עבור לתוכן

בעיה עם קבצי מוסיקה בפורמט DTS

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הקובץ הוא WAV.

מממ...עד כמה שזכור לי אי אפשר לקבל DTS בחיבור לא דיגטלי ( Digital Theater Systems ) , אז אולי אני אשמע את המוסיקה , אבל זה לא יהיה DTS... אבל נראה לי שהבנתי אותך.

בכל מקרה כבר צרבתי בעבר דיסק כזה והפעלתי אותו דרך ה DVD שלי (שיודע כמובן לקרוא את זה) אבל המטרה של השאלה שלי היא לשמוע ישר דרך המחשב - בלי להצטרך לצרוב וכו'.

פורסם

אפשר לשמוע DTS בחיבור לא דיגיטלי.

פורסם
  • מחבר

טוב... אם אתם אומרים ... :cool2:

כנראה שאני צריך לרענן את הזכרון קצת... אני אקרא אח''כ.

בכל מקרה הבעיה עוד לא נפתרה...

פורסם

הסאונד המקרטע שאתה מקבל עם VLC בחיבור דיגיטלי זה לא משהו ספציפי אצלך ככה זה בתוכנה. כנראה יש איזושהי הגדרה שצריך לשנות ואני לא מוצא או שפשוט באג בתוכנה (פחות סביר).

בקשר ל DTS - איזה כרטיס קול יש לך?

פורסם
  • מחבר

אני משתמש ב OB של הלוח אם - gigabyte 965p-s3

אני חושב שפעם נתקלתי בבעיה הזאת עם ה VLC , ואני די בטוח שהצלחתי לפתור אותה פעם ( זה היה די מזמן ... ) , ועכשיו אני עובר על ההגדרות אבל אני לא מוצא משהו - וזה די מעצבן אני מוכרח לומר ! :pissed:

פורסם

זו בעיה ידועה ומוכרת בתחום כרטיסי הקול למחשב.

הגורם הכמעט וודאי לבעיה הוא כרטיס הקול שלך, שלא יודע להעביר את אות ה-DTS כמו שהוא (Bit Perfect) בקבצים בעלי קצב דגימה של 44.1KHZ, או הדרייברים שלו שמתעסקים עם האות שלא לצורך (למשל ממירים אותו לקצב דגימה של 48KHZ).

בסרטים אין לך שום בעיה לשמוע את הפס קול, כי בסרטים קצב הדגימה הוא 48KHZ ולכן כרטיס הקול לא מפעיל מניפולציות על האות שנשלח ליציאה.

לסיכום-אם אתה מתכוון להשתמש בקבצים כאלה, הפתרון הטוב ביותר יהיה לקנות כרטיס קול שתומך ב-Bit Perfect ליציאת ה-SPDIF כמו M-Audio 2496 או לחילופין להשתמש בכרטיס זול של C-MEDIA עם צ'יפ מדגם 8738/8768 ולהוריד דרייבר שתוכנת במיוחד למטרה הזו מכאן:

http://code.google.com/p/cmediadrivers/

פורסם
  • מחבר

אוקי... אני אבדוק מאוחר יותר אם זה עובד ב HTPC שלי ( שם יש לי auzentech prelude ) - אם שם זה עובד בלי בעיה אז הבעיה כנראה הכרטיס קול...

(מבחינת קודקים זה אותו הדבר כמעט).

עדכון :

abnatan אתה צודק בהחלט,לא הייתי מודע לבעיה הזאת ... עם הprelude לא הייתה לי שום בעיה עם הקובץ.

הבעיה נפתרה :xyxthumbs:

תודה לכל העוזרים !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים