עבור לתוכן

WD200 לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

הי,

נתקלתי בבעיה הבאה ואשמח אם מי מכם שכבר ראה משהו כזה בעבר יוכל לעזור לי:

יש לי מחשב עם הארדיסק אחד (אין לי parttitions) ועליו רצה WindowsXP. אני רוצה להתקין fedora בנוסף לwindows ולכן לקחתי הארדיסק ישן (WD200 20GB) וניסיתי להתקין אותו במחשב.

ההארדיסק שאני משתמש בו כרגע הוא sata2 וההארדיסק שאני מנסה להוסיף הוא sata1. על מנת לחבר את ההארדיסק השתמשתי בכבלים (מתח + DATA) של הDVD (יש מס' נקבות (שקעים שיוצאים מאותו כבל) כך שאני יכול לחבר עוד התקן בלי לנתק את הDVD)

כאשר הפעלתי את המחשב כמובן שהwindows לא זיהה לי את ההארדיסק. ניסיתי לשחק עם המיקום של הג'אמפר אבל זה לא שינה כלום.

אודה מאוד למי שיכול לעזור.

zakashe

פורסם

קודם ננסה להבין איפה הבעיה. כנס לBIOS ותבדוק האם שם הדיסק מזוהה. אם לא, אני מאמין שפשוט לא חיברת אותו כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

הוא לא מזוהה בBIOS, עכשיו השאלה איך אני אמור לחבר אותו ?

פורסם

אני לא בדיוק הבנתי עם איזה ג'אמפרים התעסקת, אבל בתור התחלה תחזיר את הכל למצב המקורי. דבר שני, נסה לחבר צמת מתח אחרת מספק הכוח. דבר שלישי, נסה לחבר את כבל הנתונים לשקע אחר בלוח.

עריכה: רגע, ממתי יש דיסקים SATA של 20GB?

פורסם

אתה בטוח שמדובר על SATA1 ולא על PATA?

אם זה PATA אז תחבר אותו לבד על הכבל ג'מפר.

פורסם

ההארדיסק שאני משתמש בו כרגע הוא sata2 וההארדיסק שאני מנסה להוסיף הוא sata1. על מנת לחבר את ההארדיסק השתמשתי בכבלים (מתח + DATA) של הDVD (יש מס' נקבות (שקעים שיוצאים מאותו כבל) כך שאני יכול לחבר עוד התקן בלי לנתק את הDVD)

zakashe

זה PATA. להרדיסק יש ציורים עליו כיצד לסדר את הגמפרים - תגדיר אותו כMASTER ואת הDVD כSLAVE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים