עבור לתוכן

מחפש מסך בגודל 19-20 אינטש, רחב או רגיל? תקציב עד 2000 ש"ח עם סטיות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הגיע הזמן להחליף את ה-CRT השמן מהשולחן ולקנות LCD חדש.

בעיקרון השימושים שלי הם רוב הזמן גלישה באינטרנט, סרטים מדי פעם ומשחקים פעם ב...

למרות זאת, חשובה לי מאוד האיכות של המסך והצבעים ואני רוצה להנות מהמסך ולא להצטער שלא

לקתי פאנל PVA או IPS לצורך העניין. בנוסף, חשוב לי שיהיה למסך PIVOT ורכזת USB. כאמור התקציב הוא בסביבות 2000 ש"ח.

1. מה באמת עדיף לשימושים שלי: מסך 19 או 20 אינטש רגיל או 20 אינטש רחב?

2. כרגע אני עובד עם רזולציה של 1280*1024 ולא מסוגל לעבוד עם רזולציה קטנה יותר.

אם אני מעוניין לקנות מסך רחב האם זה ישפיע עליי?

3. מקריאה בפורום, הבנתי שיש בעיקרון 4 מסכים מומלצים של ASUS, HP, LG, DELL שעולים 2000+.

האם מסכים במחיר נמוך יותר יתנו עבורי את התמורה?

תודה רבה רבה לכם!! אני בטוח שבעזרתכם תהיה לי קנייה מוצלחת יותר.

פורסם

לפי מה שהבנתי ממך אינך מסוגל להתמודד עם רזולוציה גבוהה יותר מ-1280X1024 במסך ה-CRT שלך. לדעתי אם יש לך נגישות לפ"ת כדאי לך להתקשר ל-Notebook Club בכדי לבדוק אם אפשרי להתרשם מ-20" רגיל בתצוגה (Dell 2007FP) בשביל לראות האם גודל הגופן ברזולוציה 1600X1200 אינו אידיאלי עבורך.

אפשר להגדיל ב-20" רגיל את גודל הגופן ע"י העלאת ה-DPI ממאפייני התצוגה של מערכת ההפעלה ולהיעזר בגלגלת עכבר + CTRL ביישומי הטקסט בשביל להגדיל את הטקסט, שנשאר עדיין מוחלק היטב בזכות גודל נקודה זעיר של מסך כזה.

ב-Dell וב-HP LP2065 קיימים Pivot ורכזת USB, כאשר ל-Dell יש חיבורים נוספים Composite ו-S-Video. לאסוס יש 20" איכותי רחב PW201, אך יש לפאנל שלו ציפוי מבריק אשר יכול להפריע לך בקריאת טקסט בגלל השתקפויות. ל-LG L2000CP קיימת פונקציית Pivot , אולם הוא חסר רכזת USB, ובינתיים מי שנתנו עליו חוות דעת בפורום לא פירטו מספיק לגבי יכולותיו במשחקי FPS מהירים.

אם 20" רגיל יתגלה כלא מתאים לך מבחינת גודל גופן, אפשר ללכת על 19" איכותי Samsung 971P (או Eizo S1932 במידה שחשוב לך לא לראות מריחות במשחקים מהירים). לסמסונג והאיזו יש פונקציית Pivot כאשר האיזו חסר רכזת USB ולסמסונג יש רכזת USB.

מסכים במחיר נמוך מבוססי פאנלי TN פחות איכותיים בתמונה ולשימושי טקסט ממושכים, אם יש לך תקציב, אכן מומלץ לרכוש מבוססי פאנלים מתקדמים יותר מכיוון שהם נותנים רקע אחיד יותר לטקסט ותמונה נעימה יותר לאחר הורדת מכוון הבהירות לרמה קרובה מאוד לבהירות של CRT.

פורסם
  • מחבר

אורלינס, תודה על התגובה המהירה...

התכוונתי שאני לא מסוגל להתמודד עם רזולוציות קטנות יותר מ- 1280X1024, למשל 800X600 וכו', אך בכל מקרה אקח את עצתך ואבקר בחנות על-מנת לראות את הרזולוציה באופן מוחשי.

שכחת רק לענות לי על עוד שאלה ששאלתי, מה עדיף עבורי מסך 19 רגיל או 20 רגיל/רחב?

אה ועוד משהו: לאיזה דגם של DELL אתה מתכוון? כי יש להם מספר דגמים וחלק רחבים וחלק לא.

פורסם

הסליחה עמך על הבלבול מצידי.

אני ממליץ על 20" רגילים. הם עדיפים לקריאת טקסט רבה, בהנחה שאין כל בעיה להסתדר עם גודל הגופן או הגדלות תכופות. מסכי 20" רחבים לא נותנים יתרון עבור דף אינטרנט אחד, וגם כך כבר אין 20" רחבים איכותיים עם ציפוי מאט - הם נכחדו.

ב-20" עם פאנל איכותי ל-Dell יש כיום רק את ה-2007FP. אחריו במגוון הדגמים של Dell ה-2408WFP ודגמי ה-27" ו-30" מבוססים על פאנלים איכותיים.

פורסם
  • מחבר

אתה ממליץ על סך רחב, אך מביקורת שקראתי ב- YNET, המליצו שם על מסך רחב כיוון שהוא מעשיר צפייה בסרטים בפורמט רחב, וגם שניתן לעבוד עליו עם 2 חלונות פתוחים בו זמנית: לדוגמא לגלוש באינטרנט ולקרוא מסמך אופיס.

פורסם

כשיש לך רצון לעבוד עם 2 חלונות פתוחים בו זמנית וכמו כן לצפות בסרטים, היום הכי משתלם להשקיע ב-Dell 2408WFP, אם העלות שלו אינה גבוהה מדי בשבילך. אתה תיהנה יותר לעבוד עם שני יישומים בו-זמנית עם רזולוציה של 24".

20" רחב איכותי יש לך רק של ASUS, ה-PW201, ו-NEC 20WGX2 שניהם בעלי ציפוי מבריק. ה-NEC ממש לא משתלם בעליל היום, כשה-2408WFP רק עולה עוד כ-160 ש"ח.

פורסם

אבל כל המסכים הרחבים האלה הם בעלי פנל TN , לא ?

פורסם

אבל כל המסכים הרחבים האלה הם בעלי פנל TN , לא ?

ה-PW201 מבוסס על P-MVA וה-20WGX2 על AS-IPS והנה השוואה של המפרטים ביניהם. ה-2408WFP מבוסס על פאנל S-PVA.

פורסם

ה NEC יקר , והייתי כבר לוקח מסך 4:3 של DELL או HP עם AS-IPS מאשר את ה ASUS שעולה בדיוק כמוהם

פורסם

אכן כן, ה-Dell 2007FP וה-HP LP2065 מועדפים גם בעיניי על פני ה-ASUS PW201.

ל-2007FP וה-LP2065 יש פאנל מסוג S-IPS (כאשר ב-2007FP ניתן גם לקבל S-PVA שהוא הפאנל המועדף לסרטים ואילו ה-HP יכול להיות עם פאנל VA. בארץ הוא זמין עם S-IPS).

פאנל ה-AS-IPS שיש ב-20WGX2 הוא נגזרת IPS בעלת מנגנון לניגודיות דינמית (שלא באמת מועיל), בהירות גבוהה של מעל 400 ניטים, וכמו כן OverDrive יותר אגרסיבי לשיפור התגובתיות של המסך למשחקים (אגרסיביות זו אחראית להבלטת הניצנוץ בסרטים).

פורסם
  • מחבר

מה שהבנתי עד כה, ותקנו אותי אם אני טועה, הוא שמסך רחב שישמש לעבודה עם מספר יישומים במקביל, אינו מומלץ מתחת לגודל של 24'.

בכך, נפתרה מעשה ההתלבטות בין מסך רחב לבין מסך רגיל, ומכאן נגזרת השאלה:

אם כבר מסך רגיל, אז מדוע לא לבחור דווקא ב-19' איכותי, כמו ה- 971P למשל? מה בעצם ההבדלים העיקריים בין המסכים שיצדיק רכישת 20' של DELL או HP? ודרך אגב, חיפשתי בזאפ חנות שמוכרת את הדגם של HP LP2065 ולא מצאתי.

תודה רבה עד כה!!

פורסם

אני נוטה להסכים איתך שבגודל עד 20" כולל, מסך רגיל עדיף בהרבה על מסך רחב, אלא אם כל מה שאתה עושה זה סרטים בפורמט רחב ומשחקים.

היתרון המשמעותי של 20" על 19" הוא ברזולוציה הגבוהה (1600X1200 לעומת 1280X1024) שמספקת 46% יותר שטח עבודה. עם זאת, לחלק מהאנשים טקסט בגופן ברירת המחדל נראה קטן מידי ברזולוציה גבוהה זו.

פורסם
  • מחבר

או קיי.. אז אני מבין ממה שאתה אומר שעדיף לראות מסך 20' בעיניים בשביל לבדוק אם הגופן לא קטן מדי?

ואם אני באמת הולך על 20' מה עדיף ה- DELL או ה- HP?

פורסם

ה HP נותן לך 100% פנל S-IPS

ה DELL אתה עלול לקבל גם P-MVA שהוא פנל טוב אבל לא S-IPS

פורסם

לא P-MVA, אלא S-PVA, שהוא סיפור אחר ולאו דווקא נחות מ-S-IPS (למרות שאני עדיין מעדיף IPS).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים