עבור לתוכן

איך קובעים לאיזה כיוון יפעלו המאוררים ?

Featured Replies

פורסם

האם זה תלוי באופןן חיבור לספק או שיש תוכנה ששולטת ?

פורסם

אי אפשר לשלוט על זה וזה לא תלוי בספק

המאורר תמיד יסתובב לאותו כיוון

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להפוך אותו

פורסם

מתג לשליטה בRPM = מתג ששולט במהירות סיבוב המאוורר = ממש לא שולט בכיוון דחיפת האויר

למאוררים יש צלעות/להבים אשר מעוצבים בצורה שדוחפת אויר לכיוון מסוים. ולכן שום דבר לא יגרום למאורר לדחוף את האויר בכיוון אחר.

אז על מנת לשנות את כיוון דחיפת האויר יש להפוך את המאורר. זהו הדבר היחיד שיהפוך את דחיפת האויר.

פורסם

^ חשבת על מאוורר שיכול גם להכניס אויר וגם להוציא?!

יש מאווררים שאפשר לשנות להם את כיוון הסיבוב, אבל לא הרבה, במחשבים זה בדרך כלל מאווררים הצד הגדולים.

פורסם

יש מאווררים שאפשר לשנות להם את כיוון הסיבוב, אבל לא הרבה, במחשבים זה בדרך כלל מאווררים הצד הגדולים.

מעניין , אשמח אם תוכל לקשר למאוורר כזה .

פורסם

מאוורר מסוגל לדוחף אוויר רק בכיוון אחד בלבד...שכן הלהבים+המבנה שבחרה היצרנית הם אלו שקובעים את זה..עוד בשלב היצור..

אין שום דרך "להפוך" את הכיוון הזה....מלבד לסובב/להפוף פיזית את כל המאוורר ולהפנות אותו אל הכיון הרצוי..

לגבי מהירות הסיבוב..מאווררים הם לא בדיוק מנועים של זרם ישר..ככה שלהפוך את כיוונם על שינוי המתח אתה לא יכול...

מה גם ובהקשר למה שציינתי כבר..אין צורך בזה..שכן הכיוון הוא בלתי ניתן לשינוי עוד משלב היצור...

פורסם

יש לי בצבא מכולת קשר שבה שני מאווררים שבלחיצת כפתור משנים את כיוון הסיבוב שלהם מיניקה לפליטה. יתכן שיש להם מערך מנועים כפול, אבל זה לא סותר את העובדה הנכונה שתוצרת הלהבים שלהם לא משתנה. תעלומה... אני אצלם לכם את זה בוידאו בפלאפון בעזרת השם ואעלה לכם את זה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי.

פורסם

מה שיש לך במכולה זה כנראה שני מאווררים הפוכים שכל פעם עם הלחיצת כפתור אתה יכול הפעיל אחד מהם.

המאוורר לא יכול להיות אפקטיבי לשני הכיוונים, הלהבים מתוכננים רק לכיוון אחד.

(כל עוד אנחנו מדברים על המאווררים הרגילים, ישנן צורות נוספות של מאווררים שאולי כן מתוכננים לשינויי כיווני סיבוב ???)

יש מנועים בזרם ישר רגילים שכן אפשר להפוך את כיוון הסיבוב על ידי שינוי הקוטביות של המתח.

במאווררים של המחשב לא ניתן לעשות זאת , לא יודע בדיוק למה אם זה בגלל הגנה מכוונת של היצרן או עקרון הפעולה שלהם (BRUSHLESS)

פורסם

אריק, אני לא אידיוט, תודה.

מאוורר אחד מסתובב עם כיוון השעון, לחיצה על כפתור והוא מאט, נעצר לרגע קצרצר ומתחיל להסתובב כנגד כיוון השעון. עד כדי כך פשוט. ושני המאווררים במכולה שלי לא מקושרים בינהם. שניהם יכולים בו זמנית לבצע את אותה הפעולה, לבצע בנפרד כל אחד פעולה הפוכה או אפילו לכבות אחד מהם והשני יעבוד לבד.

ודרך אגב, ישנם מאווררים לא ייעודים שאינם מתוכננים ליניקה חד צדדית חזקה, או במילים אחרות, הלהבים שלהם מסודרים על ציר ארבעים וחמש מעלות, והם אפקטיביים באותה המידה ללא תלות בכיוון הסיבוב. מין הסתם הם כנראה פחות יעילים ממאווררים הבנויים בצורה יעודית, אך הם מתאפיינים בכיוון עבודה מתהפך.

הגיונית, הפכת את כיוון הסיבוב, לא הפכת את תצורת הלהבים, מכן שהפכת את כיוון זרימת האוויר. משוואה פשוטה.

פורסם

אני יודע שאני צודק במקרה הזה...

יש מאווררים שבלחיצת כפתור יכולים להסתובב לכיוון השני, שבמקום להכניס אויר הם יוציאו.

כמו שאמרתי במחשבים אלו בדרך כלל מאווררי 25MM כמו פה:

http://www.3dgameman.com/content/view/3192/48/

פורסם

זה שאתה צודק ..אף אחד לא אמר שלא..

הוויכוח הוא על המאווררים ה"סטנדרטים"...לא כמו המאוורר שהצגת..אפשר לראות שיש לו להבים בבעלי מבנה לשני הכיוונים...

ודבר נוסף..מאוורר שלא יועד לעבודה דו כיוונית..במקרה של הפיכת כיוון הסיבוב..לא יעשה כלום...גם לא ישאב אוויר...

בגלל שמבנה הלהבים מנוגד לאופן הסיבוב..מה שבעצם יגרום למאוורר..לא לעשות "כלום"...וסתם להסתובב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים