עבור לתוכן

הבדל בין כפולי ליבה

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין dual core לcore2 duo???

שניהם כפולי ליבה של אינטל לא?

פורסם

Dual Core זה מושג האומר שיש 2 ליבות במעבד.

Core 2 Duo זאת סדרת מעבדים.

פורסם

אני מניח שהוא שואל על ה-Pentium Dual Core, קרי סדרת ה-E2xxx.

ההבדל הוא שה-E2xxx הם בעלי מטמון מקוצץ ותדר FSB נמוך, מה שאומר ביצועים טיפה נמוכים יותר בתדר מעבד זהה, אבל לא משמעותית. לרוב אפשר לעשות להם OC גבוה ולקבל ביצועים שמשתווים ל-Core 2 Duo מכובד.

פורסם

גם הליבה עצמה שונה, E2XX0 בתדר של 3.00GHz לא משתווה למשל לE7200 בתדר של 3.00GHz

אבל נורא כיף לעשות לE2XX0 OC, זה כ"כ קל!

פורסם

גם הליבה עצמה שונה, E2XX0 בתדר של 3.00GHz לא משתווה למשל לE7200 בתדר של 3.00GHz

תקרא שוב את מה שכתבתי.

הליבה היא אותה ליבה, רק עם פחות cache ו-FSB איטי יותר. כל ההבדלים בביצועים נובעים מזה.

פורסם

תקרא שוב את מה שכתבתי.

הליבה היא אותה ליבה, רק עם פחות cache ו-FSB איטי יותר. כל ההבדלים בביצועים נובעים מזה.

קראתי, אבל זה לא בדיוק אותה ליבה. בין הסדרות (E8\E7, E6 וE2) יש עוד שינויים בליבה עצמה (ההכי מורגש הוא השינוי בגודל, מ55NM ל45NM בסדרה 7 ו8). אני מניח שאם הcache היה דומה בשניהם, עדיין בתדר 3GHz למשל הE8 יציג ביצועים יותר טובים.

מעבדים שהם בדיוק אותו מעבד רק עם cache מוקטן הם סדרות E7 וE8. הE7 הוא כמובן עם הcache המוקטן.

שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אוקיי, אז בוא נדייק עד הסוף.

סדרות ה-Core הראשונות (מבוססות Conroe) הן ה-E2xxx/E4xxx/E6xxx, כאשר ה-E4 הוא עם cache מוקטן ל-2MB אבל עדיין נמכר כ-Core 2 Duo ואילו ה-E2 עם cache עוד יותר מוקטן כבר משווק כ-Pentium Dual Core.

הדור החדש של מעבדי ה-Core (מבוסס Wolfdale) הוא ה-E5xxx/E7xxx/E8xxx בהתאמה. ה-E5200 שיצא לאחרונה ישווק גם הוא תחת המותג "Pentium Dual-Core" ומהווה גרסת 45NM של ה-E2xxx.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים