עבור לתוכן

עזרה בבחירת דיסקשיח 500GB עד 400 ש"ח, דגש על השקט...

Featured Replies

פורסם

הסיגייט 500 אכן בעיתיי יש המון תלונות עליו ברשת , אפילו פה בפורום אם תעשו חיפוש

עדיף WD500 או הסמסונג 640

פורסם
  • מחבר

אני בד"כ לא מבקר בתת פורום הזה- אבל אחרי היום אני צריך לתת הערה אישית:

קניתי לפני חודשים מחשב חדש לאחותי לצורך עבודות גרפיות........

זה הסיפור שלי שהיה היום, היו המון אנשים שיאמרו אחרת, זו הנק מבט שלי, ואני לא אחד שנאמן לחברה מסויימת רק בגלל השם- אין לי בעיה לנסות דגמים, ולאורך השנים באמת עבדתי בין סיגייט לWD בהנאה וללא בעיות, עד ממש לאחרונה(גם באונ' שבה אני עובד בתור תומך טכני למחשבים של המחלקה לביולוגיה וכימיה- יש תקלות רבות בדיסקים גם של ווסטרן וגם של סיגייט, אבל הדגמים של הווסטרנים שבאים אלינו עם בעיות הם כבר עם אורך חיים של 3- 5 שנים ורק עכשיו באים לגיבוי ושחזור, והסיגייטים משום מה בשנה האחרונה באו שהם חדשים יחסית, שנה- כמה חודשים מרגע הקניה)

תודה רבה!

ביקורת חשובה ומועילה ביותר! בדיוק מה שהייתי צריך עכשיו!

הסיגייט 500 אכן בעיתיי יש המון תלונות עליו ברשת , אפילו פה בפורום אם תעשו חיפוש

עדיף WD500 או הסמסונג 640

אז מה אתם ממליצים הסמסונג מצטיירים עכשיו כבעלי חיי נצח....

תודה!

פורסם

אני בד"כ לא מבקר בתת פורום הזה- אבל אחרי היום אני צריך לתת הערה אישית:

קניתי לפני חודשים מחשב חדש לאחותי לצורך עבודות גרפיות( עלותו נמדדה ב4500 אם לא נחשיב מחיר מעבד במחיר עובדים באינטל)- הדיסק נבחר להיות הסיגייט המדובר פה(500 על 32 באפר)- לאחר חודש וחצי פעולה, יום אחד הדיסק מת, ניסיונות החייאה של החלפת חיבורים, איפוס ביוס חיבור חיצוני למחשב אחר, נתנו לי אורך חיים לגיבוי מהיר שלו שבריסטרט לאחריו- אפילו נראה לי המערכת הפעלה ריסטרטה את עצמה- הדיסק סרב להעלות, או להראות דרך ERD או תוכנת גיבוי כלשהיא ממחשב אחר.- לאחר ברור קטן עם היבואן של מקסטור/סיגייט בארץ שהיה בחנות שהבאתי את המחשב עם הHDD לבדיקה מוות סופית- בעל החנות לא ממש התפלא שהגעתי עם הבעיה והיבואן עשה פרצוף יפה של-"רק אצלכם אני מקבל הרבה החזרים של ההארדדסיק הזה" , השמועות בפורומים הם נכונות, יכול להיות שיש אנשים שעובדים עם הדיסקים האלה שנים, אבל המחזור האחרון של הדיסקים בשנה האחרונה(מהדגמי 320GB)- הם פשוט מתחת לכל ביקורות.

זה הסיפור שלי שהיה היום, ...

ראשית חייב לציין שאין לי ולא היה לי שום קשר רגשי/מסחרי לסיגייט. וזה נאמר כי היחס שלי ל-HDD סיגייט ממש פרווה ולא שונה במהותו מיחסי ל-WD או סמסונג. אבל..

האם explize היה מספר את הסיפור המצוטט גם אילו הדיסק היה עובד לו באופן שוטף ורגיל?... מסופקני.

אנשים, קצת פרופורציה. מול סיפור עצוב ואישי של דיסק אחד ששבק, יש הרבה יותר שלא מספרים על אותו הדיסק שעובד אצלם בשוטף וזו הנקודה.

אילו סדרת דיסקים שלמה בסיגייט לא היתה תקינה כפי שטוען explize, זה היה גורם לזעזוע לא מבוטל בחברה כמו סיגייט. אנחנו שוק זניח, אבל השוק האמריקאי או האסייתי היו אוכלים אותם בלי מלח, לוא היתה אמת בענין. יתרה מכך, זה היה הופך לאינטרס של החברה להוריד את הדיסק מהמדפים ולהציל את עצמם מהצונאמי.

להזכיר לכם, חברה כמו WD פשטה רגל לפני כמה שנים טובות(או היתה מאוד קרובה לכך, כבר לא זוכר פרטי פרטים) בגלל בעיות אמינות. חברה כמו IBM/חט' הדיסקים, העדיפה להיטמע בהיטאצ'י ולא לייצר עקב תדמית לא טובה ובעית אמינות הדיסקים..

בקיצור צריך התיחסות זהירה. אולי באמת ליתר בטחון שווה לקחת סמסונג, למרות שיש ת'רד עכשוי כאן שלא עושה לו טוב..

פורסם
  • מחבר

ראשית חייב לציין שאין לי ולא היה לי שום קשר רגשי/מסחרי לסיגייט. וזה נאמר כי היחס שלי ל-HDD סיגייט ממש פרווה ולא שונה במהותו מיחסי ל-WD או סמסונג. אבל..

האם explize היה מספר את הסיפור המצוטט גם אילו הדיסק היה עובד לו באופן שוטף ורגיל?... מסופקני.

אנשים, קצת פרופורציה. מול סיפור עצוב ואישי של דיסק אחד ששבק, יש הרבה יותר שלא מספרים על אותו הדיסק שעובד אצלם בשוטף וזו הנקודה.

אילו סדרת דיסקים שלמה בסיגייט לא היתה תקינה כפי שטוען explize, זה היה גורם לזעזוע לא מבוטל בחברה כמו סיגייט. אנחנו שוק זניח, אבל השוק האמריקאי או האסייתי היו אוכלים אותם בלי מלח, לוא היתה אמת בענין. יתרה מכך, זה היה הופך לאינטרס של החברה להוריד את הדיסק מהמדפים ולהציל את עצמם מהצונאמי.

להזכיר לכם, חברה כמו WD פשטה רגל לפני כמה שנים טובות(או היתה מאוד קרובה לכך, כבר לא זוכר פרטי פרטים) בגלל בעיות אמינות. חברה כמו IBM/חט' הדיסקים, העדיפה להיטמע בהיטאצ'י ולא לייצר עקב תדמית לא טובה ובעית אמינות הדיסקים..

בקיצור צריך התיחסות זהירה. אולי באמת ליתר בטחון שווה לקחת סמסונג, למרות שיש ת'רד עכשוי כאן שלא עושה לו טוב..

תודה!

טוב אז אולי נעבור לשלב של המלצות.....

מי שיש לו המלצות מנומקות לדגם מסויים שעונה על הדרישות שבפתיחת הת'רד... יעזור מאוד מאוד!

אני כבר לא יודע במה לבחור....

תודה!

פורסם

התשובה לשאלה שלך נמצאת כבר בכותרת שבחרת לת'רד.

קשה למצוא דיסק איכותי בנפח 500GB (+-) ובמחיר שנקבת. לכל ביח"ר יש קווי יצור לרמות שונות של דיסקים, ע"פ ייעוד.

אם ברור שדיסק הוא חוליה חלשה ושבירה בכל הקשור לשמירת מידע, שווה להשקיע עליו יותר (לא בהרבה) ולהיות יותר בטוח.

השווה נתוני סיגייט מכאן: http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_barracuda_7200_11.pdf

לנתוני סמסונג: http://www.samsung.com/global/system/business/hdd/prdmodel/2008/8/19/410414F1_DT_R4.8.pdf

לנתוני הווסטרן-דיגיטל (למיטב ידיעתי יש רק בחו"ל): http://westerndigital.com/en/library/sata/2879-701276.pdf

ותוכל להחליט. בעצמך.

רק ספר פה לחברים... ;)

פורסם
  • מחבר

התשובה לשאלה שלך נמצאת כבר בכותרת שבחרת לת'רד.

קשה למצוא דיסק איכותי בנפח 500GB (+-) ובמחיר שנקבת. לכל ביח"ר יש קווי יצור לרמות שונות של דיסקים, ע"פ ייעוד.

אם ברור שדיסק הוא חוליה חלשה ושבירה בכל הקשור לשמירת מידע, שווה להשקיע עליו יותר (לא בהרבה) ולהיות יותר בטוח.

השווה נתוני סיגייט מכאן: http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_barracuda_7200_11.pdf

לנתוני סמסונג: http://www.samsung.com/global/system/business/hdd/prdmodel/2008/8/19/410414F1_DT_R4.8.pdf

לנתוני הווסטרן-דיגיטל (למיטב ידיעתי יש רק בחו"ל): http://westerndigital.com/en/library/sata/2879-701276.pdf

ותוכל להחליט. בעצמך.

רק ספר פה לחברים... ;)

כמה כסף אני צריך להשקיע בהארדיסק כדי שאוכל להיות בטוח שאין לו נטיות אובדניות?

פורסם

מחיר של הדיסק * 2 + בקר RAID טוב.

פורסם
  • מחבר

מחיר של הדיסק * 2 + בקר RAID טוב.

לא עדיף דיסק קשיח חיצוני לגיבוי

?

פורסם

קראתי את הת'רד ואני גם רוצה להגיב :-)

קניתי לפני 4 חודשים בערך דיסק קשיח סיגייט 500 גיגה עם 32 מגה באפר

בדיסק לא היתה מותקנת מערכת הפעלה, רק סרטי HD.

לפני חודש קניתי מחשב חדש, והחלטתי להשתמש בדיסק קשיח של סיגייט כדיסק הראשי שבו מותקנת מערכת ההפעלה (ויסטה).

אני משתמש במחשב חודש ואין בעיות בכלל... (טפו טפו טפו), אני דווקא מאוד מרוצה, המערכת עובדת מהר מאוד, והכל סבבה.....

זו החוות דעת האישית שלי, נחיה ונראה מה יהיה בעתיד.

פורסם
  • מחבר

קראתי את הת'רד ואני גם רוצה להגיב :-)

קניתי לפני 4 חודשים בערך דיסק קשיח סיגייט 500 גיגה עם 32 מגה באפר

בדיסק לא היתה מותקנת מערכת הפעלה, רק סרטי HD.

לפני חודש קניתי מחשב חדש, והחלטתי להשתמש בדיסק קשיח של סיגייט כדיסק הראשי שבו מותקנת מערכת ההפעלה (ויסטה).

אני משתמש במחשב חודש ואין בעיות בכלל... (טפו טפו טפו), אני דווקא מאוד מרוצה, המערכת עובדת מהר מאוד, והכל סבבה.....

זו החוות דעת האישית שלי, נחיה ונראה מה יהיה בעתיד.

חח סבבה.... תהנה גבר...

תודה...!

פורסם

את רוב התלונות (אם לא כולן...) בפורום על הסייגט, שמענו מכאלו שקנו את הדיסק מיבוא אפור (כלומר לא דרך היבואן הרשמי).

אני קניתי לפני מספר חודשים מהיבואן הרשמי, הדיסק עובד מצויין (מהיר, שקט וקריר).

דווקא בחו"ל הוא נחשב עדיף על מתחרו מ- WD, אבל שורה תחתונה שניהם יעשו את העבודה כמעט באותה מידה.

פורסם
  • מחבר

את רוב התלונות (אם לא כולן...) בפורום על הסייגט, שמענו מכאלו שקנו את הדיסק מיבוא אפור (כלומר לא דרך היבואן הרשמי).

אני קניתי לפני מספר חודשים מהיבואן הרשמי, הדיסק עובד מצויין (מהיר, שקט וקריר).

דווקא בחו"ל הוא נחשב עדיף על מתחרו מ- WD, אבל שורה תחתונה שניהם יעשו את העבודה כמעט באותה מידה.

וואיי... הזכרת דבר חשוב!

אפרופו יבואן רשמי....

מאיפה מומלץ לקנות?

תודה![br]פורסם בתאריך: 29.08.2008 בשעה 15:47:58

מה הפתרון האולטימטיבי לגיבוי של הארד דיסק?

הארדיסק חיצוני יעשה את העבודה הכי טוב?

תודה

פורסם

אני קניתי מאייבורי, הם היו הכי זולים (כנראה גם עכשיו) ונותנים 5 שנים אחריות... למרות שהרבה לא אוהבים אותם (קניתי מהם הרבה מחשבים וקניה

אחרונה התאכזבתי קשות ולכן קניתי מחנות אחרת) יש להם הרבה מאוד סניפים וסיכוי נמוך יותר שהם ייפלו מאשר חברה אחרת שנותנת אחריות בתוך 5 שנים...

פורסם
  • מחבר

אני קניתי מאייבורי, הם היו הכי זולים (כנראה גם עכשיו) ונותנים 5 שנים אחריות... למרות שהרבה לא אוהבים אותם (קניתי מהם הרבה מחשבים וקניה

אחרונה התאכזבתי קשות ולכן קניתי מחנות אחרת) יש להם הרבה מאוד סניפים וסיכוי נמוך יותר שהם ייפלו מאשר חברה אחרת שנותנת אחריות בתוך 5 שנים...

תודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים