגעת ברכב תוך כדי היציאה לפני שנוגעים בפיה של התדלוק. בשני המקרים תתבצע הארקה, אלא שבמקרה השני עשוי להווצר ניצוץ, מיקרוסקופי אמנם אבל מספיק כדי להצית את אדי הדלק (כמובן שמדובר בתופעה נדירה ביותר).

וכן, פשוט לנגב בעדינות עם נייר טואלט. אם יש פיסות משחה שהתייבשו וממש מסרבות לצאת, אפשר באמת לשים קצת כוהל על הנייר, אבל אין סיבה לעשות זאת מההתחלה.

פורסם

להאריק הכוונה שתיגע במתכת, כמו המארז שלך, כאשר השקע שממנו לוקח הספק את החשמל צריך להיות בהארכה (זתומרת שיש קשר לאדמה בצורה כלשהי עם החשמל )

הקיצר תיגע במארז,99% שיש לך הארקה בבית, תלוי איפה אתה גר (אם הבית חדש אז רוב הסיכויים שכן) וגם אם לא "תפרוק חשמל סטטי "מגופך, זה לא בהכרח שייקרה משהו זה רק עוד אמצעי ביטחון לרכיבים אלקטרוניים.

פורסם

להאריק הכוונה שתיגע במתכת, כמו המארז שלך, כאשר השקע שממנו לוקח הספק את החשמל צריך להיות בהארכה (זתומרת שיש קשר לאדמה בצורה כלשהי עם החשמל )

הקיצר תיגע במארז,99% שיש לך הארקה בבית, תלוי איפה אתה גר (אם הבית חדש אז רוב הסיכויים שכן) וגם אם לא "תפרוק חשמל סטטי "מגופך, זה לא בהכרח שייקרה משהו זה רק עוד אמצעי ביטחון לרכיבים אלקטרוניים.

מחזק ^^^

הפעולה של פירוק החשמל הסטטי מגופך דרושה לעניין הזה,

כמו כן גם לבישת כפפות גומי כדי לא להעביר חשמל סטטי

פורסם

אני עשיתי את כל מהלך הביצוע בלי כפפות ובלי בטיח, והמחשב שלי פעול כרגע מצויין.....

מה הסכנות שיכולות לגרום כתוצאה מחשבל סטטי?

אגב, למה אתה צריך להעריק את עצמך אם בכל מקרה המארז מחובר לגומיות (במקרה שלי) למטה... אז איך החשבל יתפרק למארז אם הוא לא נוגע בכלל בריצפה?

(הבית שלי מה"חדשים" כפי שהוזכר בפורום).

פורסם

כשאתה נושא מטען של חשמל סטטי ואתה נוגע בחלקים, אתה יכול לפגוע בטרנזיסטורים על גבי הלוח אם או הכרטיס מסך, ולגרום לנזק...

וכמו שמציינים בכתבה ב PCWORLD:

The amount of voltage involved in static electricity sounds impressive. Walk across that rug and touch a grounded metal object, and the voltage can be in the 10,000-to-12,000-volt range. (If you think back to your high school physics class, you'll remember why static voltage isn't life threatening. Its amperage is miniscule. And it's amps, not volts, which are dangerous.)

בכל אופן מי שמטפל במחשב שלו עם יידים חשופות הולך על קרח דק

פורסם

טוב סיבכתם אותו לא? :D

לפני שאתה תחליף את קירור המעבד לחדש, פרוק את עצמך ע"י נגיעה קצרה במארז (שטח מתכתי), וכך כל פעם לפני שאתה מחליף רכיב כלשהו.

ודבר שני, תרכיב את הקירור לפי הוראות היצרן, הכי פשוט, בד"כ היצרנים נותנים הנחיות עם תמונות להקלה.

אני אישית, בד"כ לא פורק את עצמי לפני שאני מחליף משהו במחשב, למרות שרצוי.

חשמל סטטי הוא בין הגורמים הראשיים לקטל ברכיבי המחשב...

פורסם

כפי שאמרתי, לא עשיתי אף אחד מהדברים הנ"ל והמחשב נשאר בחיים ;D אבל אם תוכלו לענות לי על השאלה ששאלתי מקודם?

למה צריל לפרוקאת עצמך אם בכל מקרה המארז עם רגליות מגומי??? ככה כל החשמל הסטטי נשאר ב"מארז" לצורך העיניין ולא מתנקז לאדמה....

פורסם

הבעיה היא לא בחשמל שנשאר או לא נשאר במארז, אלא חשמל סטטי שיכול להכנס לרכיבים שבתוך המארז. אתה דווקא מאוד רוצה שהחשמל הסטטי יתנקז לתוך האדמה ולא לתוך המעבד, למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים