עבור לתוכן

עזרה בבחירת דיסקשיח 500GB עד 400 ש"ח, דגש על השקט...

Featured Replies

פורסם

צריך עזרה בבחירת דיסקשיח של 500 ג'יגה מחברה איכותית ואמינה...

דגש ענק על השקט... כמובן שלא יתחמם יותר מדי....

שלא יהיה מהסוגים האלה שקורסים סתם ביום בהיר ולוקחים איתם את כל המאוחסן בהם...

מי שיודע על דגמים עם נטיות כאלה אודה לו אם יזהיר...

נ.ב. האם מומלץ מערך של שני כוננים או אחד באותו הנפח, ולמה?

תודה רבה!

פורסם

יש את הסמסונגים שידועים כשקטים, אני אישית משתמש כבר למעלה מחצי שנה עם סייגייט ששקט כמו ביום הראשון שקניתי אותו(מחשב בצד החדר, כשאני הולך לישון לפעמים אני לא זוכר אם כיביתי את המחשב, בגלל חוסר הרעש 8)..)

עבודה עם 2 דיסקים טובה אם אתה מתכנן לבצע המון קידוד/עריכה וידאו, מטלות שדורשות מהירויות כתיבה וקריאה משופרות שRAID יתן פה

לשימוש ייומיומי לאדם הממוצע זה מיותר, עושה יותר רעש+חום, ובנוסף בגלל אופן העבודה(שהמידע נחלק ל2 הדיסקים) מספיק שאחד הדיסקים קורס כדי שהמידע ילך, לא משנה שהדיסק השני יהיה תקין

פורסם
  • מחבר

יש את הסמסונגים שידועים כשקטים, אני אישית משתמש כבר למעלה מחצי שנה עם סייגייט ששקט כמו ביום הראשון שקניתי אותו(מחשב בצד החדר, כשאני הולך לישון לפעמים אני לא זוכר אם כיביתי את המחשב, בגלל חוסר הרעש 8)..)

עבודה עם 2 דיסקים טובה אם אתה מתכנן לבצע המון קידוד/עריכה וידאו, מטלות שדורשות מהירויות כתיבה וקריאה משופרות שRAID יתן פה

לשימוש ייומיומי לאדם הממוצע זה מיותר, עושה יותר רעש+חום, ובנוסף בגלל אופן העבודה(שהמידע נחלק ל2 הדיסקים) מספיק שאחד הדיסקים קורס כדי שהמידע ילך, לא משנה שהדיסק השני יהיה תקין

תודה אחי!

שמעתי דווקא על הסיגייט דברים לא ממש טובים... כמו שהוא נוטה לקרוס... שלא נדע...

אם תוכל לתת לי המלצה לגבי דגם ספיצי (של סמסונג) אשמח!

יש איזו דרך לגבות מידע או להימנע מדברים לא צפויים שיעלימו את המידע מהדיסק?

פורסם

לא מכיר גדמים ספציפים של סמסונג, אבל:

לסיגייט 5 שנות אחריות, ולא רק לסיגייט הדיסקים נדפקים, כל הדיסקים נדפקים, וכל מקרה לגופו

כדי שמידע לא יעלם לך, ממליץ דבר ראשון:

אחרי ההתקנה של הדיסק לוודא שהוא אכן תקין(עם תוכנה של היצרן לדיסק קשיח) וגם ע"י מבחן מאמץ דיסק קשיח, אם הוא תקין, אתה אולי תשמע אותו טיפה עובד(די בקושי) אבל לא מתקתק/מצפצף

ודבר נוסף, לשמור על העתק למידע במידה חיצונית אחרת(דיסק קשיח, מס' דיסקים DVD או במחיצה במחשב)

פורסם

אין דיסק שלא קורס ביום בהיר, הדיסק הוא החלק הכי לא בטוח במחשב (בגלל החלקים הנעים). אם אתה רוצה יותר ביטוח, אתה יכול להריץ 2 דיסקים בתצורת RAID של גיבוי מידע, ככה שאם אחד הולך פיזית, השני נשאר.

פורסם
  • מחבר

לא מכיר דגמים ספציפים של סמסונג, אבל:

לסיגייט 5 שנות אחריות, ולא רק לסיגייט הדיסקים נדפקים, כל הדיסקים נדפקים, וכל מקרה לגופו

כדי שמידע לא יעלם לך, ממליץ דבר ראשון:

אחרי ההתקנה של הדיסק לוודא שהוא אכן תקין(עם תוכנה של היצרן לדיסק קשיח) וגם ע"י מבחן מאמץ דיסק קשיח, אם הוא תקין, אתה אולי תשמע אותו טיפה עובד(די בקושי) אבל לא מתקתק/מצפצף

ודבר נוסף, לשמור על העתק למידע במידה חיצונית אחרת(דיסק קשיח, מס' דיסקים DVD או במחיצה במחשב)

חחח תודה.... יש לי הארדיסק חיצוני עם גיבוי מיי בוק של WD.... מאיפה אשיג את התוכנה הזו או איך היא אמורה להיקרא?

אין דיסק שלא קורס ביום בהיר, הדיסק הוא החלק הכי לא בטוח במחשב (בגלל החלקים הנעים). אם אתה רוצה יותר ביטוח, אתה יכול להריץ 2 דיסקים בתצורת RAID של גיבוי מידע, ככה שאם אחד הולך פיזית, השני נשאר.

תודה

וכמה בערך עולה התענוג?

ד"א, אם כל ההארדיסקים עלולים להידפק לדבריכם, לא נותר לי אלא לשאול לאיזו חברה מיוחסים הכי מעט מקרי קריסת הארדיסקים אם יש כזו?

לא עדיף לי ללכת על סיגייט בגלל ה32MB BUFFER?

הוא יותר רועש מסאמסונג?

פורסם

.

פורסם

היום WD, סיגייט וסמסונג נחשבות החברות הכי מומלצות פה בפורום, לכל חברה אתה יכול למצוא בנאדם עם דיסק שקרס יום בהיר אחד, אין לזה שום חוקיות

לדבי הרעש, ההבדל לא כזה מורגש

פורסם

לדעתי קיבלת המלצה מצויינת של קודמי לגבי הסמסונג והסיגייט.

כשצצות שמועות (במקרה סיגייט), לנסות להילחם בן זה בערך כמו להילחם בתחנות רוח. אין לי כל כוונה.

העובדות: סיגייט היא החברה הגדולה והותיקה ביותר לייצור דיסקים (סמסונג החלה בכך רק לפני שנים ספורות אבל עושה ממש חיל) ולא הגיעה עדיין למצבים לא נעימים (כמו פשיטת הרגל של WD לפני כמה שנים וחזרה ליצור עם הון וניהול אחר, או היעלמות IBM-דיסקים בתוך היטאצ'י ועד ועוד..), הם גם נותנים את האחריות הארוכה ביותר (5 שנים) ובטוח שאילו לא היה לה כיסוי, כמו מר שמועתי אומר, זה בערך כמו לירות לעצמך ברגל... בכל מקרה, נסיוני עם הדיסקים שלהם הוא הכי טוב לאורך שנים. ברם, אולם, השיקול הסופי צריך להיות שלך ולתחושות הבטן שלך יש כאן הרבה מקום..

לסמסונג יש סדרת יצור F1 (הדיסק 640GB למשל) שהיא מעולה, למרות שרץ כאן עכשיו ת'רד המותיר רושם לא הכי סימפטי עליו וכולה מדובר שם בדיסק אחד מתוך מליונים... כך נולד מר שמועתי חדש כנראה...

בעיקרון תקפיד מאוד לא לקנות משהו בלתי מזוהה, בד"כ זול, גדול ו..חשוד מאוד. זה מסוג הדיסקים שישבקו חיים בפתאומיות כמו שתיארת.

בהצלחה וספר לנו בסוף מה קנית. ;)

פורסם
  • מחבר

לדעתי קיבלת המלצה מצויינת של קודמי לגבי הסמסונג והסיגייט.

כשצצות שמועות (במקרה סיגייט), לנסות להילחם בן זה בערך כמו להילחם בתחנות רוח. אין לי כל כוונה.

העובדות: סיגייט היא החברה הגדולה והותיקה ביותר לייצור דיסקים (סמסונג החלה בכך רק לפני שנים ספורות אבל עושה ממש חיל) ולא הגיעה עדיין למצבים לא נעימים (כמו פשיטת הרגל של WD לפני כמה שנים וחזרה ליצור עם הון וניהול אחר, או היעלמות IBM-דיסקים בתוך היטאצ'י ועד ועוד..), הם גם נותנים את האחריות הארוכה ביותר (5 שנים) ובטוח שאילו לא היה לה כיסוי, כמו מר שמועתי אומר, זה בערך כמו לירות לעצמך ברגל... בכל מקרה, נסיוני עם הדיסקים שלהם הוא הכי טוב לאורך שנים. ברם, אולם, השיקול הסופי צריך להיות שלך ולתחושות הבטן שלך יש כאן הרבה מקום..

לסמסונג יש סדרת יצור F1 (הדיסק 640GB למשל) שהיא מעולה, למרות שרץ כאן עכשיו ת'רד המותיר רושם לא הכי סימפטי עליו וכולה מדובר שם בדיסק אחד מתוך מליונים... כך נולד מר שמועתי חדש כנראה...

בעיקרון תקפיד מאוד לא לקנות משהו בלתי מזוהה, בד"כ זול, גדול ו..חשוד מאוד. זה מסוג הדיסקים שישבקו חיים בפתאומיות כמו שתיארת.

בהצלחה וספר לנו בסוף מה קנית. ;)

חחח תודה... מועד הקניה לא ידוע בבירור כי זה חלק ממפרט שאני מרכיב...

נראה לי שאלך על הסיגייט בשל יתרון הBUFFER העצום..

האם בארץ ה5 שנים אחריות תקפות?

פורסם

איפה ראית שזה יתרון עצום ? גם האחריות 5 שנים היא לא אחריות מלאה לכל אורך התקופה.

פורסם
  • מחבר

איפה ראית שזה יתרון עצום ? גם האחריות 5 שנים היא לא אחריות מלאה לכל אורך התקופה.

אני הבנתי שזה מהיר בהרבה? תקן אותי אם אני טועה... ונדמה לי שכך חחח

כוונתי הייתה ש32MB זה עצום חחח... ביחס לBUFFER....

פורסם

חחח תודה... מועד הקניה לא ידוע בבירור כי זה חלק ממפרט שאני מרכיב...

נראה לי שאלך על הסיגייט בשל יתרון הBUFFER העצום..

האם בארץ ה5 שנים אחריות תקפות?

אכן יתרון הבאפר (32MB) הוא לא כה גדול, ביחוד אם אין לך אותו.. ועדיין הוא עדיף על 8/16MB שמציעים הדיסקים האחרים. לגבי האחריות שלא תקפה ל-5 שנים, זה ענין של מקום הקניה וחשיבותו/ך ליבואן/יצרן. היתה לי לאחרונה תקלה באחד מדיסקי סיגייט (160) בעבודה, שהוחלף בלי בעיה אחרי שעברו כ-4 שנות אחריות.

פורסם
  • מחבר

אכן יתרון הבאפר (32MB) הוא לא כה גדול, ביחוד אם אין לך אותו.. ועדיין הוא עדיף על 8/16MB שמציעים הדיסקים האחרים. לגבי האחריות שלא תקפה ל-5 שנים, זה ענין של מקום הקניה וחשיבותו/ך ליבואן/יצרן. היתה לי לאחרונה תקלה באחד מדיסקי סיגייט (160) בעבודה, שהוחלף בלי בעיה אחרי שעברו כ-4 שנות אחריות.

יפה...

תודה

פורסם

אני בד"כ לא מבקר בתת פורום הזה- אבל אחרי היום אני צריך לתת הערה אישית:

קניתי לפני חודשים מחשב חדש לאחותי לצורך עבודות גרפיות( עלותו נמדדה ב4500 אם לא נחשיב מחיר מעבד במחיר עובדים באינטל)- הדיסק נבחר להיות הסיגייט המדובר פה(500 על 32 באפר)- לאחר חודש וחצי פעולה, יום אחד הדיסק מת, ניסיונות החייאה של החלפת חיבורים, איפוס ביוס חיבור חיצוני למחשב אחר, נתנו לי אורך חיים לגיבוי מהיר שלו שבריסטרט לאחריו- אפילו נראה לי המערכת הפעלה ריסטרטה את עצמה- הדיסק סרב להעלות, או להראות דרך ERD או תוכנת גיבוי כלשהיא ממחשב אחר.- לאחר ברור קטן עם היבואן של מקסטור/סיגייט בארץ שהיה בחנות שהבאתי את המחשב עם הHDD לבדיקה מוות סופית- בעל החנות לא ממש התפלא שהגעתי עם הבעיה והיבואן עשה פרצוף יפה של-"רק אצלכם אני מקבל הרבה החזרים של ההארדדסיק הזה" , השמועות בפורומים הם נכונות, יכול להיות שיש אנשים שעובדים עם הדיסקים האלה שנים, אבל המחזור האחרון של הדיסקים בשנה האחרונה(מהדגמי 320GB)- הם פשוט מתחת לכל ביקורות.

חודש לאחר שקניתי את המחשב לאחותי גם ההורים שלי החליפו את המחשב(הפעם מיועד לגימינג קל ועריכת וידאו ברמת האפטר אפקטס) וקניתי להם את אותו המפרט רק עם כרטיס מסך אחר- ואותו הארדדיסק, בשאלה פשוטה ליבואן על המקום הוא אמר- "אם אתה לא מרוצה אני אזכה את החנות עליו" מה שאומר שאני בדרכי להחליף את הדגם הזה באחד באותו מחיר של WD- אחרי שאני אבין איך אני מעביר תוכן HDD מלא באקרוניס(מה שנקרא CLONE).

זה הסיפור שלי שהיה היום, היו המון אנשים שיאמרו אחרת, זו הנק מבט שלי, ואני לא אחד שנאמן לחברה מסויימת רק בגלל השם- אין לי בעיה לנסות דגמים, ולאורך השנים באמת עבדתי בין סיגייט לWD בהנאה וללא בעיות, עד ממש לאחרונה(גם באונ' שבה אני עובד בתור תומך טכני למחשבים של המחלקה לביולוגיה וכימיה- יש תקלות רבות בדיסקים גם של ווסטרן וגם של סיגייט, אבל הדגמים של הווסטרנים שבאים אלינו עם בעיות הם כבר עם אורך חיים של 3- 5 שנים ורק עכשיו באים לגיבוי ושחזור, והסיגייטים משום מה בשנה האחרונה באו שהם חדשים יחסית, שנה- כמה חודשים מרגע הקניה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים