עבור לתוכן

בעייה מוזרה בכרטיס הרשת / ראוטר

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

יש לי בעייה מוזרה שהתחילה היום (אחרי שניתקתי את כל המכשירים מהחשמל).

בעיקרון הכרטיס רשת לא מקבל כתובת IP משרת הDHCP של הראוטר, גם הגדרה ידנית לא עוזרת.

הוא מקבל IP מוזר משהו בסגנון 165.254.0.1 והויסטה (ultimate 32bit) מודיעה שהרשת בלתי מזוהה (unidentified network).

הראוטר תקין לחלוטין (יש לי עוד מחשב בבית שמתחבר אליו בwireless והכל עובד מצויין, חשבתי שאולי הפורטים בראוטר נשרפו אבל בדקתי עם מחשב של חבר ובכל הפורטים הכל עובד תקין (הכרטיס רשת שלו מקבל כתובת IP מהרואטר).

אז עד עכשיו זה נשמע שהכרטיס רשת שלי דפוק, אבל אם אני מחבר אותו ישירות למודם האינטרנט עובד והוא מקבל כתובת IP תקינה.

כבר אין לי רעיונות איך לפתור את הבעייה הזאת, ניסיתי כל דבר כולל חיפוש בגוגל לגבי הבעייה (שם הציעו רעיונות של לכבות את התמיכה בIPv6, לבטל את חסכון צריכת החשמל וכו' וכו'), ניסיתי הכל וכלום לא עוזר.

אגב, גם במערכות הפעלה אחרות (Ubuntu 7.04) הכרטיס רשת לא מקבל IP כשהוא מחובר לראוטר אלא רק כשהוא מחובר ישירות למודם.

עריכה:

שכחתי לציין את דגם הראוטר - Intellinet MIMO Wireless Turbo G Router (http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=125&category_id=30&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1)

דגם כרטיס הרשת - Realtek RTL8168B (Asus P5LD2SE OnBoard)

רעיונות? ???

תודה מראש.

פורסם

מה זאת אומרת הגדרה ידנית לא עובדת?, אם אתה קובע את מאפייני הרשת ידנית, מה קורה אז?

זה נשמע כאילו משהו נדפק בטבלת הניתוב של הראוטר, דבר שאמור להיפתר בעזרת ביצוע ריסט לראוטר והגדרתו מחדש.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת הגדרה ידנית לא עובדת?, אם אתה קובע את מאפייני הרשת ידנית, מה קורה אז?

זה נשמע כאילו משהו נדפק בטבלת הניתוב של הראוטר, דבר שאמור להיפתר בעזרת ביצוע ריסט לראוטר והגדרתו מחדש.

עשייתי ניסויים כל היום.

כיביתי את הDHCP בראוטר והתחלתי להגדיר ידנית כתובת IP, GATEWAY, וכו'

במחשב עם הכרטיס רשת האלחוטי הכל עבד מצויין, במחשב שלי הוא עדיין לא הצליח להתחבר לרשת (unidentified network).

איפסתי את הראוטר להגדרות יצרן, בדקתי שאין סינון של כתובות MAC וכו', ועדיין שום דבר לא עובד.

הבעייה שלי דיי דומה לנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346851.0

פורסם

תראה, בדקת את כל הרכיבים בשרשרת וכולם נראים תקינים, ועדיין הרשת לא עובדת, משמע שמשהו פה, למרות כל הבדיקות, לא תקין.

תתחיל בבדיקת הכבילה, תחליף את הכבל המחבר בין המחשב לראוטר באחד שאתה יודע שהוא תקין, אח"כ, אם זה לא נפתר, תתקין כ.רשת PCI (תשאיל מחבר או תקנה ב-30 ש"ח) ותראה אם נפתר.

פורסם
  • מחבר

תראה, בדקת את כל הרכיבים בשרשרת וכולם נראים תקינים, ועדיין הרשת לא עובדת, משמע שמשהו פה, למרות כל הבדיקות, לא תקין.

תתחיל בבדיקת הכבילה, תחליף את הכבל המחבר בין המחשב לראוטר באחד שאתה יודע שהוא תקין, אח"כ, אם זה לא נפתר, תתקין כ.רשת PCI (תשאיל מחבר או תקנה ב-30 ש"ח) ותראה אם נפתר.

פתחתי כבל רשת חדש מהקופסא כשניסיתי את כל העניין, והוא עובד מצויין (אני משתמש בו כרגע שיקשר בין המחשב למודם).

בעיקרון יש לי עוד כרטיס רשת - Realtek 8029AS אבל הויסטה לא מזהה אותו ואני צריך דרייבר...

בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בכרטיס רשת שבלוח אם או לפחות למצוא את מקור הבעייה (כדי שאוכל להחליף את החלק התקול).

פורסם

אם שללת את הכבל, אז מה שנשאר לשלול בצורה וודאית זה כ.הרשת והראוטר, לדעתי יותר נוח להחליף כ.רשת לפני שמחליפים ראוטר.

פורסם
  • מחבר

אם שללת את הכבל, אז מה שנשאר לשלול בצורה וודאית זה כ.הרשת והראוטר, לדעתי יותר נוח להחליף כ.רשת לפני שמחליפים ראוטר.

אני צריך למצוא את הדרייבר של הכרטיס רשת השני שלי לויסטה (Realtek 8029AS) ואז אני אוכל לדעת בוודאות אם הבעייה בכרטיס רשת או בראוטר.

הבעייה שהפכתי את הרשת ולא מצאתי כלום =\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים