עבור לתוכן

כמה שאלות בשר לחהלפת שני דיסקים קשיחים בין שני מחשבים...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב אחד שניקרא לו 1 עם כונן של 160GB.

יש לי מחשב שני שניקרא לו 2 עם כונן של 250GB.

אני רוצה להחליף בין הכוננים, ז"א.. להעביר את הכונן ממחשב 2 למחשב 1 ואת כונן 1 למחשב 2. (להחליף ביניהם)

אז השאלה שלי היא כזאת:

איך אני מחליף ביניהם בלי שימחק כלום ושהחומר שנמצא על הכונן של 160GB יעבור לכונן של ה-250 וההפך... (כלומר להעביר את כל המידע מכונן אחד לשני..)???

חשבתי לעצמי שאם אני יוכל לחבר נגיד כונן (שמותקן עליו ווינדוס והכל כבר...) למחשב אחד ואז להעביר בשיטת גזור - הדבק זה יהיה בסדר, מה אתם אומרים???

אפשרי לעשות את זה? יש שיטה יותר נוחה ופשוטה?

האם בשיטה של גזור - הדבק אני יכול להעביר גם תיקיות של תוכנות והכל?

נ.ב.

*בכונן 160GB יש 70GB בערך ובכונן של ה-250GB יש רק 15GB...

*כונן 1 מחובר דרך IDE והכונן 2 מחובר דרך SATA2...

תודה על העזרה.

פורסם

זה לא כל כך פשוט.

את רוב התיקיות אכן אפשר להעביר בצורה הזו - אבל לא את מערכת ההפעלה, הREGISTRY וכולי. זה אומר שהתוכנות יעברו לדיסק השני, אבל חלקן הגדול לא יעבוד כמו שצריך - ותצטרך להתקין מחדש את ווינדוס על שני הדיסקים בכל מקרה (יחד עם רוב התוכנות).

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שהשיטה היחידה זה לפרמט את שני הדיסקים? :-\

ויש לי עוד שאלה...

קיימת איזה בעיה לחבר דיסק קשיח שמותקן עליו כבר ווינדוס ותוכנות על מחשב אחר? כי אמרו לי פעם שהווינדוס מתאים את עצמו למחשב מסויים ואז אם אתה מחבר אותו למחשב אחר הוא לא יזהה אותו והמחשב לא יעלה כי הוא מתאים למחשב אחר...

זה נכון?

ועוד שאלה... קיימת בעיה אם יש לי כבר מחשב עם כונן והכל ואני רק רוצה להוסיף כונן (מותקן עליו ווינדוס ותוכנות) כדי להעביר את המידע שעליו לכונן השני ולהוציא?

תודה.

פורסם

ויש לי עוד שאלה...

קיימת איזה בעיה לחבר דיסק קשיח שמותקן עליו כבר ווינדוס ותוכנות על מחשב אחר? כי אמרו לי פעם שהווינדוס מתאים את עצמו למחשב מסויים ואז אם אתה מחבר אותו למחשב אחר הוא לא יזהה אותו והמחשב לא יעלה כי הוא מתאים למחשב אחר...

זה נכון?

מצער אבל נכון. אתה לא חייב לפרמט את הכונן - פשוט להתקין עליו WIN מחדש כשהוא מחובר למחשב שבו הוא עתיד להשאר (ואת כל התוכנות שמסרבות לעבוד עקב המעבר). בקשר לחיבור דיסק למחשב אחר - אין בעיה, כל עוד המחשב כבוי כמובן. במצב הזה, יש לוודא שהBOOT PRIORITY בBIOS מוגדר כך שהדיסק הרגיל של המחשב מופיע לפני הדיסק שחיברת, אחרת יש מצב שהמחשב ינסה להעלות את הWIN הלא נכון.

פורסם
  • מחבר

מה לעזעזאל ההבדל בין פרמוט לבין התקנת WIN מחדש?

פורסם

בהחלט אפשר לקחת הארדיסק שמותקנת עליו מערכת הפעלה ממחשב אחד שעובד, ולהעביר אותו למחשב אחר שעובד.הכוונה להעביר יחד עם כל הקבצים והתוכנות שיש עליו באותו זמן.

אבל מה שאתה רוצה זה להחליף הארדיסק ולהשאיר את כל הנתונים?

אז שתי הדרכים הן...

1. להשתמש בתוכנת sysprep ולאתחל באמצעותה את הדרייברים של הIDE, זה יאפשר לך להעביר את ההארדיסק יחד עם כל מה שעליו למחשב אחר.

2. להשתמש בתוכנה כדוגמאת גוסט, ולהעביר באמצעותה את מערכת ההפעלה להארדיסק אחר באותו מחשב.

פורסם
  • מחבר

האפשרות השניה ניראת לי יותר אבל לא הבנתי כל כך טוב...

אני יכול להעביר עם התוכנה גוסט גם את כל התוכנות והכל?

אם כן אז איך אני בעצם עושה את זה?

מחבר את שני הדיסקים הקשיחים למחשב אחד ואז משתמש בתוכנה גוסט וככה זה מעביר לי את כל הדברים מכונן אחד לשני בלי שכלום יפגע? (אם זה אפשרי אשמח למדריך עדיף עם תמונות איך עושים את זה..)

תודה.

פורסם

2. להשתמש בתוכנה כדוגמאת גוסט' date=' ולהעביר באמצעותה את מערכת ההפעלה להארדיסק אחר באותו מחשב.

[/quote']

זו הדרך הטובה ביותר. אתה תצטרך דיסק שלישי לאחסן עליו זמנית את הIMAGE של הכונן הראשון שימחק. כמובן שאתה

צריך לפנות מספיק מקום בכונן היעד ,כלומר לא תוכל להעביר את ה235 גיגה שיש לך בכונן ה250 לתוך הכונן של ה160 (כמובן).

פורסם
  • מחבר

אז רגע...

מה שאני עושה זה בעצם לוקח דיסק שלישי ומכניס לתוכו את הIMAGE של הכונן הראשון שאני יפרמט (או יתקין מחדש את הWIN שאני עדיין לא הבנתי מה ההבדל..) ואז אני מכניס בחזרה את הIMAGE... ואז אני עושה אותו דבר עם הכונן השני?

אמממ מקווה שאני יצליח...

אם יהיו עוד שאלות אני יערוך....

תודה.

פורסם

ההצעה שאני נתתי היא ללא פירמוט. אתה מגבה את הדיסק הראשון על הדיסק הזמני (השלישי). מעתיק ע"י תוכנת

הGHOST את תוכן הדיסק השני לראשון ולבסוף את הIMAGE שנמצא על הדיסק הזמני (השלישי) לתוך הדיסק השני.

שים לב שהדיסק הזמני (השלישי) לא צריך להימחק אלא רק שיהיה בו מספיק מקום לשמור את כל המידע של הכונן

שיגובה עליו.

פורסם
  • מחבר

טוב יש לי עוד איזה שאלה קטנה לפני שאני עושה את זה...האם אני עושה את הכל בסדר?

מה שאני עושה (יעשה) זה ככה:

מגבה את כל מה שיש בדיסק של ה-250GB בעזרת התוכנה GHOST (יוצר IMAGE בעצם..), אחר כך אני מעביר את הIMAGE לדיסק השלישי.

עכשיו אני לוקח את הדיסק של ה-160GB ועושה לו גם IMAGE...עכשיו אני לוקח את הכונן של ה-250GB ומחבר אותו למחשב שה-160GB נמצא.מעביר את ה-IMAGE לכונן של ה-250GB ואז אני לוקח את ה-IMAGE שבכונן השלישי לדיסק של ה-160GB.

איך זה?

חחח אני יודע שזה מסובך אבל מקווה שתבינו...

תודה.

פורסם

נפשט את זה. אתה יוצר את הIMAGE של ה250 ישירות לתוך הדיסק השלישי. מחבר את ה160 וה250 על

המחשב שבו אמור לשבת ה250 ומעתיק את תוכן ה160 באמצעות הGHOST ללא יצירת IMAGE ישירות ל250 תוך כדי דריסת המידע

שב250. מחבר את ה160 עם הכונן השלישי במחשב שבו הוא אמור לשבת ופורס את הIMAGE שבתוך הדיסק השלישי

לתוך ה160 תוך כדי דריסת המידע. שים לב שנוצר קובץ IMAGE אחד בלבד בשיטה זו. ושוב - שים לב שהמידע שב250 יהיה פחות

מ160 גיגה אחרת לא תוכל לפרוס את המידע.

פורסם
  • מחבר

אממ עוד כמה שאלות...

1) איך אני יוצר קובץ IMAGE ישירות לדיסק השלישי?

2) איך אני מעתיק תוכן מדיסק לדיסק באצעות ה-GHOST ללא יצירת קובץ IMAGE תוך כדי דריסת המידע הישן של הדיסק שאני מעביר אליו קבצים?(איך עושים את זה גם שאני כן עושה קובץ IMAGE?)

3) על איזו שיטה אתה מדבר שנוצר רק קובץ IMAGE אחד?

כמו שאתה רואה לא הבנתי כל כך...

אבל אם אפשר לעשות כל מה שאמרת זה יהיה הרבה יותר פשוט...

תודה.

פורסם

שכחתי אותך, מצטער. אני אנסה לפרק את זה לשלבים הכי פשוטים שאפשר. שים לב שכל מקום שאני אומר להשתמש בתוכנת

הGHOST הכוונה היא להשתמש דרך הBOOT. (כלומר גירסת התוכנה שעולה מCDROM ולא זו שמופעלת ממערכת ההפעלה)

1. אתה מחבר את הדיסק השלישי למחשב עם ה250 גיגה.

2.בGHOST אתה בוחר ליצור IMAGE של הדיסק של ה250. כשהוא שואל אותך איפה לשים אותו אתה אומר לו על הדיסק השלישי

(שכזכור חיברת בשלב הקודם).

3. אתה לוקח את ה250 ומחבר אותו למחשב שבו נמצא ה160 (ובו ה250 צריך להיות לאחר ההחלפה). הדיסק השלישי נשאר

מחובר.

4. בGHOST אתה בוחר באפשרות העתקת הרדיסק להרדיסק (ולא ביצירת IMAGE כמו בשלב 2). אתה מגדיר לGHOST להעתיק

את תוכן ה160 על ה250 (תוך כדי דריסת המידע של ה250). שים לב לא להתבלבל בין הכוננים!

5.אתה מנתק את ה160 מהמחשב שבו הוא נמצא ומחבר אותו למחשב הראשון (שבו הדיסק השלישי עדיין נמצא, כזכור). בשלב זה

המחשב שבו נמצא ה250 מוכן לפעולה.

6. בGHOST אתה בוחר באפשרות שיחזור מIMAGE לתוך הדיסק של ה160 (כל המידע שעל ה160 ידרס). לאחר שמסתיימת

פעולה זו אתה מוחק את קובץ הIMAGE שעל הדיסק השלישי ומנתק אותו מהמחשב.

7. סיימת.

ניסיתי להיות כמה שיותר ברור ומפורט, מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

אוקי... ניראה לי שהבנתי...

אבל יש בעיה קטנה...

אין לי שום דיסק בוט של התוכנה... היא רק מותקנת לי על המחשב וזהו...

למה אי אפשר לעשות את כל מה שאמרת דרך מערכת בבפעלה ולא דרך הדיסק בוט?

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים