עבור לתוכן

אחרי שאתה מחבר את הראווטר והכל. מה עוד נשאר לעשות?

Featured Replies

פורסם

אני לא כל כך מבין בכל העיניין הזה ואני קונה ראווטר בקרוב.

כבר הבנתי איך לחבר כל דבר ולאיפה לחבר והכל.

השאלות שלי הן:

1. אחרי שהכל מחובר להכל.. כאילו כל כבל מתחבר למקום שלו.. פשוט יש לי אינטרנט בכל המחשבים המחוברים לראווטר? או שצריך לעשות משהו כדי שהאינטרנט יפעל?

2. ואחרי שאני מצליח להפעיל את האינטרנט והכל. שמעתי שצריך להשים סיסמאות\הצפנה או משהו לראווטר כדי שלא יתחברו לרשת שלך.

איך עושים את זה?

3. איך מעבירים קבצים ממחשב למחשב?

תודה רבה רבה רבה ענקיתת מראש! אני חייב עזרה ומצטער שכל כך הרבה שאלות.

פורסם

זה פשוט מאוד והולך בשלבים:

1. אתה מחבר את הנתב למודם ומחר את אחד המחשבים אליו (רצוי קווית) ומגדיר את החיבור בממשק שלו.

2. הגדרות הצפנה לרשת האלחוטית יש לך תמיד בהגדרות אבטחה של האלחוט בממשק ויש לך בסטיקי מספיק הסברים על הנושא.

3. במידה ויש לך תוכנות שדורשות הפניית פורטים אתה מגדיר את ההפניה אחרי שאתה מגדיר כתובות IP סטאטיות לאותם מחשבים שלהם החוקים של ההפניה מוגדרים.

4. כדי לשתף קבצים בין המחשבים מה שנחוץ זה להכניס אותם לאותה קבוצת עבודה ולמצוא אחד את השני לאחר מכן ברשת (הפנימית שלך כמובן).

כל התשובות לסעיפים האלו היית יכול גם למצוא בקלות ע"י חיפוש פה בפורום או גוגל לצורך העניין.

כל מחשב/ציוד קצה שמתחבר לנתב מקבל גישה החוצה לרשת האינטרנט בצורה אוטומטית ע"י DHCP ככה שאין מה להגדיר חוץ מאותו חיבור לוגי.

אל תתעלם מהחוברת של הנתב ולפני ואם אתה נתקל בבעיה קודם כל תפנה למסמכים הטכניים כמו שדרוש או כמו אומרים RTFM :).

פורסם
  • מחבר

הבנתי את רוב הד'ברים שהסברת.

לא הבנתי מה התכוונת בסעיף 3. אתה יכול לפרט טיפה בבקשה?

תודה.

פורסם

מגננון הNAT, שקיים בכל נתב ביתי, מטבעו "חוסם" טווח מסויים של ערוצים תקשורת (פורטים) לכן יישומים מסויימים שפועלים ברשת דורשים הגדרה של הפניית פורטים אליהם בנתב לצורך עבודה תקינה.

פרטים נוספים ומדריכים באתר הנפלא: http://www.portforward.com

פורסם

הבנתי את רוב הד'ברים שהסברת.

לא הבנתי מה התכוונת בסעיף 3. אתה יכול לפרט טיפה בבקשה?

תודה.

את אתה רוצה גם הסבר בעברית על מנגנון העבודה של נתב, אתה מוזמן לקרוא את המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/NAT/NAT.htm

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שהבנתי ברגע שאני אתחיל להשתמש בראווטר כל מיני משחקים שאני משחק ברשת יכולים להחסם?

אם כן, מסובך להוריד את החסימה?

פורסם

בקישור שנתתי לך יש מדריכים לכמעט כל דגם אפשרי של נתב ויישומים שדורשים הפניית פורטים ואיך לגלות איזה פורטים יש להפנות להם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים