עבור לתוכן

שאלות לגבי דיסק קשיח למחשב עבודה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני זקוק למחשב לעבודה באינטרנט בשוק ההון הצורך המיוחד שלי הוא לחבר בסופו של דבר 4 מסכים (שני כרטיס מסך) לאותו מחשב שבהם אני רואה בעיקר גרפים בזמן אמת.

לאור העובדה שהמחשב ישמש אותי לעבודה אני רוצה שיורכב מחלקים אמינים ככל האפשר ושקטים ככל האפשר

אני מצרף מפרט שבניתי בעצמי באתר של נעה מחשבים שהומלץ ע"י חבר אשמח לשמוע תגובות נוספות בקשר לחנות זו.

אין לי יותר מידי ידע רק מה שקראתי באתרים שונים.

WD 250GB 7200RPM 16MB RAID SATA2, יחידות 2

¤600

http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=127

האם יש דיסק קשיח שעובד בתצורת RAID עם זיכרון BUFFER גדול יותר לדוגמא 32MB

האם יש דגמים עדיפים על זה שבחרתי ? המחשב פועל אצלי לעיתים 24 שעות רצוף

SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER SATA, יחידות 1

¤120

http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3357

האם הצורב שבחרתי הוא טוב או שיש עדיפים עליו באותו סדר גודל של מחיר

בתודה מראש

חזי

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת שעולה מקריאת הפורום האם הכונן צריך להיות מותאם ל RAID או שניתן להשתמש בכל כונן בלוח אם המתאים?

ואם כן האם כונני סיגייט מומלצים ?

חזי

פורסם

אין דבר כזה כונן מותאם. בסה"כ יש כוננים שבין הדגם לקיבולת ולמהירות וכו' כתובה המילה RAID. בשורה התחתונה זה לא כ"כ משנה ואין שום סיבה מוצדקת להשקיע עוד 100ש"ח על כונן שכתוב ליד הדגם שלו "RAID". כל כונן יעשה את העבודה.

תקח מה שמתאים לך מבחינת קיבולת, קח מה שיש לו הרבה אחריות.. וכמובן שמשתלם מבחינת מחיר.

כמו שאמרת, כל עוד הלוח מתאים לRAID שאתה רוצה לעשות (אני מבין שאתה רוצה מערך מספר 1 בשביל גיבוי תמידי)- אז אין לך שום בעיה. אבל אם הלוח לא תומך, אז תוכל לקנות בקר שמתחבר ללוח בPCI/PCIE ולעבוד דרכו.

בהצלחה ברכישה.

פורסם

המלצה נכונה של קודמי. כל מילה בסלע.

לגבי שאלתך על הסיגייט, יש לו באפר 32 ויש לו 5 שנות אחריות בעוד לאחרים יש 16MB ו-3 שנים. יש כאן בפורום קולות מאוד רמים (וקול אחד צווחני במיוחד.. שסיבותיו ברורות) נגד הסיגייט, למרות שאיך שהפתגם אומר, הכלבים נובחים והשיירה עוברת.. לי בעבודה ובבית יש סיגייט ו-WD וגם סמסונג והיטאצ'י. הם כולם אותו דבר פחות או יותר ודווקא אם נרד לקטנות, יש יתרון מסוים לסיגייט ולו בקטע הבאפר/אחריות/מחיר.

מילה אחרונה, כדאי שתחשוב על הגדלת נפח הדיסקים ל-500 או 640 או 750, זה ממש לא הרבה כמו שזה נשמע, ומשתלם מבחינת ביצועים/עלות לGB/תועלת לטווח ארוך.

פורסם

נכתב ע"י יאבל בתאריך: 16.08.2008 בשעה 13:33:01

האחריות של סיגייט ל5 שנים עושה צחוק מאנשים ...

3 שנים החלפה , שנה רביעית , אתה מקבל אחוז מסויים משווי הדיסק הקשיח לאותו היום , במידה ואתה רוכש דיסק חדש של סיגייט , ובשנה החמישית , האחוז עוד יותר נמוך .

נוצר מצב שאם הולך לך סיגייט בשנה הרביעית , ואתה תקנה אחד חדש , תקבל על הדפוק זיכוי של 50 שקל , ואם תממש את האחריות בשנה החמישית , תקבל עליו 15 שקל הנחה ...

בדיחה מהלכת .

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=354837.msg3066275#msg3066275

פורסם

..באותו ת'רד שציטטת ממנו יש כמה כותבים שאומרים בדיוק את ההיפך ממה שציטטת: הם מרוצים מהדיסקים ואם יקנו בעתיד, זה יהיה סיגייט. אין לי כל כוונה להיכנס לויכוח המיותר הזה שוב, שכל אחד יעשה כמיטב הבנתו.

הייתי בכיף מצטרף אליהם, רק שאני קונה יותר בהתאם לצרכים בעבודה/בית ולא לפי פירמות. ברור שמוצרי סיגייט הם בהחלט ברשימת הקניות שלי.

אגב סיפורי האחריות מהציטוט שלך, לא ברור מאיפה ולמה האינפורמציה. בארץ בכלל יש בעיה עם אחריות כי אנחנו צרכנים גרועים וחלק מהיבואנים מ-----ים.

לי באופן אישי לא היתה מעולם בעיה בהחלפת דיסק סיגייט שהתקלקל בתקופת האחריות של ה-5 שנים. זו מדיניות חברת סיגייט ואתה מוזמן לקרוא את פרטי תע' האחריות באתר שלהם.

פורסם

..באותו ת'רד שציטטת ממנו יש כמה כותבים שאומרים בדיוק את ההיפך ממה שציטטת: הם מרוצים מהדיסקים ואם יקנו בעתיד, זה יהיה סיגייט. אין לי כל כוונה להיכנס לויכוח המיותר הזה שוב, שכל אחד יעשה כמיטב הבנתו.

הייתי בכיף מצטרף אליהם, רק שאני קונה יותר בהתאם לצרכים בעבודה/בית ולא לפי פירמות. ברור שמוצרי סיגייט הם בהחלט ברשימת הקניות שלי.

אגב סיפורי האחריות מהציטוט שלך, לא ברור מאיפה ולמה האינפורמציה. בארץ בכלל יש בעיה עם אחריות כי אנחנו צרכנים גרועים וחלק מהיבואנים מ-----ים.

לי באופן אישי לא היתה מעולם בעיה בהחלפת דיסק סיגייט שהתקלקל בתקופת האחריות של ה-5 שנים. זו מדיניות חברת סיגייט ואתה מוזמן לקרוא את פרטי תע' האחריות באתר שלהם.

אני לא באתי להגיד שהם גרועים, אז תחסוך את חצי ההודעה שלך.

רק ראיתי נכון להדגיש שזה לא באמת 5שנות אחריות! למען הסר הספק למי שיקרא את ההודעה שלך. זה הכל!

ואם כבר העלת את הנושא, אז לי כן בא להתווכח. אבל ממש בקצרה.

אתה חושב שאם קנית מוצר מסוים ואין איתו בעיה, אז זה טוב? זה טוב בשבילך, אבל זה לא אומר שזה יהיה טוב לאחרים. מה אתה חושב כשיש מוצר שהוא לא משהו מבחינת אמינות.. אז כל מי שקנה אותו סובל מזה? ממש לא, מספיק ש2אחוזים סובלים מאותה בעיה עם אותו מוצר וזה כבר מוגדר כבעיה רצינית של המוצר! וגם אחוזי ההחזרות של כונני סיגייט הם גדולים יותר משל WD - וזה כבר אומר את הכל.

פורסם

וגם אחוזי ההחזרות של כונני סיגייט הם גדולים יותר משל WD - וזה כבר אומר את הכל.

בדיוק להפך.

פורסם

Hezi508, שאלת שאלה ורצית לקבל תשובות מנסיון וידע אישי של אנשים כאן בפורום.

אז מנסיוני הקטן (מעל 15 שנה) ולעניות דעתי, הדיסקים 500GB של סיגייט הכי יתאימו לך.

סיגייט הוא הביח"ר עם המוניטין הכי טוב בתחום ההולך ונעלם הזה והוא גם הגדול והיציב מבין כל האחרים.

הדיסק הוא הכי זול (אפילו שההבדל הוא בפרוטות) כי זו מטרת היצרן והוא מצהיר עליה בתמחור ובאתר שלו.

האחריות היא 5 שנים, רק תדאג לקנות במקום שמכבד את האחריות ולא איזה חאפר.

ואין מה לעשות באפר 32MB תמיד עדיף על 16.. ואם בקר הדיסקים יודע לנצל את זה, אז בכלל..

שים לב לתגובה שלפני, של מנהל הפורום...

השורה התחתונה גם הביצועים, הטמפ' והשקט לא רעים בסה"כ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים