עבור לתוכן

מתבלט אם ללכת על RAID 1 או פשוט לגבות מידע?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קניתי הראדיסק שני בעיקר למטרות גיבוי של ההארדיסק הקיים, מה אתם אומרים כדאי לעשות את שניהם RAID1 או פשוט שני כוננים ולגבות את כל המידע של כונן א' לכונן ב'? תודה.

פורסם

אתה צריך גיבוי מידע או גיבוי מלא של מערכת הפעלה+תוכנות+קבצים?

אם רק גיבוי מידע אז עדיף להשתמש כהארדיסק נפרד

אם גיבוי של הכל אז בתור RAID1 , אבל שים לב שבמקרה של וירוס או תולעת או סתם קריסה של מערכת ההפעלה, הכשל יהיה בשני ההארדיסקים, RAID נועד רק לכשל חומרה של ההארדיסק עצמו .

פורסם
  • מחבר

גיבוי מידע בלבד לא מערכת הפעלה, לא תוכנות. אז עדיף כונן נפרד עם גיבויים? תודה.

פורסם

ודאי שעדיף כונן נפרד לגיבויים בכל מקרה.

בוא נניח שיש לך 2 כוננים במערך RAID1.

אם מערכת ההפעלה השתבשה והיא לא עולה, מה יעזור לך מערך RAID1 אם אין לך גיבוי חיצוני ?

RAID1 טוב רק במקרה כשל חומרה באחד הדיסקים [ולשיפור ביצועים במצבים מסויימים],

במקרה כזה מעה"פ תעלה מהדיסק התקין ותוכל להחליף את הדיסק הכושל בדיסק אחר.

אבל זה לא פוטר אותך מגיבוי חיצוני של נתונים וגם מעה"פ, אלא אם בא לך לפרמט את :C ולהתקין מעה"פ בכל פעם שהיא משתבשת...

פורסם
  • מחבר

ודאי שעדיף כונן נפרד לגיבויים בכל מקרה.

בוא נניח שיש לך 2 כוננים במערך RAID1.

אם מערכת ההפעלה השתבשה והיא לא עולה, מה יעזור לך מערך RAID1 אם אין לך גיבוי חיצוני ?

RAID1 טוב רק במקרה כשל חומרה באחד הדיסקים [ולשיפור ביצועים במצבים מסויימים],

במקרה כזה מעה"פ תעלה מהדיסק התקין ותוכל להחליף את הדיסק הכושל בדיסק אחר.

אבל זה לא פוטר אותך מגיבוי חיצוני של נתונים וגם מעה"פ, אלא אם בא לך לפרמט את :C ולהתקין מעה"פ בכל פעם שהיא משתבשת...

בסדר אבל נגיד שאין לי אפשרות ל-3 דיסקים קשיחים ומדובר רק במידע נטו בלי מערכת הפעלה, תוכנות או יישומים?
פורסם

מה שאתה צריך זה גיבוי קבצים להארדיסק השני (הכוונה יצירת שני עותקים של הקובץ)

RAID לא מיועד לצרכים שלך.

פורסם

בסדר אבל נגיד שאין לי אפשרות ל-3 דיסקים קשיחים ומדובר רק במידע נטו בלי מערכת הפעלה, תוכנות או יישומים?

זה מה שכתבתי בשורה ראשונה - עדיף כונן נפרד לגיבויים בכל מקרה...

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לשניכם :)

פורסם

גיבוי מידע בלבד לא מערכת הפעלה, לא תוכנות. אז עדיף כונן נפרד עם גיבויים? תודה.

במקרה הזה עדיף לך raid1.

פורסם

במקרה הזה עדיף לך raid1.

:xyxthumbs: תומך אפשר גם לקבל שיפור בביצועי קריאה ככה. ואז אם דיסק קשיח אחד מת השני ממשיך לעבוד . ככה אתה לא צריך כל הזמן לגבות כי המחשב יגבה הכל בreal time .

רק במקרים קיצוניים כמו פגיעת ברק, בעיות קיצוניות ברשת החשמל ,שיטפון, או מישהו יגנוב לך את המחשב אתה תאבד מידע.

הסתקרנתי בנושא של כמה זמן המידע מחזיק על כל מני מדיות מצאתי באתר הזה

תשובה די מספקת . של דיסק קשיח פנימי 10 שנים (מדובר על שמירת מידע על המדיה אני חושב) , חיצוני 15 שנים , הם אומרים שעל flash זה 10 שנים ראיתי מסמך של רכיב של samsung שאומר 20 בממוצע וDVD במידה ואתה שומר עלהים טוב פיזית 30-100 שנה. מה שמוזר שהם אומרים שעל CD רגיל זה מחזיק רק 5-10 שנים . אני לא יודע מה ההבדל אבל צריך להזהר משריטות בשניהם.

אני מאמין שיש תוכנות גיבוי עם ECC (תיקון שגיעות) חקרתי לא מזמן את ה ECC על זיכרון NAND שמשתמש ב parity scheme שמתקן טעות אחת לכל 2048 ביטים במחיר של 22 ביט ECC (לוג בסיס 2 של מספר הביטים כפול 2 ) . אני גם יודע שיש אלגוריתמים יותר כבדים של תיקון טעויות . כבר קרה לי שקניתי DVD מקורי מהחנות והמשחק לא רצה להתקין את עצמו אחרי שנה שהדיסק לא היה בשימוש ואולי קרתה לו שריטה קטנה. הECC שמובנה בדיסקים היה אמור לתקן את זה אבל כנראה שקרתה שם תקלה שהוא לא יכל לעמוד בה. בגלל זה תמיד טוב שיש עוד שכבת הגנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים