עבור לתוכן

יצרית IMAGE ל2 מערכות הפעלה ביחד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה חוויתי מות של הארדדסיק של SEAGATE מדגמי ה500GB והוא הוחלף באחר כבוד לWD ללא שאלות מיותרות- אבל כאן הבעיה הקלה כי המחשב הוא של אחותי ובאמת לא מסובך להתקין אותו מחדש.

קניתי את אותו HDD להורים שלי(שני המחשבים נקנו בו זמנית) והוא עדין לא מת- בחנות מוכנים להחילף לי אותו גם לWD. הבעיה:

על הHDD שאני רוצה להחליף יש 2 מערכות הפעלה שרצות XP וויסטה- ולהתחיל עכשיו להתקין הכל מהתחלה זה סיפור מההפטרה(למעלה מ6 שעות עבודה).

עכשיו שתי מערכות ההפעלה מגובות בנפרד על GHOST שנוצר מתוך מערכת ההפעלה של כל אחד מהם(קובץ גוסט של ויסטה שנוצר על ויסטה וקובץ גוסט של XP שנוצר מתוך הXP), בנוסף יש עוד פרטישן של קבצים שלא קשורים למערכת הפעלה.

השאלה היא: איך אני "מצלם" את כל ההארדדיסק(כולל פרטישנים וכלל כל הקבצים) ומעביר אותו כמו שהוא לכונן חדש מהשקית- ללא צורך לעשות 4 פעמים גוסט(הגוסט מצלם רק פרטישן אחד כל פעם- ואני מניח שזה יעשה מלא בעיות שלא שוות את הטרחה)

יש איזה LIVE CD שיש לו את האופציה הנ"ל? או תוכנה שמורצת בתור LIVECD ומסוגלת לגבות את כל הפרטישנים לאימג' אחד?

אין לי בעיה של מקום אחסון לשמור את הקבצים במיקום נפרד.

תודה לכל העוזרים- אני ממש מקווה לעשות את זה בסופ"ש הזה ולהחליף את הסורר.

פורסם

תבדוק שוב, אמור להיות אופציה לגבות את כל הדיסק ולא רק מחיצות בודדות, אם אתה לא מוצא, אפשר תמיד להשתמש בתוכנות כמו acronis true image.

פורסם
  • מחבר

טוב, הורדתי לבדיקה את האקרוניס ובאמת יש לה אופציות יותר מגוונות- וכאן יש דילמה ולא ממש הבנתי וחיפשתי פתרונות באתר הרישמי ופורומים ולא נענתי לשאלה הבאה:

יש אופצית BACKUP MY COMPUTER שהיא בעצם הפונקציה של לבחור כמה מחיצות שאני רוצה- והתוכנה תרכיב לי קובץ אימג' המכיל את התוכן הפיזי(לא סקטורים) של המחיצות

האופציה השניה נמצאת בTOOLS והיא CLONE DISK שלפי מה שהבנתי(וזו האופציה שחסרה נראה לי בגוסט של סימנטק) הוא שיבוט סקטור סקטור של ההארדדסיק הנוכחי להארדדסיק החדש אבל הוא מצריך חיבור של ההארדדיסק השני במקביל(מה שלא נראה לי יתאפשר כי אני צריך להחליף בחנות HDD אחד בשני- ראש בראש- ולא נראה לי שיתנו לי לעשות את העסק אצלהם במעבדה)

השאלה אם קיים איזה שהוא אופציית "שיבוט" כזו שנותנת לי קובץ סופי(לא משנה לי הנפח של האימג') שאוכל לשפוך אותו להאררדיסק החדש(האם הBACKUP מספיק טוב בשביל דבר כזה(הרי הוא נותן לי שם בחירה של פרטישנים- ואפילו אם אני מסמן את כולם, האם הוא יתן לי בסופו של דבר את אותם הפרטישנים מסונכרנים וכולל MBR תקני??)

קיצר הלכתי לאיבוד- עד היום עבדתי עם הגוסט ועם גיבוי של פרטישן אחד- אשמח להדרכה או עזרה בהקדם.

תודה,

טל

פורסם

עכשיו אני מבין למה אין לך את האופציה הזו בגוסט, יתכן שבגלל שיש לך דיסק אחד הוא לא מאפשר לך לעשות העתקה של דיסק שלם.

פורסם
  • מחבר

יש מצב.

השאלה אם יש אופציה של העתקת סקטורים מלאה ללא חיבור פרללי של הארדדיסקים, אלא לתוך קובץ אימג'?

פורסם
  • מחבר

חרשתי את המדריך הכתוב המלא של האקרוניס , ניסיתי למצוא גם תשובות בפורום של החברה ועדין לא מצאתי תשובה:

איך אני מעתיק את כל הפרטשינים כולל MBR להארדדיסק חדש כאשר אין לי אפשרות לבצע CLONE(מה שמצריך חיבור של הHDD הישן והחדש בו זמנית וכמה שעות טובות של הרצה)- אלא פשוט לשמור הכל לקובץ בודד שאותו אוכל לשפוך בבטחה(מדובר ב2 מערכות הפעלה על פרטישנים שונים) לחדש ?(האם פונקצית הBACKUP היא התשובה?)

פורסם

אני חושב שהBACKUP תעשה את העבודה.

ד"א אתה ממש מבלבל עם הרבה אינפורמציה אני חושב שבגלל זה לא קיבלת הרבה תגובות ;]

(בלי לפגוע)

פורסם

שלום,

תוכנת Norton Ghost 14 ו דיסק נוסף שנקרא Norton Recovery Disc הם הפתרון לבעייה שלך.

אני מצרף כתובת להסבר על העבודה עם הגיבויים ועם נורטון גוסט 14 http://www.faqil.com/guides/b.html#ghost

הוא לא מסביר שם על דיסק השיחזור אבל אני עבדתי איתו ואם תצטרך עזרה תפנה אלי ואני אשמח לעזור.

בהצלחה,

אריאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים