עבור לתוכן

מה הסכנות בעידכון ביוס ממה צריך להיזהר-ולמה זה חשוב לעדכן..?

Featured Replies

פורסם

<>

פורסם

הסכנה העיקרית היא שלוח האם יפסיק לעבוד כתוצאה מעדכון כושל.

- דבר ראשון, אסור לכבות או לאתחל את המחשב בזמן העדכון.

- שנית, מומלץ לעדכן במצב DOS (בניגוד ל-WINDOWS, שם יש יותר סיכוי לתקלות) בעזרת תוכנת FLASH עדכנית מאתר יצרן הלוח. לודא 10 פעמים שהעדכון מתאים ללוח (כולל REVISION וכל מיני אותיות נוספות בשם הדגם. לוח "דומה" הוא לא זהה).

זה לא חשוב לעדכן אם אין בעיות. לפעמים אף עשויות להיווצר בעיות לאחר עדכון.

עדכונים נועדו לפתור בעיות של חוסר תאימות (לזכרונות או מעבדים מסויימים) ובאגים שונים שהתגלו מאז ייצור הלוח.

שוב, אם אין בעיות - לא כדאי לקחת את הסיכון. מניסיון, 10 השניות של העדכון וההפעלה מחדש לאחר מכן מכבידות על הלב :).

נ.ב.

אם התקבלה הודעה על עדכון כושל, מומלץ לנסות שוב או לנסות עם גרסה שונה (ישנה יותר) של ה-BIOS בלי להפעיל מחדש או לכבות

פורסם

אין צורך לעדכן ביוס, אלא אם כן יש לך בעיה ספיציפית שאתה קורא בעדכון שהיא נפתרה. למחשבים נייחים גם בדרך כלל עדכוני הביוס פחות קריטיים מאשר בניידים למשל.

דרך אגב, אני לא מסכים שלא כדאי לעדכן ביוס בחלונות. אני חושב שהרבה פעמים התוכנות עדכון בחלונות עושות את זה בשניות דרך האינטרנט, מאשר להתחיל להוריד ולצרוב תקליטורים, או להכין דיסקטים.

ושוב, יש סיבה שנולד הפתגם "אם זה לא שבור - אל תתקן את זה".

פורסם

אין צורך לעדכן כל הזמן.

תקראו מה מעדכן העידכון הספציפי הזה שאתן מורידים.

במקרה של תקלה, בלוחות החדשים(אפילו מלפני שנתיים) יש ביוס גיבוי ותמיד(כמעט) אפשר לעשות RESET לביוס.

אני עדכנתי כבר 5 פעמים(לפחות) את הביוס שלי. אך דילגתי על 2 עדכונים שלא היו משמעותיים לי.

פורסם
  • מחבר

הפחדתם אותי קצת....

אני ניסיתי לעות רייד ולא הצלחתי אז חשבתי שעידכון ביוס יעזור...

נ.ב. אם עכשיו אני אגדיר רייד הכל ימחק?

פורסם

נראה לי שבלוחות אם מהשנים האחרונות אין סכנה מיוחדת

הכי טוב זה להוריד את העדכון המתאים על DOK ולהפעיל את תוכנית העדכון מהביוס

מומלץ תחילה לבצע גיבוי של הביוס הישן ל-DOK ולאחר מכן לבצע העדכון

במשך העדכון לבדוק ולפעול כפי ההוראות על המסך

כדאי לציין שעדכון ביוס לא מכוסה במסגרת האחריות.

במקרים שהעדכון נכשל יש כמה אפשרויות

הראשונה שלא קרה כלום, השניה זה לעדכן מחדש את הביוס הישן.

אפשר גם לבצע ריסט לביוס עם ג'מפר או להוציא את הבטריה של לוח האם למספר דקות (כבל חשמל לספק מנותק).

מי שמרגיש שזה לא בשבילו שלא ינסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים