עבור לתוכן

Palit HD4850 Sonic - זקוק לחוות דעת עליו! (מעודכן)

Featured Replies

פורסם

אחי מה המפרט שלך ?

כנה לפורום של כרטיסי סדרת 9 ותראה עמוד אחרון (תגובה שלי )

כך זאת בחשבון .

• תגובות 55
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אחי מה המפרט שלך ?

כך זאת בחשבון .

לא הצלחתי למצוא את הפורום שדיברת עליו....

אין לי עדיין מפרט... אני בונה אותו...

אני מחפש כרטיס מסך (ללא OC לזמן הקרוב) שיהיה מאוורר כמו שצריך, שקט מאוד! ועם ביצועים מעולים לגיימר החובב... (עד כ-1000 ש"ח)....

תודה!

פורסם

שמע אם מה שחשוב לך זה שקט מוחלט ואתה מוכן להשקיע בזה אז לדעתי עדיף שתשקיע במארז טוב שחוסם רעשים מאשר בכרטיס מסך מאוד שקט. כי עד כמה שהבנתי ה4850 בסטוק הוא יחסית מאוד שקט כשהמחשב במנוחה אבל נהיה רועש בזמן משחקים. כמובן בזמן משחקים לא משנה אם יהיה רעש מהאמארז או לא לדעתי. אבל אם אתה אוהב להשאיר את המחשב דולק בלילות בחדר אז תמצא מארז טוב שמבודד רעשים.

פורסם
  • מחבר

שמע אם מה שחשוב לך זה שקט מוחלט ואתה מוכן להשקיע בזה אז לדעתי עדיף שתשקיע במארז טוב שחוסם רעשים מאשר בכרטיס מסך מאוד שקט. כי עד כמה שהבנתי ה4850 בסטוק הוא יחסית מאוד שקט כשהמחשב במנוחה אבל נהיה רועש בזמן משחקים. כמובן בזמן משחקים לא משנה אם יהיה רעש מהאמארז או לא לדעתי. אבל אם אתה אוהב להשאיר את המחשב דולק בלילות בחדר אז תמצא מארז טוב שמבודד רעשים.

כן כבר בתוכנית מארז שקט.... (קולרמסטר CM690 + מאוררים שקטים)....

במשחקים לא מפריע לי שהכרטיס יהיה טיפה רועש....

אני מדבר שיהיה שקט במצב מנוחה, כמו שציינת, אם הוא דולק בלילה....

לא מתכנן אוברקלוק לאף חלק...

השקעה בכרטיס עד 1000 ש"ח....

חשבתי על HIS ICEQ4 HD4850.....

תודה!

אשמח לקבל המלצות לכרטיסים איכותיים במצב סטוק.... ושקטים כמובן...

פורסם

מצטער אבל אני חייב להגיד שלפי מה שאני מצאתי הTOXIC הרבה יותר רועש אפילו מכרטיס סטוק עם קירור רגיל.

הנה הביקורת:

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4850_Toxic/25.html

ואני סומך הרבה יותר על הביקורת של TECHPOWERUP.

הנה גם האשכול שלי שבו אנו דנים לגבי האפשרויות המוצלחות ביותר: (השקעתי בו קצת :P)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=358166.msg3094201#msg3094201

עוד חיסרון משמעותי ששכחתי לציין לגבי הTOXIC, זה שחוץ מזה שמצאו שהוא רועש יותר מהסטוק, גם אין שום אפשרות לשלוט על מהירות המאוורר, אז זה מבחינתי כבר פוסל את הכרטיס לגמרי:

לא מכיר את האתר הזה אבל עם כל הכבוד לאתר הזה, אין מצב בעולם שהכרטיס יתפקד אותו הדבר גם במצב מנוחה וגם במצב מאמץ - זה פשוט לא הגיוני

לכן אני אישית הייתי פוסל את הביקורת שהם נותנים שם.

אני מצאתי נתונין אחרים, לדוגמא:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=sapphire_toxic_4850&num=2

Over the Radeon HD 4850 reference heatsink, the Zalman VF900 heatsink cooler should offer improved cooling performance and a lower noise level. The Zalman VF900 is a pure copper heatsink and fins that uses dual heatpipes for driving heat away from the RV770 graphics processor. The noise level for the Zalman VF900 fan is between 18.5 to 25 dBA.

זה כבר נתונים הרבה הרבה יותר טובים מהאתר שנתת

קיצר - אין פה אנשים עם TOXIC שיכולים לתת חוות דעת אמיתית?!

פורסם
  • מחבר

לא מכיר את האתר הזה אבל עם כל הכבוד לאתר הזה, אין מצב בעולם שהכרטיס יתפקד אותו הדבר גם במצב מנוחה וגם במצב מאמץ - זה פשוט לא הגיוני

לכן אני אישית הייתי פוסל את הביקורת שהם נותנים שם.

אני מצאתי נתונין אחרים, לדוגמא:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=sapphire_toxic_4850&num=2

זה כבר נתונים הרבה הרבה יותר טובים מהאתר שנתת

קיצר - אין פה אנשים עם TOXIC שיכולים לתת חוות דעת אמיתית?!

אחי מה המפרט שלך ?

כך זאת בחשבון .

אותי מעניין שהכרטיס יהיה מאוורר מאוד, יתן ביצועים מעולים, ויהיה שקט מאוד במצב של מחשב דלוק אך ללא שימוש שדורש מאמץ מצד הכרטיס...

כמו כן גם חשוב שיהיה שקט גם בזמן מאמץ...

אז האם לבחור בכרטיס הזה או להתפשר על כרטיס 4850 רגיל....?

אם למישהו יש חוות דעת אישית הוא מאוד יעזור!

אני גם אשנה את הכותרת של הת'רד לצורך העניין.....

אתם לא חושבים שיספיק לדרישות שלי הכרטיס של HIS עם הקירור שזורק חום מחוץ למארז?

לHIS אפשר לכוון מהירות של המאוררים? המאורר לא קטן מדי? יש למישהו ביקורת עליו?

תודה רבה!!!

פורסם

תקשיב חבר,

כרגע יש לי את ה 4850 הרגיל של ספיר,(שבעצם כולם אותו הדבר רק מדבקה שונה- אני מתכוון לדגמים הרגילים*) הוא לא רועש בסטוק, אבל הכרטיס חם מאוד אם לא משנים את מהירות המאוורר.

אצלי ללא הגברת עוצמת המאוורר הוא עומד על 70-75 מעלות!!! - שלא נדע מה זה יכול לעשות ללוח אם!...

בהמהרה של 45 % של המאורר הוא עומד על 58-62 מעלות. ועדיין לא שומעים רעש.

- בעקרון אני מאוד מרוצה מהביצועים, אך מה לעשות, הטמפ' שלו פשוט זוועה.

- מחר אני מחליף את הדגם הזה בכרטיס של PALIT SONIC.

כמה דברים על הכרטיס הזה:

1. השוני בכרטיס הזה הוא שהלוח שלו שונה,והוא לא כמו שאר הכרטיסים הרגילים שמגיעים עם בורד של ATI.

2. הקירור לא רואה ממטר את מה שנותנים הכרטיסים האחרים, וגם הביקורת עליו טובה מאוד - אין כמעט רעש.

להלן ביקורת :

http://forum.palit.biz/viewtopic.php?f=20&t=196

**עדיין אין ביקורת על הכרטיס של HIS - אז תעשה את השיקול שלך!!!**

3. הכרטיס הזה מגיע גם מומהר - והיתרון בהמרה שלו בניגוד לTOXIC הוא בGPU - שתכלס הוא המשפיע על הביצועים ידידי הטוב...

4. תבקש תגובות מאנשים שיש להם את הTOXIC או את הHIS - כי לבנתיים בשרשור הזה אין אחד כזה...כולם כולל אני (עד למחר) עם הכרטיס הרגיל של 4850.

** אם אתה מעוניין לחכות, מחר אני מביא את הכרטיס של PALIT, ואני אתן חוות דעת לעומת הכרטיס הרגיל של 4850 **

לדעתי האישית, סתם לשלם 995 שח' על הכרטיס של HIS..והוא אפילו לא מומהר, ואין עליו עדיין שום ביקורת!

פורסם
  • מחבר

תקשיב חבר,

כרגע יש לי את ה 4850 הרגיל של ספיר,(שבעצם כולם אותו הדבר רק מדבקה שונה- אני מתכוון לדגמים הרגילים*) הוא לא רועש בסטוק, אבל הכרטיס חם מאוד אם לא משנים את מהירות המאוורר.

אצלי ללא הגברת עוצמת המאוורר הוא עומד על 70-75 מעלות!!! - שלא נדע מה זה יכול לעשות ללוח אם!...

בהמהרה של 45 % של המאורר הוא עומד על 58-62 מעלות. ועדיין לא שומעים רעש.

- בעקרון אני מאוד מרוצה מהביצועים, אך מה לעשות, הטמפ' שלו פשוט זוועה.

- מחר אני מחליף את הדגם הזה בכרטיס של PALIT SONIC.

כמה דברים על הכרטיס הזה:

1. השוני בכרטיס הזה הוא שהלוח שלו שונה,והוא לא כמו שאר הכרטיסים הרגילים שמגיעים עם בורד של ATI.

2. הקירור לא רואה ממטר את מה שנותנים הכרטיסים האחרים, וגם הביקורת עליו טובה מאוד - אין כמעט רעש.

להלן ביקורת :

http://forum.palit.biz/viewtopic.php?f=20&t=196

**עדיין אין ביקורת על הכרטיס של HIS - אז תעשה את השיקול שלך!!!**

3. הכרטיס הזה מגיע גם מומהר - והיתרון בהמרה שלו בניגוד לTOXIC הוא בGPU - שתכלס הוא המשפיע על הביצועים ידידי הטוב...

4. תבקש תגובות מאנשים שיש להם את הTOXIC או את הHIS - כי לבנתיים בשרשור הזה אין אחד כזה...כולם כולל אני (עד למחר) עם הכרטיס הרגיל של 4850.

** אם אתה מעוניין לחכות, מחר אני מביא את הכרטיס של PALIT, ואני אתן חוות דעת לעומת הכרטיס הרגיל של 4850 **

לדעתי האישית, סתם לשלם 995 שח' על הכרטיס של HIS..והוא אפילו לא מומהר, ואין עליו עדיין שום ביקורת!

מצוייין!

תודה רבה!

אתה יודע איך הטמפרטורה של הPALIT בערך? האם כדאי ליתר בטחון להוסיף כמה מאווררים במארז?

פורסם

סתכל על המפרט שלי בצד, ותבין שאני עומד על טמפ' די טובה, גם במאמץ.

להוסיף מאווררים למארז?

בטח! הם זולים, והם יכולים רק להועיל. ותאמין לי שהם ממש לא מרעישים.

אני באופן אישי שם את הקולר של המעבד שלי (בגלל החום הנורא שיש לי בחדר - ללא מזגן) כמעט על 85 %. אז יש לי קצת רעש,

אבל אני ממש לא מפונק, כי גם ככה יש עליי מאוורר ביתי וTV דולק. וכשאני משחק מן הסתם יש את הרעש של המשחק עצמו,

אז תגיד לי עכשיו, האם קצת "רעש" שהכרטיס עושה זה מה שימנע ממני לקנות אותו??

חחחח , זו בדיחה טובה...

בכל מקרה, כן כדאי להוסיף מאווררים, וכאלו יש בשפע.

נ.ב

יש טמפ' בלינק שנתתי לך,

הוא עומד בIDLE על 50 מעלות.

בLOAD על 78 מעלות.

ועוד דבר, מהירות המאוורר של PALIT נמוכה מזו של הכרטיסים הרגילים, שזה במילים אחרות ממחיש את העובדה שהוא שקט פי כמה מכל הכרטיסים האחרים!

פורסם

נפטון, הרעש של SONIC הוא אותו רעש בדיוק כמו של הכרטיסים הרגילים, סתקל בביקורת שנתתי פה:

אבל אני אישית הייתי בוחר בו בגלל שהוא עדיין יותר שקט מהTOXIC וגם רוב הסיכויים שהוא יספק יותר בOC בגלל החיבור של ה8PIN וכמה רכיבים של הכרטיס שהם יותר איכותיים. (שלא לדבר אחרי זה הוא עדיין זול מהTOXIC ב100 שקל ולדעתי מספק יותר תמורה עבור הכסף)

פורסם
  • מחבר

סתכל על המפרט שלי בצד, ותבין שאני עומד על טמפ' די טובה, גם במאמץ.

להוסיף מאווררים למארז?

בטח! הם זולים, והם יכולים רק להועיל. ותאמין לי שהם ממש לא מרעישים.

אני באופן אישי שם את הקולר של המעבד שלי (בגלל החום הנורא שיש לי בחדר - ללא מזגן) כמעט על 85 %. אז יש לי קצת רעש,

אבל אני ממש לא מפונק, כי גם ככה יש עליי מאוורר ביתי וTV דולק. וכשאני משחק מן הסתם יש את הרעש של המשחק עצמו,

אז תגיד לי עכשיו, האם קצת "רעש" שהכרטיס עושה זה מה שימנע ממני לקנות אותו??

חחחח , זו בדיחה טובה...

בכל מקרה, כן כדאי להוסיף מאווררים, וכאלו יש בשפע.

נ.ב

יש טמפ' בלינק שנתתי לך,

הוא עומד בIDLE על 50 מעלות.

בLOAD על 78 מעלות.

ועוד דבר, מהירות המאוורר של PALIT נמוכה מזו של הכרטיסים הרגילים, שזה במילים אחרות ממחיש את העובדה שהוא שקט פי כמה מכל הכרטיסים האחרים!

נפטון, הרעש של SONIC הוא אותו רעש בדיוק כמו של הכרטיסים הרגילים, סתקל בביקורת שנתתי פה:

אבל אני אישית הייתי בוחר בו בגלל שהוא עדיין יותר שקט מהTOXIC וגם רוב הסיכויים שהוא יספק יותר בOC בגלל החיבור של ה8PIN וכמה רכיבים של הכרטיס שהם יותר איכותיים. (שלא לדבר אחרי זה הוא עדיין זול מהTOXIC ב100 שקל ולדעתי מספק יותר תמורה עבור הכסף)

תודה!

בקיצור, אין מנוס מטמפרטורה ומטיפה רעש לא מזיק בזמן סטוק....

אז אם הבנתי נכון, עדיף לי ללכת על הSONIC ולהוסיף כמה מאווררים במארז כדי לשמור על הטמפרטורה בגבהים הבריאים?

נ"ב: איך מומלץ לחזק את האוורור של הSONIC ושל המעבד?

תודה!

פורסם

בקירור של SONIC לפי דעתי אין מה לגעת.. אגב לא כתוב בשום מקום שניתן לשלוט על מהירות המאוורר גם עליו אבל זה לא משמעותי בגלל שהוא לא מרעיש כמו הTOXIC. תוסיף כמה שיותר מאווררים של 12CM במארז שיפעלו על מהירות נמוכה בשביל השקט והקירור האולטימטיבי.

קירור של מעבד זה כבר לבחירתך... יש הרבה ממה לבחור וכולם בערך באותו מחיר ומספקים תוצאות דומות. ( קיצרתחכה לתגובה ממישהו שמבין בקירור של מעבדים חח)

שמחתי לעזור עד כמה שיכולתי =)

פורסם
  • מחבר

בקירור של SONIC לפי דעתי אין מה לגעת.. אגב לא כתוב בשום מקום שניתן לשלוט על מהירות המאוורר גם עליו אבל זה לא משמעותי בגלל שהוא לא מרעיש כמו הTOXIC. תוסיף כמה שיותר מאווררים של 12CM במארז שיפעלו על מהירות נמוכה בשביל השקט והקירור האולטימטיבי.

קירור של מעבד זה כבר לבחירתך... יש הרבה ממה לבחור וכולם בערך באותו מחיר ומספקים תוצאות דומות. ( קיצרתחכה לתגובה ממישהו שמבין בקירור של מעבדים חח)

שמחתי לעזור עד כמה שיכולתי =)

תודה רבה!

פורסם

זה מהאתר ש Knock_ouT הביא באחד התגובות שלו (http://www.tweaktown.com/):

TOXIC (טמפ'):

saphhd485tox_g_18.gif

SONIC (טמפ'):

palhd485son_g_18.gif

TOXIC (רעש):

saphhd485tox_g_19.gif

SONIC (רעש):

palhd485son_g_19.gif

כמובן שההתייחסות זה לא ל CF בתמונות אלא ל TOXIC כבודד[br]פורסם בתאריך: 1.09.2008 בשעה 02:14:28

והנה ביקורת מה 28.8.08:
On paper, Sapphires Toxic 4850 boasts the highest clocks of any Radeon 4850 card thats been announced to date. This gave the Toxic a performance advantage ranging from 6-9% in our testing over the stock Radeon 4850, with the exact percentage varying depending on the resolution and game being benchmarked.

Our favorite feature found on the Toxic 4850 isnt its clock speeds though, its the cards VF900-Cu cooler from Zalman. The VF900-Cu is a high-end VGA cooler thats proven to be quite popular among enthusiasts looking for extra cooling for GPUs ranging from the GeForce 8800 GT all the way back to the X1900 and X1800 XT. The cooler sports dual heatpipes and is built entirely from copper for maximum cooling performance. In our load testing with 3DMark Vantage, the Toxic ran cooler than any other board despite its higher clock speeds. We reported a difference in temps as high as 28 degrees under load when compared to ATIs reference cooler.

As you can imagine, with your graphics card running 28 degrees cooler, the rest of your PC runs much cooler as well.

The icing on the cake is the Toxic 4850s price tag. Newegg carries the card for $180 after $20 mail-in rebate. This price is just $27 more than the cheapest Radeon 4850 card on Newegg.

Considering that the Zalman cooler retails for $40, this makes the Toxic board a great value if you were planning on purchasing an aftermarket VGA cooler to go with your shiny new Radeon 4850. Rather than void your warranty by doing this, simply purchase the Toxic card instead. By going this route youll remain under warranty and have the fastest Radeon 4850 card on the market right now.

i rest my case

פורסם
  • מחבר

זה מהאתר ש Knock_ouT הביא באחד התגובות שלו (http://www.tweaktown.com/):

TOXIC (טמפ'):

saphhd485tox_g_18.gif

SONIC (טמפ'):

palhd485son_g_18.gif

TOXIC (רעש):

saphhd485tox_g_19.gif

SONIC (רעש):

palhd485son_g_19.gif

כמובן שההתייחסות זה לא ל CF בתמונות אלא ל TOXIC כבודד[br]פורסם בתאריך: 1.09.2008 בשעה 02:14:28

והנה ביקורת מה 28.8.08:

i rest my case

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים