עבור לתוכן

שיפור ב- 3DMark06 ללא OC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, רק רציתי לעדכן שהתקנתי היום שלושה מאווררי 80 מ"מ במארז שלי (פול טאוור של קומפיוקייס, 6A19 אם אני לא טועה ) על פי המלצת המיקום שקראתי במדריך פה באתר, וללא אוברקלוקינג התוצאה שלי ב- 3DMark06 עלתה ב-45 נקודות. נכון, לא מדובר פה בשבירת שיא, אבל עדיין, היה נחמד לראות את זה. מה שכן, המחשב נשמע כמו בולדוזר, אני צריך לשמן את אחד המאווררים דחוף, הוא מרעיש...

מה שכן, ה- PCWizard2008 לא זיהה שינוי בטמפרטורות, מה שקצת מוזר לי. הוא עדיין מראה את התוצאות האלו:

Hardware Monitoring : ITE IT8716F

Voltage CPU : 1.17 V

+3.3V Voltage : 3.20 V

+5V Voltage : 4.96 V

+12V Voltage : 12.20 V

VTT : 1.84 V

VBAT : 3.10 V

Processor Fan : 1956 rpm

Chassis Fan : 10 rpm

Power/Aux Fan : 1939 rpm

Processor Temperature : 25 °C

Power/Aux Temperature : 35 °C

:

Processor : Thermal Diode

Processor Temperature (Core 1) : 44 °C

Processor Temperature (Core 2) : 39 °C

:

Hard Disk Monitoring : S.M.A.R.T

Hard Disk WDC WD1600AAJS-00PSA0 : 35 °C

מה שמוזר לי הוא זה:

1) המאווררים כולם עובדים כשורה, בטח ובטח שאף אחד מהם לא עומד על 10RPM, והנתונים לא מתעדכנים בזמן אמת כלל. חוץ מזה, התוכנה לניטור שהורדתי פה מהאתר הראתה לי סל"ד מאווררים שעומד על מיליונים לדקה, בזמן שה-PCW08 מצביע על נתונים בני אלפי סיבובים בלבד. מה הסיבה, מישהו יודע?

2) איך זה יכול להיות שהליבות כל כך חמות 44 °C ו- 39 °C אבל ה-Processor Temperature עומדת על 25 °C?

פורסם

עלייה של 45 נקודות ב 3DMark06 היא זניחה וסביר להניח שהקשר בין העלייה בניקוד לבין הוספת המאווררים הוא מקרי בהחלט.

פורסם
  • מחבר

אני נוטה לא להסכים מאחר ועשיתי ממוצע של עשר בחינות והסטייה הממוצעת עמדה על 4 נקודות. 45 יושב הרבה מעבר לסטיית התקן.

פורסם
  • מחבר

לא אחי, הכל ממש אותו הדבר למעט המאווררים. חבל שלא עשיתי סקרין שוט כדי להעלות לפה. הממ... נראה לי שזה מה שאני אעשה, אני אנתק את המאווררים מהמתח ואאתחל את המחשב. אחר כך אריץ את 3DMark06 ואתעד את התוצאה. כמו כן אתעד את התוצאה לאחר הפעלת המאווררים.

ממלא רציתי להכין איזה מדריך קטן לאתר, תודה קטנטונת על כל העזרה שקיבלתי ואני ממשיך לקבל. מדריך צעד-אחר-צעד מצולם להוספת מאווררים, מעקב טמפרטורות ואוברקלוק לכרטיס מסך מבית ATI.

יש למישהו הסבר לשינוי בתוצאה? הבנתי מאשכול אחר שפתחתי שהוספת מאווררים ללא אוברקלוק לא אמורה כמעט לשנות משהו. פה השינוי היה פי 10 מהסטייה הנורמלית בתוצאות.

פורסם

זה לא אומר שום דבר. לי לא מזמן הייתה סטיה של כ100 נקודות.

ואני ניסיתי שוב ושוב ושוב לחזור על התוצאה הזו ולא הגעתי קרוב אליה.

מה תגיד על זה?

אמרו לך כבר, זה מקרי/רנדומלי/חסר כל משמעות.

פורסם
  • מחבר

אם אתה אומר, מי אני שאתווכח.

במאמר מוסגר אציין שהרצתי את 3DMark06 עוד 9 פעמים והסטיה מהתוצאה שהושגה אחרי חיבור המאווררים הייתה 4 נקודות פלוס מינוס. דיי יציבה לא?

וחבר'ה, בלי עצבים, אני פשוט מנסה להבין על מה אני מסתכל, ואם אני טיפה מתעקש ושואל שאלות זה מתוך סקרנות ורצון ללמוד ולהבין. אני לא טיפוס של "ראה וקדש", סליחה מראש אם זה עשוי להראות כמו שחצנות או סתם ווכחנות, אני מנסה *להבין* מה אני עושה ולא פשוט לקרוא מדריך וליישם.

פורסם

סטיה של 45 נקודות ב3dmark06 במחשב יחסית חדש(לא שמדובר באיזה 9800XT או X800) היא סה"כ רנדומאלית בלי שום קשר לשיפור ביצועי מחשב...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה האינפורמטיבית. כמה נקודות שיפור אני צריך לחפש על מנת לדעת בוודאות שמדובר שינוי לטובה בביצועים ולא עוד סטייה רנדומאלית? יש טווח שינוי תוצאה מוגדר לשינוי הנובע מהאצת חומרה או טיפול יזום?

פורסם

יש כל כך הרבה דברים שמשפיעים על הביצועים של המחשב!

אפילו איכות החשמל שאתה מקבל מהקיר, הכבלי חשמל, הקירור, OC כמובן וכו' וכו'.

גם הפרש של + או - 100 נקודות זה זניח לחלוטין!

יש גם המון תהליכים שתמיד רצים ברקע, אולי בדיוק תפסת את חלונות ביום טוב שהיו פחות שטויות ברקע שרצו באותו הזמן וכו'

פורסם
  • מחבר

או.קיי. סבבה. שינוי של כמה נקודות זה כבר לא זניח?

פורסם

שינוי גם של 200 נקודות זה זניח!

פורסם
  • מחבר

וואו... מה כבר ביקשתי לדעת, כמה נקודות שינוי הן מעבר לסטיה רנדומלית, במקום זה אני מקבל תגובות "אינפורמטיביות" כמו זאת שמעלי... יופי.

פורסם

זה יותר עניין של אחוזים

אם אתה מוציא 30 אלף (כנראה שאתה לא) וקיבלת עוד 500 זה זניח לעומת אם אתה מוציא 10 אלף וקיבלת עוד 300

הבנת?

כל דבר שהוא מעבר לשנים עד שלושה אחוזים בערך זה כבר לא זניח.

פורסם

זה גם תלוי בניקוד של מבחנים ספציפיים. למשל 3DMARK06 בד"כ בתוצאה השלישית המעבד היא בד"כ היציבה יותר

ביחס לשתי התוצאות שמעליה שקשורות לכרטיס מסך - ביצועים גראפיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים